Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  189 członków

BMN Klub Kolumn
IGNORED

Klub kolumn BMN

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej pod podstawki, ale jak podstawy same w sobie są solidne i ciężke to w sumie nie ma po co. Między kolumna a graniem jest coś w rodzaju maty silikonowej. 

?👈

W dniu 8.08.2019 o 17:35, rafal735r napisał:

A u mnie granity cz. 3. Dostałem kolejne, wymiary idealne, za to odcień już w ogóle inny! Jaja jak berety, ręce mi już opadły do końca i zostają, bo wymiarowo jest OK.

Granit to naturalny kamień, więc różnice w odcieniach to nic niezwykłego. Nie zjechał przecież z taśmy produkcyjnej, tylko został obrobiony. Wystarczy, że pochodzi z innej dostawy i już jest różnica.

BTW Moje BMN czekają na upgrade i mają już nowe towarzystwo. Po rozmowie z Panem Bogdanem zakupiłem Primare A20 dual mono:) Już jest lepiej, a po upgradzie spodziewam się jeszcze więcej:)

Edytowane przez I'am lion
W dniu 10.08.2019 o 10:57, rafal735r napisał:

Raczej pod podstawki, ale jak podstawy same w sobie są solidne i ciężke to w sumie nie ma po co. Między kolumna a graniem jest coś w rodzaju maty silikonowej. 

zamówiłem płyty granitowe, by trochę podnieść podstawki bo są trochę za niskie po przemeblowaniu ? 
Dokupiłem nowe lampki sterujące i jest o wiele lepiej. 

W dniu 12.08.2019 o 16:01, I'am lion napisał:

BTW Moje BMN czekają na upgrade i mają już nowe towarzystwo. Po rozmowie z Panem Bogdanem zakupiłem Primare A20 dual mono:) Już jest lepiej, a po upgradzie spodziewam się jeszcze więcej:)

A jaki upgrade? 

?👈

Witam wszystkich zadowolonych posiadaczy BMN :) Nie chciałbym żeby to co napiszę zabrzmiało sarkastycznie ale nie mogę się powstrzymać od komentarza. Śledzę wątek BNM z wielkim zaciekawieniem bo jestem na ścieżce poszukiwań dobrze brzmiących kolumn za rozsądne pieniążki i ... mam wrażenie, że klub to "towarzystwo wzajemnej adoracji" jest. Panowie (Pań chyba nie ma) wg mnie, poszukiwacza lepszego brzmienia, powinniście czasami powiedzieć coś prawdziwego zamiast samych ochów i achów. Wymieniacie swoje starsze BMNy na lepsze BMNy ale nie doczytałem dlaczego. Co im brakuje? Piszcie wszystko proszę, bo wielu chętnie wspomoże bydgoską manufakturę wiedząc, że jest prawdziwa i rozwojowa, znaczy robiąca super brzmiące kolumny ale również mająca wpadki i doświadczenia z tego wynikające. Nie doczytałem żeby ktokolwiek na cokolwiek narzekał i bardzo to podejrzane jest ? Gdyby użytkownicy tu pisali o bolączkach BMNów to czytający to regularnie Twórcy tych kolumn wiedzieli w jakim kierunku modyfikować je. Bez Waszego "sprzężenia zwrotnego" BMN polegnie ?  Pozdrawiam. 

Najwidoczniej jednak nie przeczytałeś wszystkich komentarzy i nie śledzisz na bieżąco, jakbyś to robił to znalazłabyś mój  komentarz po testach bmn w którym napisałem co mi się nic nie podobało. Poinformowałem o tym producenta, Przetestowałem inny kolumny i wróciłem Do BMN.Sprzężenie zwrotne z producentem jest bardzo dobrew trakcie wyboru jak i po zakupie. Poszukaj mojego komentarza z okolic luty kwiecień i tam zobaczysz co mi się w nich nie podobalo

19 minut temu, LOBO_M napisał:

Poinformowałem o tym producenta, Przetestowałem inny kolumny i wróciłem Do BMN.Sprzężenie zwrotne z producentem jest bardzo dobrew trakcie wyboru jak i po zakupie

Faktycznie umknęło mi to. Właśnie tego mi brakowało. Pozdrawiam.

6 godzin temu, MariuszZ. napisał:

Śledzę wątek BNM z wielkim zaciekawieniem bo jestem na ścieżce poszukiwań dobrze brzmiących kolumn za rozsądne pieniążki

No to właśnie je znalazłeś hehe.

To NIE SĄ WYBITNE kolumny. One są poprawne i dobrze wycenione.

Ja porównywalem je z KEFami 500 i AKUSTYK RD12 no i zagrały lepiej.

Jedyne do czego mogę sie przyczepic to ze sa za niskie a wysokotonowy powinien byc na wyskości ucha prawda?

Ja kupiłem granity 5cm a mam wrażenie ze jeszcze z 5cm brakuje.

Poza tym sa poprawne neutralne, moze troche za duzo basu mam ale u mnie warunki lokalowe sa kiepskie (bliski odsłuch)

Gdybym mial pare tysi wiecej to chetnie sprobowalbym czegos ze stajni YB Audio.

No ale gdyby babcia miała wąsy ........

Pozdrawiam

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

Ja porównywalem je z KEFami 500 

Widzisz, a dla mnie porównanie z R300 to totalna porażka. I nie chodzi tu o gust, bo Erki wyłożyły się w każdym aspekcie po kilku dniach porównań. Rozumiem że miałeś te R500 u siebie? 

8 godzin temu, MariuszZ. napisał:

Witam wszystkich zadowolonych posiadaczy BMN ? Nie chciałbym żeby to co napiszę zabrzmiało sarkastycznie ale nie mogę się powstrzymać od komentarza. Śledzę wątek BNM z wielkim zaciekawieniem bo jestem na ścieżce poszukiwań dobrze brzmiących kolumn za rozsądne pieniążki i ... mam wrażenie, że klub to "towarzystwo wzajemnej adoracji" jest. Panowie (Pań chyba nie ma) wg mnie, poszukiwacza lepszego brzmienia, powinniście czasami powiedzieć coś prawdziwego zamiast samych ochów i achów. Wymieniacie swoje starsze BMNy na lepsze BMNy ale nie doczytałem dlaczego. Co im brakuje? Piszcie wszystko proszę, bo wielu chętnie wspomoże bydgoską manufakturę wiedząc, że jest prawdziwa i rozwojowa, znaczy robiąca super brzmiące kolumny ale również mająca wpadki i doświadczenia z tego wynikające. Nie doczytałem żeby ktokolwiek na cokolwiek narzekał i bardzo to podejrzane jest ? Gdyby użytkownicy tu pisali o bolączkach BMNów to czytający to regularnie Twórcy tych kolumn wiedzieli w jakim kierunku modyfikować je. Bez Waszego "sprzężenia zwrotnego" BMN polegnie ?  Pozdrawiam. 

Przecież było kilku użytkowników którym nie podeszly i odesłali. Jest kilka postów. Poza tym w klubie zazwyczaj piszą osoby, którym te kolumny się podobają i je mają. A jak je mają to chyba nie za karę? ?

Pytasz o wady, ja w tej cenie ich nie widzę, bo słuchałem trochę kolumn w podobnych przedziałach cenowych i dla mnie grały gorzej. Poza tym duzy plus BMN to łatwość ustawienia. Potrafią zagrać przyzwoitym basem nawet w małym pomieszczeniu. 

?👈

19 minut temu, rafal735r napisał:

Widzisz, a dla mnie porównanie z R300 to totalna porażka. I nie chodzi tu o gust, bo Erki wyłożyły się w każdym aspekcie po kilku dniach porównań. Rozumiem że miałeś te R500 u siebie? 

Pozyczylem od kumpla na 2 dni. On ma je z systemem PRIMARE i srednio to gra.

Moje BMNy ze stara koncówka rotela i streamerem graja wg. mnie duzo lepiej. Ale to nie jest tak miarodajne i obiektywne porownanie bo Kefów z Primare słuchałem w jego warunkach akustycznych.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

47 minut temu, rafal735r napisał:

Pytasz o wady, ja w tej cenie ich nie widzę, bo słuchałem trochę kolumn w podobnych przedziałach cenowych i dla mnie grały gorzej

Rozumiem, że piszesz o wyższych modelach ? Kilkukrotnie spotkałem się z nazwą Beszele ale nie widzę w ofercie BMN takich kolumn. Gdzie znajdę jakąś specyfikację ? Przymierzam się do jakichś "dwójek" ale jeszcze nie wiem, których. Za mało "wad" żeby ot tak podjąć decyzję i umówić się na odsłuch ?

Jestem jedną z osób, której nie do końca spasowały kolumny BMN. Pisałem o tym wcześniej. Jednak, to co mi się spodobało, to możliwość przetestowania tych kolumn u siebie bez żadnych zobowiązań, czy dodatkowych kosztów. Producent nawet pokrył koszt zwrotu. To duży plus.

4 minuty temu, ciszyn11 napisał:

Jestem jedną z osób, której nie do końca spasowały kolumny BMN. Pisałem o tym wcześniej. Jednak, to co mi się spodobało, to możliwość przetestowania tych kolumn u siebie bez żadnych zobowiązań, czy dodatkowych kosztów. Producent nawet pokrył koszt zwrotu. To duży plus.

Ciszyn a co masz teraz i jak tam Menuetto?

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Poza tym sa poprawne neutralne, moze troche za duzo basu mam ale u mnie warunki lokalowe sa kiepskie (bliski odsłuch)

Skoro masz za dużo dołu to jakim cudem jesteś w stanie ocenić resztę pasma...i jeszcze piszesz, że są neutralne???

7 minut temu, Mikelas76 napisał:

Ciszyn a co masz teraz i jak tam Menuetto?

Zostałem przy Dayensie, ale model Ecstasy IVse (końcówka mocy) z lampowym przedwzmacniaczem. Co do kolumn to zostałem przy Tannoy, tylko wymieniłem XT8f na starszy, ale wyższy model DC10T. 

1 minutę temu, ziko369 napisał:

Skoro masz za dużo dołu to jakim cudem jesteś w stanie ocenić resztę pasma...i jeszcze piszesz, że są neutralne???

Poniewaz slyszalem je w innych warunkach akustycznych u kolegi z forum. Pofatygowalem sie wyobraz sobie ze 300km zeby dokonac odsluchu i utwierdzic sie w swoim przekonaniu. Po zmianie mieszkania na dom z wiekszym salonem bedzie OK

14 minut temu, ciszyn11 napisał:

Zostałem przy Dayensie, ale model Ecstasy IVse (końcówka mocy) z lampowym przedwzmacniaczem. Co do kolumn to zostałem przy Tannoy, tylko wymieniłem XT8f na starszy, ale wyższy model DC10T. 

Moj znajmomy na XT6F i DC2. O ile DC grają całkiem OK, to mówił że XTF6 nie da się słuchać. Ja akurat XT nie słuchałem. Natomiast on słuchał u mnie BMN starszych S3 jak i Beszele 3 i postanowił sobie wypożyczyć coś z serii 3. 

45 minut temu, MariuszZ. napisał:

Rozumiem, że piszesz o wyższych modelach ? Kilkukrotnie spotkałem się z nazwą Beszele ale nie widzę w ofercie BMN takich kolumn. Gdzie znajdę jakąś specyfikację ? 

Bo Beszele nie ma jeszcze na www, strona ciągle czeka na aktualizację. Ale już na Google można obejrzeć kilka nowych zdjęć. 

?👈

Miałem xt6f przed xt8f. Xt8f duużo lepsze. Jedynym problemem w tych kolumnach był dla mnie bas. Mało urozmaicony. Z DC10t jest super. Lubię testować bas na utworze Angel Massive Attack. Na 10CT masuje żołądek aż miło...

Kumpel też narzeka na dudniacy bas, a pokój ma większy niż u mnie. I coś wspominał o wrzeszczacej srednicy. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Witam. Dziękuję za przyjęcie do klubu aczkolwiek nie jestem jeszcze posiadaczem BMN'ów. Co do samych kolumn XT6F Rafał średnica jest całkiem ok wraz z górny pasmem ale nie da się przejść obojętnie obok paskudnego basu. Fakt pomieszczenie nie za duże ale takiego kartonowego i dudniącego basu to nawet w swoich pierwszych bardzo tanich kolumnach nie słyszałem. 

Xt6f grają lekko, brak im może dociążenia, natomiast w życiu nie zauważyłem tam dudniącego basu. Może stały przy samej ścianie lub w narożniku? Sorry za zaśmiecanie wątku. 

10 godzin temu, hey napisał:

To pomyśl jak poprawić u siebie akustykę, rozstaw kolumn i miejsca odsłuchu, bo dudniący bas kolego, to nie wina tych kolumn.

Cześć. Kolego Hey przestawiłem graty w pokoju żeby dać XT więcej powietrza. Mają odpowiednie odległości między ścianami na boki jak i w tył. Schody zaczynają się na utworach z bardziej wymagającym basem poprostu puszczają takiego buczacego piarda że się odechciewa słuchać. 

A to jakis nowy terminal? Ciekawy jestem ile nowego to wnosi?

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Panie hey, a czy takie terminale mogą być?

WOW, robi wrażenie. Tylko po co podwójny?? 
To jest jakaś prywatna modyfikacja, czy oficjalna poprawa konstruktora?

2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Ciekawy jestem ile nowego to wnosi?

Cieszy oko 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.