Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Już nie bądź taki skromny :) Objazd po Polsce zrobiłeś więc trochę posłuchałeś :)

B

To prawda, sprzęty zacne, ATC/WLM/pokój Rafała, zostały miłe wspomnienia. Polecam takie akcje.

obiektywnie o audio

Vlado, nie wszyscy Polacy są tacy ;) Myślę, że średnio w populacji ludzkiej procent takich zachowań jest identyczny, niezależnie od obszaru, który rozpatrujemy. Sądzę, że dotyczy to także innych przywar i wad. Pojęcie polska gościnność to stereotyp taki sam jak polska zawiść.

Nie wspomnę już o tym, że forum audio, zwłaszcza jeśli tyczy się to produktów z tzw. "najwyższej półki" to dość specyficzne środowisko, które funkcjonuje identycznie niezależnie od narodowości.

Więc nie ma co dziwić się tym przepychankom. Rynek jest płytki, zyski duże, każda dusza się liczy ;)

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że te wszystkie kłótnie odbywają się też wokół rzeczy, które zupełnie nie mają nic wspólnego ze sprzętem, akustyką i gadżetami. Bo istnieją tylko w wyobraźni. Audiofile są znani z chowania głowy w piasek, jeśli o tę stronę audio chodzi. A zwłaszcza dotyczy to audiofili-producentow, audiofili-sprzedawców, audiofili-usługodawców ...... ;)

Edytowane przez bum1234

Szymon a ja mam pytanie z jakiego materiału są zrobione te fraktale bo nie widziałem nigdzie opisu a może źle patrzyłem i nie zauważyłem☺.

Zatem wnoszę, że musisz być wysoko w hierarchii tej partii!

Moją matką jest Krycha Pawłowicz. Masz szczęście, że nie mieszkasz w Polsce gagatku bo byś posmakował bicza Atylli Macierewicza :)

Wuelem

nadal nie odpowiedziałes albo przeoczyłem czy od 8 lat jak spotkaleś WLMy był jakiś system a dokladnie głosniki które oceniasz pozytywnie

może to przyblizy innym co lubisz i jak lubisz sluchać

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

oczywiście ze watek jest na granicy sponsorowane

Piszmy otwarcie - nie na granicy tylko jak sponsorowany. Tak jak większość w tej zakładce.

Edytowane przez bum1234

nie ma ofert cenowych ? nie ma

Toż napisałem nie sponosrowany, tylko jak sponsorowany. Na marginesie - czy w reklamach są podawane ceny? Nie ma. :)

Gość aqs

(Konto usunięte)

W ramach rozwoju wątku :-), ale wciąż na temat, odpowiem. Całość siły argumentu albo argument siły sprowadza się do jednej teorii forsowanej przez @Szymona1:

W kolumnie S16Hz są dobre głośniki, dlatego gra wybitnie.

W każdych INNYCH kolumnach są gorsze i grają niedobrze.

Idąc taką logiką, to można wmontować Scan-Speaka w budę dla psa i pogonić to klientowi jako doskonała kolumna.

Sami rozumiecie, że trudno się rozmawia :-)))

I tym wpisem pokazałeś po co był ten cały odsłuch i Twoja recenzja

Postanowiłeś dokopać firmie Studio16Hertz, (w sposób mało kulturalny), której nie lubisz i wcale tego nie ukrywasz. Nie mam pytań, wszystko jest czarno na białym.

A to błąd. Zawsze należy starać się dorównać najlepszym. Trzeba tylko wiedzieć którzy to. Z czym niektórzy mają duże problemy.

WUELEM czekamy zatem na zaproszenie by skonforntować to muzyczne niegrające padło z twoim systemem ktory mniemam jest referencją sub basu. Mam czas, dobre nagrania i super napitki

Sprzedam VITUS RI100

Jaki syf tu zrobiliscie. Masakra.

Bylo nascie dobrych opinni bylo wszystko ok. Pojawila sie jedna "zla" opinia to wojna na pol forum. Sami debile tu sa czy ludzie rozumni? Mysle ze kazdy rozumny czlowiek potrafi sam przeczytac opinie innych oraz opinnie WLM i sam potrafi wyciagnac stosowne wnioski.

Sa fajne tematy, czy blogi o audio (pmcomp), trafia sie "menda" w postaci uzytkownika lub niechcianej opinni i trzeba temat zamknac. Zauwazcie ze od kilku stron Rafal wogole sie nie udziela bo zapewne nie chce brac udzialu w tej klotni, wyciagnijcie z tego wnioski. Prosze jako bierny czytacz.

Panie Rafale czy mozna ciebie prosic abys napisal wiadomosc do moderatora aby usunal wszystkie posty po krytycznej opinii WLM? Mysle ze to jedyna opcja przywrocenia ladu w tym temacie. Ja i inni bierni czytacze tego tematu beda wdzieczni.

A kolejne posty radze wstrzymac do momentu kolejnej relacji z odsluchu u Rafala.

Pozdrawiam

Lolo.

Chyba, ze ktoś skieruje do mnie konkretne pytanie - też odpowiem.

Czy w/g ciebie przyczyną tej "klęski" dźwiękowej były tylko i wyłącznie kolumny?

Ja to tak odebrałem. Praktycznie nie wziąłeś po uwagę innych składowych systemu a tym bardziej akustyki pomieszczenia.

W najblizszą sobotę kawałek warszawki, włącznie ze mną wybiera sie na odsłuch. Wiem, że nie mają uprzedzeń. Uslyszymy jak będzie.

Rozumiem, że do Rafała?

Ja myśle ze WUELEM zrobił jednak sporo dobrego. Skłoni sporo osób do posłuchania tego sytemu

Edytowane przez Marcin_Sz

Sprzedam VITUS RI100

Nie mam takich fobii. Mam fobię na działania wątpliwe etycznie, czyli np. szeptany marketing i pozorowane zachwyty, w których brak szczerości, a których celem jest złapanie klienta, częstokroć na produkty o wątpliwej jakości. I to wszystko. Lubię jeśli sprawa postawiona jest jasno i nie ma podstawionych osób udających zadowolonych klientów. To tylko tyle. Chciałbym też, aby każdy miał możliwość zaprezentowania swoich poglądów, w tym na temat różnych działań, wspominanych przeze mnie wyżej.

W tym świetle przypisywanie mi jakichś sympatii do działań moderacyjnych opisanych przez Ciebie jest absurdem,

Albo się działa z podniesioną przyłbicą, albo się jest .....

Usunąłeś mój wpis. Zarzucasz mi fobię i to bezpodstawnie. Więc dlaczego usuwasz moją na ten zarzut odpowiedź?

Usuń też swoją, wtedy będzie OK.

Muszę znów podjechać na posłuchanie ostrzejszego grania. Druga sprawa DCS vs LKS ciekawi mnie skala różnicy klas

Edytowane przez Marcin_Sz

Sprzedam VITUS RI100

Druga sprawa DCS vs LKS ciekawi mnie skala różnicy klas

Raczej tego nie sprawdzisz. DCS robi też za preamp. W LKS preamp się nie nadaje do niczego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprzeciwiam się usunięciu moich wpisów, zamieszczonych w ramach dyskusji, po głównym tekście dotyczącym spotkania w Łodzi.

Nie będę rozwijał tematu o argumentację. Gdyby zapadła jednak decyzja jak jest zapowiadana, proszę o usunięcie także mojego wpisu (tj. "recenzji"). Będę do skutku egzekwował jego usunięcie i zamieszczę go w innym miejscu "Audiostereo".

Żadnego działania wstecz na skalę "totalnego czyszczenia wątku" nie zaakceptuję.

* * *

Dla odjęcia powagi w tej części wpisu zaproponuję KONKURS.

///////////////////wpis moderacji/////////////////////////

brak zgody autorów wątku na konkursy , osoby zainteresowane konkursem zapraszam do Wuelema na PW lub do jego własnego wątku jesli taki powstanie

• Moderatorzy

Sprzeciwiam się usunięciu moich wpisów, zamieszczonych w ramach dyskusji, po głównym tekście dotyczącym spotkania w Łodzi.

Nie będę rozwijał tematu o argumentację. Gdyby zapadła jednak decyzja jak jest zapowiadana, proszę o usunięcie także mojego wpisu (tj. "recenzji"). Będę do skutku egzekwował jego usunięcie i zamieszczę go w innym miejscu "Audiostereo".

Żadnego działania wstecz na skalę "totalnego czyszczenia wątku" nie zaakceptuję.

* * *

Dla odjęcia powagi w tej części wpisu zaproponuję KONKURS.

Konkurs z pirackimi CD-R dokończ we własnym watku juz.

Nie pouczaj moderacji, które posty maja zostać, bo to nie Twoja sprawa.

Tobie zależy na jak największej burdzie w tym miejscu, nam na spokoju stad odmienne zdanie o tym jakie posty mają pozostać.

W momencie kiedy na publicznym forum piszesz post, przestajesz nim zarządzać wiec twoje żądania odnosnie recenzji nie mają dla mnie żadnego znaczenia.

Masz prawo rownolegle otworzyć swój temat, wrzucić tam recenzje i skrzyknąc kolegów ze spam forum - to juz nie moja sprawa, ale jeslicchcesz cos tu pisac to musisz dostosować sie do zasad.

Wszelkie próby wszczynania burd, głupie konkursiki, zaczepki skończą sie banem.

-----------------

głupie konkursiki

Głupi nie będzie, ale możesz nie brać w nim udziału...

Mam nadzieję, że muzyka jednak coś znaczy, tym bardziej, że ta akurat otwiera drzwi do zrozumienia tego, o czym pisałem.

To nie jest rozpowszechnianie w rozumieniu prawa autorskiego. Płyta cd-r jest jedna - zakoleguję się z tą osobą :-)

Jeśli mój pomysł to występek, to proszę @Rafała.M o usunięcia plików z przyniesioną przeze mnie muzyką.

Jak równi - to równi.

• Moderatorzy

Głupi nie będzie, ale możesz nie brać w nim udziału...

Mam nadzieję, że muzyka jednak coś znaczy, tym bardziej, że ta akurat otwiera drzwi do zrozumienia tego, o czym pisałem.

To nie jest rozpowszechnianie w rozumieniu prawa autorskiego. Płyta cd-r jest jedna - zakoleguję się z tą osobą :-)

Jeśli mój pomysł to występek, to proszę @Rafała.M o usunięcia plików z przyniesioną przeze mnie muzyką.

Jak równi - to równi.

Żegnam.

-----------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.