Skocz do zawartości
IGNORED

Klub nie słyszących okablowania

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Foxik - nie czujesz dysonansu w:

- nie palący Sportów,

- niepalący papierosów

?

Łączna pisownia partykuły nie

Partykułę nie piszemy łącznie z:

— rzeczownikami (przykłady: niebezpieczeństwo, nieufność, niechrześcijanin, nie-Polak).

• Jeśli partykuła poprzedza wyraz zaczynający się wielką literą, w zapisie stosujemy łącznik (nie-Polak, nie-Europejczyk, nie-Amerykanin).

Wyjątkiem są konstrukcje typu to nie pies, lecz kot strącił wazon.

— Przymiotnikami w stopniu równym (przykłady: nieładny, niebrzydki, nieszybki).

• Z przymiotnikami w stopniu wyższym i najwyższym partykułę nie piszemy rozdzielnie (przykłady: nie gorszy, nie szybszy, nie najgorszy, nie najszybszy). Wyjątkami są formy typu: najniegrzeczniejszy, najniedołężniejszy).

W konstrukcjach ze spójnikiem ani także stosujemy pisownię rozłączną, np. lato nie gorące ani nawet nie ciepłe.

Imiesłowami przymiotnikowymi czynnymi i biernymi (przykłady: niepisany, niewypity, niepiszący, niepijący).

• Wyjątkami są konstrukcje typu nie leżący ale siedzący oraz ze spójnikiem ani, np. to mężczyzna nie pijący ani nie palący.

— Przysłówkami utworzonymi od przymiotników (przykłady: niedrogo, nietanio, nieładnie).

• Jeśli partykuła nie jest nie tylko zaprzeczeniem, ale wprowadza przeciwstawienie, zapisujemy ją rozdzielnie. Przykłady: nie ładnie, ale przepięknie; nie szybko, lecz błyskawicznie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie będą nas do kabli zmuszać! Nie damy się. Kablownikom mówimy krótko i stanowczo, NIE!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tę deklarację to już masz w awatarze:-)

Ten polski język to generalnie dziwna jest...

Kiedyś Sipińska śpiewała pioseneczkę 'Zapomniałam twoje oczy'. Też trochę kulawo brzmi, ale 'zapomniałam twoich oczu' - to już horror i gore.

Kablownikom mówimy krótko i stanowczo, NIE!

Chyba sygnalistom ;-))).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jeśli ktoś jest bardzo starej daty i nie słyszy okablowania od urodzenia to , może napisać o sobie poprawnie : jestem nie słyszący okablowania .

Niektórzy piszą sygnalistą :)

W tym w/w wypadku chodziło o liczbę mnogą, ale fakt że czasem mi się zdarza coś w domenie gramatyki pokręcić ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

W związku z powyższymi uwagami, zwracam się z uprzejmą prośbą do Szanownych Państwa Moderatorów, aby nazwa niniejszego wątku zmianie uległa - z istniejącej "Klub nie słyszących okablowania", na "Klub negujących wpływ kabli na brzmienie zestawów audio". Prośbę swą motywuję błędem, który nazwa ta w wersji pierwotnej zawierała. Z góry uprzejmie szanownym Państwu Moderatorom dziękuję.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

To w tym klubie mogą być tylko użytkownicy AS niesłyszący okablowania od urodzenia . Na wiek można przymrużyć oko .

Bądź Ci którzy kończyli podstawówkę za sanacji ;)

Wiecie, że tymi niczego nie wnoszącymi tekstami tylko utrudniacie wyszukiwanie tematów osobom, które naprawdę chcą się czegoś dowiedzieć, podzielić wiedzą itp?

Jeżeli wątek powstał to ci, którzy chcą się wypowiedzieć niech piszą na temat. Wystarczy trochę kultury i można wypowiedzieć się zarówno tym, którzy kable "słyszą" jak i tym którzy to negują.

Jak jak ja, ale moja piękniejsza to ma słuch jak Ryś (ten z rodziny kotowatych). Jakiś czas temu słyszała, jak sąsiadka trawę grabiła... W dodatku ma autystyczną pamięć. Matkobosko, w co ja się władowałem... No i przed trzydziestką jesteśmy. Słuch w normie. Stąd ciężej mnie uwierzyć w nadprzyrodzone zdolności starszych wiekowo kolegów.

W tym w/w wypadku chodziło o liczbę mnogą, ale fakt że czasem mi się zdarza coś w domenie gramatyki pokręcić ;-).

Juz podobne konstrukje widziałem w liczbie mnogiej.

Zapewne tak piszą ci, co to, nie chcą być kojarzeni z tymi, co jedzą gębom, no i żeby w ogóle było więcej ą i ę :)

Wiecie, że tymi niczego nie wnoszącymi tekstami tylko utrudniacie wyszukiwanie tematów osobom, które naprawdę chcą się czegoś dowiedzieć, podzielić wiedzą itp?

Jeżeli wątek powstał to ci, którzy chcą się wypowiedzieć niech piszą na temat. Wystarczy trochę kultury i można wypowiedzieć się zarówno tym, którzy kable "słyszą" jak i tym którzy to negują.

A ja - dziękuję Koledze.

Kolega mimowolnie potwierdził, że mam rację w kwestii pisowni:-))

Tak jak na moim forum: dopóki wysoka kultura wypowiedzi jest zachowana, nie jest naruszona netykieta, każdy może otwarcie artykułować swoje poglądy. ;)

To oczywiście do Kolegi @Czester

kojarzenie z gębom,

Z jedną gębą, ale np. odmówić wielu gębom. Chyba, jestem techniczny ;-).

Słyszę kable interkonety . Porównanie kabla jakiegoś najtańszego w z elektronika z kablem za 100 - 200 PLN .

Kiedyś porównywałem kabel Wireworld zakupiony do gramofonu o cechach " przenoszących bardzo dobrze średnie tony " . Porównywałem go z kablami rożnych marek w tej samej cenie i wyszło , że to prawda . Niestety porównanie to nie był ślepy test .

Gość

(Konto usunięte)

Jak ja się cieszę, że w końcu taki wątek powstał.

Może w końcu nie będzie zaśmiecania wątków "przeciwnych".

Jako, że sam jestem opanowany "chorobom halucynogenną audiofilską" (słyszę wpływ kabli na granie)

zmykam i nie zaśmiecam wątku...

Ale obiecuję śledzić go z wielką ciekawościom ;) coby mi nic nie umknęło.

A ja Panowie, robię coś interesującego... i niebawem podzielę się rezultatami... ale o tym wkrótce w innej części wirtualnej przestrzeni... Bo tu pewnie zbyt wielu na odcisk nacisnąłbym tym. ;)

Bicia piany było przez lata co niemiara. A nikt nie pofatygował się, żeby kwestię raz na zawsze, profesjonalnie (w laboratoryjnych warunkach) rozstrzygnąć.

Zapisuję się. Mój sprzęt audio nie potrzebuje żadnych zewnętrznych kabli. Polecam ;)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.