Skocz do zawartości
IGNORED

Syriusz Wolski = bohater czy leader UE ?

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Ja myślę tak:Kandydata na przewodniczącego RE zgłasza rząd i jeśli nie zgłoszą Tuska to nie powinno go tam być

To źle myślisz. Nie ma żadnych oficjalnych procedur zgłaszania kandydatów. W wypadku Szefa RE nie było do tej pory nawet żadnego głosowania, formalnie musi go poprzeć zwykła większość członków RE. I poprzednik i Tusk byli powołani bez głosowania, przez tzw. aklamację. Nie ma znaczenia czy ma poparcie własnego rządu, nie ma nawet znaczenia brak poparcia kilku rządów. Przewodniczący RE jest tym "europrezydentem" całej Unii, i nie wszystkim musi się podobać.

Nikt nie kwestionuje legalności wyboru choćby Junckera, szefa KE choć i Wielka Brytania i Węgry się temu sprzeciwiały na RE.

Dopawdy, trzeba mieć worek na głowie i klapki na oczach, żeby tego nie dostrzegać.

A skąd on może wiedzieć cokolwiek o polityce, ekonomii czy Europie, skoro nawet nie wie kto i z jakim poparciem wygrywał wybory w Polsce...

Ja myślę tak:Kandydata na przewodniczącego RE zgłasza rząd i jeśli nie zgłoszą Tuska to nie powinno go tam być.To tylko prawda nie polityka i do takiego faktu trzeba by się odnosić.Platforma wybory przegrała i ci co z nią się utożsamiają mają z tym problem.Osobiście nie utożsamiam się ani Peło ani z PiC-em

A z kim się utożsamiasz?

Ja myślę tak:Kandydata na przewodniczącego RE zgłasza rząd i jeśli nie zgłoszą Tuska to nie powinno go tam być.To tylko prawda nie polityka i do takiego faktu trzeba by się odnosić.Platforma wybory przegrała i ci co z nią się utożsamiają mają z tym problem.Osobiście nie utożsamiam się ani Peło ani z PiC-em

Znowu bredzisz bez sensu i bez pojęcia. Miło byłoby, gdybyś przed każdym wpisem pozbierał myśli i zapoznał się ze stanem faktycznym.

Jestem Europejczykiem.

Adalbert95 ile mandatów miało po, ile sld a ile pis.

wiec zadne inne ugrupowanie polityczne nie zostało po 89 tak poparte przez spoleczenstwo, aby mialo wiekszosc.

umiesz przeprosic ?

ps. sld mialo taki wynik w 2002 czy 2001 roku?

Genesis czyli

1. polacy studiowali w europie i na swiecie przed przystapieniem do ue, jak i u nas studiowali zagraniczni studenci

2. po europie przed przystapieniem do eu mozna bylo podrozowac bez wiz, jak i do nas mogli przyjezdzac obcokrajowcy

3. zagraniczne firmy inwestowaly w polsce przed jej przystapieniem do ue

dziekuje ze sam siebie poprawiles.

Kretyńska intryga PiS jest fatalnie odbierana przez praktycznie wszystkich. Dodatkowo złośliwy karzeł z Żoliborza alienuje Polskę w Grupie Wyszehradzkiej. A za chwilę będzie pacan pierdzielił coś o Międzymorzu i o wstawaniu z kolan. Masakra.

Jestem Europejczykiem.

Adalbert a kto powiedzial, ze ja sie uwazam za patriote ? i jakie ma tu znaczenie pisanie slowa duza czy mala litera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tak to widze.

gdybys nie rozumial zglos sie do absolventa University of London, chetnie ci przetlumaczy,

Ukryta Zawartość

Daj spokój Less, nie warto. Nie zrozumie. Przypomina mi się w tym miejscu wypowiedź znanego amerykańskiego ufologa, który na pytanie czemu kosmici choć na ziemi lub w jej pobliżu najpewniej są to się z ludźmi nie kontaktują, odpowiedział: a czy ja rozmawiam ze stadem wiewiórek na moim podwórku?

No ale w którym roku były te wybory? Głupio wyszło. Skaczesz, krzyczysz, próbujesz mnie obrazić, pouczasz a potem okazuje się, że sam piszesz źle...

Przesabawne doprawdy.

Jak tu teraz z tego wybrnąć...tak. przemilczeć. Odwrócić kota ogonem itp. Ale wpis zostaje

Wybory były w 2001. Tak, źle napisałem. Cieszę się ogromnie, że to jedyna rzecz do której byłeś się w stanie doczepić w moich wpisach. Jednak jeszcze bardziej się cieszę, że wpis wyżej też zostaje. Co więcej, daje on rozumnemu czytelnikowi lepszy obraz z kim ma do czynienia niż dziesiątki twoich innych wpisów. Szczere gratulacje!

Adalbert95 ile mandatów miało po, ile sld a ile pis.

wiec zadne inne ugrupowanie polityczne nie zostało po 89 tak poparte przez spoleczenstwo, aby mialo wiekszosc.

umiesz przeprosic ?

ps. sld mialo taki wynik w 2002 czy 2001 roku?

Genesis czyli

1. polacy studiowali w europie i na swiecie przed przystapieniem do ue, jak i u nas studiowali zagraniczni studenci

2. po europie przed przystapieniem do eu mozna bylo podrozowac bez wiz, jak i do nas mogli przyjezdzac obcokrajowcy

3. zagraniczne firmy inwestowaly w polsce przed jej przystapieniem do ue

dziekuje ze sam siebie poprawiles.

Gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Tak sobie teraz czytam, że według dotychczasowej praktyki "kandydata (bądź kandydatów) z szansami na większość głosów przedstawi – po swych konsultacjach – Malta".

W związku z tym najprawdopodobniej kandydatura Syriusza nawet się nie pojawi na forum RE.

Oczywiście możliwe jest, że Szydło w czasie spotkania zabierze głos i samodzielnie zgłosi jego kandydaturę, ale gdyby na zakończenie wysikała się na dywan nie zrobiłoby to już takiego wrażenia, jak wyskok z Syriuszem.

Jestem Europejczykiem.

Wybory były w 2001. Tak, źle napisałem. Cieszę się ogromnie, że to jedyna rzecz do której byłeś się w stanie doczepić w moich wpisach. Jednak jeszcze bardziej się cieszę, że wpis wyżej też zostaje. Co więcej, daje on rozumnemu czytelnikowi lepszy obraz z kim ma do czynienia niż dziesiątki twoich innych wpisów. Szczere gratulacje!

No to jeszcze ile miało po mandatów ? Ile mandatów miało sld? A ile ma pis.

Gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Nie odwracaj koto ogonem.

Pisałeś ze po rozpadzie ue albo wystapieniu z niej polski skonczx sie studiowanie za granicą. Tak pisałeś i straszyleś a chwile później ze to nie prawda.

Tak sobie teraz czytam, że według dotychczasowej praktyki "kandydata (bądź kandydatów) z szansami na większość głosów przedstawi – po swych konsultacjach – Malta".

W związku z tym najprawdopodobniej kandydatura Syriusza nawet się nie pojawi na forum RE.

Oczywiście możliwe jest, że Szydło w czasie spotkania zabierze głos i samodzielnie zgłosi jego kandydaturę, ale gdyby na zakończenie wysikała się na dywan nie zrobiłoby to już takiego wrażenia, jak wyskok z Syriuszem.

Niemcy wysuną Tuska, niepotrzebnie się martwisz.

Ukryta Zawartość

Zmienia się ton wypowiedzi...

Ukryta Zawartość

Jak Polakom brakuje rozumu to ktoś ich musi zastąpić.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

No to jeszcze ile miało po mandatów ? Ile mandatów miało sld? A ile ma pis.

Nie odwracaj koto ogonem.

Pisałeś ze po rozpadzie ue albo wystapieniu z niej polski skonczx sie studiowanie za granicą. Tak pisałeś i straszyleś a chwile później ze to nie prawda.

No to jeszcze raz, jak krowie na rowie;

Przed 2004 rokiem Polacy mogli studiować jeśli opłacili czesne i dostali wizę (bez wizy mogli przebywać w krajach WE do 3 miesięcy). Takich przypadków było bardzo mało, bo kogo było stać na taki wydatek? Po 2004 roku WSZYSCY kandydaci z Polski mogą studiować ZA DARMO i otrzmywać stypendia, tak jak studenci miejscowi.

Przed 2004 rokiem Polacy mogli pojechać na wakacje bez wizy, ale NIE MOGLI PODJĄĆ PRACY. Za pracę na czarno byli deportowani i otrzymywali zakaz wjazdu na 5 lat (np. Niemcy, Wielka Brytania).

Nadal twierdzisz, że po wejściu do Unii nic się nie zmieniło?

Ukryta Zawartość

Morderczy cios dla Saryuszka ? Zgadzam się. Karierę już tylko z Piłami i Siekierami może zrobić.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

No więc Tomku Drogi tłumaczę od tygodnia, czy dwóch jak wygląda procedura. Czy naprawdę nie jesteś w stanie jej pojąć?

Czy PiSowska propaganda tak zaciemnia ci ogląd rzeczywistości???

Jeżeli masz problem z tak prostą sprawą, to co z bardziej skomplikowanymi?

Jestem Europejczykiem.

Nie rozumiem zupełnie tej "podniety" nad wyborem następcy Tuska.

Przecież jak już wcześniej wykazaliśmy to nie ma żadnego znaczenia kto będzie piastował ten bardzo "kosztowny i biurokratyczny" urząd. Z "traktatu na traktat" , tworzy się coraz więcej stanowisk i cała machina biurokratyczna się rozkręca. Totalny bezsens tworzenia kolejnych "prestiżowych" stołków, jakby szefowie rządów nie mogli by się spotkać raz na jakiś czas w jednej ze stolic i coś ustalić.......

Chyba wszyscy jesteśmy zgodni co do tego że nawet jak coś ustalą w "tej Radzie" to i tak nie jest to realizowane , a nawet jeśli jest to i tak wszystko pod interes Niemiec i Francji......, ewentualnie USA .........syf straszny.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Przecież jak już wcześniej wykazaliśmy to nie ma żadnego znaczenia kto będzie piastował ten bardzo "kosztowny i biurokratyczny" urząd.

Przecież to tylko zasłona dymna lub mgła smoleńska na działania które są w kraju. Im większy burdel tym suweren bardziej zakręcony i mniej zauważy i zrozumie z ogólnej rozpierduchy.

Nie rozumiem zupełnie tej "podniety" nad wyborem następcy Tuska.

Przecież jak już wcześniej wykazaliśmy to nie ma żadnego znaczenia kto będzie piastował ten bardzo "kosztowny i biurokratyczny" urząd. Z "traktatu na traktat" , tworzy się coraz więcej stanowisk i cała machina biurokratyczna się rozkręca. Totalny bezsens tworzenia kolejnych "prestiżowych" stołków, jakby szefowie rządów nie mogli by się spotkać raz na jakiś czas w jednej ze stolic i coś ustalić.......

Chyba wszyscy jesteśmy zgodni co do tego że nawet jak coś ustalą w "tej Radzie" to i tak nie jest to realizowane , a nawet jeśli jest to i tak wszystko pod interes Niemiec i Francji......, ewentualnie USA .........syf straszny.

Już to tłumaczyłem. Jak nie zrozumiałeś, to spróbuj poczytać jeszcze raz. Ewentualnie luknij do Sputnika, albo Russia Today :-).

Jestem Europejczykiem.

Genesis ależ oczywiście że się dużo zmieniło po wejściu do ue. Cześć na dobre. Cześć na złe. Nigdy nie twierdziłem, że było inaczej. Jedynie sie nie zgodziłem z Twoim scenariuszem, że dzieki Unii polacy mogą studiować i podróżować po Unii.

Zmienia się ton wypowiedzi...

Ta jest, obatelu kapralu.

Jacek Saryusz-Wolski został zgłoszony przez PiS jako kandydat na szefa RE wyłącznie w celu wyblokowania kandydatury Donalda Tuska - nie ma wątpliwości poseł PO Robert Tyszkiewicz.

Tyszkiewicz zwrócił uwagę, że - mimo sprzeciwu Polski - Tusk prawdopodobnie ponownie zostanie przewodniczącym Rady Europejskiej. - Takie sygnały płyną z rządów i z frakcji, bo to frakcje w Parlamencie Europejskim, a nie rządy zgłaszają kandydatów - zaznaczył. Dodał, że Polska w związku z wyborem szefa RE "łamie wszystkie kanony". - To już nie dyplomacja, to kompromitacja - przekonywał. Tłumaczył też, że Unia wypracowała sobie mechanizm "ucierania się" różnych decyzji, do czego nie potrzeba sztywnych regulaminów i spisanych zasad. Tłumaczył, że taki proces decyzyjny jest efektem "setek lat doświadczenia dyplomacji".

Raz na jakiś czas przewija się motyw potrzeby poparcia czy zgłoszenia kandydata przez rząd danego państwa. Nie ma czegoś takiego jak zgłaszanie kandydatów na przewodniczącego, to co zrobił rząd to kompromitacja.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

to co zrobił rząd to kompromitacja.

Oni uwielbiają kompromitacje. Maja to we krwi. Ważne żeby kompromitacja następowała z propagandowym patriotyzmem w gębie.

Syriusz debilem chyba nie jest i nie wpakował się w to szambo za darmo. Kiedyś się dowiemy jaka była cena, to tylko kwestia czasu.

A może nie chciał a musiał? Może Maciarenko ma i jego teczuszkę? Saryusz jeździł za granicę wielokrotnie od wczesnych lat 70, cały czas robił karierę naukową na Uniwersytecie w Łodzi, władza ludowa zezwoliła mu na studia podyplomowe za granicą, potem kilkukrotnie zawieszano mu wyjazdy, odmawiano paszportu, potem odwieszano i paszport dostawał. A w IPNie są tylko jego akta z paszportowego, prowadzone od końca lat 60 i donosy jednego kapusia na niego, z lat 80tych, nic więcej. Trochę dziwne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.