Skocz do zawartości
IGNORED

Aktualizacja Win10 - problem

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jest na forum ktoś, kto ma komputer na Windows 10? Ostanio wyszła jakaś duża aktualizacja, cos w stylu Service Pack, tylko nazywa się inaczej i od chyba dwóch miesięcy próbuje się sama zainstalować i nie chce. Jakiś program przeszkadza, albo pewnie jest jakiś stary i nie kompatybilny, albo cos w tym stylu. Problem w tym że nie wiem co to za program.

Windows wyświetla info w rodzaju.

"Windows nie może przeprowadzić aktualizacji.

Odinstaluj program:

- (i tu jest pusto, jest tylko sam myślnik i brak nazwy programu, jest nie widoczna)"

Jakby coś się celowo blokowało. Nie wiem jak to nazwać.

Miał ktoś podobny problem?

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/129513-aktualizacja-win10-problem/

No więc win 10 jest klasyfikowany przez niektórych specjalistów jako wirus, to znaczy ma wszystkie odpowiednie cechy. To może brzmieć jak żart, ale tak nie jest, mogę podać cytaty. Jednym słowem padłeś ofiarą ataku :)

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Tutaj pobierasz to co jest potrzebne i jedziesz z koksem, żadnych problemów i nerwów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Następnie oczyszczanie dysku C (z systemem) łącznie z plikami systemowymi i zaznaczasz starą wersję do usunięcia (oczywiście na własne ryzyko ;)).

Wersja win10_1607 jest .najnowszą odsłoną

Ukryta Zawartość

No więc win 10 jest klasyfikowany przez niektórych specjalistów jako wirus, to znaczy ma wszystkie odpowiednie cechy. To może brzmieć jak żart, ale tak nie jest, mogę podać cytaty. Jednym słowem padłeś ofiarą ataku :)

Obawiam się, że niestety wszystkie wersje windy to wirusy ....

System operacyjny to nie wirus! Opamiętajcie się dzieciaki:) A, że podatny na infekcje? No cóż, na grype nie ma skutecznej metody:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

System operacyjny to nie wirus! Opamiętajcie się dzieciaki:) A, że podatny na infekcje? No cóż, na grype nie ma skutecznej metody:)

Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, to Windows 10 w porównaniu z takim Androidem, opartym w końcu na Linuksie jest nieporównywalnie lepszy. Wiekszość ataków ostatnimi czasy idzie na przeglądarki i to jest prawdziwy problem, że o atakach socjotechnicznych gdy sam użytkownik zgadza sie na szkodliwe działanie nie wspomnę.

Jestem Europejczykiem.

Problemem Windows jest ilość dostępnego na niego "syfu". Dodatkowo zabijają ten system kiepsko (często) napisane sterowniki.

Ale i tak Windows zaczyna wyglądac coraz lepiej w temacie stabilności.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Problemem Windows jest ilość dostępnego na niego "syfu". Dodatkowo zabijają ten system kiepsko (często) napisane sterowniki.

W tej chwili Microsoft ma zdaje się dość restrykcyjną politykę odnośnie sterowników dla W10.

Jestem Europejczykiem.

Jak ktoś zna niemiecki:

"32C3: Kryptologe warnt vor dem "Botnetz" Windows 10"

Ukryta Zawartość

Problemem Windows jest odebranie użytkownikowi kontroli nad własnym komputerem i danymi, które się na nim znajdują.

Gdyby to porównać do innej sfery życia, to wyobraźmy sobie taki scenariusz:

- kupujesz koszulę, ale się zgadzasz na jej ulepszanie bez twojej zgody i wiedzy

- no i faktycznie wczoraj koszula była zapinana na guziki a dzisiaj jest już na zamek

- przy okazji w trakcie wymiany koszuli panowie spisali co masz w innych szafach, aby przysłać ci lepsze reklamy

- niestety w trakcie spisywania znaleźli w jednej z szaf egzemplarz Mein Kampf, który wprawdzie czytałeś tylko z ciekawości, ale wizy do USA już nie dostaniesz

- w końcu w trakcie kolejnych poprawek koszuli zaszła drobna pomyłka i jest na ciebie za ciasna, a co gorsza panowie przeszukując inne szafy niechcący zniszczyli ci wszystkie ubrania

- na dodatek zapomnieli zamknąć drzwi na zamek i złodzieje ukradli resztę dobytku

Ukryta Zawartość

No Ty wizy do USA już nie dostaniesz ;-P

Byłem tam wiele razy i nie tęsknię, choć... zajebista przyroda i muzea.

Czy da sie ściągnąć obraz windowsa 10 wraz z ta nowa aktualizacją bo mam windowsa ktory jeszcze z 8 mi sie zaktualizowal do 10 a później do tej nowej aktualizacji przy okazji sporo smieci pozostawial i starych plików chce wgrac czystegi windowsa.

Wiem ze na stronie m$ jest windows 10 jako obraz iso i jako wersja na pendrive. Ale czy to najnowsza wersja czy tylko zwykla 10? Ktoś sie orientuje?

chwilowy brak działalności w audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.