Skocz do zawartości
IGNORED

Tożsamość narodowa, wiara itp, jaki to ma sens ?

grzes831

Rekomendowane odpowiedzi

??? Mógłbyś rozjaśnić?

Bo jak bym np. spróbował gadać po ludzku z Niemcami, usłyszę coś w stylu "maul halten das verfluchte polaken!"

znaczy ze nigdy nie rozmawiales ale wiesz.

??? Mógłbyś rozjaśnić?

dzieci lubia organizowac sie w grupy.Buduja szalasy, nazywaja sie i pisza tajne listy i meldunki i walcza z wrogiem..Niektorzy tak przez całe zycie.

Dlaczego zatem nikt nie ściga niemieckiej agentury pod przykrywką Unii Europejskiej?

Bo im USA poluzowały gumkę w majtach i zaczynają robić na brązowo. Czarno to widzę - ich trzeba trzymać za mordę praktycznie non-stop! Mój przyjaciel żydowskiego pochodzenia mówi, że ten naród w ogóle nie powinien istnieć, zresztą udowodnili światu już dwa razy na co ich stać. Taka rzesza intelektualistów, wynalazców i myślicieli, a zgotowali światu takie piekło! Oj niedobrze, niedobrze!

Parker's Mood

Trzeba być ślepym, żeby nie dostrzegać inwestycji niemieckich (pod przykrywką UE of kors) na zachodnich ziemiach polski - potężnych inwestycji. Już sobie szykują gniazdko. W większości niemieckie firmy dostają kontrakty na przebudowę infrastruktury różnej maści, a jak nie niemieckie, to ko-niemiecke. Rozbiorą nas po raz czwarty - Niemcy wezmą sobie część wiadomą, zrobioną przez siebie - całą zachodnią Polskę i Szczecin, a nam dadzą część Ukrainy ze Lwowem w stanie rozsypki z rządami Putina - tak będzie, przynajmniej tak to widzę z daleka, ale może to i dobrze? Nie potrafimy się rządzić i jak tylko mamy trochę luzu i idzie ku dobremu, zaraz zaczyna się kwik i kocioł - tak jest od wieków. Ale oczywiście są to moje spostrzeżenia i nie bierzcie sobie tego do serca moi drodzy.

Parker's Mood

no patrz .To było to zostawic rosjanom.Byloby czysciej nowoczesniej i po ludzku.

in, a nam dadzą część Ukrainy ze Lwowem

a ukraincy jak w dym jak rozumiem.

żeby nie dostrzegać inwestycji niemieckich (pod przykrywką UE of kors) na zachodnich ziemiach polski

to moze pare.Lubie wiedzec co u mnie buduja.

Tego nie powiedziałem i też jestem za zaborem niemieckim - w końcu pochodzę z tamtych krain, ale wolałbym, żeby tożsamość narodowa i kultura zostały zachowane, czyli żeby Polska była Polską, choć na pewno nie w wydaniu kaczyńskim. Jednak myślę, że się nie da tego u nas przeprowadzić - taki mamy klimat! Buk, humor i ojciec Tadeusz!

Parker's Mood

usmialem sie

Polska przetrwa. Da sobie radę. Tysiąc lat już daje pod różnorakim okupantem.

m, żeby tożsamość narodowa i kultura zostały zachowane,

a moze juz skonczyc z ta polska blazenada i przejsc na wyzsza forme rozwoju.

Chicago

Co Ty wypisujesz?Tego nie można czytać.

Bardzo dobrze,że niemieckie firmy inwestują w Polsce.A gdzie mają inwestować?Tam gdzie najbliżej do swoich rynków.Czyli na naszej ścianie zachodniej.W pobliżu granicy z Niemcami i Czechami.W Czechach też mają duże inwestycje.Po prostu logistyka.Te teorie spiskowe to jakby 747 wypisywał.

Rozbiorą nas po raz czwarty - Niemcy wezmą sobie część wiadomą, zrobioną przez siebie - całą zachodnią Polskę i Szczecin, a nam dadzą część Ukrainy ze Lwowem w stanie rozsypki z rządami Putina

Moim zdaniem niebezpieczeństwo jest takie (tj za powiedzmy 20 lat jak już się zmienią rządy w Niemczech na ekstremalnie prawicowe), że jeżeli damy się wmanipulować w wojnę z Rosją i jeżeli podczas tego konfliktu, okaże się że Rosja poradzi sobie z wojskiem z baz USA, to wtedy raczej na pewno Niemcy wejdą na swoje dawne ziemie, chociażby dlatego :

Jak przeczytałem poniższy artykuł o tym że tak na prawdę nie zlikwidowano w sensie ekshumacji, po Niemieckich cmentarzy z byłych poniemieckich terenów które Polsce przyznano po wojnie a najczęściej jedynie pousuwano płyty, i jest całkowicie możliwe że takich grobów położonych warstwowo na poniemieckich terenach może być nawet z kilkadziesiąt milionów, to zadałem sobie takie pytanie czy jest możliwe żeby Niemcy o tym nie wiedzieli ? ja myślę że oni o tym dobrze wiedzą i być może rzeczywiście jest coś na rzeczy że starsi ludzie którzy mieszkali na tych terenach, zawsze mówili że Niemcy na 100 % nie odpuszczą tych terenów, głównie właśnie dlatego że tam leżą ogromne ilości Niemców z przed może nawet 1000 i więcej lat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kiedyś był program z Cejrowskim który właśnie o tym mówił że na tamtych terenach leżą Niemcy i kiedyś będzie z tego problem, i potem były jakieś komentarze i artykuły że pier...oli i nie wie co mówi, bo już dawno to wszystko zostało polikwidowane i dla Niemców już nic tam nie pozostało, a tymczasem jednak problem istnieje skoro nie został kiedyś w rzeczywistości w sposób zorganizowany zażegnany. Niemcy na pewno takie rzeczy skrupulatnie monitorują.

Jeszcze kilka takich dokumentalnych reportaży i wtedy już jest niemal pewne co się w przyszłości wydarzy, o ile już nie jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Smutne jest tylko to, że inni (i ci z sąsiedztwa i ci odlegli) rosną w siłę (przede wszystkim ekonomiczną), rozwijają się, budują zamożność swoich obywateli - a my nieodmiennie walczymy o przetrwanie i musimy dawać sobie radę.

to moze pare.Lubie wiedzec co u mnie buduja.

No dużo budują i remontują - wystarczy spojrzeć na Kotlinę Kłodzką i wyżej, poprzez Jelenią Górę do samego Szczecina. Myślę, że Oppeln też sobie wezmą, razem z Nysse i Ziegenhals. W końcu to było kiedyś ich, więc nie ma się co dziwić, że sobie remontują stare ziemie.

Parker's Mood

e i musimy dawać sobie radę.

tak co sto lat co daje nam sile i odpoczynek.

h, więc nie ma się co dziwić, że sobie remontują stare ziemie.

juz tak jest ze jak cós lezy odlogiem to sie to zagaspodarowuje.
tak co sto lat co daje nam sile i odpoczynek.juz tak jest ze jak cós lezy odlogiem to sie to zagaspodarowuje.
To nie przypadek. Teraz metodą jest wewnętrzny konflikt. Wcześniej też bywał. Jak się dobrze zastanowić to Polską prawie nigdy nie rządzili Polacy.

Co Ty wypisujesz?Tego nie można czytać.

Bardzo dobrze,że niemieckie firmy inwestują w Polsce.A gdzie mają inwestować?Tam gdzie najbliżej do swoich rynków.Czyli na naszej ścianie zachodniej.W pobliżu granicy z Niemcami i Czechami.W Czechach też mają duże inwestycje.Po prostu logistyka.Te teorie spiskowe to jakby 747 wypisywał.

Z punktu widzenia globalisty na pewno masz rację - z punktu widzenia niezależności i tożsamości narodowej nie za bardzo. Ale zgadzam się z Tobą jak najbardziej - lepiej w Niemczech niż w Rosji albo na Ukrainowie, chociaż muszę stwierdzić, że ci wszyscy nowi emigranci w US z Ukrainy, to całkiem sympatyczni i wykształceni ludzie. Ukraunian Village w Chicago to mocno progresywna i bardzo dobrze rozwijająca się dzielnica - jeszcze niedawno był tam syf nie do pokonania. Wystarczą wyższe podatki i cały crap sam się wyniósł.

Parker's Mood

Jak się dobrze zastanowić to Polską prawie nigdy nie rządzili Polacy.

fakt tylko brodaci.Ale tylko jak sie zastanowic .Zawsze mowilem ze polacy to debile ktorzy nie potafia sie rzadzic .Czego mamy przyklad obecnie,tez brodaci.Jak sie zastanowic.

juz tak jest ze jak cós lezy odlogiem to sie to zagaspodarowuje.

Zgadzam się jak najbardziej. Przynajmniej będzie porządek i czystość, a nie ruski rozpierdol.

Parker's Mood

Te teorie spiskowe to jakby 747 wypisywał.

Proszę, nie porównuj mnie do wynalazcy hajendu - ja nie z tych, ja z gliwic.

Parker's Mood

fakt tylko brodaci.Ale tylko jak sie zastanowic .Zawsze mowilem ze polacy to debile ktorzy nie potafia sie rzadzic .Czego mamy przyklad obecnie,tez brodaci.Jak sie zastanowic.
Może byśmy się tego dowiedzieli gdyby nam pozwolono. W ciągu ostatnich 30 lat trzeba przyznać, że i tak nieźle sobie radzimy.

W ciągu ostatnich 30 lat trzeba przyznać, że i tak nieźle sobie radzimy.

Prezes i jego ludzie twierdzili że Polska była w ruinie. Armię np. udało się postawić na nogi dopiero po jej przejęciu przez szalonego Antoniego. Trwało to kilkanaście miesięcy, ale za to mamy armię jak się patrzy. O dużej mocy.......defiladowej ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

No nie, Anton buk wojny rozpieprzył najważniejsze struktury budowane przez lata - dobrze Radosław Sikorski powiedział, że teraz jesteśmy niewiarygodni praktycznie dla wszystkich służb - nikt z nami nie będzie chciał nawet pożartować.

Parker's Mood

Z punktu widzenia globalisty na pewno masz rację - z punktu widzenia niezależności i tożsamości narodowej nie za bardzo.

Globalizm się kończy, w Niemczech AfD dojdzie do władzy za jedną - dwie kadencje.

Ale zgadzam się z Tobą jak najbardziej - lepiej w Niemczech niż w Rosji albo na Ukrainowie, ...

Jak dojdzie u nich do eskalacji żądań ludu, raz dwa wpakują się w awanturę, której jako naród mogą już nie przetrwać. Niemcy nie były dobrym miejscem do mieszkania jak im na łeb leciały amerykańskie bomby.

Globalizm się kończy, w Niemczech AfD dojdzie do władzy za jedną - dwie kadencje.

Pobożne życzenia plus utrata rozeznania realiów.

dojdzie u nich do eskalacji żądań ludu, raz dwa wpakują się w awanturę,

jasne tym bardziej ze niemiec jest tak przecietnie trzy razy glupszy od polaka.Ktoremu nie w glowie eskalacja.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.