Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  283 członków

YB Audio Klub
IGNORED

Klub miłośników YB Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Bzdury kolego @andrzejekkpiszesz do kwadratu. 

Bardzo mi przykro, że w twoim mieście,miasteczku czy wsi , firma YB Audio nie posiada salonu z wszystkimi ich produktami.

Zadzwoń do chłopaków, może się przeprowadzą bliżej ciebie.

Robert niech sprzeda dom, warsztat, rzuci pracę i przeniesie się do twojego miasta, miasteczka czy też wsi. 

Czy ty masz pojęcie o czym ty piszesz ?

Raz, firma YB Audio to jest dwóch chłopaków, którzy pracując normalnie zawodowo ( ich małżonki również), w wolnym czasie zajęli się produkcją kolumn.

Dwa, kolumny które są w stałej ofercie firmy są dostępne w siedzibie firmy.

Trzy, tak się złożyło, że ostatnimi czasy większość zamówień, to kolumny na specjalne zamówienie.

Tak więc wykonane tylko i wyłącznie w postaci jednego zestawu i zapomnij o tym, że sobie ich posłuchasz. No chyba, że firma YB Audio skontaktuje cię z właścicielem, a on wyrazi zgodę byś sobie przyjechał i posłuchał. 

Tak więc przy twoim podejściu , to raczej o tym zapomnij.

2 godziny temu, andrzejekk napisał:

A ja myślę,  że tych "zainteresowanych" , co kopną sie na odsluch do firmy jest .....dziesiąt razy mniej, niz tych zainteresowanych, ktorzy mieliby możliwość odsluchu znacznie blizej i to miałem na myśli.

Podobnie ...dziesiąt razy więcej ludzi woli odebrac przesyłkę kurierską w domu, niz fatygować sie po nią na pocztę itp.

To jest inna skala, jeśli ktos tego nie dostrzega to...

Ja tam byłem kawę piłem i posłuchalem swoimi uszami świetnych i pięknych z wyglądu kolumn YB Audio. 

Ale jest jeszcze jedno w ten sposób poznałem osobiście jednego z twórców tych kolumn . Bardzo sympatycznego z dużą wiedzą o audio człowieka. 

I to dla mnie było warte trudu i czasu.  Posłuchać  danych produktów to ma duże znaczenie.  Wiem o czym mówię czy piszę jak się ktoś zapyta choć by na forum to moje  wypowiedzi  potwierdzone są własnym doświadczeniem. 

Lecz jeszcze raz podkreślę osobista znajomość z  naszymi rodzimymi producentami dla mnie bezcenna.

2 godziny temu, andrzejekk napisał:

A ja myślę,  że tych "zainteresowanych" , co kopną sie na odsluch do firmy jest .....dziesiąt razy mniej, niz tych zainteresowanych, ktorzy mieliby możliwość odsluchu znacznie blizej i to miałem na myśli.

Podobnie ...dziesiąt razy więcej ludzi woli odebrac przesyłkę kurierską w domu, niz fatygować sie po nią na pocztę itp.

Wszyscy którzy interesują sie YB audio i ich produktami powinni co niedziele rzucać $ na tacę, żeby tylko ich produkty nie były sprzedawane w salonach 🙂

obiektywnie o audio

Ja byłem zainteresowany właśnie ich kolumnami i nie było problemu dla mnie pokonanie ponad 800 km w dwie strony.

Z drugiej strony setki tematów typu kupię kolumny zaproponujcie coś, co oznacza, że ludzie i tak bardzo często kupują bez odsłuchów.

A do Roberta i Pawła to polecam kontakt i na pewno uda się znaleźć kompromis. 

Nie sądzę aby inne firmy zaoferowały coś podobnego w podobnych pieniądzach. 

3 godziny temu, andrzejekk napisał:

A może nie mają potrzeby przeskalowywania biznesu, może aktualny poziom zamówień jest wystarczający. Ja od nastu lat prowadzę firmę, której to podstawową cechą była jest i będzie jakość. Są możliwości rozwoju, zwiększenia zatrudnienia, ale wiem że niestety byłoby to kosztem jakości, ponieważ nie bylibyśmy w stanie dopilnować jakości. Konkurencja istnieje w każdej dziedzinie, naszej również, kilku bezpośrednich konkurentów poszło na ilość i już ich nie ma, po stracili zleceniodawców przez swoją słabą jakość, albo poszli w kredyty których potem nie dali rady z wielu powodów obsłużyć.

Ja jestem za wolniejszym, ale organicznym rozwojem, który po pierwsze nie powoduje utraty jakości, a po drugie nie spowoduje że firma staje się w życiu najważniejsza. Dlatego nie ma co snuć domysłów, wyrokować, bo to nie my prowadzimy ten interes, to nie my określamy cele rozwoju.

Edytowane przez LOBO_M

Jeśli Panowie z YB Audio przeczytali ten wpis, to pewnie mieli niezły ubaw. Nie obraź się, ale postanowili działać tak jak wykonują to w ten sposób i nie zamierzają tego zmieniać, bo ktoś nie mający jakiegokolwiek pojęcia o realiach tak chce. Ktoś słusznie napisał powyżej, że gdyby zmienili model swojej działalności cena ich produktów by wzrosła. Ja wiem, że byłby to wzrost co najmniej dwukrotny, dlatego nie narzekaj kolego - po prostu kup KEFy (nie mam nic do tej marki) i się ciesz, że mogłeś je odsłuchać za rogiem.

Wracając do tematu, jak kolega chce, to możemy mu podać nazwę firmy ze Śląska która zmieści się w jego standardach. 

Problem tylko na końcu jest jeden, cena produktu 100 procent wyższa.

Jeżeli wie się o co chodzi w tym sposobie produkcji i sprzedaży, jaka jest korzyść dla klienta - możliwość zakupu świetnej jakości kolumn, za ułamek ceny jaka obowiązywałaby przy marży dystrybutora i sklepu, to sprawa jest jasna. Ja po swoje kolumny od kolegów Roberta i Pawła jechałem 540 km w jedną stronę. Serdecznie pozdrawiam zespół YB i gratuluję udanych produktów 🙂

Jakżesz często emocje przesłaniają "rozum" i to chyba wytlumaczenie tych odpowiedzi powyzej.

Bo przeciez nie posadzam adwersarzy o niemożność zrozumienia pisanego tekstu {vide moj 1-szy post}, a niestety tak to wybrzmiewa.A więc z tym czego nie powiedziałem a co mi sie imputuje nie bedę polemizował, bo to  droga do nikąd.Adwokaci broniący w swoim zamysle danej sprawy powinni choćby minimalnie znać jej realia i wiedzieć, że np. kolumny do odsluchu zamieszczone na stronie firmy czyli Zephyr ii, Zephyr S mk ii, Bise xl,Huracan RS  to nie jest cala dostępna ofera produkcyjna, tak gwoli informacji.

A tak już na luzie, to w mojej "wsi"  sklepik rowerowy stał sie  "dodatkowo" punktem odbioru przesyłek, gadalem z wlascicielem i mowil, ze kazdy dodatkowy i oboczny grosz sie liczy.

Własciciel siłowni,{mój sąsiad} ktorą urządził w swoim domu ma też jakieś puste  pomieszczenia, ktore by z chęcia jakoś zagospodarował, by zyskac jeszcze jakis grosz do przeżycia.Ot choćby ustawić w jakims pomieszczeniu kilka kolumn, ktore mozna  dać do odsluchu lub odestępnić do domu zainteresowanego za np. 200zł, refundowane przy ewentualnym zakupie.A wiec taka np. kwota 200zl jako marża takiego punktu bylaby znacznie niższa, niz salonu audio żyjącego z audio.A dla kogoś żyjącego z czegoś innego, każdy doatkowy grosz to może byc skarb, na prąd, na gaz itpOczywiscie majac na uwadze to, że mieszkalby w jakiejś duzej aglomeracji miejskiej typu wspomniane Trójmiasto, W-wka itp..Ot może  warto taki pomysł choć przez chwilę  rozważyć lub cos podobnego,Staram sie podchodzic do tematu w kategoriach :szukamy dróg poprawy  i możliwosci a nie betonujemy sie w twierdzy niemożności i sankcjonujemy status quo .

Ale czytając wypowiedzi moich szanownych adwersarzy zaczynam juz powoli rozumiec, dlaczego tak mało polskich firm sie rozwija, choć na to zasługują bardziej częstokroć, niż ich zachodnie odpowiedniki.

Edytowane przez andrzejekk

Ktoś tam napisał, byś sobie zamówił Kefy z salonu. 

Teraz wypada dodać by ci je wysłali do tego sklepu z rowerami.

Albo jeszcze, namów sprzedawcę rowerów, niech zacznie sprzedawać kolumny. W końcu on zarobi więcej, a ty będziesz miał możliwość posłuchać w sklepiku z rowerami z piwkiem w ręku swoich wymarzonych kolumn. 😀

Godzinę temu, andrzejekk napisał:

Jakżesz często emocje przesłaniają "rozum" i to chyba wytlumaczenie tych odpowiedzi powyzej.

Bo przeciez nie posadzam adwersarzy o niemożność zrozumienia pisanego tekstu {vide moj 1-szy post}, a niestety tak to wybrzmiewa.A więc z tym czego nie powiedziałem a co mi sie imputuje nie bedę polemizował, bo to  droga do nikąd.Adwokaci broniący w swoim zamysle danej sprawy powinni choćby minimalnie znać jej realia i wiedzieć, że np. kolumny do odsluchu zamieszczone na stronie firmy czyli Zephyr ii, Zephyr S mk ii, Bise xl,Huracan RS  to nie jest cala dostępna ofera produkcyjna, tak gwoli informacji.

A tak już na luzie, to w mojej "wsi"  sklepik rowerowy stał sie  "dodatkowo" punktem odbioru przesyłek, gadalem z wlascicielem i mowil, ze kazdy dodatkowy i oboczny grosz sie liczy.

Własciciel siłowni,{mój sąsiad} ktorą urządził w swoim domu ma też jakieś puste  pomieszczenia, ktore by z chęcia jakoś zagospodarował, by zyskac jeszcze jakis grosz do przeżycia.Ot choćby ustawić w jakims pomieszczeniu kilka kolumn, ktore mozna  dać do odsluchu lub odestępnić do domu zainteresowanego za np. 200zł, refundowane przy ewentualnym zakupie.A wiec taka np. kwota 200zl jako marża takiego punktu bylaby znacznie niższa, niz salonu audio żyjącego z audio.A dla kogoś żyjącego z czegoś innego, każdy doatkowy grosz to może byc skarb, na prąd, na gaz itpOczywiscie majac na uwadze to, że mieszkalby w jakiejś duzej aglomeracji miejskiej typu wspomniane Trójmiasto, W-wka itp..Ot może  warto taki pomysł choć przez chwilę  rozważyć lub cos podobnego,Staram sie podchodzic do tematu w kategoriach :szukamy dróg poprawy  i możliwosci a nie betonujemy sie w twierdzy niemożności i sankcjonujemy status quo .

Ale czytając wypowiedzi moich szanownych adwersarzy zaczynam juz powoli rozumiec, dlaczego tak mało polskich firm sie rozwija, choć na to zasługują bardziej częstokroć, niż ich zachodnie odpowiedniki.

Próbuję Cię zrozumieć kolego, ale trochę błądzisz. Nie można wstawić takich kolumn do byle jakiego pomieszczenia (sklepu rowerowego, spożywczaka, siłowni, czy meblowego.) to nie profesjonalne. To nie jest też masówka tylko manufaktura raczej. Sporą część produktów sygnowanych logiem YB tworzone jest pod konkretnego zamawiającego. Żeby stworzyć warunki do odsłuchu trzeba mieć więcej środków (reszta systemu + adaptacja pomieszczenia) Do tego osoba sprzedająca jak najbardziej obeznana w temacie audio, potrafiąca doradzić, zaprezentować. Umów się z chłopakami na odsłuch, obejrzyj i wtedy opisz swoje uwagi w wątku. Bądź merytoryczny, ale nie dawaj dobrych rad z podręcznika akwizytora, bez urazy 🙂 

4 godziny temu, andrzejekk napisał:

Szanowny Andrzeju, Ty na serio to piszesz na publicznym forum? Przykład z właścicielem siłowni pokazuje, że całkowicie nie ogarniasz tematu dystrybucji i sprzedaży w tym przypadku kolumn głośnikowych. Zadam jedno pytanie - kto sfinansowałby zakup przez właściciela siłowni wzmacniacza, źródła adekwatnych do kolumn oferowanych przez tę manufakturę oraz adaptacji akustycznej siłowni? A to jedynie wierzchołek góry lodowej, bowiem taki 'demonstrator'/'demonstratorzy' mieliby za zadanie nie tylko demonstrować, ale również sprzedawać.

5 godzin temu, andrzejekk napisał:

Oby jednak te polskie firmy nie słuchały twoich rad bo będzie dramat : /

obiektywnie o audio

7 godzin temu, NRK napisał:

Ktoś tam napisał, byś sobie zamówił Kefy z salonu. 

Teraz wypada dodać by ci je wysłali do tego sklepu z rowerami.

Albo jeszcze, namów sprzedawcę rowerów, niech zacznie sprzedawać kolumny. W końcu on zarobi więcej, a ty będziesz miał możliwość posłuchać w sklepiku z rowerami z piwkiem w ręku swoich wymarzonych kolumn. 😀

Drogi NRK; nie przypominam sobie bym marzył i planował zakup kolumn KEF, nie pisałem tez o tym, by salon rowerowy zaczął handlowac kolumnami, piwa nie pijam itp.Albo nie potraficz czytać ze zrozumieniem, albo piszesz konfabulacyjne testy z ktorymi polemizujesz i tyle albo jedno i drugie.Wypowiedzi z twojej strony stricte personalne niczego konstruktywnego nie wnoszą.

6 godzin temu, methan napisał:

Próbuję Cię zrozumieć kolego, ale trochę błądzisz. Nie można wstawić takich kolumn do byle jakiego pomieszczenia (sklepu rowerowego, spożywczaka, siłowni, czy meblowego.) to nie profesjonalne. To nie jest też masówka tylko manufaktura raczej. Sporą część produktów sygnowanych logiem YB tworzone jest pod konkretnego zamawiającego. Żeby stworzyć warunki do odsłuchu trzeba mieć więcej środków (reszta systemu + adaptacja pomieszczenia) Do tego osoba sprzedająca jak najbardziej obeznana w temacie audio, potrafiąca doradzić, zaprezentować. Umów się z chłopakami na odsłuch, obejrzyj i wtedy opisz swoje uwagi w wątku. Bądź merytoryczny, ale nie dawaj dobrych rad z podręcznika akwizytora, bez urazy 🙂 

Dziękuję za merytoryczna wypowiedż.Alez ja nie proponuję wstawiania kolumn do sklepu rowerowego, spożywczego, meblowego itp.Wspomniany sklep rowerowy służył jako analogia do pokazania tego, że ludzie szukają dodatkowych nisz zarabiania pieniędzy.Wspomniana siłownia podobnie z zaznaczeniem, że jeśli dysponuje wolnymi pomieszczeniami, dobrym punktem w ktoryms ze wspomnianych przeze mnie miast, parkingiem itp. i zainteresowaniem wlasciciela to mogłby to wykorzystać jako miejsce ekspozycji {być może i odsluchu o czym potem} i udostępniania klientom do odsluchu domowego.Z resztą Twojej wypowiedzi  zgadzam sie w pełni bo jest to oczywiste.

3 godziny temu, grzegorz napisał:

Szanowny Andrzeju, Ty na serio to piszesz na publicznym forum? Przykład z właścicielem siłowni pokazuje, że całkowicie nie ogarniasz tematu dystrybucji i sprzedaży w tym przypadku kolumn głośnikowych. Zadam jedno pytanie - kto sfinansowałby zakup przez właściciela siłowni wzmacniacza, źródła adekwatnych do kolumn oferowanych przez tę manufakturę oraz adaptacji akustycznej siłowni? A to jedynie wierzchołek góry lodowej, bowiem taki 'demonstrator'/'demonstratorzy' mieliby za zadanie nie tylko demonstrować, ale również sprzedawać.

Tak, piszę na serio.

Po pierwsze nie pisałem i nie piszę nic o dystrybucji i sprzedaży.Kanały dystrybucyjne są, sklepy audio istnieją i nie o tym tu z mojej strony mowa.Napisałem w 1 swoim tu poscie o tym, by umożliwić, przybliżyć potencjalnym kientom możliwość odsluchu kolumn  poza siedziba firmy, blizej miejsca zamieszkania klienta i wyraznie to zaznaczyłem by nie mieszac do tego dystrybucji sklepowej.Firma czy ta czy inna , ktora sprzedaje bezpośrednio do klienta omijajac dystrybucje i  sklepy  i ich marże ma możliwośc oferowwania niższej  ceny, to też jest chyba oczywiste i nie przypominam sobie bym chciał zamienić sklepy audio ze  sklepami rowerowymi, spożywczymi , siłowniami  jako dystrybutoramii tp. bo to byłoby zamienianie siekierki na kijek , to akurat są tezy adwersarzy z ktorymi polemizują przyklejając je do mnie.

A wracając do zarzutów skądinąd slusznych tyczących , kto by sfinansował zakup sprzetu towarzyszącego  typu żródło, wzmacniacze, okablowanie, ustroje akustyczne itp{gdyby dany punkt miał ofiarowac odsluchy na miejscu} już piszę:

-gdyby wlasciciel dysponujący odpowienim pomieszczeniem {pomieszczeniami} i dobrym punktem chciał w taki biznes odsluchowy {jako dodatkowy} wchodzić to chyba oczywiste, ze musialby być w kontakcie z producentem{producentami} danego sprzetu i musialaby byc na to obopólna zgoda i obopólny interes.

Ekspozycja malej niszowej firmy {bez urazy} z ograniczoną gama produktów to za mało, by tylko na niej sie opierać.Ale w Polsce jest calkiem sporo firm audio, ktore sprzedaja poza kanalami sklepowymi {niekoniecznie} i jeśli ktoś z dobrym punktem i dobrym pomieszczeniem może zaoferować możliwośc ekspozycyjną , odsluchową lub wypożyczeniową to myslę, że znalazła by sie firma, ktora by dostarczyla w takich celach i swoje  wzmacniacz {wzmacniacze}, i kolumny, i kable, i ustroje akustyczne itp.A więc można stworzyć w paru glownych miastach coś na kształt "showroomu", gdzie producenci mogliby wstawić swój sprzęt w ramach ekspozycji, promocji, odsluchu i/lub wypożyczenia, gdzie wlasciciel punktu ekspozycyjnego nie musialby nic osobiscie w  sprzetu inwestować.Oczywiscie nie od razu Kraków zbudowano, ale jakies początki zawsze muszą być.

Natomiast slusznie podnoszony jest problem ludzki, czyli "demonstratorów", rzeczywiście potrzebni sa kompetentni a przez to dobrze oplacani ludzie, czlowiek  i dochodzi jeszcze czynnik ludzki czyli klient, ktory wejdzie i przesiedzi parę godzin i wyjdzie zawracajac niepotrzebnie  głowę.Więc odsluchy dluzsze niż demonstracyjne   musialyby być odpowiednio płatne itp.

Chyba z tego punktu widzenia zasadniejszye byłoby coś na kształt "showroomu", gdzie zainteresowany klient wplaca kaucję i odplatnie wypożyvcza sprzet do domu {ten przenośny}.

Czy jest to do zrealizowania ? Jeśli znajdą sie chętni {producenci} i wystawcy{wypożyczeniowcy} to wydaje mi sie, ze moze byc to jakaś nisza {powtarzam, nie dystrybucji}, gdzie klient może obejrzeć, lub wypożyczyć a potem  kupuje bezposrednio u producenta.

Uprzedzając oczekiwane głosy, ze jak tak prosto to tym sie zajmij sam donoszę, ze nie muszę i nie mam ochoty.

Kiedyś jeżdziłem po różnych wystawach budownictwa {z ciekawości, nie zawodowo} ale między tymi imprezami moglem pojechać na stałą wystawę budownictwa {Warszawa , Bartycka} albo niedaleko w swoim regionie i nie bylem jedyny, ktory cieszyl sie z możliwośći ekspozycji różnych materiałow budowlanych, instalatorskich, okien itp. , gdzie można bylo to obejrzec, pomacać, ocenic, wziac namiary na producenta i zakupić.Chyba taka ekspozycja producentom sie oplacała? 

Dobra Andrzej, próbujesz przeciągnąć kołdrę, której tak na prawdę nie ma. To co opisałeś (powstanie takich punktów ekspozycyjnych w liczbie większej niż 1) spowodowałby wzrost cen kolumn dla ostatniego klienta nie o 100 procent, ale jakieś 200. Proszę, nie odpowiadaj na mój wpis, widzę że nie rozumiesz, bądź nie chcesz zrozumieć, że akurat ta firma, i dzięki Bogu, tak nie działa.

Zdajemy sobie z Robertem sprawę, że przyjęty model działalności nie będzie odpowiadać wszystkim klientom. Jakoś nam to specjalnie nie przeszkadza, nie mamy zamiaru uszczęśliwiać wszystkich, nie realizujemy zadań misyjnych. Ta firma jest przede wszystkim dla nas, ma nam przynosić satysfakcję i być  maksymalnie wygodna i bezstresowa w prowadzeniu.
Klient w tym wszystkim też jest bardzo istotnymi elementem. Staramy się aby każdy kto do nas przyjdzie był zadowolony. Jednak nie znaczy, że trzeba pozyskiwać każdego za wszelką cenę. 

Może powiem inaczej, analogią motoryzacyjną bo te są dość wdzięczne. Salon VW macie co 50km, niektórych miastach pewnie po kilka. Pójdziecie tam, nawet kawę postawią, samochody spoko, obsługa niezła, może poświęcą wam te pół godziny. Średnio kompetentny sprzedawca coś tam poopowiada.
Jednak po Ferrari pojedziecie specjalnie przez pół kraju do jednego z niewielu salonów aby przez parę godzin, w bardzo miłej atmosferze, ustalić specyfikację i zamówić swój przyszły, wyjątkowy samochód, zbudowany i skonfigurowany specjalnie pod was, na który trzeba będzie zaczekać a nie dostać jakiś pierwszy lepszy egzemplarz golfa z placu. 

My chcemy w przyszłości być jak właśnie jak Ferrari, a nie jak VW. Aczkolwiek w obecnych czasach to trochę nietrafione porównanie bo  na byle szrota się czeka tyle co na Ferrari.

Edytowane przez Yoshi_80

Alez jasna sprawa.W swoim pierwszym poście przeciez m. inn.  napisałem, że jesli jest taki zamysł producentów, to mój komentarz w takim kontekscie traci rację bytu.I nie był to komentarz nieżyczliwy, czy krytykujący bo mi sie cos nie podoba, ale wręcz przeciwnie.To jest forum i podałem w sposób "lużny", niezobowiązujący {bo jakżesz mogloby być inaczej} jakiś pomysł, pomysły  na przyblizenie produktów do klienta.Pomysł byc może mało realny być może  trudno wykonalny, albo nieopłacalny, to najlepiej może ocenić producent.Przecież oczywistym jest to, że kazdy z nas wybiera drogę po ktorej kroczy mu sie najwygodniej, aczkolwiek jak to w życiu, nie wiemy co spotka nas za kolejnym  zakretem i czy inna droga, ktorej nie wybraliśmy, nie okazała by sie 'na końcu" mniej wyboista.C^est la vie.

Ja powtórzę powtórnie, jestem gorącym orędownikiem naszych, polskich,dobrych, rodzimych wytwórców, ktorzy borykaja sie z taka a nie inna rzeczywistoscią i jęsli my jako klienci ich nie bedziemy popierać, to gdzie jako spoleczenstwo wylądujemy, na "rodzimej pustyni" z importowanymi galeriamii?Ale to juz zupełnie odddzielny temat.

Jeszcze jedno,  ale już w temacie, czy są gdzieś na stronce podane ceny kolumn i czy każdy produkcyjny  model jest możliwy do odsluchania?

Pozdrawiam.

Niestety tu nie da się pogodzić dwóch sprzecznych interesów. Zadowolić grupy klientów którzy chcieli by mieć  "wyższy standard obsługi" polegający na obecności w salonach, czy też kilku własnych punktach w kraju lub przywożeniu sprzętu do domu klienta na odsłuch i dopieszczenia go ze wszystkich stron, z interesem klientów którzy wolą "gorszą" obsługę, muszą wsadzić w zakup sprzętu nieco więcej wysiłku (przyjazd na odsłuch a potem po odbiór kolumn jeżeli zamówią) ale w zamian otrzymują sprzęt w fajnej cenie. Albo rybki albo akwarium.

Wybraliśmy wariant który mniej nas angażuje czasowo co pozwala zrobić więcej kolumn albo poświęcić czas na inne aktywności. Poza tym stawia to pewien próg wejścia, odsiewa takich maruderów którzy gdyby mieli łatwą okazję odsłuchu to by przyszli dla samego posłuchania bez chęci zakupu a jeżeli musza przyjechać, wydać parę zł to już im się nie chce.
No i wcale nie jest powiedziane, że klient który chciałby tą lepszą obsługę jest klientem który da zarobić większe pieniądze. 

Jeszcze jedno,  ale już w temacie, czy są gdzieś na stronce podane ceny kolumn i czy każdy produkcyjny  model jest możliwy do odsluchania?

Nie ma możliwości posłuchania wszystkich modeli jakie mamy na stronie. To nierealne posiadać tak szeroki asortyment.
To co robimy to są projekty na indywidualne zamówienie i spora cześć kolumn była projektami absolutnie jednostkowymi. Inne były powielane ale nie zmienia to faktu, że to nadal jest produkt na indywidualne zamówienie. Na tym opiera się filozofia działania firmy i stąd też brak cennika, każdy się pyta o co innego i tak muszę wyceniać. Zresztą w obecnej sytuacji, przy dość sporych zmianach cen podzespołów taka forma jest dla nas bezpieczniejsza, nie trzeba tego pilnować. 
My de facto nie prowadzimy sklepu tylko sprzedajemy bardziej usługę wykonania kolumn. Poza nielicznymi wyjątkami, większość modeli jest customizowana pod klienta. Różne okleiny, lakiery, zmiany w elementach, zaciskach, głośnikach, z podstawami, bez podstaw itd. 

Do odsłuchu jest kilka par, podanych na stronie w zakładce odsłuchy. Moim zdaniem dość aby się zapoznać. Nie starczy dnia żeby wszystko dobrze przesłuchać ;-).

Edytowane przez Yoshi_80
1 godzinę temu, Yoshi_80 napisał:

Niestety tu nie da się pogodzić dwóch sprzecznych interesów. Zadowolić grupy klientów którzy chcieli by mieć  "wyższy standard obsługi" polegający na obecności w salonach, czy też kilku własnych punktach w kraju lub przywożeniu sprzętu do domu klienta na odsłuch i dopieszczenia go ze wszystkich stron, z interesem klientów którzy wolą "gorszą" obsługę, muszą wsadzić w zakup sprzętu nieco więcej wysiłku (przyjazd na odsłuch a potem po odbiór kolumn jeżeli zamówią) ale w zamian otrzymują sprzęt w fajnej cenie. Albo rybki albo akwarium.

Wybraliśmy wariant który mniej nas angażuje czasowo co pozwala zrobić więcej kolumn albo poświęcić czas na inne aktywności. Poza tym stawia to pewien próg wejścia, odsiewa takich maruderów którzy gdyby mieli łatwą okazję odsłuchu to by przyszli dla samego posłuchania bez chęci zakupu a jeżeli musza przyjechać, wydać parę zł to już im się nie chce.
No i wcale nie jest powiedziane, że klient który chciałby tą lepszą obsługę jest klientem który da zarobić większe pieniądze. 

Nie ma możliwości posłuchania wszystkich modeli jakie mamy na stronie. To nierealne posiadać tak szeroki asortyment.
To co robimy to są projekty na indywidualne zamówienie i spora cześć kolumn była projektami absolutnie jednostkowymi. Inne były powielane ale nie zmienia to faktu, że to nadal jest produkt na indywidualne zamówienie. Na tym opiera się filozofia działania firmy i stąd też brak cennika, każdy się pyta o co innego i tak muszę wyceniać. Zresztą w obecnej sytuacji, przy dość sporych zmianach cen podzespołów taka forma jest dla nas bezpieczniejsza, nie trzeba tego pilnować. 
My de facto nie prowadzimy sklepu tylko sprzedajemy bardziej usługę wykonania kolumn. Poza nielicznymi wyjątkami, większość modeli jest customizowana pod klienta. Różne okleiny, lakiery, zmiany w elementach, zaciskach, głośnikach, z podstawami, bez podstaw itd. 

Do odsłuchu jest kilka par, podanych na stronie w zakładce odsłuchy. Moim zdaniem dość aby się zapoznać. Nie starczy dnia żeby wszystko dobrze przesłuchać ;-).

Proszę tak trzymać!

Najwyższa Jakość za doskonałą cenę! 

My kupujący mamy satysfakcję posiadania czegoś  z wysokiej półki na nasz rozmiar zrobione .

A jeśli Panowie też jesteście zadowoleni to szacun z naszej strony .

Pozdrawiam i życzę samych sukcesów. 

Ps. To dobra droga .

Wielkie dzięki za odpowiedż.Wasz biznes i wasz "modus operandi" albo też i po staropolsku "wolnoć Tomku w swoim domku" i nic nikomu do tego.Z pewnymi tezami można by polemizować, ale skoro jest taka wola to i sa takie realia.Klientów niezdecydowanych  maruderów można by odsiać np. wysoką cena odsluchu np. 1000-2000 {refundowane przy zakupie ktoregoś produktu} gdyby istniala możliwośc wysyłki kolumn demo do klienta, ale jak sie zorientowałem nie prowadzicie takiej uslugi i jest tylko moja "lużna dygresja", ktora można potraktować jako niewartą uwagi i wzmianki.

Pozdrawiam i życzę powodzenia . 

Gość

(Konto usunięte)

Zalety polskiego producenta;

-1-możliwość kontaktu klient-producent jeszcze przed zakupem, rozeznanie potrzeb i gustów klienta i dopasowanie do tego  produktu w jakichs tam warunkach brzegowych, co jest niemożliwe w zakupie sklepowym "metkowca", taki kontakt i możliwośc personalizacji produktu

Nie tyle producenta, co manufaktury.

Ja tam kibicuję polskim producentom, bo im lepsze ich produkty tym lepiej dla nas klientów itd. a szkoda, ze taki potencjał naprawdę zdolnych osób nie jest w pęlni lub często wcale wykorzystywany i kupujemy nierzadko zagraniczny chłam  opakowany w drogie pazłotko.

Aczkolwiek można się nieźle naciąć i na takie cudo, 38 tys. zł (jak podano w innym wątku, przed podwyżką).

• 1 miesiąc później...
9 godzin temu, azis_light napisał:

Czy ktoś z kolegów posiada Epic One i byłby skłonny umożliwić krótki odsłuch elipticorow ?

bardzo mnie intrygują te głośniki 

ustaw się w kolejce 😄

obiektywnie o audio

• 1 miesiąc później...
1 godzinę temu, Saper91 napisał:

Sprzedam kolumny YB Zephyr S berylium. Stan bdb. 22 revelator. Satori i beryl. Dorzuce granity, oraz maskownice . Cena 9500 zł. 

Na co planujesz zamianę? Może już jest następca ?

Pozdrawiam 

Godzinę temu, bogus18 napisał:

Na co planujesz zamianę? Może już jest następca ?

Pozdrawiam 

Zbieram na coś z o wiele innej półki.

2 minuty temu, NRK napisał:

Pochwal się 😃

Robie sobie narazie odpoczynek od audio, ale w przyszlości chce uderzyc w Utopie.

Niemniej same Zephyr to totalny best buy jezeli chodzi o brzmienie, oraz budowe. Same przetworniki to 8500 zł. Nie da się kupić taniej tak zbudowanej i brzmiącej kolumny. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.