Skocz do zawartości
IGNORED

Winyl z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

Thraku , jak jakościowo stoją o ile coś już przesłuchałeś :)

Nirvana miazga, świetna realizacja w końcu BTB wydają dobre reedycje :-) Coltrane podobnie - tylko te 2 wrzuciłem rano na talerz, jeszcze zapoluję na Jarrett'a i podobno ten Hey to unikaty których nie ma w dystrybucji już :-) na allegrze jakiś leży za 129 :-) a cwaniury handlarze już wystawiają Nevermind za 65 pln z tą naklejką cenową biedy :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te płyty normalnie leżą po ok 70 w empikach, saturnach i innych, to są normalne wydania Back To Black, które kiedyś wydawało słabe reedycja, a teraz jest bardzo ok. Odczarowałem ich sobie po zakupie On Every Street Straitsów dlatego wziąłem teraz i tę pierwszą pomimo tego że mam jakieś niemieckie tłoczenie, będzie do porównań, nałóg :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

U mnie o 11 rano też resztki zostały. Kupiłem Perfect strangers 180gr i żarcie dla kota 300 gr :)

Ja miałem na taśmie jeszcze kajzerki i 2 winiacze ze zdjęcia do przesmarowania neuronów :-)

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

godz.7.05 obok przedszkola córki w Białymstoku

a to już wiem dlaczego po 9tej rano nie było już tam ani jednego egzemplarza :(

gdzie mogę znaleźć listę sklepów z dostępnymi winylami ?

Edytowane przez Waluch

audiokarma.org

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zaznacz: pierwsze od góry dostępne tylko w wybranych sklepach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Świetlicki

Idź do którejkolwiek, ludziska informują z całej Polski że w tych w których miało nie być są :-) chyba rzucili do wszystkich a nie tylko tych wybranych jak jest w gazetce.

Dzięki thrak , ech że nie miałem jak się dostać do " biedy " no , kilka ciekawych tytułów jest . :(

Spróbuj do którejś podskoczyć. Najlepiej pewnie będzie w jakiś na wygwizdowiu pod miastem tam fanów winyla może mniej dotarło z rana, czekam na raport od szwagierki która mieszka pod Warszawą, będzie dzwoniła i wybierał mi jak coś znajdzie :-)

Edytowane przez thrak

Spróbuj do którejś podskoczyć. Najlepiej pewnie będzie w jakiś na wygwizdowiu pod miastem tam fanów winyla może mniej dotarło z rana, czekam na raport od szwagierki która mieszka pod Warszawą, będzie dzwoniła i wybierał mi jak coś znajdzie :-)

zgadza się na "wioskach" jest wszystko jeszcze; przed chwilą byłem

ja bylem w takiej z listy o 8.30, nic nie bylo

Przypuszczam, że handlarze też maczali w tym swoje paluchy. Od zaplecza,... gratyfikacja dla Pani Krysi, Kazi, Kingi, Pana Tadzia i biznes się kręci.

W żadnej naszej większej biedrze nie było śladu po winylach, tylko "na wiosce" (Rawka) spotkałem dwa tzw. gramofony. Raport ze Skierniewic z godzin południowych.

Godzina12 w południe. Wchodzę i nic nie widzę, więc zapytuję pania z biedr. Proszę chwile poczekać pada odpowiedź. I przynosi pani karton zapieczętowany a w nim po jednym egzemplarzu z gazetki. Brałem co chciałem.

Ciekawe, czy wszędzie po jednym, czy w zależności od wielkości miasta?

Ale za to jest reklama ,jest ruch na Forach ,poszło w Naród ,tak portugalec wydymał polactwo .Można ? W tym kraju bezkarnie można .

Portugalec dyma? ;-) kogo? Sprzedają płyty za 44,99 pln dokładnie te same które w empiku i saturnach leżą za 70 pln i lepiej, nie wspomnę już o allegrze gdzie dokładnie te Back To Black reedycje są po 100 i wyżej :-) Polak Polakowi wilkiem raczej w tym przypadku...

W żadnej naszej większej biedrze nie było śladu po winylach, tylko "na wiosce" (Rawka) spotkałem dwa tzw. gramofony. Raport ze Skierniewic z godzin południowych.

Warszawa bieda na Jana Kazimierza, która nie jest uwzględniona w dystrybucji winyli :-) leżały Purple, Jarrett (zabrałem), Hey (zabrałem), Tangerine Dream, Oldfield, Soyka, Krall i chyba wszystko.

Z kolei bieda w Płochocinie miała mieć a ni huhu ale może trzeba było zapytać obsługę bo jak kolega wyżej, bo a nuż stoi karton na zapleczu i nie wytargali na sklep nawet :-)

Edytowane przez thrak

białystok pogodna - brak :(

Poważnie? Ponad 20 biedron macie :-) może nie wystawili i trzeba zagadnąć pracownika sklepu żeby strzelił z oka na zaplecze?

Portugalec dyma? ;-) kogo? Sprzedają płyty za 44,99 pln dokładnie te same które w empiku i saturnach leżą za 70 pln i lepiej, nie wspomnę już o allegrze gdzie dokładnie te Back To Black reedycje są po 100 i wyżej :-)

Teraz powinni zrobić powtórkę z ceną 29,90 za płytę. Utarli by handlarzynom nochala.

Teraz powinni zrobić powtórkę z ceną 29,90 za płytę. Utarli by handlarzynom nochala.

Niech dorzucą jakieś nowe płyty do katalogu tylko i ok :-) generalnie w dobra strone to poszło bo taki np. Vinyl Tamka dokładnie te same płyty które są w biedrze sprzedaje od dziś za 44 pln :-) czyli całe 0,99 pln taniej i to jest słuszna koncepcja :-D

Podejrzewam , że nie wszystkim biedronom starczyło , i jedna , dwie może mają. Bo koło mnie nawet kartki tej z płytami z gazetki nie powiesili na tablicy wisiał tylko gramofon i reszta bez płyt.

Vinyl Tamka dokładnie te same płyty które są w biedrze sprzedaje od dziś za 44 pln :-) czyli całe 0,99 pln taniej

Jaki z tego wniosek.?... marże były z kosmosu. Przecież teraz nie działa charytatywnie.

Podejrzewam , że nie wszystkim biedronom starczyło , i jedna , dwie może mają. Bo koło mnie nawet kartki tej z płytami z gazetki nie powiesili na tablicy wisiał tylko gramofon i reszta bez płyt.

Te kartki są bez znaczenia, oni mają taki bajzel że rzucili te winyle do wszystkich sklepów chyba a przynajmniej w dużej części do tych do których nie powinni :-) często pracownicy nie wiedzą że mają to wystawić i stoi sobie taki dziewiczy karton na magazynie :-)

Jaki z tego wniosek.?... marże były z kosmosu. Przecież teraz nie działa charytatywnie.

A pewnie że były z kosmosu, tylko pewnie też taka biedra inaczej negocjuje ceny z racji rozmiaru ale fakt że im więcej takich akcji to płyty potanieją a to duży + dla nas :-D

Najlepiej pewnie będzie w jakiś na wygwizdowiu pod miastem tam fanów winyla może mniej dotarło z rana

Akurat ta teoria się nie sprawdza. Mieszkam na wsi 8 km od Gdyni. Byłem w naszej biedzie przed 11-tą, grubo przebrane, a dostali dwa kartony. W każdym kartonie jest po jednym tytule, Nirvany czy Hey już nie było.

Podjechałem do Biedry na sporym blokowisku w Gdyni, zawalona emerytami niemiłosiernie, dwa kartony nie tknięte, wszystko było.

Słucham tej Nirvany, to bardzo dobra reedycja, wg forum SH pożądana "320-ka". Porównuję z remasterem ORG Berniego Grundmana, ORG daje większą selektywność instrumentów, 320 gra ciemniej i daje większego kopa. Bardzo przyjemnie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Vinyl Tamka dokładnie te same płyty które są w biedrze sprzedaje od dziś za 44 pln :-) czyli całe 0,99 pln taniej i to jest słuszna koncepcja :-D

bo kupil w Biedrze;) taka forma promocji, nieglupia zreszta, ma po sztuce.

Przypuszczam, że handlarze też maczali w tym swoje paluchy.

Tak, już są na allegro. Niemniej jednak w wielu biedrach wystawili już wczoraj.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Akurat ta teoria się nie sprawdza. Mieszkam na wsi 8 km od Gdyni. Byłem w naszej biedzie przed 11-tą, grubo przebrane, a dostali dwa kartony. W każdym kartonie jest po jednym tytule, Nirvany czy Hey już nie było.

Podjechałem do Biedry na sporym blokowisku w Gdyni, zawalona emerytami niemiłosiernie, dwa kartony nie tknięte, wszystko było.

Słucham tej Nirvany, to bardzo dobra reedycja, wg forum SH pożądana "320-ka". Porównuję z remasterem ORG Berniego Grundmana, ORG daje większą selektywność instrumentów, 320 gra ciemniej i daje większego kopa. Bardzo przyjemnie.

Dobrze że kupiłem tę Nirvanę :-) w sumie też ta teoria kilka chwil temu została obalona jeśli chodzi o Warszawę i okolice, 30 km od miasta poszłooo z rańca, a na Woli w nowym takim blokowisku jeszcze coś tam leżało po 13:00 :-)

bo kupil w Biedrze;) taka forma promocji, nieglupia zreszta, ma po sztuce.

Musiał oderwać naklepki z ceną biedową jeśli tak, bo wrzucili fote na profilu fb bez tych cen :-D

Musiał oderwać naklepki z ceną biedową jeśli tak, bo wrzucili fote na profilu fb bez tych cen :-D

no jak to, naklejone jego ceny sa na nalepce '44,99' z Biedry:)

• Pokaż nowe odpowiedzi