Skocz do zawartości
IGNORED

Najtańszy system Hi-End jaki słyszałem...

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

2. Wzmacniacz:

Lampowy Cayin A88T w PP na 6550 - nowy kosztowal ok 10500zl. Wzmacniacz wybitny, najlepiej wypadl z porownywanych przez lata ponad 20-tu roznych wzmacniaczy, ktore w zasadzie z Tannoy-ami graly tak samo (czy tani czy drogi). On jedyny daje wieksza przyjemnosc ze sluchania i ma lepszej jakosci bas.

No więc napaliłem się kiedyś na ten wzmacniacz i testowałem go w domu, a właściwie kupiłem z możliwością zwrotu. Słuchałem w bi-ampingu i normalnie. Niestety miał taką "naleciałość" lampową, że nie mogłem tego słuchać. Całkowicie nienaturalny dźwięk przy braku jakichś innych wybitnych cech . A sprzętu nie mam high-endowego, ów Cain poległ z Cambridgem.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Ja oczywiscie hi end w wydaniu vintage calosc koszt nie przekroczyl 20000 zl cena okazyjne Rogers ls5/8 mono bloke quad 406 linn lp12 nirvana z ramieniem ekos. Kable western electric. To na dlugo zo stanie mi w pamieci. No ale dla kogos to stare klamoty.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ja oczywiscie hi end w wydaniu vintage calosc koszt nie przekroczyl 20000 zl cena okazyjne Rogers ls5/8 mono bloke quad 406 linn lp12 nirvana z ramieniem ekos. Kable western electric. To na dlugo zo stanie mi w pamieci. No ale dla kogos to stare klamoty.

Oj to musi grać zjawiskowo,jaka wkładka?

Akurat wkladka nie byla najtansza linn Akiva. Plyta odsuchowa Sansui 1972 r testowa pierwsze wydanie.

Odsluch nie w Polsce facet prawdzi. Rozglosnie radiową

• 8 miesięcy później...

to wprawdzie nie jest jeszcze hi end, ale dołączyłbym do propozycji jak najwyższy zestaw Regi (niekoniecznie z gramofonem) ale CD+wzmacniacz+kolumny+kable (sic!). Słuchałem tego kiedyś i -oczywiście z ograniczeniami np. w basie, klarowności wysokich - było mu bardzo blisko do hiend

A to wszystko budżetówka w zestawieniu z cenami uznanych grajków i kolumn

Twierdzisz że Osiris to jeszcze niepełnoprawne high end? Tzn co, za tani? :)

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.