Skocz do zawartości
IGNORED

oszustwo w empiku

ayran

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Ja też nie jestem fanem empiku ale też trochę nie rozumiem tego hejtu na empik z powodu tego, że takie a nie inne badziewne wydanie (jak ta Republika) znalazła się na ich półkach.

Chyba, że mają na to wpływ ?????

A proszę mi powiedzieć jakiś sklep jest wolny od takich wydań? Jest jakiś sklep, w którym nawet niedoświadczony "szukacz dobrych wydać" może w ciemno dokonać zakupów???

Czy jest gdzieś taki sklep?????

Nawet gówno można zawinąć w złoty papierek i sprzedawać jako czekoladę , też brązowe tyle że inaczej pachnie. Empik powinien jeśli były zwroty oddać taki chłam tam skąd przyszedł . Jeśli w sklepie uniemożliwia się odsłuchanie płyty przez brak stanowisk do ich odsłuchania , mam na myśli rozpieczętowanie takiej płyty i odsłuchanie jej w odtwarzaczu na miejscu . W Empiku czegoś takiego nie zauważyłem . W Kołobrzeskim Flamenco tak . Wiele razy słuchałem we Flamenco płyt i nie zawsze kupowałem i nie było żalu tylko prawdziwe handlowe podejście do klienta a nie kanciarskie takie jak w przypadku sklepu w którym nie mam możliwości sprawdzenia i braku możliwości zwrotu badziewnej płyty . Problemem jest też obsługa "która ma jak najwięcej sprzedać" nie mająca bladego pojęcia co sprzedaje w tym wypadku są to płyty. Tak że wina leży po stronie Empiku , po stronie dystrybutora oraz po stronie klienta który godzi się na kupno takiego badziewia zmylonego i ogłupionego niską ceną. Tak jak w Biedronce .

Po prostu niskie ceny.

Zgadzam się, że brak możliwości zwrotu jest podejściem nie do końca fair zwłaszcza w sytuacji gdy ma się zastrzeżenia do jakości nagrania a nie zawartości.

Fajnie też było posłuchać płyty na miejscu ale w tym przypadku po przesłuchaniu płyty w sklepie można raczej wyrobić sobie zdanie o zawartości ale czy o jakości???? Tu mam wątpliwości- bo wątpię czy na sklepowych słuchawkach (umówmy się - nie hi-end) będziemy w stanie wyłapać jakość czy poprawność masteringu ??? W jakiś przypadkach tak ale czy zawsze.....

PS- A z drugiej strony co robi sklep z takimi wielokrotnie odsłuchiwanymi i często porysowanymi płytami? Sprzedaje je jak nówki?

Moim zdaniem wina leży przede wszystkim po stronie wydawcy bo to on podjął decyzję o wypuszczeniu takie badziewia na rynek nie dając wyboru klientowi np. wydając wersję delux czy jak ją tam nazwać zawierającą lepszą jakość. Ale wiem wiem jak to wygląda w realu i jak ma to się to bilansu zysku i strat.

Pytanie czy to tylko zła wola czy są jakieś inne czynniki techniczne czy finansowe.

Generalnie to jak nie rozumiem skąd aż takie problemy są z dzisiejszymi wydaniami na CD. Porównując postęp technologiczny w dziedzinie wizji (od VHS- dvd - HD- UHD) to w dźwięku to jakoś "bidnie" wygląda. Dziś mogę sobie z łatwością i to w ciemno kupić film z lat 80-tych w jakości (np na Bluray) o jakiej nie mógłbym nawet pomarzyć 30 lat temu a z muzyką wręcz odwrotnie....

DENON: AVR X7200W,  DPD 3310UD, CREEK EVOLUTION 100A, CREEK  EVOLUTION 50DC, DALI MONTOR 8. JL AUDIO d110 

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Trzeba zmienić podejście w płacę i wymagam , a nie kupuję pokornie za każdą cenę gówno zawinięte w złoty papierek.

Jak w latach 70 tych kupowałem płyty to mogłem ich wysłuchać . Ryzyko uszkodzenia winyla jest dużo większe niż CD .

Co mnie to obchodzi co sklep zrobi z porysowaną płytą . Masz prawo żądać nieporysowanej płacisz za nią . Sprzedają i ponoszą ryzyko sprzedaży . Byłem świadkiem odesłania całej wadliwej serii winyli do producenta. Nasz klient nasz pan i musimy znosić jego fochy inaczej do nas nie przyjdzie kupować. Tak powinno być a nie do końca jest.

Piwo Jasne to piwo z charakterem, żaden tam sikacz, nie da sobie w pszenicę pluć ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

W poszukiwaniu dobrych plyt proponuje ebay.uk :) sprzedawcow nie bede zdradzal...choc jednago podpowiem... audiophilebrit, juz sie wysprzedal ze wszystkiego, ale mial tam plyty, ktore szly za tysiace zlotych na aukcjach :)

Wieza STEREO Technics :)

No ja mam tylko takie co idą za setki ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Jeśli w sklepie uniemożliwia się odsłuchanie płyty przez brak stanowisk do ich odsłuchania , mam na myśli rozpieczętowanie takiej płyty i odsłuchanie jej w odtwarzaczu na miejscu . W Empiku czegoś takiego nie zauważyłem .

To kupuj w np. w Media Markt.

Fajnie też było posłuchać płyty na miejscu ale w tym przypadku po przesłuchaniu płyty w sklepie można raczej wyrobić sobie zdanie o zawartości ale czy o jakości????

Dokładnie.

no właśnie w saturnie też widziałem ludzi słuchających płyt przez zakupem (no chyba że to pracownicy mieli przerwę ;))

Pytanie czy w takich "sklepowych" warunkach będziemy w stanie rozróżnić jakość wydania skoro nie raz w domu jest problem wyłapać różnice pomiędzy np. cd na plikiem hi res ... ale w sumie to inna "inkszość".

DENON: AVR X7200W,  DPD 3310UD, CREEK EVOLUTION 100A, CREEK  EVOLUTION 50DC, DALI MONTOR 8. JL AUDIO d110 

W poszukiwaniu dobrych plyt proponuje ebay.uk :) sprzedawcow nie bede zdradzal...choc jednago podpowiem... audiophilebrit, juz sie wysprzedal ze wszystkiego, ale mial tam plyty, ktore szly za tysiace zlotych na aukcjach :)

I pewnie też mieli super wydanie Republiki.

no właśnie w saturnie też widziałem ludzi słuchających płyt przez zakupem (no chyba że to pracownicy mieli przerwę ;))

Pytanie czy w takich "sklepowych" warunkach będziemy w stanie rozróżnić jakość wydania skoro nie raz w domu jest problem wyłapać różnice pomiędzy np. cd na plikiem hi res ... ale w sumie to inna "inkszość".

Piwo Jasne na pewno da radę;-)

Młodyś na Forum, głupi, naiwny...:)

Był kiedyś taki, gdy się płyta nie "widziała" - właził, zamieniał i miał inny tytuł:-) Gniatkowski był zawsze debest. Takie jaja.

Za "głupiego" - wybacz!:-)

Pozdrawiam - Jacek.

Nie gniewam się ale powiem szczerze że nie rozumiem tego posta.... może faktycznie to wina stażu na tym forum :)

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Piwo Jasne na pewno da radę;-)

Dla ciebie Jezz to pewnie bez znaczenia czy kupisz czekoladę czy gówno zawinięte w złoty papierek . Kolory podobne zapach inny . Odróżniać zapach to też trzeba umieć.

Poszukajcie winyla na Ebayu albo Allegro i po ptokach .

I wtedy co? Wg Twojej teorii słuchasz i jak się nie podoba wydanie albo porysowane zbytnio to odsyłasz, często za granicę i oczywiście z pokryciem kosztów wysyłki w obie strony przez sprzedającego. Żarty i to często w obrębie cen kilkunastu złotych.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

I wtedy co? Wg Twojej teorii słuchasz i jak się nie podoba wydanie albo porysowane zbytnio to odsyłasz, często za granicę i oczywiście z pokryciem kosztów wysyłki w obie strony przez sprzedającego. Żarty i to często w obrębie cen kilkunastu złotych.

To jest w tej chwili jedyne źródło dla nas konsumentów jeśli chodzi o płytę Republiki wydanej w latach 80-tych . Idź do Polskich Nagrań Tonpressu ,czy Savitoru , "tych firm już nie ma" albo znajdź firmę która dysponuje nagraniem źródłowym i podaj namiary jak taki mądry jesteś. Kupuję na Ebayu , Allegro i na podstawie ceny mogę się spodziewać jakości płyty . Z resztą na rynku wtórnym cudów nie oczekuję. Empik to badziew do którego nie zaglądam . Jaki pan taki kram , nie potrafią sprowadzać płyt , dobrych płyt , liczą tylko na zysk . Czas dobrych sklepów płytowych zwłaszcza w Polsce minął bezpowrotnie. Sami tego chcieliśmy przerzucając się na MP3 i inne badziewia . Skoro tak to nie dziwię się producentowi że wypuszcza badziewną płytę.

Jak w latach 70 tych kupowałem płyty to mogłem ich wysłuchać

Kiedyś w Lublinie przy Krakowskim była taka księgarnia muzyczna. Przemiłe starsze Panie, cierpliwe, pomogły, doradziły młodemu wtedy szczylowi. Ech, gdzie te czasy, a ile papierków tam zostawiłem.?

Kiedyś w Lublinie przy Krakowskim była taka księgarnia muzyczna. Przemiłe starsze Panie, cierpliwe, pomogły, doradziły młodemu wtedy szczylowi. Ech, gdzie te czasy, a ile papierków tam zostawiłem.?

I wyszedłeś z Mazowszem pod pachą ;-)

Dla ciebie Jezz to pewnie bez znaczenia czy kupisz czekoladę czy gówno zawinięte w złoty papierek . Kolory podobne zapach inny . Odróżniać zapach to też trzeba umieć.

Pan Piwo jak zwykle z dużą kulturą i znawstwem.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Pan Piwo jak zwykle z dużą kulturą i znawstwem.

Jezz.Tylko nie mów mi że jest to atak personalny na EMPIK i na ciebie. Jak ktoś wychował się na MP3 to z MP3 zdechnie. Brutalne ale prawdziwe.

To jest w tej chwili jedyne źródło dla nas konsumentów jeśli chodzi o płytę Republiki wydanej w latach 80-tych . Idź do Polskich Nagrań Tonpressu ,czy Savitoru ,

Płyta, o której mowa wydana została przez Sonic w 1993 roku. Jest to kompilacja wcześniej wydanych singli. Ukazała się wtedy na cd. Nie wiem czy był też winyl ale wątpię. Można w myśl zaleceń Piwa kupić sobie single.

winyl wyszedł w 2013 wydany przez Warnera. Czy były wcześniejsze wydania na winylu nie wiem. Pisanie w tym przypadku o płycie wydanej w latach 80 trochę mija się z prawdą ale ciężko dyskutuje się ze znawcą tematu.

Polskie Nagrania z tego co pamiętam nigdy nie wydały żadnej płyty Republiki. Podobnie Savitor więc tam nie ma czego szukać panie Piwo.

Jak ktoś wychował się na MP3 to z MP3 zdechnie. Brutalne a prawdziwe.

A to do kogo ta mowa bo nie bardzo się orientuję ?

Empik to badziew do którego nie zaglądam . Jaki pan taki kram , nie potrafią sprowadzać płyt , dobrych płyt , liczą tylko na zysk .

Empik to korporacja to czego się się spodziewasz, że będą dla jaśnie pana szukać na zamówienie białych kruków po całym świecie?

Są za to najlepsi w nowościach bo większość mają najszybciej, tylko że to zwykle katalog z muzyką głównego nurtu i jak ktoś szuka mniej popularnej czy alternatywnej muzyki to i tak pozostaje internet. Polecam np. Fan.pl, czasami trwa to bardzo długo ale są w stanie ściągnąć ze świata każdą płytę, oczywiście nową bo używanymi się nie zajmują.

Jezz.Tylko nie mów mi że jest to atak personalny na EMPIK i na ciebie.

Ależ skąd, gdzież bym śmiał o to posądzać tak kulturalną osobę jak ty. Zastanawia mnie tylko skąd tak dużo o mnie wiesz.

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Płyta, o której mowa wydana została przez Sonic w 1993 roku. Jest to kompilacja wcześniej wydanych singli. Ukazała się wtedy na cd. Nie wiem czy był też winyl ale wątpię. Można w myśl zaleceń Piwa kupić sobie single.

winyl wyszedł w 2013 wydany przez Warnera. Czy były wcześniejsze wydania na winylu nie wiem. Pisanie w tym przypadku o płycie wydanej w latach 80 trochę mija się z prawdą ale ciężko dyskutuje się ze znawcą tematu.

Polskie Nagrania z tego co pamiętam nigdy nie wydały żadnej płyty Republiki. Podobnie Savitor więc tam nie ma czego szukać panie Piwo.

A to do kogo ta mowa bo nie bardzo się orientuję ?

Słuchaj Jezz

http://www.ebay.pl/itm/REPUBLIKA-1984-ULTRA-RARE-PICTURE-DISC-/122209298471?hash=item1c743de827:g:0pAAAOSwzaJX4nDt

Słuchaj Jezz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co ja na to poradzę, że ci się płyty mylą:). Może to wiek ?

Ukryta Zawartość

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Jak cię stać to kup tylko raus bo za 2 godziny tego nie będzie. Jak grała Republika to Jezz zygotą był

Jak grała Republika to Jezz zygotą był

A jak mam nazwać to ?

Nie muszę kupować. Republiki mam pierwsze wydania. Wersja angielska mnie nie interesuje. Sam sobie kup. Będziesz miał pamiątkę z tej dyskusji.

Słuchaj Jezz

Ukryta Zawartość

Płyta "Nowe Sytuacje" w wersji na świat, wydana przez Mega Organizations pod tytułem "1984", co ciekawe - można ją było kupić jeszcze kilkanaście lat temu w Anglii na wyprzedażach za kilka funtów.

Ukryta Zawartość

Gość Piwo Jasne

(Konto usunięte)

Co ja na to poradzę, że ci się płyty mylą:). Może to wiek ?

Wpadasz jak huragan . Tu chodzi o jakość płyt i ich sprzedaż . Jak jesteś do badziewia przywiązany to twoja sprawa. Dla mnie to nie istotne jaki zespół w Republice i Punk Rocku nie gustowałem i nie gustuję . Jak EMPIK gówno sprzedaje to idioci kupują . Nawet jak to będzie PINK FLOYD.

Płyta "Nowe Sytuacje" w wersji na świat, wydana przez Mega Organizations pod tytułem "1984", co ciekawe - można ją było kupić jeszcze kilkanaście lat temu w Anglii na wyprzedażach za kilka funtów.

Nie znasz się;)

Wpadasz jak huragan

Ze co proszę ?

Dla mnie to nie istotne jaki zespół w Republice i Punk Rocku nie gustowałem i nie gustuję .

To widać po tym co tu napisałeś.

Pozwolę sobie zacytować ciebie na koniec

gówno

wiesz ale się wypowiesz.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.