Skocz do zawartości
IGNORED

Winyl z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

Od 13/11 w biedzie 3za2 na m.in,, winyle i cd. Jakbyście wiedzieli gdzie zalegają jeszcze po kanciapach kierowników to można uderzać :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Na razie nic nie wiadomo o nowym rzucie. Podejrzewam że przed świetami rzucą i to będzie koniec w tym roku.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

No to oficjalnie biedra startuje z kolejną akcją winylową :-) chyba same powtórki ale w sumie dobrze bo Aerosmith sobie z popękanym labelem wymienię ;-) no i Gary Moore After Hours będzie polowany jak nic!

Ukryta Zawartość

Pełna lista tytułów:

Abba – Abba

Aerosmith – Permanent Vacation

Bob Marley & The Wailers – Natty Dread

Deep Purple – Perfect Strangers

Ella Fitzgerald – Mack the Knife: Ella in Berlin

Ennio Morricone – The Mission: Music from the Motion Picture

Eric Clapton – Slowhand 35th Anniversary

Gary Moore – After Hours

Guns’n’Roses – Appetite for Destruction

Iggy Pop – Post Pop Depression

Imagine Dragons – Evolve

James Brown – It’s A Man’s Man’s Man’s World

Marylin Manson – Heaven Upside Down

Massive Attack – Blue Lines

Mike Oldfield – QE2

Nirvana – In Utero

Nirvana – Nevermind

R.E.M. – Lifes Rich Pageant

Red Hot Chili Peppers – Mother’s Milk

Sex Pistols – Never Mind the Bollocks, Here’s the Sex Pistols

Pulp Fiction – soundtrack

Tom Petty – Full Moon Fever

Abba – Voulez-Vous

Amy Winehouse – Frank

Beastie Boys – Licensed to Ill

Beck – Odelay

Dire Straits – Love Over Gold

Miles Davis – Birth of the Cool

Norah Jones – Day Breaks

Portishead – Dummy

Police – Ghost in the Machine

The Velvet Underground – The Velvet Underground & Nico 45th Anniversary

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

A ja w małomiasteczkowej biedronce wydłubałem kilka płyt. W opcji 3 za 2. Co prawda w kasie nabiło 49.99zł za płytę, ale po dyskusji(!) z panią kierowniczką ustaliliśmy, że płyty powinny być po 39.99. I co? Pomimo, że kasa nabiła 6x49.99 minus promocja 2x49.99 oddano mi różnicę do 39.99za płytę w pieniążkach. Oprócz krzywego spojrzenia pana ochroniarza, który mało drutów od koszyka nie wyłamał zakup był udany. Nigdy nie kupiłem 7 nowych płyt za niecałe 160zł. Czyli za placek jakieś 22zł. Może być.... Ponieważ na jakieś 10min zablokowałem kasę nie wspomnę o nienawistnych spojrzeniach i sapaniach kolejkowiczów, którzy przyszli kupić chleb i masło a nie jakieś fanaberie. Może bym zamknął oczy na tą różnicę, ale ponieważ zarówno pani kasjerka jak i pani kierowniczka (nie wspominając o ochroniarzu) były wysoce nieuprzejme, powiedziałem sobie że im nie odpuszczę.... chociażby dla zasady.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponieważ na jakieś 10min zablokowałem kasę nie wspomnę o nienawistnych spojrzeniach i sapaniach kolejkowiczów, którzy przyszli kupić chleb i masło a nie jakieś fanaberie. Może bym zamknął oczy na tą różnicę, ale ponieważ zarówno pani kasjerka jak i pani kierowniczka (nie wspominając o ochroniarzu) były wysoce nieuprzejme, powiedziałem sobie że im nie odpuszczę.... chociażby dla zasady.

No i bardzo dobrze, jeśli ceny miały być 39 to choćby skały s...ły tyle ma być i koniec a nie na kasie rżnie dychę więcej. A pani kierowniczka powinna z uśmiechem na twarzy przeprosić i obiecać że więcej się to nie powtórzy a nie sapać. Bardzo dobrze zrobiłeś. Też tak robię zawsze grzecznie i stanowczo ale mi nie sapią bo mam 2 m wzrostu i ogolony na łyso jestem :-)

Czy płyty dostępne są w każdym sklepie czy tylko w wybranych w większych miastach?

Na stronie biedy na razie brak danych ale pewnie bedize bajzel jak to u nich dla odmiany ;-) i rzuca gdzie popadnie. W sumie to dobrze by było bo bedzie mozna przebierac bez latania po mieście.

Edytowane przez thrak

Czy płyty dostępne są w każdym sklepie czy tylko w wybranych w większych miastach?

Różnie z tym bywa. Na przykład w moim mieście są trzy Biedronki i płyty były w każdej i w każdej inne. W miasteczku gdzie pracuje jest tylko jedna Biedronka, płyty były jeszcze inne, w miasteczku obok gdzie jest jedna Biedronka płyty były, ale za to już w mieście dużo większym od mojego gdzie są cztery Biedronki nie było w żadnej ani jednej płyty. Trudno więc powiedzieć które Biedronki są objęte dostawą takiego asortymentu.

A trochę z innej beczki jako ciekawostkę mało pozytywną. Wróciłem wczoraj z audio video show z Warszawy i w pokoju jednej z firm która bardzo mocno udziela się na naszym forum było kilka kartonów z płytami winylowymi z czego cały 1 karton stanowiły pozycję dokładnie biedronkowe w cenach 70 zł za sztukę. Miałem wielką ochotę powiedzieć niezwykle małemu panu, że to czyste sk***ysyństwo ale się powstrzymałem. Aczkolwiek opinii nie zmienię bo to było czyste skur...

A Tak poza tym to wczoraj dostalem od córci biedronkowego Eltona Johna Sleeping whit the past :)

Edytowane przez Viniu

Luxmany i winyle 

Ja pier****, ja rozumiem, ludzie kantują i kombinują na żarciu, usługach których każdy potrzebuje, każdy chce żyć ale zarabiać w ten sposób w takich obszarach jak hobby/pasja to już przesada i proszę wybaczyć określenie, ale polactwo.

A tam, bieda tak samo zarabia na nas sprzedajać te płyty za 49 pln a kupują pewnie za połowę tej ceny, podobnie płyty używane, ktoś kupi po audiofilu umarlaku kilka kartonów z japońcami ultra rara od nieświadomej żony za grosze i sprzedają za grube stówy :-) ja bym tak nie demonizował.

Dziś na AV Show w pokoju RCP w trakcie wystapienia pana redaktora ze Stanów przyszedł jakiś przyprószony siwizną jegomość i chwalił się zakupionymi ultra rare płłytami, każda z kilku miała chyba 500 pln "żółtka" z opisem mega rare i stanem płyty ;-) to jest dopiero przebitka ;-)

A tam, bieda tak samo zarabia na nas sprzedajać te płyty za 49 pln a kupują pewnie za połowę tej ceny, podobnie płyty używane, ktoś kupi po audiofilu umarlaku kilka kartonów z japońcami ultra rara od nieświadomej żony za grosze i sprzedają za grube stówy :-) ja bym tak nie demonizował.

Dziś na AV Show w pokoju RCP w trakcie wystapienia pana redaktora ze Stanów przyszedł jakiś przyprószony siwizną jegomość i chwalił się zakupionymi ultra rare płłytami, każda z kilku miała chyba 500 pln "żółtka" z opisem mega rare i stanem płyty ;-) to jest dopiero przebitka ;-)

Jednak mówimy o dwóch różnych rzeczach. Czym innym jest przypadek sprzedawania albo swojej albo cudzej kolekcji za grubą kasę a czym innym hamstwo w postaci wykupienia kartonu płyt ze sklepu za rogiem i próba sprzedania go w cenie x2 mniej zorientowany w temacie winylu z biedronki. I zrozumiałym gdyby to zrobił jakiś Janusz* na bazarze ale do k**wy nędzy nie wydawać by sie mogło szanująca się firma. Dowodzi to tylko temu ze liczy sie tylko kasa...

*Przepraszam kazdego Janusza.

Luxmany i winyle 

No to oficjalnie biedra startuje z kolejną akcją winylową :-) chyba same powtórki

no właśnie... z tej listy tylko 1 winyl na "sile" kupię bo już wyczerpałem cała lista :(

Yamaha A-S3000 \ Yamaha CD-S2000 \ Yamaha T-S1000 \ Yamaha CT-710 \ Yamaha YP-700 \ Yamaha TC-511S \ Yamaha WXAD-10 \ Vienna Acoustics Mozart Grand SE

Panowie nie przesadzajcie, że same powtórki znowu rzucili. Z listy 32 tytułów jaką zamieścił thrak było dotychczas 14 tu wymienionych: Aerosmith, Ennio Morricone, GNR, Imagine Dragons, Nirvana x 2, Red Hot Chili Peppers, Sex Pistols, Pulp Fiction, Beastie Boys, Dire Straits, Miles Davis, Portishead, Velvet Underground.

Pozostałe 18 w biedrze jeszcze nie bywały. Pozdrawiam.

No jeszcze Abba'Abba' i Iggy Pop kiedyś były. Mamy więc 16 do 16.

Panowie nie przesadzajcie, że same powtórki znowu rzucili. Z listy 32 tytułów jaką zamieścił thrak było dotychczas 14 tu wymienionych: Aerosmith, Ennio Morricone, GNR, Imagine Dragons, Nirvana x 2, Red Hot Chili Peppers, Sex Pistols, Pulp Fiction, Beastie Boys, Dire Straits, Miles Davis, Portishead, Velvet Underground.

Pozostałe 18 w biedrze jeszcze nie bywały. Pozdrawiam.

No jeszcze Abba'Abba' i Iggy Pop kiedyś były. Mamy więc 16 do 16.

Iggy był 2 czy 3 razy ale nie ten, więc to premiera biedowa jednak będzie ten Pop.

Poprawcie mnie jeśli coś zgubiłem ale to będą premiery na moje oko:

Ella Fitzgerald – Mack the Knife: Ella in Berlin

Eric Clapton – Slowhand 35th Anniversary

Gary Moore – After Hours

Iggy Pop – Post Pop Depression

James Brown – It’s A Man’s Man’s Man’s World

Marylin Manson – Heaven Upside Down

Massive Attack – Blue Lines

Mike Oldfield – QE2

R.E.M. – Lifes Rich Pageant

Tom Petty – Full Moon Fever

Amy Winehouse – Frank

Beck – Odelay

Norah Jones – Day Breaks

Police – Ghost in the Machine

Ten Police jest w empiku za 44, Slowhand też gdzieś mie po dadaxach za 9 EUR latał, więc fajnie by było jakby się ta akcja pokryła z jakąś 3za2 czy innym "- VAT".

Edytowane przez thrak

Możliwe że ten Iggy mignął mi w MM i przypisałem go do Biedry. Z nowości to jeszcze Abba "Voulez-Vous" i Beck "Odelay".

Beck został już wymieniony. Sory. Nie bywał jeszcze Bob Marley & The Wailers "Natty Dread".

Nie kojarzę też z biedry Deep Purple "Perfect Strangers" ale mogłem ich przeoczyć.

Deep Purple "Perfect Strangers"

Byli w pierwszym albo drugim rzucie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Możliwe że ten Iggy mignął mi w MM i przypisałem go do Biedry. Z nowości to jeszcze Abba "Voulez-Vous" i Beck "Odelay".

Beck został już wymieniony. Sory. Nie bywał jeszcze Bob Marley & The Wailers "Natty Dread".

Nie kojarzę też z biedry Deep Purple "Perfect Strangers" ale mogłem ich przeoczyć.

Byli w 1 rzucie :-) chłopaki nawet pranka nakręcili ;-)

U mnie w biedzie już wystawili winyle. Kupiłem Ellę Fitzgerald w Berlinie, Ellę z Louisem i Police.

Dam znać jak grają jak posłucham:)

Wobec powyższego wpisu pobiegłem do samochodu i sru do biedrony. Są. Nabyłem 5 sztuk i cos do konsumpcji podczas odsłuchu Właśnie leci 'Knocking at your back door'

Były Nirvany, Gunsi, Miles, Image Dragons i sporo innych. Ciekawe czy szybko pójdą.

4457fd505a34e87e0290ae2bd83bdd54.jpg

Daj znać jak ten Slowhand - czytałem że trzaska trochę - i Moore bo na nie pewne się zasadzę ale wezmęę na wstrzymanie pewnie i poczekam do jakiejś 3za2 czy inne bez vatu.

• Pokaż nowe odpowiedzi