Skocz do zawartości
IGNORED

Buczenie w głośniku średniotonowym

Misiek18131

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Otóż zaczęły mi buczeć głośniki sredniotonowe. Dzieję się tak przy włączonym wzmacniaczu. Gdy włączam cd buczenie ustaje. Jaka może być przyczyna. Pozdrawiam i dziękuję z góry za podpowiedzi.

Same z niczego zaczęły? Nie zmieniałeś niczego, nie przepinałeś np. kabli? Obrócenie wtyczki w gniazdku (jeśli jest taka możliwość) może powodować problemy z masą i buczenie.

Po wyłączeniu źródła wejścia wzmacniacza "wiszą" w powietrzu i zakłócenia nie są niczym dziwnym. Dlaczego teraz nagle, to nie wiem, dlaczego tylko w średniotonowych też nie wiem ;)

nagrywamy.com

No tak, ale to nie jest normalne zjawisko i nie powinno się tak dziać. Zwłaszcza, że jest to mega irytujące i w dodatku nie działo się tak wcześniej. Muszę to zlikwidować bo nie da mi to spokoju

to nie jest normalne zjawisko i nie powinno się tak dziać

To jest normalne zjawisko i może się tak dziać.

Wyjmij i włóż wszystkie kable, sieciowe i łączące ;)

nagrywamy.com

Rozwiązaniem tego problemu jest włączanie najpierw źródła, a następnie wzmacniacza. Jest duża szansa, że w instrukcji do wzmacniacza jest to opisane.

Sprawdź:

0) inny zestaw kabli

1) czy po odłączeniu przewodów sygnałowych od wejścia wzmacniacza nadal buczy?

2) jeśli TAK, to problem jest związany z wejściem wzmacniacza

3) jeśli NIE, to podłącz CD do innego wejścia wzmacniacza i sprawdź, czy też buczy

4) jeśli na innym wejściu wzmacniacza CD też buczy, to w CD szukałbym przyczyny (padł bufor wyjściowy?)

Rozumiem że odpowiedz na pytanie 1) była NIE.

Dlatego zrobiłeś to co w punkcie 3)?

Jeżeli tak to odpowiedz jest w pkt. 4) . Prawda?

To że jest wyłączony CD oznacza że przed włącznikiem sieje prądem na obudowę CD'ka i wyjście RCA zimne. Po włączeniu przebicie niweluje się na elektronice.

z głodu buczy

niestrawną muzą go karmisz

jaka karma taka karma

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Rozwiązaniem tego problemu jest włączanie najpierw źródła, a następnie wzmacniacza. Jest duża szansa, że w instrukcji do wzmacniacza jest to opisane.

Faktycznie możesz mieć rację z ta kolejnością.

De gustibus non est disputandum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.