Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy m2 - czy warto kupić? Link do ogłoszenia w temacie

Gienek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poluje na Tannoy m2 i właśnie znalazłem w przystępnej cenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę o ocenę na podstawie zdjęć i ceny.

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Witam,

Poluje na Tannoy m2 i właśnie znalazłem w przystępnej cenie.

Ukryta Zawartość

Proszę o ocenę na podstawie zdjęć i ceny.

Ja bym brał w tej cenie, pęknięcie frontu głośnika wysokotonowego to sam w sobie żaden problem - pytanie tylko jak powstało i czy nic więcej nie jest uszkodzone.

Ukryta Zawartość

-----------------

Też miałem takie obawy dlatego wolałem tutaj zapytać. A już myślałem, że to wina kiepskich zdjęć i jest okazja ;) Szkoda że inni sprzedają M2 od 650zł. Trochę za dużo jak dla mnie.

Mnie ta kopułka wygląda bardziej na nadtopioną w okolicach cewki niż na pogniecioną. Omijać.

Jak była mocno wgnieciona i wyssana byle jak odkurzaczem, będzie tak wyglądać. To plastik, więc zagnioty zostają.

Mocno prawdopodobne, że ma to wpływ na dźwięk.

Jak była mocno wgnieciona i wyssana byle jak odkurzaczem, będzie tak wyglądać. To plastik, więc zagnioty zostają.

Mocno prawdopodobne, że ma to wpływ na dźwięk.

To nie plastik. Tannoy M2 ma kopułki tekstylne powlekane. Ale spokojnie, do Scan-Speaków, Moreli i Dynaudio to im daleko.

Czy odstęp panelu czołowego od bocznego na 3 zdjęciu od dołu także nie jest za duży?

Cena dobra ale jest czymś spowodowana. Jak w ciemno to nie bierz.

Te "trochę" zmęczone więc szukaj dalej czasem do 500zł można kupić w bdb stanie.

I pomyśleć, że kilkanaście lat temu kosztowały nowe 990zł za parę :-)

♪ ♪ ♫  ♪  Najważniejsza jest muzyka i przyjemność jej słuchania  ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ 

ja bym w ogóle dał sobie spokój z tannoyami m2. one grają ładnie, ale dla mnie reprodukują bas bułowaty, mało selektywny i jak dla mnie nienaturalny. ogólnie zagrały po prostu ładnie,barwnie, sporo się działo, no ale ten bas od razu zwrócił moją uwagę i jak dla mnie jest to bariera nie do przekroczenia. już ogólnie jako kolumny grające równo i lepszym basem wg mnie są AE Aegis One, lecz są trochę pozbawione takiej ciepłoty i barwy na średnicy jak tannoye m2. - AE są bardziej neutralne.

Wszystko zależy od tego jakie masz oczekiwania i preferencje. Ja m2jek nie polecam i w ogóle nie rozumiem tych kosmicznych cen...

Mam też obecnie kolumny grundig box 450 professional które kosztują 300-400zł i też uważam że są to bardziej udane kolumny :)

No ale to kwestia gustu, upodobań i ucha..

ja tylko wyrażam swoje zdanie :)

co do tannoyów z linku, kiledzy wszystko napisali :)

Pozdrawiam i życzę udanego zakupu i póżniejszej satysfakcji z odsłuchów :)

Te "trochę" zmęczone więc szukaj dalej czasem do 500zł można kupić w bdb stanie.I pomyśleć, że kilkanaście lat temu kosztowały nowe 990zł za parę :-)

To dlatego że wychodzące nowe modele nie są lepsze a droższe. Wiec rynek podnosi ceny tych modeli używanych. Niektóre ceny używanych wzmacniaczy z przed 20 lat także są hmmm dziwne. A jednak znajdują odbiorców.

Pozdrawiam

A co powiecie na te kolumny? Cena przy Tannoy to przepaść. Jakość to też przepaść na korzyść Tannoy?

Może będę mógł je obejrzeć w sobotę i nie wiem czy warto?

Oj przepraszam. Grundig box 5500. Link tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te "trochę" zmęczone więc szukaj dalej czasem do 500zł można kupić w bdb stanie.

I pomyśleć, że kilkanaście lat temu kosztowały nowe 990zł za parę :-)

W sklepie nieopodal mego mieszkania, leżą/stoją:) sobie takie za 60€.

Stan - mint z minusem.

Gdy się mocno wkurzę

To się w nich zadurzę.

:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.