Skocz do zawartości
IGNORED

Reimyo DAP-999, Lampizator Atlantic i Mytek Manhattan ...

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Ten DAC gra (...) DSD przez SPDIF

Naprawdę gra DSD przez SPDIF?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

Grać DSD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) potrafi ale tylko w trybie DoP

Digital Inputs USB interface on a B-type connector will accept up to 24 bit PCM at 44.1, 88.2, 96, 176.4 & 192 kS/s or DSD in DOP format. Operates in asynchronous mode.

2x AES/EBU on 3-pin female XLR connectors. Each will accept 24 bit PCM data at 32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4 & 192 kS/s or DSD in DOP format OR as a Dual AES pair at 88.2, 96, 176.4 & 192kS/s or DSD in DoP format.

2x SPDIF on 1x RCA Phono and 1x BNC connectors. Each will accept 24 bit PCM data at 32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4 & 192 kS/s or DSD in DOP format.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ten DAC gra genialnie DSD przez SPDIF. Jestem pod ogromnym wrażeniem.

Cholera...znów Szymon miał rację ..

Sam się czaję na tego Daca.

Napiszesz coś więcej tutaj czy " tam" ;)

Ukryta Zawartość

Jakiś zakład powiedzmy o 100.000 polskich złotych? Ty czytasz, a ja słucham ;).

Zapraszam, nawet podróż w dwie strony pokryję, obyś był wypłacalny.

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Grzesio co tu pisać, to trzeba samemu posłuchać . U mnie zawsze możesz ,tak więc wyłaź z tej beczuchy i do Łodzi gnaj. :-)

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Chytrus ..od razu 100 tys...a może o piwko?

Za to ty nie czytasz. A na pewno nie ze zrozumieniem. Zadałem normalne pytanie. Jeżeli tak wygląda twoja odpowiedź, to nie mam więcej pytań.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Za to ty nie czytasz. A na pewno nie ze zrozumieniem. Zadałem normalne pytanie. Jeżeli tak wygląda twoja odpowiedź, to nie mam więcej pytań.

Wszyscy jacyś nerwowi ...dzisiaj :(((

Grzesio co tu pisać, to trzeba samemu posłuchać . U mnie zawsze możesz ,tak więc wyłaź z tej beczuchy i do Łodzi gnaj. :-)

Rafał , wiem , dziękuję ;)

Tylko cholera ja nie umiem słuchać DCS ów w systemach , których nie znam ..

Tak wiem , można porównać ...tylko to jest przedszkole audio..

Jeżeli system jest pod DCSa to inne świetne źródło zwyczajnie się nie sprawdzi .

Tam :).

Chytrus ..od razu 100 tys...a może o piwko?

Musi boleć ...

:)

Bez urazy.

Zatem odpowiadam: czyta DoP przez SPDIF. Dla mnie to bardzo ważna funkcjonalność. Nie uzywam PCów. Mniemam, że nie czytał w pierwszym firmware, a potem dodali.

Ten DAC gra genialnie DSD przez SPDIF. Jestem pod ogromnym wrażeniem.

Z PCMem tez daje radę. Zarówno z plików jak i z napędu CD. Oba to Chinole dla ścisłości :).

A jakie to ... TAM :).

Wszyscy jacyś nerwowi ...dzisiaj :(((

Rafał , wiem , dziękuję ;)

Tylko cholera ja nie umiem słuchać DCS ów w systemach , których nie znam ..

Tak wiem , można porównać ...tylko to jest przedszkole audio..

Jeżeli system jest pod DCSa to inne świetne źródło zwyczajnie się nie sprawdzi .

Grzesio bliżej masz Grzegorza Rogale , On też ma Debusiego . Pogadaj z nim , może podskoczył by do Ciebie , to byś sprawdził u siebie.:-). A co do dcs-a , to on przekaże nam prawdę o podpiętym źródle.

Ja się nie znam ale mogę Ci przesłać Vivaldiego pocztą :)

Jeżeli u pmcompa dcs gra wybitnie to znaczy, że chłopak ma pojęcie o audio.

Grzesio bliżej masz Grzegorza Rogale , On też ma Debusiego . Pogadaj z nim , może podskoczył by do Ciebie , to byś sprawdził u siebie.:-). A co do dcs-a , to on przekaże nam prawdę o podpiętym źródle.

Dcs mówi prawdę o nagraniach i systemie, zazwyczaj tą bolesną.
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ja się nie znam ale mogę Ci przesłać Vivaldiego pocztą :)

Jeżeli u pmcompa dcs gra wybitnie to znaczy, że chłopak ma pojęcie o audio.

Dcs mówi prawdę o nagraniach i systemie, zazwyczaj tą bolesną.

Jak bolesną prawdę to nie dla mnie ;)

Ja lubię tylko " miętko" muzykalnie i holograficznie .

Systemy grające " bolesną " prawdę powodują u mnie ból uszu ..;)

Na "miętko" lubię jedynie jajka. System ma grać prawdziwie to co znajduje się na płycie. Nie oczekuję niczego więcej.

Po wpięciu DCSa dowiesz się co naprawdę stworzyłeś Afrodytę czy Meduzę.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Na "miętko" lubię jedynie jajka. System ma grać prawdziwie to co znajduje się na płycie. Nie oczekuję niczego więcej.

Po wpięciu DCSa dowiesz się co naprawdę stworzyłeś Afrodytę czy Meduzę.

To już wolę Afrodytę ;))

System ma grać prawdziwie to co znajduje się na płycie

Dobre!.. :-))) Szczególnie, gdy dotyczy to kolumn grających od 60hz do 20khz z ogromną ilością zniekształceń... :-) Ale teza piękna, coś jak pokojowe podejście do polityki ze strony Władimira Władimirowicza.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Grzegorz jedzie do mnie już kilka miesięcy ..;)) tylko ma strasznie do mnie pod górkę ...

Zresztą zbieram kasę na SET 833 , a źródła mam już trzy ..i to chyba całkiem , całkiem ;))

Kupiłem właśnie Revoxa B77mk2 i mam dostęp do taśm matek .

Slajer masz jak zawsze nieaktualne dane, skoro piszesz znaczy werbunek na konkurencyjne forum zamiera. Czyżby znudziło się pisanie z własnymi klonami i klakierami, że zaszczyciłeś mnie swą obecnością?

Co się stało z najlepszymi na świecie Focalami? Walają się jakieś znajome w ogłoszeniach...

Powodzenia przy nowym projekcie to z pewnością będzie hit. W końcu kto się zna na muzyce i instrumentach (zwłaszcza drewnianych) lepiej od Ciebie. Pamiętaj średnica to najłatwiejsza część pasma do odtworzenia, obudowy tylko z rur i amelinium, bas jedynie z pół metrowego woofera i 100000W z klasy D + dsp bo akustyka też doskonała. Kolumny muszą być minimum 4 a jeszcze lepiej 5 drożne, najważniejsza jest wysoka cena przetworników. A na koniec coś monumentalnego waga minimum 1 tona. Polecam zazbroić i wylać ją bezpośrednio w pooju, byle nie z kąpielą. Z Twoim nietoperzym słuchem w mig wyłapiesz wszelkie niedoskonałości i brak spójności w graniu przecież masz już doświadczenie z monoblokami. Tylko nie pomyl lamp z kondensatorem jak to drzewiej bywało i poproś kolegę aby Ci kable podłączył oraz lampy zmienił. Sam paluchów nie pchaj, pomimo mistrzostwa w audio możesz zostać popieszczony, niekoniecznie dobrym dźwiękiem :)))

Grzegorz jedzie do mnie już kilka miesięcy ..;)) tylko ma strasznie do mnie pod górkę ...

Zresztą zbieram kasę na SET 833 , a źródła mam już trzy ..i to chyba całkiem , całkiem ;))

Kup od Slajera, trafa ma już poprawione :)

Cos tam już skrobnąłem nt. wczorajszego słuchania.

Będziesz moim przyjacielem :). Chyba, że to to samo słowackie źródło. Mam nadzieję, że nie.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Cos tam już skrobnąłem nt. wczorajszego słuchania.

Będziesz moim przyjacielem :). Chyba, że to to samo słowackie źródło. Mam nadzieję, że nie.

Dlaczego masz nadzieję , że nie ?

Coś z nim nie tak?

Test DCSa na wiadomym blogu, jestem pod wrażeniem.

Pmcomp to mądry i osłuchany gość, wyłapał w jeden dzień praktycznie sedno grania tego przetwornika.

To jest absolutna rzadkość!!!

Zapytuje moderację i Pmcompa czy możemy wkleić ten test tutaj? Dawno nie czytałam tak trafnych spostrzeżeń. Kiedyś za gościem nie przepadałem ale obecnie muszę Cię przeprosić jesteś wporzo, osłuchany chłop.

Test to za duże słowo. Wrażenia ze słuchania.

Dlaczego masz nadzieję , że nie ?

Coś z nim nie tak?

Wszystko z nim OK tylko z tego źródła nagrałem już praktycznie prawie wszystko co chciałem. Myslałem, że znalazłeś inne ciekawe źródełko.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wszystko z nim OK tylko z tego źródła nagrałem już praktycznie prawie wszystko co chciałem. Myslałem, że znalazłeś inne ciekawe źródełko.

Niestety :((

W tych kilku zdaniach zawarłeś więcej treści niż znany Wojciech na 100 stronach. Czy wyrażasz zgodę na publikację Twoich wrażeń odsłuchowych?

A nie mogą zostać tam gdzie są? Z pewnych powodów przeniosłem stąd mój blog tam i one się do dzisiaj nie zmieniły.

A wracając do DACów jeszcze do szczęścia brakowało by mi bezpośredniego porównania w moim systemie tego dCSa do Esoterica D-03.

Tego Esoterica mozna teraz wyrwać za ciekawe pieniążki. Ciekawi mnie jak zagra te 27 audiofilskich kilogramów w porównaniu do tylko 9-u Debussyego ;).

A nie mogą zostać tam gdzie są? Z pewnych powodów przeniosłem stąd mój blog tam i one się do dzisiaj nie zmieniły.

A wracając do DACów jeszcze do szczęścia brakowało by mi bezpośredniego porównania w moim systemie tego dCSa do Esoterica D-03.

Tego Esoterica mozna teraz wyrwać za ciekawe pieniążki. Ciekawi mnie jak zagra te 27 audiofilskich kilogramów w porównaniu do tylko 9-u Debussyego ;).

Miałem obydwa u siebie, Esoteric niestety nie ma szans chociaż to porządna maszyna. O uniwersalności nawet nie wspominam. Debussy to jest best buy. Takiej dynamiki, basu i kontroli połączonej z rozdzielczością i gładkością nie znajdziesz w innych klockach. Co najlepsze DCS potrafi zagrać BARWNIE, nie gorzej od AN o czym wiedzą nieliczni posiadający poprawnie złożone systemy.

Posłuchałeś nawet moją ulubioną chineczkę Zhao Cong. Diogenes się będzie śmiał ale ona mistrzowsko gra na... Pipie.

Zapomniałem jeszcze o jednym aspekcie, musze dopisać. dCS rysował ciut większą scenę. Głównie wszerz. Ale rysował ją ciut inaczej wewnątrz. Troszkę inaczej pozycjonował instrumenty i wszelkie ich dźwiękowe echa i pogłosy. Miejscami AN wydawał mi sie bardziej prawdziwy ale to może wynikać z przyzwyczajenia.

Piotrek, nie poznaję Ciebie. Po raz drugi w przeciągu tygodnia przeczysz swej bronionej niczym Reytan maksymie: "Pieniądze nie grają". Nie pozostaje zatem mi nic innego, jak sądzić, iż Twój dotychczasowy świat mających już za sobą spory bagaż lat urządzeń audio nieuchronnie zmierza ku spektakularnej zagładzie - oczywiście w dobrym z punktu widzenia audiofila tego zdania znaczeniu. ;-)

Pozdro. J.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.