Skocz do zawartości
IGNORED

Harbeth p3esr z lepszym basem?

marcin321

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Jestem szczęśliwym posiadaczem w/w kolumn. Nie są to zbyt uniwersalne kolumny, ale ja cenię je za naturalność, angażowanie słuchacza i możliwość wielogodzinnego odsłuchu muzyki bez zmęczenia. Mam pytanie do może bardziej osłuchanych kolegów, czy w kwocie harbethów, powiedzmy do 5-6k za używane można kupić kolumny z taką sygnaturą i kulturą brzmienia, ale z lepszym basem tj. bardzej zaznaczonym i niżej schodzącym, bo sam bas z trójek mi się podoba. Może spendor ze swoją serią A? Np. A3, A5, A6. Są to niewielkie kolumny podłogowe utrzymane w klasycznym duchu, więc może tędy droga? Odłuchiwał ktoś, porównywał? Czy jednak na spendorze straciłbym szlachetność dźwięku herbatników?

https://www.audiostereo.pl/topic/136086-harbeth-p3esr-z-lepszym-basem/

A dlaczego nie Harbeth 30.1 ? To naturalne rozwinięcie tej sygnatury dźwięku, ale z dużo większymi możliwościami dynamicznymi i basem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A dlaczego nie Harbeth 30.1 ? To naturalne rozwinięcie tej sygnatury dźwięku, ale z dużo większymi możliwościami dynamicznymi i basem.

Być może 30.1 byłyby rozwiązaniem, ale znacznie przekraczają mój ewentualny budżet, używek jak na lekarstwo, a i te są za drogie. Jakieś porównanie z tymi spendorami miałeś może?

Albo na miejscu, albo niedaleko:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bo monitory ze wstęgą Adam już są zbyt analityczne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Czy jednak na spendorze straciłbym szlachetność dźwięku herbatników?

Ja tam w jakąś wybitną szlachetność żadnych kolumn nie wierzę, po prostu mają taką a nie inną sygnaturę. Monitorów od groma w rozsądnych cenach np:

- Pylon Audio Diamond monitor

- Studio 16Hz Canto Grand

- Dynadio Emit M20 czy droższe serie

- Proac Studio 118 czy D2

- Focal Aria z serii 900

- Xavian

- Akustyk RDM

- RLS Callisto, Nereida

Trzeba tylko iść posłuchać. Bas herbatników tych małych jak i 30.1 jest dosyć powiedziałbym przeciętny chociaż może za krótko ich słuchałem.

Wcale sie nie zdziwie jak nie znajdziesz tego czego szukasz, z tego co pisze kazdy kto poznal blizej te malenstwa, sa one wyjatkowe brzmieniowo. Moze sprawdz jakis dobry sub z nimi, pewmie Q21 by cos do nich doradzilo, gdy brakuje Ci dolu. Maja je u siebie i pewnie nie raz laczyli z subem.

-Salva Mea-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.