Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze Line Magnetic.

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, piorasz napisał:

Nie wymieniałem. Ale z tego co pamiętam to wymiana kabla sieciowego na jakiś inny w tym CD zlikwidowała problem prawie do zera.

Bias po wymianie lamp sprawdzałeś?
Jeszcze kwestia regulacji hum balancer po wymianie lamp.

Tak wszystko poustawiane. Mam kilka kabli solid core audio to nimi trochę pożągluje 😁

Teraz, piorasz napisał:
1 minutę temu, pawel k napisał:
Tak wszystko poustawiane. Mam kilka kabli solid core audio to nimi trochę pożągluje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Spróbuj i daj znać.

Ok dam napewno. Dzięki za podpowiedzi 🤝

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, pawel k napisał:

Tak wszystko poustawiane. Mam kilka kabli solid core audio to nimi trochę pożągluje

Ukryta Zawartość

Kable solid core są idealne się w połączeniu wzmacniacz lampowy - kolumny czy też monitory 

Ukryta Zawartość

Kable solid core są idealne się w połączeniu wzmacniacz lampowy - kolumny czy też monitory 
Ich "idealność" polega na tym, że są tanie i grają za "psie pieniądze" jak złoto. U mnie leżą na podłodze (czasem sobie je podłączę) i się kurzą ale nigdy bym się ich mie pozbył o czym na samym końcu.
Jednakże za perfekcyjny dźwięk trzeba jednak trochę wydać więcej na kabelki.
Nie chcę tu wywołać kolejnej wojenki ale taka jest prawda. Jeśli jednak Solid core miałby być bazą, punktem odniesienia i mając świadomość ile kosztują to są to kable doskonałe.
A i jeszcze jedno. Na bazie solid core można zrobić super cable DIY.

17 godzin temu, piorasz napisał:

Ich "idealność" polega na tym, że są tanie i grają za "psie pieniądze" jak złoto. U mnie leżą na podłodze (czasem sobie je podłączę) i się kurzą ale nigdy bym się ich mie pozbył o czym na samym końcu.
Jednakże za perfekcyjny dźwięk trzeba jednak trochę wydać więcej na kabelki.
Nie chcę tu wywołać kolejnej wojenki ale taka jest prawda. Jeśli jednak Solid core miałby być bazą, punktem odniesienia i mając świadomość ile kosztują to są to kable doskonałe.
A i jeszcze jedno. Na bazie solid core można zrobić super cable DIY.

A jakim kablem zasilasz teraz Line Magnetic? 

• 2 tygodnie później...

przepraszam, ze sie wcinam ale pod wplywem tego co kolega Triode kiedys wspomnial, iz LM-210 lepiej gra jako koncowka mocy to ciagle mnie korcilo aby to sprawdzic, trafila sie okazja posluchania BigSeven od Lampizatora, na dodatek model z pre, wiec nie namyslajac sie wiele podlaczylem to cos do moich klockow, konkluzja taka jak ze wszystkim w audio, jest lepiej, tyle ze nie wiem czy to lepiej z powodu lepszego DACa niz moj Atlantic? Czy kwestia pominiecia Pre w moim wzmacniaczu??? koniec koncow, nadal nic nie wiem? Kolejny dzien z zycia audiofila 🥴

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

w lm-210ia nie ma pre..to końcówka z potencjometrem ... jak wiele innych 🙂

masz lepsze źródło i to słyszysz.

ominąłeś Alpsa i to też słyszysz.

to sa naprawde niuanse, ale jak to zawsze bywa, diabel tkwi w szczegolach

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

Tymczasem polski dystrybutor zafundował niemiłą niespodziankę. Podniósł wszystkie ceny mniej więcej o 2 tys zł. Na Line Magnetic, Denafripsa i inne fajne zabawki. Taki skokowy wzrost ciężko będzie przełknąć potencjalnemu nabywcy  

6 minut temu, piotrek7 napisał:

Tymczasem polski dystrybutor zafundował niemiłą niespodziankę. Podniósł wszystkie ceny mniej więcej o 2 tys zł. Na Line Magnetic, Denafripsa i inne fajne zabawki. Taki skokowy wzrost ciężko będzie przełknąć potencjalnemu nabywcy  

Polski Ład, inflacja itd 😁😁

15 minut temu, piotrek7 napisał:

Ogólnie w 2022r. zdecydowana większość dystrybutorów sprzętu audio podniosło ceny. Dobrze, że 2 lata temu kupiłem kolumny, w zeszłym roku wzmacniacz 👌😈

27 minut temu, pawel k napisał:

Polski Ład, inflacja itd 😁😁

A także wzrost kosztów produkcji, kosztów transportu. Ale także brak wyobraźni i brak świadomości, że może warto zastanowić się nad zmniejszeniem wysokości marży aby utrzymać poziom sprzedaży lub ograniczyć jej spadek. Strategia sprzedaży "mniej a drożej" w pewnym momencie trafia na barierę możliwości nabywczych i chęci konsumenta 

11 godzin temu, piotrek7 napisał:

A także wzrost kosztów produkcji, kosztów transportu. Ale także brak wyobraźni i brak świadomości, że może warto zastanowić się nad zmniejszeniem wysokości marży aby utrzymać poziom sprzedaży lub ograniczyć jej spadek. Strategia sprzedaży "mniej a drożej" w pewnym momencie trafia na barierę możliwości nabywczych i chęci konsumenta 

TAK to prawda. 

• 2 tygodnie później...
15 minut temu, zuk1 napisał:

Moja rekomendacja do wzmacniacza lm-508 ,lampa Full Music 6sl7.

Potwierdzam owa lampa jest również zamonotowana w moim Lm-805ia 👍👍👌

• 2 miesiące później...

Posiadam LM 210 i korci mnie spróbować jakiegoś pre. Czy ktoś z Was próbował lub ma pre z aliex.? Ciekaw jestem bo wiele klonów znanych konstrukcji w dobrych jak mi się wydaje pieniądzach mają . A ogólnie to z jakimi pre gracie i jakie testowaliście ? LM gra na szerokopasmowcach własnoręczne struganych 🙂

Ja mam lampowe Opera.Ref 2.2 i tranzystorowe:Krell kbl..

miałem jeszcze dwie pasywki i mam regulację głośności w dac-u.

z każdym efekt jest inny.

mz.Warto spróbować bo efekt jest wyraźny.

nie wiem ile chcesz wydać ale tak za 1000 dolares już można kupić ciekawe rzeczy.

zobacz ten preamp:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę że rozsądne jest około 1000 dolars . Pre z lampkami w środku to dobry pomysł czy już za dużo cukru w cukrze ? 1000 $ z ali czy ogólnie ? Nie wiem w co celować .

Edytowane przez ankos44
Teraz, ankos44 napisał:

Myślę że rozsądne jest około 1000 dolars . Pre z lampkami w środku to dobry pomysł czy już za dużo cukru w cukrze ?

to jest to co tygrysy lubią najbardziej 🙂

kwestia doboru lamp.

i pilot,który robi głośniej 🙂 bez pilota to lipa.

taniej:klony Lite..też niegłupie

najtańsze jakie znam,warte kupienia;

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja gralem z big 7 (wersja z Pre) 

efekt rewelacyjny

Ukryta Zawartość

Ten ,,Marantz 7" wygląda fajnie ,ciekawe czy coś wart

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .                                                               

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

szczerze powiem,że urządzeń które nie posiadają opinii użytkowników nie kupuję.

może być fajne a może nie.

i sprzedać trudno.

poszukaj na alli były klony Marka Levinsona...wizualnie nie do odróżnienia.

Godzinę temu, triode napisał:

to jest to co tygrysy lubią najbardziej 🙂

kwestia doboru lamp.

i pilot,który robi głośniej 🙂 bez pilota to lipa.

taniej:klony Lite..też niegłupie

najtańsze jakie znam,warte kupienia;

Ukryta Zawartość

Tego słuchałeś ? czy są gdzieś jakieś opinie ? Bo jak kupię to będzie na ciebie ! :))

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, ankos44 napisał:

Tego słuchałeś ? czy są gdzieś jakieś opinie ? Bo jak kupię to będzie na ciebie ! :))

trzeba poszukać..na youtube coś było 🙂

• 3 miesiące później...

cześć, widzę tu sporo użytkowników LM 210IA. Czy ktoś miał okazje mierzyć go z Haiku Sensei na 300B ?

Stoję przed wyborem

300b Haiku w cenie 12k, czy
300b LM 210IA w cenie 13k

przemyślenia ?

niestety muszę strzelać, przesłuchać można tylko ten pierwszy

• Pokaż nowe odpowiedzi