Skocz do zawartości
IGNORED

Muzyka dla noworodka

Pancio88

Rekomendowane odpowiedzi

Za kilka miesięcy urodzi mi się pierwsze dziecko i ciekawy jestem czy starsi koledzy z forum słuchali muzyki z malutkimi dziećmi? Pewnie trzeba to robić o połowe ciszej niż normalnie. Kiedyś w tv widziałem zajęcia organizowane w filharmonii dla maluchów. Macie jakieś doświadczenia?

https://www.audiostereo.pl/topic/137157-muzyka-dla-noworodka/

Mój mały przez pierwszy rok życia najlepiej reagował na szanty. Przy Molly Malone i Grenlandzkich wielorybnikach nawet najbardziej rozpaczliwe płacze ustawały i zaczynał się uśmiechać. Potem mu przeszło. Teraz, w wieku ośmiu lat najczęściej wybiera sobie jakiegoś melodyjnego rocka czy balladki. Lubi też muzykę z filmów, długo słuchał np. piosenek Briana Adamsa z filmu o mustangu z dzikiej doliny i kawałków z filmu Angry Birds.

Z kolei moja córka, sześciolatka, uwielbia Jestem Twoją Bajką Sośnickiej z Akademii Pana Kleksa i Dyscyplinę Kamińskiego, tez z filmu o Kleksie.

Ja swojemu puszczałem klasykę, nie pamiętam ale gdzieś się dowiedziałem, że niemowlaki najlepiej na nią reagują. Dziś ma 18 lat, coś tam brzdąka na gitarze i kibordzie, chce zostać dżwiękowcem i producentem muzycznym. Za chwilę urodzi mi się drugi i nie wiem czy mu cokolwiek puszczać:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja swojemu puszczałem klasykę, nie pamiętam ale gdzieś się dowiedziałem, że niemowlaki najlepiej na nią reagują. Dziś ma 18 lat, coś tam brzdąka na gitarze i kibordzie, chce zostać dżwiękowcem i producentem muzycznym. Za chwilę urodzi mi się drugi i nie wiem czy mu cokolwiek puszczać:)

Abyś czasem przemówień prezesa nie puszczał....;) chodz z drugiej strony to od najmłodszych lat niech wie kto jest tym złym ;)

zdrowia całej rodzinie życzę :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki:)

Swoją droga to sam nie odróżniam przemówień prezesa od Gomułki choć tego drugiego znam tylko z archiwalnych nagrań.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dlatego muzyka. Czymże ona jest jak nie wyrazem czystej, prawdziwej i bezinteresownej miłości?

• Moderatorzy

Moja mała(1,5) przedewszystkim lubi gdy śpiewają dzieciaki, więc stare piosenki z tiktaka, Arka Noego, BuzuSquad, Picolo Coro coś tam...

Ja włączałemm jakiekolwiek radio by w dzień nie było zupełnie cicho.

W nocy żadnych lampek ciągle świecących itd.

Obecnie dla niej ciemność to taki sam stan jak dzień, więc gdy była sama w kącie i wywaliło korki to żadnych problemów.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Mój drugi już skończył rok. Muzyka gra w domu tak jak i wcześniej. Prawie codziennie. Jak tylko zaczął chodzić kilka miesięcy temu i coś więcej rozumiec lapal pilot jaki leżał pod ręką i pokazywał na sprzęt żeby mu włączyć muzykę. Niestety na razie najbardziej lubi tylko coś pokroju umpa umpa, bo tany tany można robić. :) ale na inną muzykę nie reaguje źle. Ostatnio za bardzo zaczął się interesować głośnikami. Zobaczył że jest coś okrągłego za białą maskownica i ciągle pokazuje palcami.

?👈

Żona przez całą ciążę, na okrągło, słuchała Beyond the Missouri Sky. Twierdziła, że młodemu też się się ta muzyka podoba. Po porodzie gust mu się zmienił. Najbardziej pasował mu szum suszarki do włosów.

A na 7. urodziny zażyczył sobie płytę… British Steel! Czasem nie nadążam za nim.

A wracając do pytania autora wątku.

Niech w domu gra muzyka, która dobrze nastraja Twoją żonę. A żona już będzie wiedziała co i kiedy najbardziej odpowiada Waszemu dziecku.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Za kilka miesięcy urodzi mi się pierwsze dziecko i ciekawy jestem czy starsi koledzy z forum słuchali muzyki z malutkimi dziećmi? Pewnie trzeba to robić o połowe ciszej niż normalnie. Kiedyś w tv widziałem zajęcia organizowane w filharmonii dla maluchów. Macie jakieś doświadczenia?

Widzę że kolega jeszcze pod wpływem hormonów żony :)....

Urodzi się to zobaczysz że najlepszą muzyką dla noworodka będzie "muzyka klasycznej suszarki"

z Youtube w wersji 1,5 godzinnej :)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

muzyka klasycznej suszarki

Ponadto równie dobry jest odkurzacz lub okap kuchenny.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

nie

jestem wykształconym muzykiem po akademii muzycznej, dziadku

Co jak widać nie przeszkadza udzielać mało rozsądnych porad.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.