Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak do 7000zł

hatori77

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję wzmaka tranzystorowego lub hybrydy do 7 koła :-)

Jako drugi zestaw .

Zależy mi aby nie miał problemów z napędzeniem kolumn trudnych niskoskutecznych .

Słucham trochę symfoniki , rocka i elektro ...jazz, wokal i muzyka epicka filmowa też się zdarza .

Zależy mi na dynamice , dobrej kontroli na niskich i odpowiednim zejściu , szlachetnej średnicy , ładnych sopranach i przestrzeni z odpowiednią lokalizacją instrumentów .

Nie interesuje mnie kliniczna analiza i sterylność ... ale też nie chcę kluchy i rozmydlenia . Trochę ciepełka-słodyczy nie zaszkodzi ale bez przesady .

Myślałem o Hegel h200 , Hegel h80 , Roksan Caspian m2 ... mogą być używki -tutaj wpadł mi Krell S300i , Electrocompaniet ECI1 .

Ktoś pomoże i doradzi ?

https://www.audiostereo.pl/topic/132697-jaki-wzmak-do-7000z%C5%82/
Gość numik

(Konto usunięte)

m2 zwalnia muzykę i przegina z ostrymi, H80 jest ciekawy, ale gra trochę jak "młot" - nie tego raczej szukasz.

Ja polecam używkę Audia Flight Two (Three też), Leemy Tucany z ebay (trafiają się), Baltlaba Endo 1 / Epoca 3, Dayens Ecstasy - doskonałe piece, aaa....jeszcze Haiku zacnie gra.

...może Soul Note SA 300? Słuchałem go niedawno,bardzo mi się spodobał,może trafi w twoje preferencje ( można pożyczyć na odsłuch) Tu link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Yamaha a-s 1100/2100 (w jakiejś promocji)?

Caspian jest specyficzny fakt, za to da się go słuchać godzinami.

Może używana końcówka mocy typu primare czy atc i do tego lampowe pre?

Albo pathos logos, do wyrwania za granicą w Twoich pieniądzach.

A o Vincentach myślał?

Krell s300i też ma swój charakter.

Gość numik

(Konto usunięte)

Myślałem właśnie o Heglu H80-dlaczego młot ?

trochę brak barwy, trochę suchy, trochę analityczny - dobre czyste granie, ale bez tego czegoś

Caspian jest specyficzny fakt, za to da się go słuchać godzinami

zależy czego słuchasz. Gdyby muzyka kończyła się na Pink Floyd - tak, Dead Can Dance tak, ale m2 robi błędy w szybkim rocku - zwolnienie + podkreślona góra powodują, że właśnie przynajmniej w moim przypadku - dało się słuchać...minutami tylko ;p

Albo pathos logos, do wyrwania za granicą w Twoich pieniądzach.

A o Vincentach myślał?

Pathos zacny sprzęt - 100% zgoda, Vicki? Nie wiem czy nie przeginają pały w 2 stronę - przesadne dociążenie? Subiektywnie może się podobać, obiektywnie za 7.000 zł można znacznie lepiej wg mnie, w każdym zakresie (średnica - przejrzystość, dół - przesadne dociążenie, góra - lekko ostra czasem, jakby mało "płynna", nie wiem jak to nazwać, jakaś "oderwana"?)

na olx jakiś gość sprzedaje yame 2100 za 6,8

jak nie masz wyczulonego słuchu a widzę że nie masz (pomysły > Hegel , paraKrell , Vincent..) to tylko BRAĆ!

Recenzje : aż cieknie od lukru, pewnie nagród też cały wór.. na co czekać ?

Leema T2 to uniwersalne urządzonko (zagra wszystko, nie kaprysi, dla początkujących nie brakuję "bassu" , mocy itd , ale jest też klasa dla wymagających)

..ale i tak trzeba mieć trochę już poukładane w głowie a nie jechać na forach i gazetach żeby docenić i bezsprzecznie stwierdzić że 90% wymienionego towarzystwa nie dorasta..

Audia jak najbardziej na TAK.

Audia Flight ( bardzo szanuję i lubię ), Leema ( znam pobieżnie, ale skoro Numik lubi to ja też :-) ) + Audio Gd Master 10 ( miałem przez dłuższy czas, ale musiałem się pożegnać - ostatnio dostaję multum pytań o ten wzmacniacz i powiem - WARTO ).

Za dobrą kasę wyrwać Leeme i Audie raczej będzie baaardzo trudno :-)

Na razie Dayens Ecstasy III zainteresował mnie ... a pathos logos-piękny klejnocik, ale do wyrwania w niskiej cenie chyba raczej niemożliwe .

Co do ucha i mojego wyczulenia ...raczej jest dość mocno wyczulone, ale nie ciągnie mnie do analizy i dzielenia dźwięków na "czworo".

Yamaha 2100 ...cholera jakoś nie mam przekonania ...faktycznie na olx gościu chce opchnąć w dobrej cenie...ale czy warto . W testach jednoznacznie piszą - w niskich tonach poluzowana trochę i miękka ...oki ale kluchy nie szukam .

Z tym poluzowaniem weź pod uwagę kolumny i pomieszczenie... O Master10 pisali podobnie, a jednak z AP Avanti I i II było szybko i rytmicznie, a jednocześnie bas głęboki i barwny.

Ze wzmacniaczami ciężko będzie. Krell 300i stary model, trudno o fajny egzemplarz. Nad m3 byłby dobry. Ale monobloki Audiomatusa jeśli jest pre lub DAC z regulacją, to chyba najlepszy wybór.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Zdecydowanie warto posłuchać hybrydy LAR oraz tranzystora Haiku Sol2 - oba ciut powyżej budżetu, ale z rabatami da radę się zmieścić.

Oba skonstruowane tak ze gdyby cos to i za 10 lat naprawisz bez problemu

Jeśli chodzi o dynamikę- to mikro i makro Sol2 ma na wybitnym poziomie, a przy tym jest bardzo muzykalny... nie analityczny.

LAR bedzie cieplejszy, ale na pewno ciekawszy niz Vincenty, z mocniejszym bassem.

Poza tym Atoll In200 chyba warto sprawdzić.

Gość numik

(Konto usunięte)

Za dobrą kasę wyrwać Leeme i Audie raczej będzie baaardzo trudno :-)

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/14/253232.php choć T2 może być ponad budżet, raczej T1 się zmieści, trzeba polować, ale warto, to samo z AF.

https://www.hifishark.com/search?q=audia+flight+two

https://www.hifishark.com/search?q=audia+flight+three

https://www.hifishark.com/search?q=leema+tucana

Poza tym Atoll In200 chyba warto sprawdzić

wg mnie nie warto...on bardzo modyfikuje dźwięk - podobnie jak 90% rynku - Vincent, Creek, Rega, Roksan, CA i wiele innych mają swój "pomysł" na dźwięk - mocno odchodzą wg mnie od NATURALNOŚCI (pal licho neutralność! :D ). Mogą się podobać, popełniają jednak wg mnie wiele błędów.

Ww. Yamahy nie znam, poza tym co wymieniłem już prędzej niż Atollem zainteresowałbym się Audiolabem i najwyższym Music Hallem. Atoll przyśpiesza i pompuje bas, stopa perkusji brzmi fajnie...ale sztucznie jakoś, "dosładza" średnicę i upraszcza górę - to ma być taki easy dźwięk dla francuskiego kowalskiego. Miałem u siebie prawie wszystko z rynku z sh / wypo, też w 1 czasie in200se, m-2 i H80.

H80 mimo pewnego...."chłodu"/"braku barwy" wg mnie złoił reszcie tyłki. Ja polecam tylko piece, które łączą subiektywne wrażenia + pewne standardy naturalności. Nienaturalnych polecać nikomu nie będę, co nie znaczy że ich ktoś nie wybierze i też mnie to nie zdziwi, pełen luz. Kilka pozycji leszych od Hegla jednak jest, tylko je wymieniłem.

Dodam, że słucham prawie wszystkiego, też mocnego rocka i tym weryfikuję, wzmacniacz ma umieć wzmocnić każdą muzykę, gdy gubi się w SOAD czy Kornie....cóż. Hegel się nie gubił, ale Dead Can Dance czy King Crimson itp. brzmiały "matowo"

Numik wierze, że u Ciebie i wg Ciebie tak zagrało jak opisujesz, zostaje pytanie jak będzie z innymi niż Twoje kolumnami, źródłem, akustyką (jak Twoje pomieszczenie wpływa na brzmienie a przecież nie masz pokoju akustycznie przygotowanego jak np. użytkownik Rafał, którego zdjęcia pomieszczenia można znaleźć na forum) zagrają te "nienaturalne" wg Ciebie wzmaki (zostaje jeszcze pytanie czy były wygrzane czy nówki ściągnięte z półek salonów na testy), oczywiście Twoje "słyszenie" naturalnego grania też może być inne od pozostałych 90% użytkowników. Zobacz ile osób o wiele bardziej osłuchanych od nas i mających na co dzień kontakt z olbrzymią ilością dobrych klamotów uważa polecanego przez Ciebie Audiolaba za (XXX-żeby nie obrażać ich posiadaczy) każdy wie, za jak grający piecyk. Nie uważasz, że za dużo zmiennych, żeby tak jednoznaczne opinie wystawiać? W tej całej audio zabawie na końcu i tak każdy wskaże inne brzmienie jako dla niego naturalne czy neutralne i można się spierać do końca życia kto ma rację.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

wg mnie nie warto...on bardzo modyfikuje dźwięk - podobnie jak 90% rynku - Vincent, Creek, Rega, Roksan, CA i wiele innych mają swój "pomysł" na dźwięk - mocno odchodzą wg mnie od NATURALNOŚCI (pal licho neutralność! :D ). Mogą się podobać, popełniają jednak wg mnie wiele błędów.

Ww. Yamahy nie znam, poza tym co wymieniłem już prędzej niż Atollem zainteresowałbym się Audiolabem i najwyższym Music Hallem. Atoll przyśpiesza i pompuje bas, stopa perkusji brzmi fajnie...ale sztucznie jakoś, "dosładza" średnicę i upraszcza górę - to ma być taki easy dźwięk dla francuskiego kowalskiego. Miałem u siebie prawie wszystko z rynku z sh / wypo, też w 1 czasie in200se, m-2 i H80.

Hmm, przyspiesza bas? Tak, jest szybki, ale czy przyspieszony? Wydaje mi się, że to bardzo mało inwazyjne wpłynięcie na dzwięk, z uproszczeniem góry mógłbym się za to zgodzić.

Zalecam wobec powyższego Haiku Sol2. Sol3 jest dla mnie zbyt basowy, natomiast Sol2 to póki co pod kątem neutralności dzwięku zdecydowanie przoduje w tym co słyszałem z tej klasy cenowej. Jak trzeba potrafi zagrać szybko. Wg mnie mocno underrated sprzęt na naszym rynku

Gość numik

(Konto usunięte)

Audia, Leema, Baltlab, Dayens, Haiku, LAR, Pathos, Audio-gd, Solu Note...coś mało tu "znanych marek"

a najlepsze jest to...że w pełni się zgadzam, to najciekawsze brzmienia

Numik wierze, że u Ciebie i wg Ciebie tak zagrało jak opisujesz, zostaje pytanie jak będzie z innymi niż Twoje kolumnami, źródłem, akustyką (jak Twoje pomieszczenie wpływa na brzmienie a przecież nie masz pokoju akustycznie przygotowanego jak np. użytkownik Rafał, którego zdjęcia pomieszczenia można znaleźć na forum) zagrają te "nienaturalne" wg Ciebie wzmaki (zostaje jeszcze pytanie czy były wygrzane czy nówki ściągnięte z półek salonów na testy), oczywiście Twoje "słyszenie" naturalnego grania też może być inne od pozostałych 90% użytkowników. Zobacz ile osób o wiele bardziej osłuchanych od nas i mających na co dzień kontakt z olbrzymią ilością dobrych klamotów uważa polecanego przez Ciebie Audiolaba za (XXX-żeby nie obrażać ich posiadaczy) każdy wie, za jak grający piecyk. Nie uważasz, że za dużo zmiennych, żeby tak jednoznaczne opinie wystawiać? W tej całej audio zabawie na końcu i tak każdy wskaże inne brzmienie jako dla niego naturalne czy neutralne i można się spierać do końca życia kto ma rację.

hmmm...ale porównanie było w identycznych warunkach, dlugie. Jasne, kumam że poniekąd "wszystko jest subiektywne", ja jednak uważam, że pewne spectrum dźwięku odbieramy podobnie, np. w filharmonii, ale też w zwykłym życiu. Słyszymy górę, środek, dół, proporcje - charakterystykę. Pal licho kolumny - oceniałem brzmienie wzmacniacza i akurat opisy Atolla są podobne.

I widzisz - wiele osób napisze "podoba mi się Atoll, Caspian, Vicek" - powiedz mi ile osób poda je za wzór naturalności. Co do Audiolaba - on ma swoje ograniczenia, natomiast w swoim budżecie jest dość wiernie grającym piecem, podobnie jak Hegel. Doskonale znam braki obu brzmień. Nie uważam tego za jednoznaczne opinie - testuję na świetnie znanych mi nagraniach, takich wiesz..."we krwi"...i nic nie zmieni mojego odczucia, że np. Atoll fałszuje rzeczywistość, a miałem go u siebie 2 razy, w różnych systemach, z różnymi kolumnami, a osłuchiwałem go dokładnie w salonach jeszcze ze 3 razy w róznych systemach.

Wnioski zawsze te same, podobnie z Caspianem, Rotelem, Regą itp. Te wzmacniacze mają swoje cechy i tyle, można je lubić bądź nie, ja preferuję wzmacniacze mniej ingerujące w ogólny przekaz, tylko tyle. Majstrowania przy choćby 1 z 3 zakresów, przyśpieszania, zwalniania, umuzykalniania na siłę itp itp....ja osobiście nie proponuję...nawet gdy mi się "podobają" :D, stąd marki, które polecam są takie a nie inne.

I te marki się tu powtarzają mniej lub bardziej - może jednak nie słyszymy aż tak inaczej, przypadek? One mają wspólną cechę...grają "wiernie", choć nie identycznie. To kwestia porównania Adam, do pewnego momentu X jest fajny, napisz proszę ile z ww. wzmaków miałeś u siebie na dłużej by porównać z Atollem? Tu się zaczyna konkretna rozmowa

Nie mogę się z Tobą zgodzić, to wszystko o czym piszesz to Twoje subiektywne zdanie, do tego jak wspomniałem wyżej odbierane przez Ciebie na Twoich kolumnach (podpierasz się opiniami innych a zobacz jakie zdanie mają o Twoich kolumnach miłośnicy marki Xavian, sam chyba przyznasz, że te Xaviany nie należą do grupy najbardziej udanych modeli tego producenta, prawda?, czy uważasz, że słuchając na tym modelu kolumn Xaviana możesz obiektywnie napisać jakie "braki" ma bas danego piecyka? i czy będziesz w tym obiektywny? Tak uczciwie?). I najważniejsze - co z akustyką naszych pomieszczeń? Jak wrzucimy tu ich zdjęcia to "starzy wyjadacze" nie zostawią na nas suchej nitki a nasze przemyślenia i spostrzeżenia każą sobie między bajki włożyć i... będą mieli rację. Przecież w naszych niezaadoptowanych pomieszczeniach mamy jeden wielki "zbór różnych zniekształceń" i niestety też pod nie dobieramy nasze klamoty a już samo to przekreśla wydawanie tak stanowczych i jedynie słusznych opinii. I co masz na myśli pisząc - do pewnego momentu X jest fajny? Jeżeli chodzi Ci o cenę wzmaka to przecież sam wiesz, że miałem u siebie i ponad dwukrotnie droższe piece jak in 100 se i dla mnie z moim "kurduplami" i pomieszczeniem zagrał ten niedrogi piecyk najbardziej neutralnie, naturalnie, barwnie, z wykopem i oczywiście z całą masą braków a super, hiper naturalnie grającemu YBA Heritage A 100 podziękowałem (i nie przez cenę bo mogłem go mieć w takiej samej cenie jak poczciwego in 100 se). Do czego zmierzam, po pierwsze całe audio jest bardzo subiektywne (i tu się zgadzamy), dwa - w mojej czy Twojej konfiguracji systemu czy pomieszczenia za duży jest wpływ na brzmienie różnych elementów, żeby pisać jedynie słuszne swoje stwierdzenia.

Dzień dobry.

Na pewno zapraszam na odsłuchy, które pozwolą wyłonić odpowiedni wzmacniacz, który najlepiej będzie dopasowany do Twoich preferencji. Wybór zależy także od kolumn, z jakimi integra będzie współpracowała.

Z mojej strony namawiałbym na posłuchanie hybrydy lampowej Vincent - model SV-227 (http://www.q21.pl/vincent-sv-227.html) bądź wyższego SV-237 (http://www.q21.pl/vincent-sv-237.html). To moim zdaniem idealne połączenie mocy, szybkości i dynamiki tranzystora z plastycznością lampy. Już na fabrycznych lampach urządzenie pracuje bardzo dobrze, natomiast są duże możliwości upgradu urządzenia poprzez wymianę lamp na lepsze modele (w tej kwestii oczywiście służymy pomocą).

Zapraszam serdecznie na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Ciebie na Twoich kolumnach

każdy pisze o swoich wrażeniach, jak pisałem - nie słuchałem go raz w 1 systemie na 1 Xavianach w 1 pomieszczeniu, podobnie jak innych. Mam swoje zdanie, potwierdzało się za każdym razem, a co kto wybiera to inna sprawa;p.

I jak pisałem, Atoll mógł mi się podobać do pewnego momentu, porównanie z piecami typu Pathos, Leema, Audia, Baltlab itp. weryfikuje aktualne "podoba mi się", w moim przypadku. Każdy dzieli się swoimi wrażeniami, tylko tyle.

Czy recenzenci odsłuchują wzmaki w kilku systemach? Nie zgadzam się z tym zupełnie, że nie można wyłapać cech wzmaków niezależnie od słuchanych kolumn. Uważam wręcz odwrotnie, można ich cechy wyłapać, ja jednak na 1 systemie nie poprzestawałem.

A subiektywność jest najpiękniejsza w audio - tylko na proponowanych przez Ciebie zasadach można zakwestionować każdą opinię, właśnie sam kwestionujesz swoją :)

Jeden z użytkowników forum sprzedawał ostatnio w podobnej cenie Rosana Oxygene, myślę że w tej cenie warto.

Ja ze swojej strony dodał bym używanego Naima czy lampkę Cayin tu muzykalności Ci nie braknie.

Pozdrawiam

Numik - tak uczciwie, przeczytaj swoje wszystkie wpisy na audiostereo jeszcze raz i zobacz ile to już razy miałeś złapanego króliczka i te naj. brzmienie, no nic w nim Ci nie brakowało (chwaliłeś je bardzo "intensywnie" i zapewniałeś wszystkich, że w końcu jest super) a potem były kolejne zmiany i znowu zmiany i sam wiesz, że to jeszcze nie koniec...Też podważałeś swoje spostrzeżenia i podważysz jeszcze nie raz. Jedynie cena klamotów zmienia się na wyższe a nie zmienia się to od czego powinno się zacząć... a o czym wyżej pisałem. Fajnie w pierwszym zdaniu napisał Q21 i myślę, że to będzie najlepsze podsumowanie tej wymiany zdań cyt.: "...najlepiej dopasowany do Twoich preferencji".

Gość numik

(Konto usunięte)

Numik - tak uczciwie, przeczytaj swoje wszystkie wpisy na audiostereo jeszcze raz i zobacz ile to już razy miałeś złapanego króliczka i te naj. brzmienie, no nic w nim Ci nie brakowało (chwaliłeś je bardzo "intensywnie" i zapewniałeś wszystkich, że w końcu jest super) a potem były kolejne zmiany i znowu zmiany i sam wiesz, że to jeszcze nie koniec... Jedynie cena klamotów zmienia się na wyższe a nie zmienia się to od czego powinno się zacząć... a o czym wyżej pisałem. Fajnie w pierwszym zdaniu napisał Q21 i myślę, że to będzie najlepsze podsumowanie tej wymiany zdań cyt.: "...najlepiej dopasowany do Twoich preferencji".

znam swoje wpisy i stąd to "do pewnego momentu", to były skoki jakościowe wtedy. Jaki ma to wpływ na ocenę przewagi 1 wzmaków nad innymi dziś? Nie będę tu pisał co powodowało że jakiś czas krążyłem na niższym poziomie, nie były to sprawy miłe. Osłuchałem już sporo sprzętu, mam swoje wrażenia, proponuję wg mnie dobre piece i to nie jeden, otwarcie piszę o innych wzmakach, a wybór jest autora. Nie po to własnie jest forum? To on wybierze, ale nie lepiej by poznał mniej popularne świetne marki, które wg wielu są warte uwagi i to bardzo?

Mam nie pisać? I co Ty z tą uczciwością :) - mogę Tobie napisać to samo, poczytaj swoje wpisy ;p - dziwny zabieg, dziś jest dziś. Gdy się ma budżet 3.000 a 20.000 inaczej się widzi pewne rzeczy. A ja Tobie uczciwie proponuję ;p posłuchać ww. piece długo u siebie i nie tylko u siebie, to poszerza perspektywy - pozdro i Wesołych :D

nie dogadamy się "dziś"...a ja uczciwie proponuje Ci popracować nad akustyką pomieszczenia a może nie będziesz musiał słuchać klamotów za 20.000 zł. i więcej... Pozdro i Wesołych.

Gość numik

(Konto usunięte)

hmmm...chyba tak :), nie piszę by ktoś się ze mną "zgodził";p, po prostu opisuję wrażena, a autor wybierze wg swoich. I szczerze powiem...nie kumam o co Ci biega, czasem nie kumam o co biega ludziom na tym forum ;p. Zakładam, że jak ktoś szczerze publicznie pyta nie ma nic przeciwko szczerej publicznej odpowiedzi - chyba po to się pisze pytania na forum? Ja sporo wyniosłem z odp do moich pytań

A propos...kolumny są ważne, ale wg mnie ważniejsze jest czasem nawet źródło, ono potrafi faworyzować dany wzmacniacz mocno - ważne by mieć dość "równe" do porównywania. Autor ma taki wybór teraz, że pozazdrościć :), miłego :D

Zawsze trzeba samemu weryfikować opinie.

Koniecznie u siebie w domu. Do tego należy zadbać żeby sprzęt był wygrzany.

Przeczytałem sporo opinii gdzie okazało się, że ktoś słuchał niewygrzanego sprzętu. A różnice między wygrzanym a niewygrzanym mogą być duże.....

Do tego dochodzi kwestia jak ktoś opiniujący słuchał. Np. przy dac'kach pojawiają się opinie jak gra, które ktoś wygłasza grając tylko po wejściu usb, a ten sam dac zagra zupełnie inaczej (najczęściej lepiej) przez coax i dobry konwerter (lub inne wejście). Niestety po wejściu usb dac'ki grają zazwyczaj gorzej...

Do tego jest jeszcze kwestia bronienia swoich klocków, kupowania to co wszyscy polecają, chęci potwierdzenia dobrego zakupu przez akceptację innych,itd., itd... ;)

Nie ma rady. Przeczytać opinię można, ale słuchać trzeba samemu, bo może okazać się, że kupimy czyjś dźwięk a nie swój....

Jednak to audio to fajna sprawa! :)

"To co teraz, ha?"

Gość numik

(Konto usunięte)

ta no, tyle że czasem ktoś jasno stawia na usb w sumie. Czy usb są gorsze? W m-dacu, m2techu i teraz w Dragonie wg mnie nawet lepsze, róznie to bywa. Lubimy to, to szukanie :), trochę to też z gadżeciarstwa ma ;p.

Super to wspominam, teraz tylko detale czyszczę, pewnie za pół roku...zacznę tworzyć system B :D

nie dogadamy się "dziś"...a ja uczciwie proponuje Ci popracować nad akustyką pomieszczenia a może nie będziesz musiał słuchać klamotów za 20.000 zł. i więcej... Pozdro i Wesołych.

popracowałem, to tylko hmm...detal, szlif, ważny- owszem, "klamoty za 20.000" - coś się czepiamy dziś;p. Cały zestaw mam za tyle. Ja polecam "dobre klamoty" + akustykę + poznanie jak najwięcej brzmień i nie chodzi o kasę, kupowałem tanio. Natomiast czasem to ma znaczenie i tego się nie przeskoczy...nie żałuję zadnego grosika wydanego na Smoka. Polecam klamoty, które nie wymagają zmiany akustyki, a tylko chętnie ją przyjmą jako 5% poprawy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.