Skocz do zawartości
IGNORED

Magico s1 / s1mk2

Marcin_Sz

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli można powiedzieć, że S1 są dla ludzi zamożnych którzy posiadają inny główny (duży) system i S1 kupują jako drugi bo nie jest uniwersalny, ale ma pewne wybitne cechy?

Dokładnie tak jest. W Nowym Jorku lub w Londynie są ludzie, którzy mają wiele domów, mieszkań a czasami i jakieś 60 m2 w centrum metropolii, którego koszt jest większy niż koszt 200 metrowego apartamentu w Warszawie. Tacy ludzie potrzebują zgrabnych (czytaj nie głębokich) kolumn, które nowocześnie się prezentują (wnętrza urządzają im projektanci i to oni decydują co tam wstawić). Dla tych osób koszt tych kolumn nie ma znaczenia, ludzie tacy otrzymują olbrzymie roczne bonusy i kupują sobie wanny droższe niż para S1.

Dokładnie tak jest. W Nowym Jorku lub w Londynie są ludzie, którzy mają wiele domów, mieszkań a czasami i jakieś 60 m2 w centrum metropolii, którego koszt jest większy niż koszt 200 metrowego apartamentu w Warszawie. Tacy ludzie potrzebują zgrabnych (czytaj nie głębokich) kolumn, które nowocześnie się prezentują (wnętrza urządzają im projektanci i to oni decydują co tam wstawić). Dla tych osób koszt tych kolumn nie ma znaczenia, ludzie tacy otrzymują olbrzymie roczne bonusy i kupują sobie wanny droższe niż para S1.

tylko w tych 60m w Nowym Jorku ktoś kto kupuje magico też oczekuje dobrego dźwięku, a dostaje designerso-płaski.

Sprzedam VITUS RI100

Nie rozumiem co to za dywagacje, sprzęt który kosztuje 80 czy 100 tysięcy ma grać na takim poziomie i kropka. Jakieś tłumaczenia, że gra jeden rodzaj muzyki, popierduje jak radio bez dynamiki bo ma 16cm głośnik albo jest przeznaczony dla wybrańców to brednie.

Nie dla wybrańców tylko głuchych naiwniaków, którzy chcą się popisać metką. Jedyna zaleta tych kolumn to wysoka marża dla pośredników.

Poważni ludzie wyrośli z podniecania się standardowym berylem Scan Speaka pozbawionym siatki zabezpieczającej i z doklejoną plastikową puszką z tyłu. Takie szmery bajery są dobre w prasie i broszurce reklamowej.

Prawda jest taka, że przetworniki w kolumnie za 100kzł kosztują 4kzł a jak grają to już kolega napisał. Ja kupuję paczki za 50zkł, które grają wszystko i nie boją się dowolnych Magico za set tysięcy. Ewolucja po to dała nam mózgi aby z nich korzystać. Czasami odnoszę wrażenie, że niektórzy przegrali ten wyścig :)

Hejt Szymona na Magico (i jeszcze kilka innych brandów, z którymi mu nie po drodze, którymi nie handluje, lub których po cichu akurat nie promuje) jest bezwarunkowy.

Zabrzmiało to dość kuriozalnie w ustach największego handlarza w PL :)

Przedstaw konkretne dowody (skany, zdjęcia, zrzut ekranu) chociażby jednej pary kolumn które wystawiłem na sprzedaż w przeciągu 10 lat. Jeżeli nie przedstawisz twardych dowodów to jesteś zwykłym KŁAMCĄ!

Po raz nty mam wklejać Twoje niezliczone ogłoszenia wszelkiej ilości gratów, którymi kupczysz na lewo i prawo (na ebay, audiogonie, audiomarkt)? Czy po tegorocznej wystawie przybędzie kolejnych "nowalijek" w ofercie?

• Redaktorzy

Moja ocena S1 mk2 może uchodzić za pozytywną, jednak tak nie jest. Proszę pamiętać że mówimy o ewidentne bardzo drogich kolumnach od których wymagać należy wiele. Tu kompletny brak dynamiki dyskwalifikuje je w moich oczach. Poprawności tonalnej towarzyszy potworna nuda. Dla mnie w ogólnym rozrachunku mimo plusów których należy sie po takim produkcie spodziewać ta kolumna jest kolosalną pomyłką. Zatem szukam dalej

Zastanawiająco radykalna ocena wydana jedynie na podstawie .... odsłuchu w salonie dystrybutora ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zastanawiająco radykalna ocena wydana jedynie na podstawie .... odsłuchu w salonie dystrybutora ;-)

To po odsłuchu w salonie dystrybutora należałoby spodziewać się szczególnie efektu WOW - to on wie z czym to zestawić by klient to kupił.

Sprzedam VITUS RI100

Gość

(Konto usunięte)

To po odsłuchu w salonie dystrybutora należałoby spodziewać się szczególnie efektu WOW - to on wie z czym to zestawić by klient to kupił.

Wypada żeby wiedział...

Dwudrożna kolumna tez potrafi zagrać,

Oj potrafi, nawet na dwóch 6,5 cala...bez kosmicznych technologii i cudownej zwrotnicy na przereklamowanych elementach...jak czytam te wszystkie farmazony, np. o zapiaszczonej górze w systemach za cholendarne pieniądze ogarnia mnie pusty śmiech i strach...W którym kierunku pędzi audio? W kierunku zysków i audiovoodoo...???

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Wypada żeby wiedział...

Oj potrafi, nawet na dwóch 6,5 cala...bez kosmicznych technologii i cudownej zwrotnicy na przereklamowanych elementach...jak czytam te wszystkie farmazony, np. o zapiaszczonej górze w systemach za cholendarne pieniądze ogarnia mnie pusty śmiech i strach...W którym kierunku pędzi audio? W kierunku zysków i audiovoodoo...???

Pokazuj...:) co to jest...

Nie będziemy krążyć wkoło...kupimy i zamykamy temat...:)

Rynek pro - też na tym może skorzystać...

Gość

(Konto usunięte)

Wiesz jak się kończą opisy osłuchu u kogoś ???:)

Jesteś na to przygotowany....:)

Zawsze...mam system za "grosze"... nie jestem sprzedawcą...mam tak "kontrowersyjne" zestawienie, że na 100% drugiego takiego nie spotkasz... :-)

Jedyną moją stratą może być inny gust mojego Szacownego gościa ;-)...czegoś więcej, mniej ale na pewno nie braki w jakości dźwięku...

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Zawsze...mam system za "grosze"... nie jestem sprzedawcą...mam tak "kontrowersyjne" zestawienie, że na 100% drugiego takiego nie spotkasz... :-)

Jedyną moją stratą może być inny gust mojego Szacownego gościa ;-)...czegoś więcej, mniej ale na pewno nie braki w jakości dźwięku...

Powiem tak - ciesze się Twoją nirwaną....i nie chcę jej burzyć / lub negować / po prostu jest ok...

Ale za zaproszenie ogromnie dziękuję ....

ps.

Słyszałem / macałem / doświadczyłem i niczego nie przeżyłem...

Szkoda czasu..po prostu :)

Ale ja mam spaczony gust więc proszę nie gniewaj się......

Proac-response-35.jpg

Kończymy offtop - przepraszam szefa wątku...

Gość

(Konto usunięte)

Tak, tak...16cm driver to cuda Panie potrafi, a jak gra....toż to szok jest!... :-)))

No właśnie!! I dlatego dają 16cm basowce.

A wszyscy właściciele hiendowych monitorów to...przepraszam Panowie..."głucholce"...

Na średnicy :)

Też...

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

A wszyscy właściciele hiendowych monitorów to...przepraszam Panowie..."głucholce"...

Ale nazwa hi-end w stosunku do nich - to tylko taka przenośnia....w większości aby uzasadnić cenę...

Jak można odciąć pół pasma i mówić że to jest hihihieeend:)

Dałeś się na to nabrać czy co ?:)

Powiem tak - ciesze się Twoją nirwaną....i nie chcę jej burzyć / lub negować / po prostu jest ok...

Ale za zaproszenie ogromnie dziękuję ....

ps.

Słyszałem / macałem / doświadczyłem i niczego nie przeżyłem...

Szkoda czasu..po prostu :)

Ale ja mam spaczony gust więc proszę nie gniewaj się......

Proac-response-35.jpg

Kończymy offtop - przepraszam szefa wątku...

ale ja bardzo lubie stare response Proac'a i zastanawiam sie czy nie kupić jakichś 3.8

Sprzedam VITUS RI100

Te na zdjęciu to 3.5 - kiedyś bardzo mi się podobały. Słuchałem ich wiele setek godzin w Top HiFi na Nowogrodzkiej w połowie lat 90-tych. Sam się czasami zastanawiam, czy przetrwały próbę czasu. Problemem mogą być w nich pękające piankowe zawieszenia. 3.8 miały już węglaski na gumowym resorze.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

ale ja bardzo lubie stare response Proac'a i zastanawiam sie czy nie kupić jakichś 3.8

Ba są fenomenalne ...i to w aspektach które akurat lubię.....nie ma to jak plastik na średnich tonach...MZ

Ale jeżeli ktoś opowiada o jakiś wyczynach makrodynamicznych na tak małych driverach zaczynam się odruchowo krzywić...

Skalibrowanie tego zagadnienia następuje po przesłuchaniu czegoś " normalnego i kompetentnego "... w tej dziedzinie np:

dynpro_m3ve.jpg

O i to jest męska kolumna !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Czyzby czyszczenie wpisow sie odbylo?

Tak, bylo czyszczenie. Ale co sie dowiedzielismy to nasze. Teraz zrozumiale jest wredne zachowanie jednego osobnika w stosunku do niektorych firm i ludzi. Ciekawe jest to,ze wyczulem na kilometr ,ze cos jest na rzeczy, nie bedac kompletnie zorientowany w tych tematach.

Elbik wyprodukowałeś już jakieś dowody ze swoimi klakierami z nowego forum? Wasze krętactwa będę ujawniał zawsze i wszędzie. Żadna przebrana tandeta i prymitywne zagrywki handlarzy nie przejdą mojej uwadze.

Konkretów jak widać brak czyli jesteś oszustem. Proponuję powrócić do korzeni Twoich bredni czyli moich domniemanych spotkań ze Szklarzem i Knagą. Konkretnie gdzie, kiedy i dowody poproszę (z numerem telefonu, datą lub moim podpisem). Jeśli wykryję fałszerstwo spotkamy się w sądzie i wszystko odśpiewasz.

Pozostaje Wam jedynie bajdurzenie bo nikt z Was mnie na oczy nie widział. Jaki to dziwny przypadek nagłego napływu klakierów z nowego Slajusiowego tworu :)

Jest komplet Pan od kostki, oszust od kolumn, nadworny handlarz, właściciele chininy itd. Zbieg okoliczności? Szkoda, że tak gremialnie przyszliście płakać bo jak zaczynam o konkretach to nagle cisza jak makiem zasiał.

Proponuję powrócić do korzeni Twoich bredni czyli moich domniemanych spotkań ze Szklarzem i Knagą. Konkretnie gdzie, kiedy i dowody poproszę (z numerem telefonu, datą lub moim podpisem).

Tak, tak! Do tego najlepiej zdjęcia, nagranie rozmowy i numer buta!

Dla mnie wczorajsza wymiana zdań wiele wyjaśniła.

"To co teraz, ha?"

Pozwolę sobie na zamieszczenie mojego stanowiska w tej dyskusji jako moderatora forum.

Uświadamiam Państwu, że wszystkie wypowiedzi jakie publikujecie na forum są waszą prywatną sprawą. Moderacji nie interesują Wasze brudy, pomówienia i spory tyczące Waszej prywatnej działalności, ani Waszych postaw w tych dziedzinach.

Moderacja nie rozstrzygnie czy to co na siebie piszecie jest prawdą, czy pomówieniem.

Proszę zatem nie zgłaszać na panel moderatorski zgłoszeń z żądaniem karania jednej czy drugiej strony tego sporu, ponieważ nie będziemy w tej sprzeczce partycypować.

Żądanie które otrzymałem jest tak kuriozalne, że skłoniło mnie do napisania tych kilku słów.

"Proszę też uprzejmie o informację na priva o podjętych krokach, tzn. ilości przyznanych userowi Szymon1 punktów z tytułu tego wpisu. Z poważaniem"

Dziękuję Wam za te "dyskusję". Jest ona bardzo cenna dla tych, którzy z Waszych cennych rad i pomocy korzystali poprzez nasze forum.

Właśnie o takie Forum cały czas zabiegam. O Forum, na którym potencjalny adept/klient audio, dowie się prawdy w dziedzinie swego hobby, zarówno o urządzeniach jak i o "autorytetach" tak bardzo i bezinteresownie poszczególne urządzenia na Forum promujących.

Jeszcze raz dziękuję.

W.

Niektóre wypowiedzi szanownych Userow czyta sie jak dialogi z filmow Tarantino albo co najmniej słynne wypowiedzi Lindy z Psów.....

Czy mogliby łaskawie niektórzy ogarnac sie i przestać publicznie wyciągać każde 10 zł z gardła wściekłego psa???? Wiadomo czasy ciezkie, recesja, walka o każdego klienta, ale sa inne formy promocji własnego biznesu- a jak nie to jazda na edukacje coachingową....

Zacznijcie w koncu słuchać muzyki, po prostu, a Forum zostawcie dla spraw o których napisal juz mod V.

Gość

(Konto usunięte)

No i się"handlarze" pobili...a u mnie jak grało hiendowo, tak gra...ha ha ha ha ha ha ;-)

...z dwóch 6.5 cala na kolumne plus 25 mm tweetera...no name...a może name :-)... kto słyszał ten wie...a kto nie, jego strata...

Wiadomo czasy ciezkie, recesja, walka o każdego klienta, ale sa inne formy promocji własnego biznesu- a jak nie to jazda na edukacje coachingową....

Tu przecież chodzi o to - kto jest większym audiofilem, czy tam co ma większego :-)

Dopiero to właściwie pozycjonuje ewentualne interesy...bez pozycji guru nie da się

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

No i się"handlarze" pobili...a u mnie jak grało hiendowo, tak gra...ha ha ha ha ha ha ;-)

...z dwóch 6.5 cala na kolumne plus 25 mm tweetera...no name...a może name :-)... kto słyszał ten wie...a kto nie, jego strata...

Ostatni będą pierwszymi...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.