Skocz do zawartości
IGNORED

Tanszy zamiennik Leema Tucana... :(

awietek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja polowałem na czarną i w końcu mi się udało. W dodatku z polską gwarancją do 08.2020.

W tej chwili testuje z dacami Chord Qutest i Audio Gd R2R 1.

Jeśli ten nowy qutest gra jak Hugo 2 to dobrze będzie i pewnie jego wybierzesz.

Ja polowałem na czarną i w końcu mi się udało. W dodatku z polską gwarancją do 08.2020.

W tej chwili testuje z dacami Chord Qutest i Audio Gd R2R 1.

Jakby się okazało ze to jednak nie to, i króliczka gonić trzeba dalej, to poproszę o namiar.

Kupiłbym Tucanę 2 w dobrej cenie. Ostatnio była czarna na rynku, ale zanim się pozbierałem, to już było po zawodach...

Nie zdziwiłbym się jakby wylądowała właśnie u Ciebie...

To chyba ja tą czarną zwinąłem. Kupiłem od Pana Bogdana z Poznania, który ledwo co ją nabył bezpośrednio z Galerii Audio. Przyznam, że u niego to nie grało.

Czarną ciężko trafić. Praktycznie wszystkie co się do tej pory pojawiły to srebrne. U mnie czarny był jednym z warunków zakupu - WAF.

W Galerii Audio mają jeszcze Antilę w dobrej cenie do kompletu, ale ja już tylko z plików gram.

Po oddaniu Qutesta tęsknie za tym dźwiękiem. Audio Gd R2R1 ma bardzo spokojny przekaz - na mnie działa usypiająco.

Ja swoją kupiłem jakiś miesiąc temu.

Te pradziki ktore on wyrzuca z siebie nie gwarantuja tak glebokich emocjonalnych doznan jakie mialem z Tucana. Taka prawda.

Jak pradziki z siebie wyrzuca to musi być rewelacyjny wzmacniacz ;-)

Jak pradziki z siebie wyrzuca to musi być rewelacyjny wzmacniacz ;-)

Szpaku nawet nie chce mi sie odpowiadac na ta prowokacje - jesli nie zalezy Ci na dynamice w skali makro to sluchaj sobie swoich kilku watow i nie zanudzaj :)

Szpaku nawet nie chce mi sie odpowiadac na ta prowokacje - jesli nie zalezy Ci na dynamice w skali makro to sluchaj sobie swoich kilku watow i nie zanudzaj :)

Luzik ...

Rozumiem, że pisane na szybko ...

To nie była prowokacja, tylko żart. Po prostu spodobało mi się sformułowanie o wyrzucaniu pradzików ;-)

To chyba ja tą czarną zwinąłem. Kupiłem od Pana Bogdana z Poznania, który ledwo co ją nabył bezpośrednio z Galerii Audio. Przyznam, że u niego to nie grało.

Jakby u Ciebie nie zagrało to daj znać.

Mam do sprzedania Tucane 2 kość słoniowa stan idealny, na pilocie od spodu tylko otarcia.

Dodam tylko że ten wzmak gra lepiej od Krella KAV500i i wszystkich innych wynalazków :)

jak to lepiej od krella? Nie moze byc:)

Piloty w każdej się wycieraja. Kiepski plastik. Ale to tylko pilot...

Zgadzam się to tylko pilot i nie ma to dla mnie szczególnie znaczenia, ale nie usprawiedliwia to faktu, że pilot Tucany II wygląda STRASZNIE odpustowo.

Uważam, że w sprzęcie tej klasy to pewnego rodzaju kompromitacja i wiocha.

Moim celem nie jest gloryfikacja "niepoprawnego" Hegla, ale ten producent jakoś potrafi zbudować dostosowanego i należytego lotnika.

ps. pilot Hegla zbudowany jest z aluminium o grubości 17mm.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Z pilotem Hegla jest ten problem, że taki ładny, aluminiowy i CIĘŻKI jest dodatkowo płatny. A w standardzie jest gó...nko wielkości karty kredytowej do wszystkiego. I tym małym pilociku bardzo szybko zużywają się membrany przycisków. To już wolę tego z Leemy. Wystarczy o niego odrobinę zadbać.

Lubię słuchać muzyki! :)

Moim zdaniem to skandal dodawanie badziewiastych pilotow do sprzetu za kilkanascie-kilkadziesiat tysi.

Nawet Chińczycy potrafia dac solidny w calosci aluminiowy pilot (przyciski tez) na mikroprzelacznikach do np. preampa pasywnego i to wszystko za 500 zeta...

Moim zdaniem to skandal dodawanie badziewiastych pilotow do sprzetu za kilkanascie-kilkadziesiat tysi.

Nawet Chińczycy potrafia dac solidny w calosci aluminiowy pilot (przyciski tez) na mikroprzelacznikach do np. preampa pasywnego i to wszystko za 500 zeta...

całkowicie się z Tobą zgadzam.To tak jakby kupić mercedesa S za kilkaset$$$$$ w którym po roku wycieraja sie wszystkie przełączniki.cale szzescie ze marantz podchodzi do sprawy inaczej i pilot w pm11 wykonany jest tak samo solidnie jak wzmacniacz

Ukryta Zawartość

tego pilota nie przebijecie ahahahah

Ukryta Zawartość

????

Moim celem nie jest gloryfikacja "niepoprawnego" Hegla, ale ten producent jakoś potrafi zbudować dostosowanego i należytego lotnika.

ps. pilot Hegla zbudowany jest z aluminium o grubości 17mm.

A do H80 za pare tysiecy daja karte kredytową za 3zł.

Najsolidniejszy jaki miałem:

56dc02f11671e494158950f7f1f35efc_1.jpg

Z dużego kawałka aluminium wydrążonego w środku.

?👈

Solidny aluminiowy pilot zaczepno - obronny do mojego Cronusa.

Mnogość funkcji może na początku przysporzyć nie lada problemów z użytkowaniem.... ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"To co teraz, ha?"

(...) We wzmaku liczy się dźwięk a nie pilot.

Ja to akceptuje, ale nie potrafisz zrozumieć, że na tym poziomie cenowym tego typu fuszera to moim zdaniem lekceważenie i olanie klienta.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Ja to akceptuje, ale nie potrafisz zrozumieć, że na tym poziomie cenowym tego typu fuszera to moim zdaniem lekceważenie i olanie klienta.

Olanie klienta to jest jak w ładnym "papierku" dają Ci szrot i wciskaja, że to hi end :)

Wieza STEREO Technics :)

Solidny aluminiowy pilot zaczepno - obronny do mojego Cronusa.

Mnogość funkcji może na początku przysporzyć nie lada problemów z użytkowaniem.... ;)

Jedno małe pytanko:

który przycisk jest do podgłaśniania ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.