Skocz do zawartości
IGNORED

Yayuma - do tablicy!

saruman

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle razy zapraszałem różnych Panów Hiendu i żaden nie chciał się "znizyć" do posłuchania czegoś co nie kosztuje a gra znakomicie...

A przepraszam...jeden kolega mnie odwiedził...dziękuję mu za To...Pozdrawiam go serdecznie...

Ja tam prosty chłopak jestem co lubi dobrą muzykę i ma same stare graty, ale jak będę w 3-city, to chętnie odwiedzę Kolegę, jeśli nie będzie miał nic naprzeciwko;-)

Przesadziłeś...

Jak przestanie Ci przeszkadzać "zapach z Szadółek" przyjedź do mnie to zobaczysz jakim zaściankiem jest HIFI...

Tyle razy zapraszałem różnych Panów Hiendu i żaden nie chciał się "znizyć" do posłuchania czegoś co nie kosztuje a gra znakomicie...

A przepraszam...jeden kolega mnie odwiedził...dziękuję mu za To...Pozdrawiam go serdecznie...

Osobiście szanuję kolegów, którzy chcą mieć oprócz pięknego brzmienia piękne klocki, pasjonują się audio, budową urządzeń, itd.

Ale nie znaczy to, że tylko urządzenia z półki hiend brzmią bardzo dobrze...

Wypraszam sobie spychanie ludzi, którym zależy na dobrym dźwięku bez splendoru i pięknej biżuterii do rynsztoka...tak to odebrałem :-(

Zle odrbrales/zrozumiales moj wpis.

Wlasnie nie o biżuterię i logo mi chodzilo, a na odwrot. Pieniadze nie grają. Takze spokojnie :)

Ale nie znaczy to, że tylko urządzenia z półki hiend brzmią bardzo dobrze.

ja tego nie powiedzialem, a tak wlasnie sugerujesz.

podaj e-mail, bo widzisz, jak tu szybko Twoja prosba zostala skasowana.

Gość miniabyr

(Konto usunięte)

Masz tak złe zdanie o rynku Pro? Dlaczego?

To moje spostrzeżenie wcale nie jest negatywne .Ten procesor może sprawdzić się jako narzędzie w studio np .przy zgrywaniu ścieżek i generalnie produkcji studyjnej itd. Ja jestem po obu stronach barykady tej słuchającej audiofilskiej i tej nagrywajacej ....teraz wyobraźmy sobie taką sytację . Studio masteringowe wykorzystuje Yayuma do masteringu jakiegoś materiału .Zamyka proces i płyta trafia na rynek . Na rynku bogaty audiofil kupuje Yayuma i uzywa jej w wiadomych celach . I moje pytanie jest takie co otrzymuje z głosników ? Poprawia to co poprawił ten procesor w masteringu ? Przecież zostało poprawione .Rozumiem ,że kiedy taka sytacja zaszła by Yayuma nie powinna u tego bogatego audiofila wpłynąć w najmniejszy sposób na dźwięk ! Czyli co , na płytach poprawionych przez Yayuma powinna widnieć adnotacja ,że jesli masz taki procesor w swoim torze audio to słuchając tej płyty powinieneś do odłączyć ? ............Ok to jest takie moje gdybanie ,czas pokaże na jakim odcinku tego audio łańcucha pokarmowego Yayuma wyląduje. Ja ze swojej strony nie jestem w żaden sposób zainteresowany tym urządzeniem . Dla mnie działa jak wyrafinowany EXITER .

Albo Yayuma "widzi" ze tutaj jest

idealnie i nie ma czego poprawiac albo "poprawia" wszystko bez wzgledu na to jaki dzwiek mamy w/g okreslonego wzorca/wektora.

Ja stawiam ze leci wszystko w/g tego samego wzorca.

Ktos juz wspomnial ze przeciez mamy cala mase instrumentow dla ktorych nie uzywamy mikrofonu do rejestracji dzwieku (ciekawe jak sobie ten "korektor" z nimi radzi) co wtedy jest korygowane.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Już jesteś przygotowany....chyba...

Ale zaśmiecajmy wątku, reszta na pw....

A w temacie:

Ja tam kibicuję wszystkim działaniom naszych rodaków - przynajmniej tym sensownym...

Może firma Yayuma trochę za wcześnie udostępniła swój produkt - ale wiadomo, jak się zrobiło coś świetnego (w zamyśle twórcy) to chęć pochwalenia się może być priorytetowa....

Już jesteś przygotowany....chyba...

Ale zaśmiecajmy wątku, reszta na pw....

A w temacie:

Ja tam kibicuję wszystkim działaniom naszych rodaków - przynajmniej tym sensownym...

Może firma Yayuma trochę za wcześnie udostępniła swój produkt - ale wiadomo, jak się zrobiło coś świetnego (w zamyśle twórcy) to chęć pochwalenia się może być priorytetowa....

Oj nie wiem, jak na razie opinie nie najlepsze. No ale moze panowie dadza posluchac, i wszystko sie zmieni. Jakbym mial taka rewolucje, to szybko chcialbym ja swiatu pokazac. Tak, czy siak, zapraszamy do klubu warszawskiego. Zapewnimy odp. towarzystwo.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

et voila

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

No coz, recenzja chyba dosyc obiektywna. Dzialanie wydaje sie troche podobne do plikow wysokiej rozdzielczosci-glebsza perspektywa, mniejsza namacalnosc, wieksza gladkosc. Nie do konca rozumiem, czy tych wysokich jest wiecej, czy mniej, tzn rozumiem, ze jak sie przyzwyczaimy to juz jest mniej(sa lepsze). Najwazniejszy jest jednak wniosek koncowy- bron Boze nie kupowac bez odsluchow.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

No coz, recenzja chyba dosyc obiektywna. Dzialanie wydaje sie troche podobne do plikow wysokiej rozdzielczosci-glebsza perspektywa, mniejsza namacalnosc, wieksza gladkosc. Nie do konca rozumiem, czy tych wysokich jest wiecej, czy mniej, tzn rozumiem, ze jak sie przyzwyczaimy to juz jest mniej(sa lepsze). Najwazniejszy jest jednak wniosek koncowy- bron Boze nie kupowac bez odsluchow.

Pacuła zrobił taki szpagat recenzencki , a i tak dalej nic nie kumam .

Zresztą płakać się chce jak widać podłączone Kondo Ongaku do Harbetów 40 ...toż to zupełna kpina .

Jak to ma ze sobą grać ..nie można pożyczyć jakiś głośników bardziej pasujących do słabej lampy .

I co napisze , że Kondo ma słabo kontrolowany bas i słabą górę ..

Czekam jeszcze na recenzję jakiejś lampy 2A3 ...

Ehhh..

To się nazywa prawdziwa dyplomacja. Nie w stylu ministra Waszczykowskiego. Całość jest zapisana pomiędzy wierszami. Bez odsłuchu we własnym systemie mozna tylko snuć teorie spiskowe.

Mój "ASP", model dbx 3BX-DS także zmienia sygnał. Tym bardziej im bardziej został skopany w studio. Np. podczas dodania funkcjonalności loudnesswar. I też to słychać. Tylko kosztuje ... kilkaset złotych, a nie 110.000 zł :). Czasem z niego korzystam wychodząc z założenia, że "nie poprawia się natury" czyli studia.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Pacuła zrobił taki szpagat recenzencki , a i tak dalej nic nie kumam .

Zresztą płakać się chce jak widać podłączone Kondo Ongaku do Harbetów 40 ...toż to zupełna kpina .

Jak to ma ze sobą grać ..nie można pożyczyć jakiś głośników bardziej pasujących do słabej lampy .

I co napisze , że Kondo ma słabo kontrolowany bas i słabą górę ..

Czekam jeszcze na recenzję jakiejś lampy 2A3 ...

Ehhh..

4 najlepsze sprzęty stoją na dolnych półkach :)

Ten Ayon pasuje do Kondo jak te Panie na zdjęciu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy krytykować urządzenia jeśli się go samemu nie przetestowało w swoim lub dobrym cudzym systemie.

Więc co? Należy poczekać aż pojawi się egzemplarz testowy producenta. Szpagatowa recenzja Pacuły się ukazała więc testowy model powinien być już na chodzie, a jeśli nie, to bardzo źle świadczy o producencie. Cena wysoka więc nawet wypożyczenie zawęża chętnych do garstki. Może producent wypuści się w objazd?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Nie należy krytykować urządzenia jeśli się go samemu nie przetestowało w swoim lub dobrym cudzym systemie.

Więc co? Należy poczekać aż pojawi się egzemplarz testowy producenta. Szpagatowa recenzja Pacuły się ukazała więc testowy model powinien być już na chodzie, a jeśli nie, to bardzo źle świadczy o producencie. Cena wysoka więc nawet wypożyczenie zawęża chętnych do garstki. Może producent wypuści się w objazd?

Tak wypuści metodą " tylko dla wybranych " ;)....w domyśle ..jelonków .

Była propozycja posłuchania u mnie , u Szymona u Piotrka raz jeszcze i co ? Cisza jak makiem zasiał .

Przy takiej cenie kto będzie zainteresowany tak kontrowersyjnym produktem nieznanej firmy ?

Była propozycja posłuchania u mnie , u Szymona u Piotrka raz jeszcze i co ? Cisza jak makiem zasiał .

Jeśli producent olewa ludzi z forum, którzy obiektywnie oceniliby produkt to znaczy, że olewa indywidualnego klienta, licząc na jakieś studia nagraniowe? Po prostu nie wiem o co mu chodzi. Gdy zamawia się recenzję to produkt powinien być gotowy na tip top, nieprawdaż?

Tak wypuści metodą " tylko dla wybranych " ;)....w domyśle ..jelonków .

...

Przy takiej cenie kto będzie zainteresowany tak kontrowersyjnym produktem nieznanej firmy ?

€25k? Widać, że celują w wyższy target niż Wile :D

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jeśli producent olewa ludzi z forum, którzy obiektywnie oceniliby produkt to znaczy, że olewa indywidualnego klienta, licząc na jakieś studia nagraniowe? Po prostu nie wiem o co mu chodzi. Gdy zamawia się recenzję to produkt powinien być gotowy na tip top, nieprawdaż?

Prawdaż.

€25k? Widać, że celują w wyższy target niż Wile :D

Spokojnie , poprawiony Jazz dobije do takiej ceny .

Świat audio oszalał - 25 tys Euro czyli pona 100tys zł za ..........nawet nie wiem za bardzo co to jest i do czego ma służyć. A do tego jeszcze polski "Andersen" nie wie czy to poprawia dźwięk czy nie.

SZALEŃSTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Świat audio oszalał - 25 tys Euro czyli pona 100tys zł za ..........nawet nie wiem za bardzo co to jest i do czego ma służyć. A do tego jeszcze polski "Andersen" nie wie czy to poprawia dźwięk czy nie.

SZALEŃSTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie ... to tylko "pure hi-end".

Muszę przewietrzyć mój system…

• 1 miesiąc później...

No i "zagadka" rozwiązana :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

O tym już wiedzieliśmy. Tajemnicy nie robili.

Ja sie przez tą matematykę przedzierać nie zamierzam.

Swoje uszy bym zaprzągł do roboty.

Skrzp...AK...tylko ciii ..bo nas wszystkich zbanują ;)

• 3 tygodnie później...

Yayuma fever zatacza coraz szersze kręgi...

Ukryta Zawartość

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.