Skocz do zawartości
IGNORED

Co po PiSie?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Znasz dokładne założenia planu?

A ktoś je zna? Do niedawna sama Boska Broszka narzekała, że ciągle czegoś mu brakuje. Położyła się w szpitalu i sruuu... Plan się objawił.

Jak coś, to powie, że jej przy tym nie było.

Ekonomiści mówią, że to nie plan, tylko zbiór pobożnych życzeń. Pewnie dlatego Morawiecki ostatnio bywa w Toruniu - z prośbą o modlitwę.

Jestem Europejczykiem.

Siła modlitwy ;)

Nasycenie rynku pracy w Irlandii i UK, niepewność co do Brexitu. Spora część osób która chciała wyjechać już to zrobiła, teraz nie ma wyjazdów "falowych" jest po prostu stała zarobkowa emigracja.

To nie sukces PiS tylko rzeczywistość w jakiej żyjemy. Za dużo powtarzasz bzdurnej propagandy.

Nadużywasz słowa propaganda.

Nigdzie nie napisałem, że spadek zagranicznego zarobkowania to zasługa Pisu. Zwyczajnie spadła z 20 do 10% chęć wyjazdu za granicę, do pracy Polaków to deklarujących.

Morawiecki ostatnio bywa w Toruniu - z prośbą o modlitwę.

To akurat nie jest wymysł:

1. Mateusz Morawiecki zawierzył Polską gospodarkę Matce Boskiej.

2. Pisowski burmistrz Kraśnika Mirosław Włodarczyk wraz z grupą urzędników i radnych, wynajętym na koszt ratusza autokarem, udał się na Jasną Górę, żeby zawierzyć miasto i cały powiat Matce Boskiej Częstochowskiej.

Średniowiecze? Ależ nie! Rządy PiS 2017 roku w samym podobno środki nowoczesnej Europy!

Do elektrycznego auta butelka wody święconej obowiązkowo "co łaska".

Święte będzie auto napędzane na świętą wodę i uświęcony prąd. W końcu Grupa Energia została zawierzona Bożej Opatrzności i Matce Boskiej Gromnicznej. Obecny prezes z PiS Krzysztof Ksepko co ciekawe jest byłym satanistą.

I teraz czekam zwolennicy PiS na jedno zdanie - czy to jest Waszym zdaniem normalny obraz państwa w XXI wieku w samym środku Europy?!

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

I tu się z Tobą zgadzam. Modlitwa tak, ale cała reszta to już kabaret.

Tomek?

Masz kaloryfery w domu?

Rozpędż się i grzmotnij o nie .

Może kapkę Ci pomoże.

Ja polecę Tobie coś mniej drastycznego. Stań przed lustrem i spójrz sobie głęboko w oczy, tak długo na ile będziesz to w stanie znieść. Co tam zobaczysz to Twoje.

Dyskusja o ekonomi z pisiarstwem to jak rozmowa o fizyce kwantowej z małpą w zoo. Jakbyś się nie starał i co nie powiedział to małpa tylko uuu i ewentualnie rzuci bananem, albo ekskrementem który właśnie zdefekowała.

W tym temacie padło sporo nazwisk z rozdania PiS, które żeruja na nas w różnych spółkach. Osoby od niczego na niczym nie znające się, za to z całkiem sporym uposażeniem.

I teraz pytania:

- gdzie te uczciwe państwo o którym co miesiąc bredzi Kaczyński przy miesięcznicach?

- gdzie ta "dobra zmiana"?

- gdzie to skończenie z osmiorniczkami, układami i bandyckim państwem kolesi?

- gdzie obietnice obecnej władzy o wsłuchiwanie sie w głos i potrzeby suwerena?

- gdzie dowody na zamach w Smoleńsku? Podobno miały być, były tak oczywiste i wymagało to tylko by PiS doszło do władzy.

Przypomnę klasyka: macie prezydenta, macie TK, macie swój rząd w większości, macie prokuratora generalnego, macie Komisję Smoleńską ale jednego nie macie...nadal nie macie żadnych dowodów na zamach.

A było tego sporo: wybuchające parówki, pancerne brzozy, sztuczne mgły, przeciekające silniki w samolocie, elektro-magnesy zamontowane na autach przez Rosjan.

Brakowało jeszcze kosmitów i zespołu cheerleader'ek które rozpraszały pilotów.

Tylko tyle na początek, a USA zostawmy w spokoju. Oni bez nas sobie dadzą radę.

Zadałeś wiele pytan na które prezes zna odpowiedzi w formule

z wróćcie uwagę na miesięcznicach co wygaduję ( napisałbym bardziej wulgarnie ale mam słabszy dzień....grypa)

a więc prezesowa świetlistość co miesięcznice pieprzy na okrętkę

"Musimy""Już niedługo "(która to miesiecznica 82 bodajże )"walczymy z układem "

juz nie mówi "kolesiostwo" i "nepotyzm" przynajmniej u rządzących( czekam jak sie pomyli a to potrafi zrobic;)i to przypadkiem wyduka )

to ostatnie teraz sie nazywa "Dobra Zmiana" czytaj dojna zmiana ....

pozdrawiam

Ps Cheerlederki(sry jesli cos zle napisałem ) na miesiecznicy to by było ....na takową i ja sam bym sie wybrał....:)

Przekonujące.

Mógłbyś odnieść sie sytuacji gdzie osoby powiązane z PiS wykorzystuja państwowe firmy do osiagania własnych korzyści materialnych?

Nie posiadając odpowiedniego wykształcenia, nie odpowiadając odpowiednich kwalifikacji, a nawet więcej - nie posiadając nawet podstawowej wiedzy o stanowisku pracy na jakim zasiadają?

Nic nie chcę więcej tylko chce wiedzieć gdzie ta obietnica "dobrej zmiany"?

Panowie jedno pewne - i tylko koni żal (wiemy o co chodzi).

Jak w Korei Północnej:

z19617439IHmemy.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Doskonałym przykładem pokazującym jak zmiana rady nadzorczej i w konsekwencji zarządu kluczowej spółki Skarbu Państwa może pozytywnie oddziaływać na jej funkcjonowanie, jest spółka Orlen S.A., która w roku 2016 powiększyła swój zysk netto o 2,5 mld zł w stosunku do roku 2015.

Chodzi o spółki, które do tej pory były albo deficytowe albo też osiągały minimalne zyski, a teraz rok 2016 kończą na „dużym plusie” takie, jaki LOT S.A., Lotos. S.A, PKP Intercity, spółki sektora energetycznego, czy KGHM. S.A.

Ukryta Zawartość

Mógłbyś odnieść sie sytuacji gdzie osoby powiązane z PiS wykorzystuja państwowe firmy do osiagania własnych korzyści materialnych?

Nie posiadając odpowiedniego wykształcenia, nie odpowiadając odpowiednich kwalifikacji, a nawet więcej - nie posiadając nawet podstawowej wiedzy o stanowisku pracy na jakim zasiadają?

Nic nie chcę więcej tylko chce wiedzieć gdzie ta obietnica "dobrej zmiany"?

Panowie jedno pewne - i tylko koni żal (wiemy o co chodzi).

Jak w Korei Północnej:

z19617439IHmemy.jpg

To nie powinno mieć miejsca. Tu dobra zmiana to jakiś żart. Lepiej było nie używać tego hasła. Niemniej, kolega chick powyżej wkleił link, gdzie przytoczone są jednak pewne osiągnięcia dot. spółek Skarbu Państwa.

I tu się z Tobą zgadzam. Modlitwa tak, ale cała reszta to już kabaret.

Ja polecę Tobie coś mniej drastycznego. Stań przed lustrem i spójrz sobie głęboko w oczy, tak długo na ile będziesz to w stanie znieść. Co tam zobaczysz to Twoje.

.

Stanołęm i zobaczyłem faceta , który dopuszcza różne mozliwości i opcje .

Ma otwartą głowe i odrobine trzeżwego spojrzenia.

Proponuję Ci zwrócic uwagę na oczy picunioków kiedy cokolwiek peroruja .

Fałsz normalnie widać w tych ślipkach.

Pomijam to co mówią , bo tego przeciętny człek pojąc nie może .

.

Tobie natomiast proponuję -stanąć obok siebie i posłuchac .

Tragedia..Jak można być tak zaślepionym?

Ukryta Zawartość

Doskonałym przykładem pokazującym jak zmiana rady nadzorczej i w konsekwencji zarządu kluczowej spółki Skarbu Państwa może pozytywnie oddziaływać na jej funkcjonowanie, jest spółka Orlen S.A., która w roku 2016 powiększyła swój zysk netto o 2,5 mld zł w stosunku do roku 2015.

Chodzi o spółki, które do tej pory były albo deficytowe albo też osiągały minimalne zyski, a teraz rok 2016 kończą na „dużym plusie” takie, jaki LOT S.A., Lotos. S.A, PKP Intercity, spółki sektora energetycznego, czy KGHM. S.A.

No popatrz jak się odbili wg. TVP Republika - Pisowskiej tuby niczym TVP.

A giełda i inwestorzy jednak wiedzą swoje, widocznie są głupi!

Od wyborów parlamentarnych wartość spółek z udziałem Skarbu Państwa spadła o 39 mld zł. To więcej niż aktualna wartość PKO BP. Polityka „drenowania” spółek nowymi podatkami, wymianami kadr, projektami inwestycji niezwiązanych z podstawową działalnością oraz paraliż decyzyjny sprawia, że giełdowe wyceny spółek z udziałem Państwa lecą na łeb na szyję. W ostatnim roku byliśmy jednym z najsłabszych parkietów giełdowych na świecie. Według MSCI słabiej od nas wypadły jedynie Nigeria, Botswana, Zimbabwe, a z rozwiniętych rynków ogarnięta kryzysem Grecja i będące na skraju kryzysu bankowego Włochy.

Nazwa spółki Wartość przed wyborami w mln zł Wartość teraz 23.09.2016 w mln zł Spadek wartości w mln zł Różnica %

PGNIG 40 415,00 29 795,00 -10 620,00 -26,28%

PGE 25 671,82 19 819,51 -5 852,31 -22,80%

PKOBP 37 625,00 34 050,50 -3 574,50 -9,50%

PZU 32 399,38 24 109,36 -8 290,02 -25,59%

PKNORLEN 27 373,39 28 147,59 774,20 2,83%

KGHM 19 640,00 14 758,00 -4 882,00 -24,86%

JSW 1 590,93 6 683,87 5 092,94 320,12%

LOTOS 5 370,57 5 320,14 -50,43 -0,94%

GRUPAAZOTY 9 324,38 6 398,47 -2 925,91 -31,38%

ENEA 5 743,17 3 893,25 -1 849,92 -32,21%

ENERGA 6 910,78 3 101,25 -3 809,53 -55,12%

TAURONPE 5 538,06 4 346,64 -1 191,42 -21,51%

PKPCARGO 2 920,55 1 732,30 -1 188,25 -40,69%

GPW 1 691,47 1 596,33 -95,14 -5,62%

PHN 968,30 671,87 -296,43 -30,61%

POLICE 1 799,25 1 560,00 -239,25 -13,30%

BEDZIN 48,97 69,28 20,31 41,47%

Razem 225 031,02 186 053,36 -38 977,66

Panie i gdzie te "zyski"?

2681009-wartosc-rynkowa-spolek-skarbu.jpg

Ukryta Zawartość

To chyba nie Twój poziom, nie warto drogi Kolego.

Ale sam przyznaj jakże żenującym było jak obecna Premier po słowach Macierewicza w USA, że bedzie ministrem w MON zarzekała się, że to nie prawda i nigdy takiej nominacji nikt nie omawiał. A jak wyszło? Echh.

Ale masz rację, złośliwości nie są na miejscu wobec podejmowanego tematu.

To nie piaskownica.

A teraz by oddać sprawiedliwości chwilę - sam namawiałem na głosowanie na Dudę Andrzeja. Liczyłem, że młody, ambitny, wykształcony.

Myślałem, że na przeciw Komorowskiego buty i ustawiania swoich to dobry wybór. Dziś stwierdzam, ze Duda nie spełnił i nie spełnia się jako głowa naszego kraju, nie zrobił nic ponad to, co oczekiwała od niego jego macierzysta partia i prezes.

A powyższy "mem" jest po prostu odpowiedzią jak wyszło z tą naszą dobrą zmianą. wyszło jak z Antonim Macierewiczem.

Miało być inaczej niż zwykle, wyszło jak zwykle, bo inaczej nie szło.

Wyceny Baksterów i spekulantów giełdowych są tyle warte co wróżki na telefon. Najwazniejsze że mniej kradną i mniej wypompowują do własnych spółek i spółeczek.

Tak? To co powiesz o PiSowskim pomysle przepompowania 600 mln. złotych na podobno promocję Polski w Polsce i zagranicą.

Zero konkretów, zero pomysłów, zero zapisów, osoby biorace udział w tym pomysle pochowane za klauzulą tajności, a kasa płynie ze spółek skarbu państwa.

Nie czarujmy się - polska potrzebuje natychmiastowych zmian. Nie na zasadzie powrotu PO, bo będzie jak zwykle.

Trzeba dorobić się (TYLKO JAK) nowej klasy politycznej.

A co drogi Tomaszu w tym zdięciu nie prawdziwego ?

Baczni obserwatorzy doskonale pamiętają kto miał być ministrem obrony jak broszka konferencje stworzyła a jak wyszło widzimy do tej pory a właściwie wstydzimy sie ( nie wszyscy ...ciemny ...itd )

a propos poziomów pionowych i poziomych i komu warto np kasowo ?

rozumiem arkadowski posady nie dostanie ....ja też tam na tej liście jak i paru" chłopaków "z bocznicy ;)

Wyceny Baksterów i spekulantów giełdowych są tyle warte co wróżki na telefon. Najwazniejsze że mniej kradną i mniej wypompowują do własnych spółek i spółeczek.

Jakby nie było LOT, PKP Intercity, Lotos czy KGHM są na plusie. Zwłaszcza te dwie pierwsze, które od lat były pod kreską.

A co drogi Tomaszu w tym zdięciu nie prawdziwego ?

Baczni obserwatorzy doskonale pamiętają kto miał być ministrem obrony jak broszka konferencje stworzyła a jak wyszło widzimy do tej pory a właściwie wstydzimy sie ( nie wszyscy ...ciemny ...itd )

a propos poziomów pionowych i poziomych i komu warto np kasowo ?

rozumiem arkadowski posady nie dostanie ....ja też tam na tej liście jak i paru" chłopaków "z bocznicy ;)

Trudno powiedzieć, czy ktoś kłamał, czy ktoś zmienił czyjąś decyzję, czy była to zwyczajna taktyka ukrycia osoby wzbudzającej kontrowersje. Podobnie rzecz się miała w sprawie ukrywania Niesiołowskiego.

A teraz by oddać sprawiedliwości chwilę - sam namawiałem na głosowanie na Dudę Andrzeja. Liczyłem, że młody, ambitny, wykształcony.

Myślałem, że na przeciw Komorowskiego buty i ustawiania swoich to dobry wybór. Dziś stwierdzam, ze Duda nie spełnił i nie spełnia się jako głowa naszego kraju, nie zrobił nic ponad to, co oczekiwała od niego jego macierzysta partia i prezes.

Trochę to dziwne, że nie przewidziałeś skoordynowanego( czy jak kto woli poddańczego) działania Prezydenta, Pani Premier i Prezesa.

Po PiS'ie będzie bryndza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po PiS'ie będzie bryndza.

Ukryta Zawartość

Podobno spółki skarbu państwa tak dobrze zarabiają. Po co ten kredyt, do tego na 30 lat?

Ale jak pisałem wczesniej, taką Polskę zostawi nam PiS i naszym dzieciom. Jak pisałem, że Czesi za kilkanaście lat będą żyć w dostatku, a nasze dzieci nadal na śmieciowych umowach ciagnąć koniec z końcem to PiS elektorat nie wierzy.

Już dziś w fabrykach na terenie Czech Polacy zarabiają średnio 2,8 tyś. na rękę. Nie są zatrudniani "od poniedziałku do piątku", oferuje się im pełny pakiet opieki socjalnej (ubezpieczenie zdrowotne, emerytalne świadczenia itd.).

W Polsce coś zmieniło się od 2015 kiedy PiS doszło do władzy?

Rząd np. wprowadza "ciekawe" rozwiązanie dla "nowych" osób w biznesie.

Otóż osoby wkraczające w swiat biznesu będą mogły być zwolnione ze składek ZUS.

Brawo rząd prawda? No nie trzepac mi tutaj łapkamiz radości, nie takie wszystko piękne jak na zachodzie :)

Nie zapłacimy składek ale nie będziemy mieli też żadnych praw w przypadku wypadku, nie zaliczą nam lat pracy do emerytury, świadczenia rentowego o ubezpieczeniu "do lekarza" też mozna zapomnieć.

Ot taka legalna szara strefa przez 6 miesięcy. Ale jakbyś zachorował to zapomnij o leczeniu. Płacisz podatki z nowo powstałej firmy jednak państwo powie "lekarz - nie". A podobno biało-czerwoni zbierają paragony by mieć np. mozliwość pójścia do lekarza.

Obłuda! Skoro paragon wystawiony i państwo inkasuje na "lekarza" z tyt. podatku VAT, to nowy, młody biznesmen powinien być objęty świadczeniem lekarskim.

Ukryta Zawartość

No popatrz jak się odbili wg. TVP Republika - Pisowskiej tuby niczym TVP.

A giełda i inwestorzy jednak wiedzą swoje, widocznie są głupi!

Od wyborów parlamentarnych wartość spółek z udziałem Skarbu Państwa spadła o 39 mld zł. To więcej niż aktualna wartość PKO BP. Polityka „drenowania” spółek nowymi podatkami, wymianami kadr, projektami inwestycji niezwiązanych z podstawową działalnością oraz paraliż decyzyjny sprawia, że giełdowe wyceny spółek z udziałem Państwa lecą na łeb na szyję. W ostatnim roku byliśmy jednym z najsłabszych parkietów giełdowych na świecie. Według MSCI słabiej od nas wypadły jedynie Nigeria, Botswana, Zimbabwe, a z rozwiniętych rynków ogarnięta kryzysem Grecja i będące na skraju kryzysu bankowego Włochy.

Nazwa spółki Wartość przed wyborami w mln zł Wartość teraz 23.09.2016 w mln zł Spadek wartości w mln zł Różnica %

PGNIG 40 415,00 29 795,00 -10 620,00 -26,28%

PGE 25 671,82 19 819,51 -5 852,31 -22,80%

PKOBP 37 625,00 34 050,50 -3 574,50 -9,50%

PZU 32 399,38 24 109,36 -8 290,02 -25,59%

PKNORLEN 27 373,39 28 147,59 774,20 2,83%

KGHM 19 640,00 14 758,00 -4 882,00 -24,86%

JSW 1 590,93 6 683,87 5 092,94 320,12%

LOTOS 5 370,57 5 320,14 -50,43 -0,94%

GRUPAAZOTY 9 324,38 6 398,47 -2 925,91 -31,38%

ENEA 5 743,17 3 893,25 -1 849,92 -32,21%

ENERGA 6 910,78 3 101,25 -3 809,53 -55,12%

TAURONPE 5 538,06 4 346,64 -1 191,42 -21,51%

PKPCARGO 2 920,55 1 732,30 -1 188,25 -40,69%

GPW 1 691,47 1 596,33 -95,14 -5,62%

PHN 968,30 671,87 -296,43 -30,61%

POLICE 1 799,25 1 560,00 -239,25 -13,30%

BEDZIN 48,97 69,28 20,31 41,47%

Razem 225 031,02 186 053,36 -38 977,66

Panie i gdzie te "zyski"?

2681009-wartosc-rynkowa-spolek-skarbu.jpg

Sprawdź aktualne notowania bo sytuacja się diametralnie zmieniła. Jakby ktoś się pytał to od pewnego czasu są duże wzrosty.

Czyżbyś już zapomniał jak jeszcze niedawno zasypywałeś Bocznicę tonami głupawych pisowskich memów bez słowa komentarza? No chyba, że to było po zielu :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.