Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego vinyl brzmi lepiej/inaczej niz CD?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jednak excel przez tyle lat udowodnił że nie jest aż takim "Kuklińskim" :-)

senicz czy xyz sami nic by nie osiągnęli bez swoich wyznawców.

Oni sami byli jedynie katalizatorami ludzkich reakcji, poglądów a koniec-końców tego co się potem stało.

I tu Rochu zauważył ważną rzecz. To poklepywacze akceptujący absurdalne postawy powodują, że te postawy i poglądy kwitną w najlepsze z czasem przybierając coraz bardziej agresywne formy. Gdyby ci poklepywacze zwyczajnie mieli charakter, po prostu mieli jaja to po pierwszych idiotyzmach wypisywanych przez takiego pacjenta, klient ten od razu byłby konkretnie i jednoznacznie dosadnie wyprostowany! A widząc brak akceptacji dla swoich idiotyzmów dałby sobie spokój, albo 3x by się zastanowił co wypisuje. Ale jaj i charakteru zabrakło i łatwiej niź wyraźnie mówić prawdę było ubierać to w woalkę, próbować przekazać to delikatnie, a nóż się biedak obrazi, a może gamoń nie zrozumie itd. I taki gamoń nie zrozumiał, a zachęcony wpisami typu "drogi excelku, uściski, jakiś ty fajny..." Itd głosi herezje i dokopuje innym coraz częściej.

Edytowane przez sly30
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Uprasza się Kolegów aby powrócili do dyskusji nad tematem tytułowym, Bo póki co niektórzy mają fatalną tendencję, do zastępowania jej dyskusją nad dyskutującymi. Ograniczony umysłowo imbecyl, gamoń i tym podobne, pod adresem współdyskutujących, zdecydowanie przekraczają granice rozsądnej dyskusji merytorycznej. A moderatorzy wcale nie znajdują przyjemności w analizowaniu zgłoszeń z bieżącego wątku, które się nasiliły przez ostatnie 2 dni. Prośba więc o ograniczenie personalnych wycieczek, więcej refleksji przed kolejnym postem, głębszy oddech, szklankę zimnej wody itp.

W przeciwnym razie będziemy zmuszeni zareagować odgórnie. A naprawdę nikt tego nie chce.

A ja piszę do ciebie.

Choć jak widać pora jeszcze wczesna i nie zdarzyłeś jeszcze oporządzić gadziny w oborze.

o.

Uprasza się Kolegów aby powrócili do dyskusji nad tematem tytułowym, Bo póki co niektórzy mają fatalną tendencję, do zastępowania jej dyskusją nad dyskutującymi. Ograniczony umysłowo imbecyl, gamoń i tym podobne, pod adresem współdyskutujących, zdecydowanie przekraczają granice rozsądnej dyskusji merytorycznej. A moderatorzy wcale nie znajdują przyjemności w analizowaniu zgłoszeń z bieżącego wątku, które się nasiliły przez ostatnie 2 dni. Prośba więc o ograniczenie personalnych wycieczek, więcej refleksji przed kolejnym postem, głębszy oddech, szklankę zimnej wody itp.

W przeciwnym razie będziemy zmuszeni zareagować odgórnie. A naprawdę nikt tego nie chce.

Reaguj!:)))

Ten wątek już dawno wyczerpał swoją formułę i stał się tylko miejscem do regularnej nap...

Powinien być zamknięty, bo tu nikt nikogo do niczego nie przekona. Co najwyżej zostaną wyprodukowane kolejne strony z dobrze ubitą pianą.

Słusznie. Zwłaszcza, że to dwusetna, jubileuszowa strona pieprzenia o niczym. A osobnicy dwojga (trojga) nazwisk - i tak się gdzieś, do kogoś przypieprzą:)

Szkoda czasu na merytoryczne wpisy.

Dzisiejszy zanabytek :)

Nowy nabytek,to Manley czy Phast?

Bo nie znam historii Twojego systemu :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

...

Reaguj!:)))

Sorry, że się wciąłem w dyskusję. Ale jakaś forma reakcji była wymagana, z racji na kilka raportów dotyczących bieżącego wątku. Naprawdę nie znajduję żadnej przyjemności w odsyłaniu ludzi na urlop od pisania postów, celem ochłonięcia. Dlatego póki co odwołałem się do rozsądku dyskutujących. Ale jeśli sytuacja mnie do tego zmusi, to oczywiście "obniżymy temperaturę" administracyjnie. Miejmy nadzieję, że nie będzie to konieczne.

Przy okazji, prośba do Kolegi Konsman, żeby nie przeginał i nie przerzucał animozji i demonstrowania frustracji stąd na inne wątki. Bo to już podpada pod trolling rozmyślny. I nie znajduje wytłumaczenia emocjami z dyskusji.

Edytowane przez SlawekR
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nowy nabytek,to Manley czy Phast?

Bo nie znam historii Twojego systemu :).

Phast jest u mnie od zawsze (w różnych postaciach).

Tym razem Steelhead jest "szukaniem dziury" :)

Ale jeśli sytuacja mnie do tego zmusi, to oczywiście "obniżymy temperaturę" administracyjnie. Miejmy nadzieję, że nie będzie to konieczne.

Analog praktycznie nigdy nie wymagał działania moderacji i niech tak zostanie a w związku z tym idź proszę wykonywać swoją samozwańczą "misję" gdzie indziej - proponuję hajend.

Edytowane przez masza1968

Sorry, że się wciąłem w dyskusję. Ale jakaś forma reakcji była wymagana, z racji na kilka raportów dotyczących bieżącego wątku.

Rozumiem z tego drogi Sławku, że excelek siedząc cichutko wysyła do moderacji skargi na każdy wpis dotyczący Jego szanownej osoby. Na Jego nieszczęście dyskusja ta toczy się w wątku nie Jego autorstwa, więc pozbawiony jest przyjemności jaką zawsze dawało mu banowanie niepoprawnych Jego zdaniem dyskutantów.

Mimo faktu że szczerze mu współczuję, zaznaczę że właśnie zebrał żniwo swej ciężkiej pracy na forum i efekty misji głoszenia po wszystkich zakładkach swej fanatycznej miłości do płyty winylowej.

Z wyrazami szacunku oddaje się do dyspozycji szanownej moderacji.

Włodek.

Dlaczego winyl brzmi lepiej niż cd? - zapytał koteczek 10 lat temu, gdy sam jeszcze nie miał tej pewności .. i tak zostało (jemu też)

a Wam dożywotnie, bicie piany

ludzie którzy coś jednak w życiu usłyszeli, nie mają z tą oceną żadnych problemów

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Tym razem Steelhead jest "szukaniem dziury" :)

Kiedyś miałem dylemat co wybrać,tego Steelheada czy VTLa TP-6.5.Obydwa najwyższy poziom.

Wybrałem VTLa :).

Widziałem ostatnio,że stoi na półce w Hifi Clubie,możesz sobie wypożyczyć i mieć bezpośrednie porównanie,w VTLu duże możliwości zabawy lampami.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Kiedyś miałem dylemat co wybrać,tego Steelheada czy VTLa TP-6.5.Obydwa najwyższy poziom.

Wybrałem VTLa :).

Widziałem ostatnio,że stoi na półce w Hifi Clubie,możesz sobie wypożyczyć i mieć bezpośrednie porównanie,w VTLu duże możliwości zabawy lampami.

Wiem ale mi zależało na wejściu pod minimum dwa ramiona.

Dzisiaj się bawię lampami w tym Manleyu i fajne efekty wychodzą :)

Gość Wireless

(Konto usunięte)

No nareszcie! Tak, tak jest poprawnie. Bo nie oceniasz człowieka którego osobiście nie znasz, tylko oceniasz konkretne jego działanie w danym przypadku. To było takie dla Ciebie trudne?

W.

Ja przepraszam, alę pozwolę sobię zakwestionować istnienie "super świetnych gości" z arogancką i chamską postawą. Jeśli ktoś taką postawę wykazuje, to nie jest super świetnym gościem, tylko aroganckim chamem właśnie. Super świetny gość z definicji arogancki i chamski być nie może.

Edytowane przez Wireless

Traktowałem jego i jego wpisy na poważnie. No ale wy go znacie lepiej. Mogliście mi napisać na priv jak jest to nic bym nie komentował.

Jak ktoś kiedyś w kabarecie powiedział: "czasem sobie żartujemy, czasem mówimy na serio".

Niektórzy to nawet rozumieją:

ludzie którzy coś jednak w życiu usłyszeli, nie mają z tą oceną żadnych problemów

Do Sly: odpuść kolego!

Chyba zbyt wiele traktujesz na serio. Wydaje Ci się że jest jakiś jeden szczyt do zdobycia i nic więcej.

<br />Człowiek, którego postawa jest chamska i arogancka jest aroganckim chamem<br />
- poziom agresji, wulgarnosci i chamstwa ze strony kolegi sly30 osiągnął swoje apogeum i przekroczył wszelkie granice - sly30 najwyraźniej przestał się kontrolować - myślę, a jest to oczywiście moja osobista opinia, że jest to wyraz frustracji spowodowanej namiętnym słuchaniem płyt cd, które to słuchanie może wywoływać agresję - tym niemniej nie jest to żadne usprawiedliwienie - nie toleruję takich postaw i postanowiłem zbanować kolegę sly30 w moich wątkach - tyle mogę zrobić - czynię to bardzo niechętnie bo sly30 jest na tym forum swego rodzaju folklorem, ma dużo postów itd...uważam jednak, że przyzwolenie na zło jest jego akceptacją....

excelvinyl winylmania blog szukaj

Gość Wireless

(Konto usunięte)

- poziom agresji, wulgarnosci i chamstwa ze strony kolegi sly30 osiągnął swoje apogeum i przekroczył wszelkie granice

...

Ja się, Excel, obawiam, że nie zrozumiałeś ...

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

wyraz frustracji spowodowanej namiętnym słuchaniem płyt cd, które to słuchanie może wywoływać agresj

znowu prowokacja? Brawo Excel, brawo....

Dlaczego winyl brzmi lepiej niż cd? - zapytał koteczek 10 lat temu, gdy sam jeszcze nie miał tej pewności .. i tak zostało (jemu też)

a Wam dożywotnie, bicie piany

Nie mam problemów - nie brzmi lepiej. Mówię to świadomie. Niedawno postawiłem (pomodziłem) takiego CD-ka który do złudzenia kompletnego gra jak winyle i kaseciaki, z zaletami CD rzecz jasna do tego i bez wad powyższych. Można? Można. Nie jest to jednak naturalny dźwięk z CD taki jaki byc powinien, ale fakt jest fajny i zabawny. Zrobiłem to żeby sie przekonać czy da się zrobić aby zagrało to tak samo analogowo. Da się.Dla ciekawych takie cuda robi się z TDA1541A S2.

Ale np. takiej "żylety" jak to nazywam jaką może pokazać CD-k na 2xCX20017 żaden winyl ani taśmowiec nie potrafi. Zresztą nowe cd-ki ani dace 24/198 itd tez nie.

Ubawiłem się setnie czytajac artukul kolesia udowadniajacego ze 24/192 lub dsd potrafi wierniej przeniesc 20khz falę prostokątną niż robi to cd-k (tenze puszcza sinus). Szkoda ze ten koles nie ma pojecia co to sa harmoniczne i dlaczego te nieparzyste sa potrzebne do zbudowania prostokąta i czemu to też jest niemiłe dla ucha. Poza tym co kogo obchodzi co dzieje sie powyżej 21khz? Udowadniał że z winyla są składowe i do ponad 100khz puszcając skrzypce. Joł, jeżeli puścić takie skrzypce z cd-ka przez transformator audio to takie harmoniczne same się utworzą. o czym to swiadczy - o szukaniu dziury w calym...

Edytowane przez shittzu

wyraz frustracji spowodowanej namiętnym słuchaniem płyt cd, które to słuchanie może wywoływać agresję

Myślę,że tym wpisem obrażasz wiele osób,które słuchają muzyki z CD.

Po prostu wyszedł z Ciebie zwykły cham i prostak.

jest na tym forum swego rodzaju folklorem,

Nie ma na tym forum większego folklorysty od Ciebie,udzielasz się w tematach,o których nie masz najmniejszego pojęcia.

Stefek, to akurat jest standardem tego forum :)

To prawda,ale akurat w temacie,którym jesteśmy,szczyt osiągnął swoje dno :).

wyraz frustracji spowodowanej namiętnym słuchaniem płyt cd, które to słuchanie może wywoływać agresję

Przywalę kurierowi, jeśli się spóźni z dostawą!Przecie słuchanie z tego formatu ponoć wywołuje agresję!

"Pobiłeś Wiejską":))

Ps. właśnie zamówiłem w.., FORMACIE CD;

Scott Hamilton;

- Across the Tracks

-Zootkase

- Nocturnes And Serenades

Z premedytacją i podprogową agresją wkleiłem grafikę, aby nie było wątpliwości jaki format kupiłem!

Myślę, ze mógłbym pójść za ciosem i PRZYWALIĆ również żonie, bo głupia, chciała mi zrobić Walentynkę i zamówiła w Empiku Sade Lovers Rock CD, a przecie te płytę mam od latl!

Jak mogła nie wiedzieć!!!Żona melomana/audiofila i nie wie - SKANADAL!

Moze - jak pisze excel - słuchanie z formatu CD wywołuje nie tylko agresję, ale jeszcze głupotę(jak mogła nie wiedzieć) i chamstwo(jak można tak do żony)!!!

Ps.Kochanie, jeśli przypadkiem natkniesz się na ten post, to najmocniej przepraszam Cię za jego treść i wybacz mi proszę za parterowy, chamski wywód w twoją stronę!Wszystkiemu winien format CD!

Padam do nóżek, całuję łapięta...:)

Co by nie było, że jestem niewiarygodny:)

Nr zamówienia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wartość zamówienia:

17,99 zł

Status:

Anulowane

Data zamówienia:

08 lutego 2014

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zamówienie zawiera produkty: 1 x

lovers-rock-l-iext6219087.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Muzyka

Nośnik: CD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piano

Nie cobym popierał Excela, ale czytając Twój post, piano, widzę tam sporo frustracji :) Ha ha ha.

Otwórz może tego CD'ka, wyjmij płytę z opakowania, odwróć stroną niezadrukowaną w swoją stronę i napisz Co lub kogo tam zobaczyłeś? Uśmiechniętego, zadowolonego faceta czy wkr frustrata z oczętami wywalonymi na wierch i zaczerwienionymi pod wpływem nieprzeciętnie niepohamowanej żądzy przywalenia koledze, który sobie ze wszystkiego robi jaja ;) Piszę tego posta z uśmiechem i lekkością ducha. Ot, przygrywa mi 5 symfonia Piotra Czajkowskiego pod dyrekcją Witolda Rowickiego, Muza oczywiście za niecałe dwa złocisze. Nówka sztuka

Myślę, ze mógłbym pójść za ciosem i PRZYWALIĆ również żonie, bo głupia, chciała mi zrobić Walentynkę i zamówiła w Empiku Sade Lovers Rock CD, a przecie te płytę mam od latl!

Jak mogła nie wiedzieć!!!Żona melomana/audiofila i nie wie - SKANADAL!

To ja idąc w ślady "cichego" trzepnę swoją w ucho, bo zupa była za słona! Chociaż jak pomyślę analogowo, to co jak mi odda? Większa jest ode mnie!

Uff jak to dobrze, że analog leczy cyfrowe nerwice :-)

W.

Pilot353

Tak odebrałeś mój post?:))

Wszyscy, którzy mnie znają, a nawet Ci, którzy mniej znają wiedzą, że z mojej strony w poście 5990 nie ma zbyt wiele powagi.

Nawiasem,

Wiesz.., nie muszę obracać płyty, bo wiem co w niej bym zobaczył i zapewniam, że to twarz człowieka czerpiącego radość z każdego dnia.., z rodziny.., z muzyki.Jeśli masz wątpliwości zadzwoń do Koszura, bo do żonki nie dam Ci numeru:))

Edytowane przez piano

Piano, odebrałem go z uśmiechem i z uśmiechem odpisałem. Poważnie, bez żali i złości i na pewno bez chęci przywalenia komuś :) dlatego zamieściłem tam emotki. Jeśli uraziłem to przepraszam, nie to było moim zamiarem.

Muza oczywiście za niecałe dwa złocisze. Nówka sztuka

Ależ oczywiście, cóż za okazja…. :-) ….to dopiero zaradny cwaniak. Taki super high end za DWA ZŁOTE!!!

I to jest najważniejsze kryterium przy wyborze repertuaru. Zresztą takich "melomanów" jest tu więcej…niestety.

Oczywiście z uśmiechem… :-)

Edytowane przez sly30

Nie, nie uraziłeś.

Co to ja kiecę noszę, abym miał się z byle powodu dąsać.:)

Ps.Moze nie zawsze się zgadzam, ale lubię Twoją postać i posty.

Pozdrawiam Long Vehicle:)

• Pokaż nowe odpowiedzi