Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników dobrych konfiguracji sprzętowych za rozsądne pieniądze.

Rekomendowane odpowiedzi

Zostało zrobić objazd "kościołów" , zrobić ranking .

:)

A do mojego kosciola kiedy ? Moge juz robic liste z terminami ...? :-)

Edytowane przez Lutek

Widzę,że trochę jesteś na etapie lubu dubu,a te JBL nawet się nie zbliżają do klipschy jeśli chodzi barwę

No cóż. Nie będę się spierał.

Jeśli Tobie pasują Heresy to tylko się cieszyć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jasne niema co się spierać, każdy słyszy inaczej:)

Ja lubie tak ,najpierw weryfikacja a potem opinie:)

Ja byłem w słynnej bazylice,ale cóż dupy nie urwało,ale czytałem, że po renowacji coś tam już jęczy:)

Jasne niema co się spierać, każdy słyszy inaczej:)

Ja lubie tak ,najpierw weryfikacja a potem opinie:)

Ja byłem w słynnej bazylice,ale cóż dupy nie urwało,ale czytałem, że po renowacji coś tam już jęczy:)

Posłuchaj Metallica albo AC/DC na tych Heresy :)

Edytowane przez Piotr_57210
Ocho już posty poznikały:)

Dziwne...

Chronię Cię przed atakiem audiofilów na Twoje mieszkanie :)

Dlatego adres został usunięty.

Na przyszłość pisz na priw Twoje dane osobowe.

Ocho już posty poznikały:)

Dziwne...

Ja zanotowałem . piotr112 podjedziemy i posłuchamy razem z Piotrem 57210 .

A mieszkamy nieopodal siebie z Piotrem.

W końcu trafię do Ciebie jak obiecałem :-)

Edytowane przez Studio16Hertz

Może i ja się zabiore?, choby w bagażniku. :)

piotr112 cała nasza trójka jest z jednej okolicy Tychy,Katowice,Mikołów ,zatem tą mocna drużyną przyjedziemy posłuchać .Jak padło to z moich ust publicznie to nie wypada już się wycofać :-)

No nie wiem czy nie za ciasno jak na 20mkw:) wąska kanapa jest:)

A że jestem asertywny,to niestety na jeden rzut przyjmuje 2 osoby.

Nie ma warunków,na dobre sluchanie:)

W wakacje mam luz także zajeżdżaj .

Ps.

No i pamiętaj Grzegorz, że ja nie mam pokoju marketingowego:)

Także nie zależy mi na pielgrzymkach audiofili,w przeciwieństwie do Rafała, myślę ,że się rozumiemy:)

Edytowane przez piotr112

No nie wiem czy nie za ciasno jak na 20mkw:) wąska kanapa jest:)

A że jestem asertywny,to niestety na jeden rzut przyjmuje 2 osoby.

W wakacje mam luz także zajeżdżaj .

piotr nie przejmuj się ja buduję dopiero swoje lepsze warunki lokalowe . Jak raz zebrała się ekipa 6 osób ok.4 lat temu (tata ,dwóch synów audiofili i dwaj jego koledzy ) przyjechali z B&W CDM1 do porównań z Canto Grand to wpuszczałem ich dwójkami na odsłuch czyli na trzy raty ,reszta czekała za drzwiami na swoja kolejkę :-)

Ale dzielnie czekali i się doczekali :-)

My będziemy wchodzić pojedynczo ,reszta ekipy czekać będzie w samochodzie ,sms na telefon i następny zmienia go przekazując mu te same płyty co by nie było że każdy opisze inne brzmienie tego samego systemu.

Nie rób sobie jaj Grzegorz:)

Telefon masz jak coś dzwoń umówimy się i tyle,nie ma co bić piany:)

Edytowane przez piotr112

To autentyczna historia z tymi 6 osobami . Ponieważ nie wyglądali na audiofili a tych co chcą prędzej wynieść co nieco z domu to dla bezpieczeństwa lampka paląca się głowie podpowiedziała mi '' rozdziel ich na trzy partie łatwiej ich upilnujesz'' i tak zrobiłem :-)

Piotr spokojnie sądzę że jak napisałeś po dwie osoby wejdziemy ze zmiana tej jednej ,trochę humoru dodałem bo ja na luzie traktuję takie spotkania i ci co mnie znają wiedzą że nigdy nie jestem nastawiony na wytykanie wad a po prostu kolejne doświadczenie w tym przypadku z Klipschami starej prawdziwej daty ,sam właściciel firmy dożył prawie 100 lat ,kochał swoją robotę ,a teraz co robią z tymi kupionymi nazwami firm ,teraz napis Klipsch widnieje na tych kolorowych tandetnych chińskich błyskotkach ,idź pan do diabła ,co się dzieje dzisiaj .......

A takie dobre firmy kiedyś były ,sam miałem w 93 roku Klipsch kg 5.2.

Szkoda że nie posłuchałem Twoich mini TAD-ów ,Pioneer zawsze robił dobre rzeczy ,ciekaw byłem/jestem nadal możliwości tych kolumn.

Gdybym bliżej mieszkał Poznania grzecznie bym zapytał Sylwka czy mi da posłuchać prawdziwych TAD-ów , tego nie znam a dokształcać się trzeba :-)

Spoko Piotrze. Tak jak pisał Grześ - jeśli pozwolisz to się z nim zabiorę. Kwestia dogadania daty.

Dla mnie absolutnym hitem w stosunku jakość/cena jest Martin Logan Odyssey. Można je kupić za 2500-3000 euro. Fakt ciężko trafić je w dobrym stanie , ale jak już się uda to za ta kasę poziom nie do pobicia. Niestety na wzmocnienie musimy wydać troszkę więcej żeby cieszyć się ich potencjałem , ale mimo to sprzęt na lata za rozsądne pieniądze.

Dla mnie absolutnym hitem w stosunku jakość/cena jest Martin Logan Odyssey. Można je kupić za 2500-3000 euro. Fakt ciężko trafić je w dobrym stanie , ale jak już się uda to za ta kasę poziom nie do pobicia. Niestety na wzmocnienie musimy wydać troszkę więcej żeby cieszyć się ich potencjałem , ale mimo to sprzęt na lata za rozsądne pieniądze.

Może mnie kiedyś Szymon zaprosi to posłuchamy :)

Potwierdzam, mam je od wielu lat w sypialni. Obecnie napędzam Amplifonem SET42 SE. Niby tylko 42W a basem zamiata nie do wiary.

Trudno się z tym nie zgodzić. Szykuj zioło i wpuszczaj pojedynczo. Na prezentacji najlepiej plumkanie Forcione na gitarce, broń Bóg duże składy klasyki. Do tego cichutko żeby wzmacniacza nie przesterować :)

Może i ja się zabiore?, choby w bagażniku. :)

A Ty jesteś Hanys? No to zapraszam Cię za rzekę na pyszne kawiszcze.

Cały czas czekam na Ciebie Szymonku na Ciebie,masz 20 min,do mnie jakiś masz problem.

Jesteś nudny jak zdarta płyta:)

Weź te śmieszne płytki niby klasyki że sobą,ta twoja klasyka może zrobić wrażenie wiesz na kim?....

Tylko oczywiście później posłuchamy w Twoich 90 m oki doki?

I pamiętaj te twoje kulawe teksty nie robią na mnie wrażenia:)

Potwierdzam, mam je od wielu lat w sypialni. Obecnie napędzam Amplifonem SET42 SE. Niby tylko 42W a basem zamiata nie do wiary.

Trudno się z tym nie zgodzić. Szykuj zioło i wpuszczaj pojedynczo. Na prezentacji najlepiej plumkanie Forcione na gitarce, broń Bóg duże składy klasyki. Do tego cichutko żeby wzmacniacza nie przesterować :)

Szkoda że ten Forcione nie zagrał na Twoim systemie:)

Akurat miałem przyjemność słuchać na żywo tego pana z gitarą:)

No ale po remoncie pewno jest kosa:)

Nie bij piany już Szymon bo nikt już Cię nie słucha:)

Cały czas czekam na Ciebie Szymonku na Ciebie,masz 20 min,do mnie jakiś masz problem.

Mówiłem Ci 1000 razy nie pisz po zielsku bo Ci się język plącze!

I pamiętaj te twoje kulawe teksty nie robią na mnie wrażenia:)

Właśnie widzę :)

Herezje robią robotę, z klasyką się nie polubiły. Wybacz ale po tygodniu pracy rzeźnia mi nie potrzebna. Wywal te swoje zamulacze to usłyszysz jak toto gra naprawdę :)

Edytowane przez Szymon1

No Szymon błysnąłeś:)

Weź się okop niezbędnikiem na lotnisku:)

Słabo to wygląda, że cały tydzień tyrasz , współczuję naprawdę (:

Ps.

Zapewniam Cię, że wielu osobom nie podobało się granko Twojego systemu u kolegi Rafała.

Przez grzeczność a może strach ,że wyzwiesz ich na pojedynek samplerowa klasyką, nie wypowiadają się na ten temat.

Czuwaj:)

Dasz bór!!!

Edytowane przez piotr112
Gość mircysko

(Konto usunięte)

Tak sobie pomyślałem.

Zrobić krótki filmik jednego utworu u wszystkich zainteresowanych, wstawić na YT . :)

Napewno to nie będzie live, ale....., pośmiejemy się, albo i nie.

Gość mircysko

(Konto usunięte)

Pyjter , jako gospodarz tematu -- wciepej tam co fajnego na YT, bydziesz pierwszy do blamy i brechtania :)

Edytowane przez mircysko

Zapewniam Cię, że wielu osobom nie podobało się granko Twojego systemu u kolegi Rafała.

Nic na to nie poradzę , każdy ma swoje spojrzenie na dźwięk. Jak to mówią ,, Trzeba z tym żyć".oraz ,, Jeszcze się taki nie urodził , żeby wszystkim dogodził ". To tylko graty , martwa rzecz, trzeba do tego podchodzić z dystansem . Ważni są ludzie których możemy dzięki temu poznać. A najważniejsze jest zadowolenie nas właścicieli swoich systemów i ja tego w przeciwieństwie do Ciebie nie podważam. Zalecam więcej dystansu i unikania wypowiedzi w czyimś imieniu, bo to tylko potwierdza Twoją flustracje i złość , już nie wspomnę że jest dużym nietaktem w stosunku do osób które starasz się cytować.

Edytowane przez Rafał.M

Nic na to nie poradzę , każdy ma swoje spojrzenie na dźwięk. Jak to mówią ,, Trzeba z tym żyć".oraz ,, Jeszcze się taki nie urodził , żeby wszystkim dogodził ". To tylko graty , martwa rzecz, trzeba do tego podchodzić z dystansem . Ważni są ludzie których możemy dzięki temu poznać. A najważniejsze jest zadowolenie nas właścicieli swoich systemów i ja tego w przeciwieństwie do Ciebie nie podważam. Zalecam więcej dystansu i unikania wypowiedzi w czyimś imieniu, bo to tylko potwierdza Twoją flustracje i złość , już nie wspomnę że jest dużym nietaktem w stosunku do osób które starasz się cytować.

Mądrze Rafał prawisz,zalecam więcej dystansu:)

Już wcześniej pisałem jest wiele kościołów!

Na co ja mam się złościć?na to że Szymon wstawił Ci graty do domu proszę Cię,nie wtrącaj się jak żaba w pomidory.

Myślisz ,że ktoś glupi jest?i nie wie co kaman!

Pojawiłeś sie rok temu na forum i od razu zacząłeś zapraszać na odsłuchy:)

Nie chce mi się Ciebie atakować,lajkuj sobie swojemu mentorowi,bo tylko o tym masz pojęcie, napewno nie audio!!!

A najważniejsze jest zadowolenie nas właścicieli swoich systemów

I tu Kolega trafił w sedno. Z systemów mają być zadowoleni przede wszystkim ich właściciele.

Gdyby udało się, że Użytkownicy AS odnosiliby się z szacunkiem do indywidualnych wyborów i wizji budowania systemów przez innych Użytkowników to Forum stało by się i przyjemniejszym miejscem i chyba bardziej merytorycznym.

Majac na myśli z "szacunkiem" absolutnie nie mam na myśli bezkrytycznego i bezrefleksyjnego podejścia bo wtedy forum nie było by potrzebne - tylko powstrzymania się od zwyczajnej złośliwości (o brudnym marketingu nie wspomnę).

Pomarzyć:-)

Mądrze Rafał prawisz,zalecam więcej dystansu:)

Już wcześniej pisałem jest wiele kościołów!

Na co ja mam się złościć?na to że Szymon wstawił Ci graty do domu proszę Cię,nie wtrącaj się jak żaba w pomidory.

Myślisz ,że ktoś glupi jest?i nie wie co kaman!

Pojawiłeś sie rok temu na forum i od razu zacząłeś zapraszać na odsłuchy:)

Nie chce mi się Ciebie atakować,lajkuj sobie swojemu mentorowi,bo tylko o tym masz pojęcie, napewno nie audio!!!

Ja się wtrącam , to ty za każdym razem w rozmowach nie ze mną przywołujesz moją osobę i sobie gębę mną wycierasz .Złościsz się nie na mnie tylko na Tych co byli i piszą nie po Twojej myśli. Bo do czego to podobne żeby guru dobierania elementów systemu , który zjadł na tym zęby pan Piotr112 mógł się tak w tym przypadku pomylić w ocenie .

Jeszcze raz Ci powtarzam masz prawo do odmiennego zdania, ale nie traktuj ludzi którzy słuchali u mnie jak niesłyszących głupków.

Edytowane przez Rafał.M
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.