Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - pomysły na rozwój

Roxi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja i reszta moderatorów pilnujemy tego wszystkiego, nawet bardziej niż to kiedykolwiek było na tym forum.

Efekt jest wyraźny.

To jest najlepsze z tej wypowiedzi.

Wystarczy wejść w dział PC audio, wątek Jriver. I mamy wiadomość numer 103 zupełnie nie na temat wątku. Myślę że nie muszę tłumaczyć co autor tym wpisem chce osiągnąć. Dziw że tak ta wiadomość jeszcze wisi bez odzewu. To jest tylko jeden przykład typowej misji tego forum.

Częściowo. Ale pomysł wykorzystania serwerowej wersji windowsa do odtwarzania muzyki jest zupełnie idiotyczny. A uzasadnienie świadczy o zupełnej indolencji autora komentowanego wpisu.

Każdy ma prawo do swojego zdania.

jakość twoich wpisów na tym forum.

Spójrzmy zatem na pierwszy z brzegu wpis:

Dodam jeszcze że core mode robi świetną robotę.

I to jest ten poziom? W kategoriach voodoo jak najbardziej.

Wystarczy wejść w dział PC audio, wątek Jriver. I mamy wiadomość numer 103 zupełnie nie na temat wątku. Myślę że nie muszę tłumaczyć co autor tym wpisem chce osiągnąć. Dziw że tak ta wiadomość jeszcze wisi bez odzewu.

A zgłosiłeś ten wpis na panel moderatorów jako niezgodny z regulaminem?

Uważasz, że ja siedzę 24h na dobę na tym forum i czytam każdy wpis jaki zostaje na nim zamieszczony???

To są wpisy użytkowników, a ich poziom taki jaki prezentują ich autorzy.

Ja nie oceniam ludzi, tylko wpisy pod względem zgodności z regulaminem.

Mnie osobiście PC audio w żaden sposób nie interesuje.

Na szczęście te zmiany nie wejdą. Dlaczego? Pomyśl, jeśli jeszcze to potrafisz.

I po co ta intelektualna prowokacja z twojej strony. Chcesz żebym się otworzył w podobnym języku? Nie licz na to bo nie lecze kompleksów w internecie.

A zgłosiłeś ten wpis na panel moderatorów jako niezgodny z regulaminem?

Uważasz, że ja siedzę 24h na dobę na tym forum i czytam każdy wpis jaki zostaje na nim zamieszczony???

To są wpisy użytkowników, a ich poziom taki jaki prezentują ich autorzy.

Ja nie oceniam ludzi, tylko wpisy pod względem zgodności z regulaminem.

Mnie osobiście PC audio w żaden sposób nie interesuje.

Powyższą słowną prowokacje użytkownika bum też mam zgłaszać? A po co. Przecież wszystko jest okej.

Jako praworządny, lojalny użytkownik powinieneś bezwzględnie zgłaszać wszystkie takie obrzydliwe przypadki niesubordynacji.

Napewno w ten sposób poprawisz merytoryczny poziom forum.

Powyższą słowną prowokacje użytkownika bum też mam zgłaszać? A po co. Przecież wszystko jest okej.

To już sam musisz zdecydować czy jest Ok, czy ten wpis Ciebie dotyka personalnie. Masz prawo zgłaszać.

To już sam musisz zdecydować czy jest Ok, czy ten wpis Ciebie dotyka personalnie. Masz prawo zgłaszać.

Nie sądzę że wymaga to zgłoszenia. Pan jako Moderator powinien stać na straży przestrzegania regulaminu. Widzi Pan ten wpis i nic Pan z tym nie robi. A użytkownik bum złamał §6 punkt 5a regulaminu forum, który zaakceptował dołączając do tego forum. Patrząc na karierę tego Pana obrażanie tego typu to jego chleb powszedni. Więc co Pan jako Moderator z tym zrobi?

Na początku to były anonimowe szklaneczki, dla których powstał nawet klub w którym to chłopaki (nie tylko z zakładki start) sobie "polewali". Ludzie zakładali fikcyjne konta aby stawiać szklaneczki pod swoimi postami. Ludzie oficjalnie prosili aby robić prezent komuś i przyznawać mu szklaneczki... nie funkcjonuje? Nie znam dokładnie po ilu tam co się pokazuje, ale w wyniku tego jest jakaś ocena profilu, dobry, słaby itd. Problemem jest to, że najwięcej często tych punktów dostaje się za hejting

I dalej będzie dokładnie tak samo. Czy szklaneczki, czy punkty, towarzystwo wzajemnej adoracji będzie sypać chojnie. Zapraszam do tematu o kk :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Nie sądzę że wymaga to zgłoszenia. Pan jako Moderator powinien stać na straży przestrzegania regulaminu. Widzi Pan ten wpis i nic Pan z tym nie robi. A użytkownik bum złamał §6 punkt 5a regulaminu forum, który zaakceptował dołączając do tego forum. Patrząc na karierę tego Pana obrażanie tego typu to jego chleb powszedni. Więc co Pan jako Moderator z tym zrobi?

Troszkę to wygląda inaczej. Ja wyłącznie pełnię funkcję moderatora będąc takim samym użytkownikiem forum jak wszyscy. Nie ważę się być cenzorem ani oceniać kolegów.

Jeśli dany wpis zostanie zgłoszony przez kogoś kogo on uraża lub krzywdzi, zostanie on oceniony przez moderatorów i odpowiednio potraktowany. My samodzielnie reagujemy wyłącznie na drastyczne formy łamania prawa i regulaminu forum.

Poza tym, to jest bocznica, tutaj jest więcej luzu w wypowiadaniu się a nawet kłótniach i pyskówkach.

Powtórzę jeszcze raz. Żadnego z nas, pełniących funkcję moderatora, nie postrzegajcie jako zawodową moderację śledzącą każdy wpis na forum i działającą z automatu.

To forum jest i było pod tym względem odmienne od innych.

Panowie, nie traktujmy tego wszystkiego ze śmiertelną powagą. W końcu to tylko forum o audio, a nie miejsce, gdzie rozstrzyga się jakieś bardzo poważne problemy.

To jest forum niszowe - możecie wieszać na mnie psy, ale bycie melomanem, czy tfuuuu audiofilem w świecie smartfonów muzy w necie, mp3, YT i innych to jak modelarstwo kartonowe....

Piękne i....... niszowe.

I byłoby pięknie, ludzie tu byliby sobie życzliwi, chamy, trolle i inna zaraza zdechłaby z głodu, gdyby nie...... pieniądze i ..... testosteron .

Po prostu temu niszowemu hobby towarzyszą duże pieniądze....

Od januszka co tu reklamuje szrocik jako hi-end na allegro, a tu warczy i szczeka żeby ten szrocik zyskał połysk.

Po zdzisia co juz półkę wyżej handluje sklepik mając własny......

Po Elitę tej grupki którzy po rozmowach w kraju środka sprowadzają guano i w kraju nad Wisłą owo guano przekształca się w sprzęt kultowy.....

O zwykłym jasiu co kupił, nie posmakował i chce popchnąć dalej to już nawet nie będę wspominał...

Kolejna grupka to paru dziad(k)ów co wzajemnie sobie spijają z ust, chusteczek nie uznają ???

Czyli klubiki wzajemnej adoracji, jest tu parę takich....

Struktura jest zawsze taka sama, samiec, wyleniały, ale samiec alfa, paru przybocznych i watacha licząca na kość - czytaj pochwałę przybocznych, a od wielkiego świnta alfy...

I są o dziwo ( w tych czasach) wierni alfie, na hasło gryź, nigdy nie pada pytanie - po co ???

Trzecia grupa to ci co: "nie kupili lustrzanki i przegrali życie" Frustraci, hejterzy - nieudacznicy jednym słowem...

Acz Ci mają swoją jaskinie....

Co ciekawe poza tą jaskinią próbują udawać... ludzi

Trochę jak Ci co od poniedziałku do soboty łajdaczą ten świat i liczą iż 45 minut w niedzielę oszuka ich Boga....

I to forum audiostereo ;) I jeśli się tu trochę jest, to widząc nick już z góry się wie co napisze.... Daj bosze tak stabilną pogodę turystom nad Bałtykiem....

Podsumowując, za dużo pieniędzy, za dużo testosteronu, za dużo żółci, flustracji - nad tym nie da się zapanować, można tylko próbować utrzymać to w korycie....

Nadzieją są młodzi którzy to mają poniżej pleców (całe to towarzystwo) i paradoksalnie ich smartfony***, które póki co brzydzą starych.....

*** Nie chodzi mi o to urządzenie, tylko o nowy, cyfrowy sposób na muzykę....

Oki, kto nie zgłosi tego postu moderatorom ten leszcz ;P

P.S. Acz żeby być uczciwym jest tu parę osób normalnych po prostu. Potrafiących pomóc, dostrzec piękno zachodu słońca i szanujących innych.... Szkoda iż jest ich tak mało.....

Ale.... ciężkie czasy mamy, cieszmy się tym co jest ;)

to jest bocznica, tutaj jest więcej luzu w wypowiadaniu

Żart? W tym temacie zarobiłem tyle punktów, że nawet przez kilka lat tyle nie uzbierałem na swoim koncie prawa jazdy…a rocznie robię 70 tyś. km!

Za co? Za atak na moderację…atak PERSONALNY! Pytam gdzie? Bo personalny oznacza bezpośrednio wskazując daną osobę. A o ile mnie pamięc nie myli nie padł żaden nick, zadne nawet nakreślenie lub naprowadzenie o kogo chodzi! To jest ten luz i bocznica, gdzie mozna napisac więcej?

Ile skarg sypie się na Forum na pracę Moderacji? Jedna? Trzy? A może jest ich o wiele więcej?!

Praca Moderacji to tez zdolność do powstrzymania sie od zapędów karania, bo to zniechęca - tym bardziej gdy otrzymuje sie "karę" za wypowiedź kompletnie nie dotykająca personalnie NIKOGO. A kara jest za "PERSONALNY ATAKA NA MODERACJĘ"!

Praca Moderacji wymaga poszanowania - zgoda, tylko jak szanować Moderacje skoro ta robi co tylko chce?

To ma byc zachęta do czego? Niestety ale karania Forumowiczów na bocznicy za zauważenie, że Moderacja nie zawsze działa sprawnie, nie zawsze działa właściwie, a do tego wkrada sie czynnik czysto ludzki (czyt. sprzyjania jednym) chyba nie jest atakiem, tylko stwierdzeniem faktu o którym na Forum AS wiedzą wszyscy.

Jak rozumiem te moje 6 pkt. karnych mam odczytac jako…próbę uciszenia? Tak wiec Szanowna Moderacjo nie piszcie o tym, że na Bocznicy jest większy luz i akceptacja wypowiedzi, bo to zakrawa na kpienie z tego miejsca i z ludzi tutaj czynnie wypowiadających się.

Nikt nie jest doskonały, ludzie myla się i maja lepszy oraz gorszy dzień. Ale karanie dla samej ochoty karania, bo na bocznicy bez wskazywania o kogo chodzi ktoś wyraża sie w sposób negatywny o sposobie pracy (pracy zaznaczmy, nie konkretnej osoby!) moderatorów jest totalnym nieporozumieniem!

Oczekujecie w ten sposób czego? Taka informacja byłaby niezwykle cenna, tym bardziej, że Zespół Szanownych Moderatorów nie ma nawet ochoty odpisywać na maile, kiedy pisze się do Was z prośbą o wyjaśnienie w temacie podejmowanych decyzji i kar.

Jakies zdrowe zasady powinny obowiązywac, nie karze się ludzi z czystej przyjemności karania. Nie argumentując tego w sposób uprawniony…a niestety otrzymalem tytle punktów karnych za wypowiedz całkowicie bez ataku personalnego na konkretnego moderatora - negując tylko sposób pracy moderacji, że zakrawa to na kpinę. Do tego na bocznicy…gdzie kilka postów dalej czytam "tutaj jest luz wypowiedzi".

Zapytam grzecznie - to jakiś żart? Czy kolejny pokaz tej jakże rzetelnej pracy Zespołu Moderatorów?

Nigdzie nie zaatakowałem personalnie Moderacji, publicznie zwracam uwagę, że Forum umiera bo ludzie zniechęcaja się do tego miejsca i wymnieniłem kilka powodów. I za to posypały się lawinowo punkty karne!

Przepraszam…ale jak to są te "jasne zasady" i "rzetelna praca" to coś jednak w moim rozumieniu (i nie tylko moim jak się okazuje) "nie halo".

I by nie było - mam w nosie kto jest moderatorem i dlaczego nim jest. Tylko boshee - niech robi to rzetelnie i uczciwie, nie sypie z rękawa karnymi punktami do tego w takiej ilości, że sorry - prawo i objęte tym prawem kary w USA wydają się śmiesznie niskie.

Oczekujecie zaangażowania w Forum, lojalności i na poziomie wypowiedz - zgoda! Tylko sami jako Moderatorzy nauczcie się traktowac ludzi rzetelnie i uczciwie!

Tym bardziej przywalić mi tyle punktów za podobno atak personalny, gdzie kilkanaście osób go analizowało i pusty śmiech ich ograniał kiedy czytali uzasadnienie kary "atak personalny na moderację".

Chciałbym skoro to bocznica i panuje tu wiecej luzu - by ktoś z Szacownego Grona Moderatorów wyjaśnił mi jak możecie oczekiwac by Forum to nadal się rozwijało i nie było szkalowane w sieci…skoro robici etakie rzeczy, tym bardziej na BOCZNICY? Tym razem prosze o odpowiedź poprzez post w temacie, bo oczywiście odpowiedź na maila jest na 100% niemozliwa z Waszej strony…aż nie pytam "dlaczego".

Pozostając pełen szacunku wobec każdego Moderatora, jednak kompletnie nie zgadzając sie z poziomem Waszej pracy.

Forumowicz MrA.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

OK daremne żale, temat zamieniłeś w "sprawy własne"

jeśli chcesz podyskutowąć , zlożyc skarge na moderacje ,zaproponować inna moderacje lub jej usunięcie zapraszam do admina

kończysz udział w watku

z szacunkiem za rozmiar postu -żegnam- moderator

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Nie bronię nikogo, ale swego czasu chwaliłem elektrodę... (za porządek)

Swego czasu potrzebowałem coś z tego portalu (elektroda) i dużo czytałem.

I niestety po bliższym poznaniu, porządek na pewno tam jest, ale jest też "stalowa linia partii" i każdy kto się choć odważy spojrzeć w złą stronę dostaje w łeb.

Także już wolę tutejszy bajzer..... Bo że bajzer jest tego nikt nigdy nie ukrywał...

A co do wojen z tutejszą dyrekcją, czytałem kilka wątków, jeden wniosek - taki globalny, każda ze stron chce mieć swoją moderację... I póki nasi biją jest OK, ale jak odwrotnie - o to ogniem wypalać...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.