Skocz do zawartości
IGNORED

Kupujesz auto ? Nie kupuj diesla !

rambo54

Rekomendowane odpowiedzi

ratuje dacia i dostarczanie silników innym, może teraz się odbili...

Jak jest nie wiemy, 1 news 3 gazety i 3 różne przekazy.. dziennikarze to łajno które należy spakować w worek i wysłać na sybir. Wczoraj w radiu odnośnie TK to samo.. to już nie jest dezinformacja to jest łganie w żywe oczy.

masz jakiś problem z dotarciem do raportów spółki akcyjnej i ich lekturą?

A z tym Sybirem to może trochę zbastuj bo nie przystoi... Chyba że jesteś kolejnym ruskim trollem?

kolega widzę umie liczyć tylko do 5. Tutaj nie ma pola do polemiki, każdy może sobie poczytać, sprawdzić.

Szóste też znam ;-)

Chcesz wiarygodnej informacji to zapłać albo sam zweryfikuj i nie narzekaj że na youtube jest mało filmów godnych oscara.

Szóste też znam ;-)

e ?

Chcesz wiarygodnej informacji to zapłać albo sam zweryfikuj i nie narzekaj że na youtube jest mało filmów godnych oscara.

a co ma piernik do wiatraka ? Koncesja na każde media nakłada obowiązki.. może czas zamykać prywaciarzy... ale będzie kwik.

a co ma piernik do wiatraka ? Koncesja na każde media nakłada obowiązki.. może czas zamykać prywaciarzy... ale będzie kwik.

A nie prościej jakbyś się przeprowadził tam gdzie już pozamykani?

A ty jak ten struś, coś nie trybi chowam głowę w piasek ? czemu znowu chcesz być gorszy ? po co nam konstytucja skoro są równi i równiejsi ? ja wiem tak jest od lat.. tylko teraz to widać gołym okiem... a każdy z nas ma prawo zgłosić swój sprzeciw. Dlaczego mam się wyprowadzać ? to jest mój kraj, moja ojczyzna. Skoro lubisz być okłamywany oszukiwany to może Ty się przeprowadź ? proponuję do Brukseli albo Niemiec, w wielu krajach europejskich (im bliżej EU tym bardziej) nie ma informacji tylko jest jedna wielka propaganda, na pewno poczujesz się jak ryba w wodzie.

i nie rób ofa

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a to tylko bakterie do telefonów, czym się skończą elektryki ? z drewna nie urobią.. a jego też brakuje.

Ukryta Zawartość

A co inne diesle są w czymś lepsze ? fakt ze nie przeszkadzają specjalnie montowane czujniki świadczy tylko o hipokryzji i nagonce na VW.

podatki masz od silnika nie marki...

A co inne diesle są w czymś lepsze ?

Toyota

choc sama firma odchodzi od diesli i stawia na hybryd itd. to jednak ich diislom nie mozna nic zarzucic

ja was rozumiem , co drugi Polak jezdzi starym golfem....

bierze je od BMW, nie wiem jak z 1GD-FTV/2GD-FTV a super hiper czystej technologii nie posiadają. D4D generowały tyle sadzy że się głowice rozpadały (z resztą firma przyznała się do ich złego zaprojektowania).

Jak będę miał 70 lat to pomyślę o toyocie choć nie wiem czy będę chciał obniżać ogólne zadowolenie z podróżowania (osiągi, ogólny komfort i izolacja, prowadzanie)

bierze je od BMW,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ukryta Zawartość

2012-11-15

Ukryta Zawartość

14 lutego 2014 09:23

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2012-11-15

Ukryta Zawartość

14 lutego 2014 09:23

To co produkują tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

"D4D generowały tyle sadzy że się głowice rozpadały (z resztą firma przyznała się do ich złego zaprojektowania)."

Zapomniałeś dodać, że następowało to po ogromnych przebiegach i nie było to zjawisko powszechne przy starannej eksploatacji

Mnóstwo zaprzyjaźnionych firm jako samochodów flotowych używało Toyot i nikt nie miał większych problemów

Nie kupiłem Toyoty tylko ze względu na strasznie "emerycki" design wnętrza

Następne auto, to jednak powrót do benzyny

:-))

w D4D leciało wszystko, zależnie od wersji silnika problemy były mniejsze albo większe.

też mam chrapkę na benzynę ale kandydatów brak. Pierwotnie myślałem o 3.0 TFSI ale realne spalanie mnie trochę przeraża.

Problem w tym, że dwutonowy samochód zatrzymujący się ze 100km/h (energia kinetyczna 772kJ) na odcinku 40m (z przyspieszeniem zbliżonym do ziemskiego) robi to w czasie 2.88s i wydziela w tym czasie w hamulcach moc 268kW (365HP).

Na szybko licząc oznaczałoby to, że do przejęcia tej energii potrzebny byłby superkondensator o masie ponad 40kg. Tylko to dość skrajne przypadki. Zazwyczaj jazda po mieście to hamowanie od 40kmh lub mniej do zera, więc to już tylko 15- 20kg a biorąc pod uwagę że prądnice też mają ograniczoną sprawność 10-15kg. Nic strasznego :)

a teraz jeszcze inwestują 650 mln w fabrykę produkująca silniki z których koncern się wycofuje. Masło maślane..

Inwestują w produkcję przekładni i jednostek benzynowych po to aby utrzymać fabrykę po tym jak zakończą produkcję diesli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Byly szef Volkswagena siedzi w domu i smieje sie ze wszystkich.

w tym samym czasie jacys pomniejsi menadzerowie sa aresztowani w USA i grozi im 169 lat wiezienia (dozywocie)

Merkel oczywiscie zaslania oczy i pozwala na oszustwa w swoim kraju.

Do pikantnych szczegolow finansowych bossa VW nalezy np.....firma VW zaplacila 60000 eur za ogrzewanie do basenu w ktorym szef hoduje sobie rybki ktore nie lubia zmian temperatury. Basen znajduje sie oczywiscie w willi, prywatnej posesji.

O odprawie i wynagrodzeniu az strach pisac.....

ogolnie byly szef jest niewinny i nic nie widzial, nic nie slyszal , siedzi w domu i liczy pieniadze :)

tak wiec....

Kupujesz auto? - nie kupuj Volkswagena!

grozi im 169 lat wiezienia (dozywocie)

ZA to, że software VW oszukiwało przy pomiarze spalin? Bez jaj!

Wymyśla się bzdurne normy, to takie są efekty. Ostatnio przyskrzynili na tym samym Jeepa i bodajże Fiata-Chryslera.

Ukryta Zawartość

Okazuje się, że Fiat i Jeep to z grubsza to samo. Co za czasy...

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• 4 miesiące później...

I celny komentarz pod artykułem

Tym ludziom kompletnie odbiło!! Ciekawe, jak to policzyli?? W jaki sposób wyeliminowali inne czynniki chorobotwórcze, przyspieszające starzenie, wszelkie nowotwory, inne zanieczyszczenia itd. Trzymali jakąś grupę ludzi wyłącznie koło silników diesla?? Za to z dala od wszelkich innych zanieczyszczeń, powietrza, słońca, bakterii, wirusów?? Chyba na innej planecie!! Od pewnego czasu mam wrażenie, że część "naukowców" tam się właśnie znajduje.

Less is more

I celny komentarz pod artykułem

Wg. takich katastroficznych oszacowań Czarnobyl spowodował miliony ofiar. Oczywiście stosowali model liniowy bez progu, z naciąganiem dawek jak się tylko dało. Jak zawsze kiedy fanatycy biją się o państwowe pieniądze i władzę.

Niech zgadne :) jeździsz VW TDI ..?

Jak zgaduję, to pewnie do mnie.

VW TDI miałem okazję pojeździć raz w życiu zastępując na długiej trasie zmęczonego stałego kierowcę.

Na własność mam drugi samochód w życiu i jest to drugi benzynowy koreaniec. Są duże szanse na to, że trzeci to też będzie benzynowy koreaniec.

Less is more

Wiadomo, strony naciągają fakty.

Ale wystarczy pojechać za tym dieslowskim gównem aby dostrzec naocznie jego "walory". Obieg powietrza w naszym samochodzie oczywiście w trybie zamkniętym...

80% diesli śmierdzi, zostawiając za sobą sadzę, mniej lub bardziej widoczną ale w dużej mierze śmierdzącą i trującą.

Co ciekawe Volvo zrobiło hybrydę, z dieslem.. :/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.