Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do salonu 40mkw

michu82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jaki zestaw polecacie do salonu 40mkw. Budżet około 7tyś na amplituner i kolumny podłogowe stereo.

Muzyka 65% film 35% z czasem rozbuduje zestaw do 5.1

Lubię dobry niski bas soczystą górę środek przestrzenny nie przyklejony do głośników.

Czy dobrym wyborem było by onkyo TX- NR 686 i monitor audio bronze 6? Lubie dzwięk i barwę onkyo

https://www.audiostereo.pl/topic/141168-kolumny-do-salonu-40mkw/

Witam,

Zestaw Onkyo z Bronze to dobry pomysł ewentualnie zaproponowałbym jako alternatywę Heco Aurora1000 to kolumny gabarytowo wyższe i na takim metrażu dobrze się sprawdzają.

Marcin

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Cześć

Onkyo ma dobre opinie, ich amplitunery cieszą się powodzeniem od wielu lat.

Co do kolumn, to myślę, że MA, to niskiego basu raczej z nich nie będzie. Jeśli w większości nastawiasz się na filmy, to musisz mieć niską podstawę basową.

Słuchałem ostatnio nowych na polskim rynku szkockich kolumn Fyne Audio. Z nich bęedziesz miał niski, nocny, nieco "kinowy" bas. I o ile wiem, to chyba ten sam dystrybutor co Onkyo.

Nie wykluczałbym też jakiś Dynaudio czy czegoś z polskiego rynku

Pozdrawiam Stempur

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zdecydowanie Fyne Audio to świetna propoyzcja lecz nie pod 686. Tutaj poszedł bym już w conajmniej Onkyo TX-RZ730 a najlepiej w Onkyo TX-RZ830. Zdecydowanie pod 686 polecam tak jak wyżej pisali Heco Aurora 1000. Ciepła liniowa kolumna z dobrym podbiciem basu sprawdzi się na pewno w kinie jak i w muzyce. Dynaudio to chyba jakaś pomyłka pod 686.

Pozdrawiam.

Dzieki wszystkim za opinie. Heco też mi chodziły po głowie i na pewno ich posłucham.

Te kolumny Fyne audio podobne do tannoy na pierszy rzyt oka :) szczerze nie słyszałem o tej marce

A co sądzicie o Yamaha ns 777?

Nie słuchałem ich i widzę że są podzielone opinie .. Myśle że aurora 1000 ma lepszą dynamikę i jakość dzwięku.

Te kolumny Fyne audio podobne do tannoy na pierszy rzyt oka :) szczerze nie słyszałem o tej marce

Bo to świeża marka. Stworzyli ją właśnie ludzie pracujący w tannoyu jeśli dobrze kojarzę.

Witam serdecznie.

Jaki zestaw polecacie do salonu 40mkw. Budżet około 7tyś na amplituner i kolumny podłogowe stereo.

Muzyka 65% film 35% z czasem rozbuduje zestaw do 5.1

Lubię dobry niski bas soczystą górę środek przestrzenny nie przyklejony do głośników.

Czy dobrym wyborem było by onkyo TX- NR 686 i monitor audio bronze 6? Lubie dzwięk i barwę onkyo

Yamaha MusicCast R-N803D i Jbl Studio 290?

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Szukaj na rynku wtórnym

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Wcześniej padło kilka ciekawych propozycji ale nie mają niskiego basu. Zarówo DT jak i Golden Ear są konstrukcjami bardzo uniwersalnymi pod względem brzmienia i świetnie się czują w dużych pomieszczeniach. Wziąłbym jeszcze pod uwagę Quadral z serii Planinium.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spróbuj tego JBL. Będzie dzida na basie. Z Yamaha RN602 powinno Ci to złagodzić.

Może wcale nie być żadnej dzidy. Po przepisowym odsunięciu kolumn metr od ściany.

Btw, nie mogę powstrzymać się przed uwagą - sporo zachwytów na forach dla zmurszałych i raczej przedrożonych Infinity, tymczasem w zasięgu 2x tańszy i nie wiem czy tyleż gorszy produkt z tej samej stajni...

Ah, i z racji specyficznej urody na pewno spodobają się każdej żonie, pod warunkiem, że żona jest Darthem Vaderem :)

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Btw, nie mogę powstrzymać się przed uwagą - sporo zachwytów na forach dla zmurszałych i raczej przedrożonych Infitity, tymczasem w zasięgu 2x tańszy i nie wiem czy tyleż gorszy produkt z tej samej stajni...

To trochę jak z Audi i Volkswagenem.

Onkyo 686 to naprawdę dobry amplituner w swojej cenie, ale jeśli byłbyś skłonny odrobinę przekroczyć kwotę 7000 zł na amplituner i fronty zdecydowanie celowałbym w RZ830. Monitor Audio Bronze 6 to ciekawy wybór, bardzo energiczne, żywe kolumny. Wspomniany Fyne Audio to również ciekawa propozycja, przetwornik współosiowy buduje świetną scenę, całkiem nieźle radzą sobie z niskimi tonami. Z heco zostały nam jeszcze w dobrej cenie, fabrycznie zapakowany Music Style 1000, poprzednik Aurory. Jeśli masz taką możliwość to najlepiej podjechać i posłuchać, chętnie też przygotujemy wycenę.

Albo coś innego; nawet z designem ;-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy niedoceniane u nas Heco:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• Moderatorzy

Gdzieś widziałem kolumny Dali Lektor 8 czarne, nówki za 4 kpln.

Pewnie trochę do urwania.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Dzieki wszystkim za opinie. Heco też mi chodziły po głowie i na pewno ich posłucham.

A co sądzicie o Yamaha ns 777?

Nie słuchałem ich i widzę że są podzielone opinie .. Myśle że aurora 1000 ma lepszą dynamikę i jakość dzwięku.

Witam,

Yamaha NS-777 jest niczego sobie ale lepsze sa moim zdaniem NS-F700.Moj syn mial je do testow w salonie 35mkw.

Ja osobiscie proponowalbym cos z Heco lub Magnata (Celan albo Quantum) Solidne glosniki,schodza nisko i gora tez dobrze sobie radzi.

Celan GT 902 plus ONKYO A 970 sam posiadalem i bylo zaje....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.