Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  167 członków

XiangSheng Klub
IGNORED

Klub XiangSheng

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem wiele daców, aktualnie mam dwa i w komputerze jeszcze nie-najgorszą kartę dźwiękowa. Niektóre z nich miały coś z tego czego szukam, ale z zamian brakowało czego innego. Wiem stąd, że mogę za pomocą źródła osiągnąć to czego szukam, po prostu jeszcze nie znalazłem urządzenia, które zawierałoby pożądany przeze mnie zestaw cech. Ostatnio jednak stwierdziłem, że nie chce mi się już dalej bawić w szukanie kolejnego daca i poprawię to co chcę poprawić za pomocą opampów. Jesteś pewien, że OPA2604AU odpowiadają za tor RCA?

Jargier, albo za bardzo się spinasz, albo nie czytasz ze zrozumieniem. :)

Nie rozumiem co znaczy "się spinam". Nie, nie ma o co. Podałem tylko cenę tego Tobbyiego i tyle. Każdy rozumie to jak chce. Nie ma co się tu obrażać. Tylko porównujesz tego Xsianga do daca o 5x droższego. Mogę to jedynie odebrać jako ukryte pochlebstwo dla Chińczyka. Ale ten Chińczyk to jest jak tanie dobre wino. Jest dobry bo tani. ( tak jak to się mówiło w moich studenckich czasach :-) )

Miałem wiele daców, aktualnie mam dwa i w komputerze jeszcze nie-najgorszą kartę dźwiękowa. Niektóre z nich miały coś z tego czego szukam, ale z zamian brakowało czego innego. Wiem stąd, że mogę za pomocą źródła osiągnąć to czego szukam, po prostu jeszcze nie znalazłem urządzenia, które zawierałoby pożądany przeze mnie zestaw cech. Ostatnio jednak stwierdziłem, że nie chce mi się już dalej bawić w szukanie kolejnego daca i poprawię to co chcę poprawić za pomocą opampów. Jesteś pewien, że OPA2604AU odpowiadają za tor RCA?

Poczytaj wcześniejsze posty - moje i Venoma2000 - co do opampów. Jak będziesz miał jeszcze jakieś to śmiało, jak będę wiedział z przyjemnością odpowiem.

Nie rozumiem co znaczy "się spinam". Nie, nie ma o co. Podałem tylko cenę tego Tobbyiego i tyle. Każdy rozumie to jak chce. Nie ma co się tu obrażać. Tylko porównujesz tego Xsianga do daca o 5x droższego. Mogę to jedynie odebrać jako ukryte pochlebstwo dla Chińczyka. Ale ten Chińczyk to jest jak tanie dobre wino. Jest dobry bo tani. ( tak jak to się mówiło w moich studenckich czasach :-) )

Podałeś cenę z dopiskiem "no comments!", a tu nie o to chodzi.

Nie porównuje tych daców w kontekście brzmienia/ceny.

Napisałem, że "jeśli komuś podoba się ten typ prezentacji", czyli jeśli chce dźwięk o tej sygnaturze (przykładowo idealnie wstrzelił się w system), tylko lepiej, może zwrócić uwagę na Teddy Dac.

A że będzie drożej i czy będzie wartej takiej dopłaty? Nie wiem! No cóż - takie życie... ;)

p.s.

Swoją drogą to ten Teddy nieźle zdrożał. Z tego co pamiętam kilka lat temu kosztował ~1000usd.

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

No, właśnie czy warto wydawać tyle pieniędzy? Nie miałem okazji słuchać tego Teddy Dac ale jeżeli ma podobną sygnaturę a wszystko lepiej to czemu nie. Ja szukałem Daca i wszystkiego innego aby mój system zabrzmiał jak najbardziej analogowo to na IC wydałem dużo więcej niż na tego chinola, bo akurat te mi się wpasowały. Tylko jak już wcześniej zauważyłem każdy element w systemie musi być "kompatybilny" z resztą i odpowiednio dobrany w "synergii". Nie jest to łatwe ani tanie i wymaga wiele czasu i samozaparcia. Przekonałem się, że droższe wcale nie znaczy lepsze, że wpasuje się w nasze gusta i resztę toru. Niestety nie mam już CD-ka i nie mogę porównać z czymś innym jak tylko oceniać tego Xianga grając z plików Hi-Res. Zaznaczam, że gram po XLR-XLR wzm. i tu jest lepsza dynamika i scena niż po RCA. Z tym, że sygnał wejściowy nie puszczam przez USB ale po Coax. Nie mam takiej słuchowej pamięci aby porównać z wcześniej słuchanymi w salonie Dac`ami za 8-10k, np Auralic Vega ( wiem tylko że mi się podobał ). Ale chwilowo mi się nie chce pożyczać do domu, dlatego trudno mi się obiektywnie teraz wypowiadać. Koniec filozofowania.

Ja nie miałem V6 tylko V5 S( S nie mogą jednak być) na wyjściu XLR.

Na tę chwilę mam tylko jeden zmieniony Opa ten ostatni na wyjściu XLR Staccato.

Zamówiłem jednak na próbę 4 szt. lME49990

Ja nie miałem V6 tylko V5 S na wyjściu XLR.

Na tę chwilę mam tylko jeden zmieniony Opa ten ostatni na wyjściu XLR Staccato.

Zamówiłem jednak na próbę 4 szt. lME49990

V6 to najnowsza wersja opa, nie wiem czy u Ciebie pasuje, w kazdym racie ja zamawiam do swojego cedeka. Sa 2 wersje, jedna znich clasic przyciemnia brzmienia na analogowe i dociaza, druga otwiera dzwiek i uszlachetnia.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Małe zmiany u mnie Wstawiłem 2 LME49990 w miejscu gdzie jest opis i 2604 przestawiłem je poniżej również gdzie jest opis. Ostatni Opamp na górze to Staccato którego nie widać akurat tutaj.

Zmiany to mega szybki atak wręcz masakryczna dynamika i moc. Troszkę jaśniej ale wieksza rozdzielczości z zachowaniem analogowego charakteru.653085b90b1b1e02be3e5b9416767a2d.jpg

Edytowane przez venom200

Małe zmiany u mnie Wstawiłem 2 LME49990 w miejscu gdzie jest opis i 2604 przestawiłem je poniżej również gdzie jest opis. Ostatni Opamp na górze to Staccato którego nie widać akurat tutaj.

Zmiany to mega szybki atak wręcz masakryczna dynamika i moc. Troszkę jaśniej ale wieksza rozdzielczości z zachowaniem analogowego charakteru.653085b90b1b1e02be3e5b9416767a2d.jpg

Jak już znajdziesz najlepszą modyfikację to podeślę Ci swojego do przeróbki ;)

Generalnie jak próbowałem pograć chwilę z Tannoyami SRM 12x to nie pogardziłbym lekkim odchudzeniem dźwięku bo przy tak dużych skrzynkach bassu Ci u mnie dostek.

Pytanie na ile te zmiany, o których piszesz wyżej wpływają na wypełnienie / środek co bardzo w Xiangu lubię...? Niemniej - dynamiki nigdy za wiele... :)

Zmiany to mega szybki atak wręcz masakryczna dynamika i moc. Troszkę jaśniej ale wieksza rozdzielczości z zachowaniem analogowego charakteru.

Venom, przy kazdym takim wpisie warto by bylo napisac czy korzystasz z RCA czy z XLR. Te 49990 dla RCA to juz ustalilismy, ze nic nie daja. Podobnie z tym pojedynczym stocatto na koncu.

Natomiast opa2604 jako filtry dla RCA dzialaja bardzo mocno na przestrzen. Muzyka nabiera mega glebi, ale z drugiej strony tracimy lekko na wysokich tonach, zalezy co kto lubi :) na pewno na 2604 nie jest jasniej niz na 2134. Duzo zalezy od gustu, ja wole 2604, reszta domownikow 2134 :)

Nie wkladasz bursonow w i/v albo filtry? szczegolnie na filtrach w/g mnie robia duzo zamieszania, a to tylko dwie sztuki.

na 2604 nie jest jasniej niz na 2134. Duzo zalezy od gustu, ja wole 2604, reszta domownikow 2134 :)

Kombinacja jest bardzo potrzebna. ja u siebie w cd mam pojedyncze odpowiedniki opa 2604 czyli 604/4szt + 2134/2szt w torze analogowym i to jest duzo lepsze rozwiazanie niz 604 z 2604.

Niebawem za 2134 wstawie LM6172, ktory jest bardzo dobrym opa, ale jak wiadomo trzeba sprawdzic.

e320ac633334a8c2.jpg

Edytowane przez jimmi

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Witam. Czy jest ktoś chętny na chwilową zamianę ? Mam preamp Xianga 728A i chciałbym posłuchać Waszych daców. Zamieńmy się maksymalnie na tydzień preamp za daca. W moim preampie zmieniłem lampy na Telefunkeny zamiast chińskich. Wszelkie koszty pokrywam oczywiście ja plus stówka za fracht. A może jeżeli ktoś jest z Mazur to zapraszam ze sprzętem do siebie...... albo jakieś inne opcje i pomysły...jestem otwarty.Pozdrawiam wszystkich.

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

Wydawało się być oczywistym że jeżeli 3 opa nowe czyli Staccato plus LME są na torze XLR to takim źródłem gram. Zastanawiam się co robią w tym układzie te 2604 ale zmieniałem je z fabrycznymi i różnica była. W Xiangsheng stosujemy tylko podwójne wzmacniacze.

LME49990 to mega szybkie Opa naprawdę. Basu akurat więcej to nie ma ale jest szybszy atak

Mam pytanie jeszcze czy zmieniając Opa któryś z tych 4 ci są w torze RCA będzie to wpływało również na dźwięk po XLR?

Bo korci mnie aby zmieniać dalej

Venom, przy kazdym takim wpisie warto by bylo napisac czy korzystasz z RCA czy z XLR. Te 49990 dla RCA to juz ustalilismy, ze nic nie daja. Podobnie z tym pojedynczym stocatto na koncu.

Natomiast opa2604 jako filtry dla RCA dzialaja bardzo mocno na przestrzen. Muzyka nabiera mega glebi, ale z drugiej strony tracimy lekko na wysokich tonach, zalezy co kto lubi :) na pewno na 2604 nie jest jasniej niz na 2134. Duzo zalezy od gustu, ja wole 2604, reszta domownikow 2134 :)

Nie wkladasz bursonow w i/v albo filtry? szczegolnie na filtrach w/g mnie robia duzo zamieszania, a to tylko dwie sztuki.

Wydawało się być oczywistym że jeżeli 3 opa nowe czyli Staccato plus LME są na torze XLR to takim źródłem gram. Zastanawiam się co robią w tym układzie te 2604 ale zmieniałem je z fabrycznymi i różnica była. W Xiangsheng stosujemy tylko podwójne wzmacniacze.

LME49990 to mega szybkie Opa naprawdę. Basu akurat więcej to nie ma ale jest szybszy atak

Edytowane przez venom200

@venom2000 wiem ze słuchałeś wielu dac zanim zdecydowałeś się na xiangsheng dac-05. Pewnie gra bdb szczególnie za ta cena, ale pytanie czy słuchałeś może cma 400i lub 600i?

Sam szukam czegoś nowego i xiangsheng wydaje się ciekawy, ale questyle może działać tez jako pre i zyskujemy tor słuchawkowy :) CMA ma dużo pochlebnych opinii i zastanawiam się czy byłby porównywalny jako dac do xianga.

Ktoś może miał styczność z CMA i może coś o nim powiedzieć ale w roli samego dac/pre? W jego zdolności wzmacniacza słuchawkowego nie wątpię.

Mam już Arcady u siebie. Na tę chwilę Xiangsheng jest zdecydowanie najtańszym elementem w systemie. Mam zamiar próbować droższych kompanów zobaczymy co z tego wyjdzie. Będę informował.

Mam już Arcady u siebie. Na tę chwilę Xiangsheng jest zdecydowanie najtańszym elementem w systemie. Mam zamiar próbować droższych kompanów zobaczymy co z tego wyjdzie. Będę informował.

Powiem Ci że pojechałeś ostro ze sprzęcikiem ;-)

Gratki.

Ja nadal słucham na "Twoim" Nadziku i mam frajde jak dzieciak szczególnie jak wpadają znajomi z droższymi konstrukcjami i wyniki testów ich bardzo zaskakują :-)

Sorki za off top.

Pozdrawiam.

Jak będę sprzedawał Xiangshenga to może będę mieć na zbyciu. Będzie troszkę droższego sprzętu zobaczymy czy pokonają Xiangsheng szczerze mam bardzo mieszane uczucia. Teraz będzie przynajmniej sprzęt docelowy. Więc i porównanie bardziej wiarygodne.

Ps Polecam LME 49990 wulkan dosłownie

Jak będę sprzedawał Xiangshenga to może będę mieć na zbyciu. Będzie troszkę droższego sprzętu zobaczymy czy pokonają Xiangsheng szczerze mam bardzo mieszane uczucia. Teraz będzie przynajmniej sprzęt docelowy. Więc i porównanie bardziej wiarygodne.

Ps Polecam LME 49990 wulkan dosłownie

Czy bedziesz sprzedawał tego daca z LME 49990 ??????

Kiedyś kupowałem kable głośnikowe od gościa z olx i zapytałem czemu sprzedaje. Napisał że zmienił system i są za tanie.

Z ciekawości zamówiłem dwie sztuki podwójnych LME 49990. Chciałbym mieć dobrze dociążony doł z super dynamiką, mam nadzieję, że się sprawdzą.

Napisz proszę wrażenia po zamianie na LME 49990.

Miałem dziś u siebie AudioGd 1.32 i Xiangsheng zostaje jak narazie. Był to b krótki odsłuch 30 min jednak Sabre to Sabre niby wszystko ok ale coś jednak zawsze jest nie hallo. Xiangsheng nie jest tak sterylny

Wypróbuj jeszcze nuforce dac-80 (w nas wołają za niego ponad 3000 zł, ale można go kupić taniej za granicą). Jestem ciekaw jak go ocenisz, bo u mnie na razie jednak wygrywa z chińczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.