Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha a-s 1100 vs Vincent 237mk

AnAm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcialbym wymienic Yamahe a-s 1100 na Vincenta 237mk porownywal ktos te dwa wzmacniacze, ostatnio sluchalem wzmacniacza Devialet i stwierdzilem ze chcialbym przetestowac cieplo grajacy wzmacniacz czy ten Vincent gra po cieplej stronie tak jak poprzednik ?

Czy wymiana Yamahy to byl by krok do przodu czy raczej w bok .

Obecnie gram na Monitor Audio Silver 100, kable glosnikowe to Xindak sc-01 slucham wiekszosc gatunkow muzycznych.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/137783-yamaha-a-s-1100-vs-vincent-237mk/
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Bartosz Mi chodzi o walory brzmieniowe i cd to jednak nie wzmacniacz ale moze masz racje jak z awaryjnoscia tego wzmaka?

Przy kupnie sprzętu jednak warto brać pod uwagę niezawodność? Przynajmniej ja biorę.

Bartosz Mi chodzi o walory brzmieniowe i cd to jednak nie wzmacniacz ale moze masz racje jak z awaryjnoscia tego wzmaka?

Vincent to chyba Xindak? Xindak jest chiński, ale raczej bardzo dobrze wykonany. Miałem piec Xindaka, nie podszedł mi całkowicie.

?👈

Vincent 237 bardzo mocny hybrydowy wzmacniacz którego

brzmienie można w pewnym stopniu kształtować wymieniając

lampy . Z firmowymi gra totalnie inaczej niż Yamaha to

gęsty barwny nasycony dźwięk z niskim basem góra mniej

przejrzysta niż u Yamahy musisz koniecznie posłuchać

przed zakupem to inna szkoła grania.

Wzmacniacze marki Vincent są naprawdę bezawaryjne, bardzo rzadko zdarza się problem, nie porównuj z CD.

Co do brzmienia to tak jak napisał kolega powyżej, zupełnie inny charakter brzmienia. Jeśli szukasz mocnego i ciepłego, gęstego wzmacniacza, będziesz z takiego wyboru na pewno bardzo zadowolony. Zresztą z Monitor Audio serii Silver to bardzo dobre połączenie. Już na fabrycznych lampach jest bardzo dobrze, natomiast przy zmianie lamp na jakieś dobre NOS'y, efekt może być rewelacyjny.

Zapraszam do nas na odsłuchy, ewentualnie wypożyczenie. Na temat upgradu poprzez wymianę lamp także możesz u nas porozmawiać najlepiej z Rafałem Golec.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Teoretycznie to bardzo podobne urządzenia, różnice tylko w wyposażeniu (przetwornik i wzmacniacz słuchawkowy), w praktyce natomiast porównywaliśmy obydwa modele, po wygrzaniu nowy model gra trochę szybciej, bardziej konturowe, trochę dokładniej. Nie są to duże różnice, ale w bezpośredniej konfrontacji słyszalne.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Niestety ale wysoka awaryjnosc klamotow od Vincenta to fakt... Taki "chinski smietniczek" w srodku, jak ktos lubi odsylac sprzet po serwisach to Vicek nie zawiedzie.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

• 3 tygodnie później...

Witam jako że musiałem przekonać się na własne uszy czy taka zmiana ma sens zawitał do mnie na kilka dni Vincent 237MK

Na razie za wcześnie na końcowy werdykt.Tak na szybko mogę stwierdzić że dociążenie dzwięku na duży plus dla Vincenta jak i barwa odpowiednia jak na moje preferencje brzmieniowe.

Wykonanie też na plus dla Vincenta jeżeli ktoś dalej myśli że jakoś materiału made in China to jakaś tandeta to radzę sprawdzić na własne oczy.

To raczej Yamaha a-s1100 kontra Vincent 237MK wygląda jak gorszy produkt.

Walory brzmieniowe postaram się opisać w najbliższym czasie na razie słucham Vincenta i nie wiem czy chce Mi się przestać he.

Sorry za jakość zdjęć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-66037-0-39624800-1520856523_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są tacy, dla których lepsze gra gorzej i z tym nic się nie da zrobić. Lepsze, znaczy grające bliżej dźwiękom słuchanym na żywo, a sprzęt hi-fi powinien tak grać. Lubisz gorzej i nie obawiasz się awarii, kup Vincenta.

ogólnie sprawa subiektywna, technicznie lepsze tranzystory. Moim zdaniem tylko technicznie

To tak jak z jedzeniem. Wszelkie potrawy bez przypraw smakują prawdziwie tak jak powinny ale dalej sporo ludzi woli posolone ziemniaki:)

• 7 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.