Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, dong napisał:

Pierwszy set 19/21 (90%), drugi 38/51 (75%). Ten pierwszy to kosmos.

Do pierwszego seta świetnie pasuje powiedzenie Tysona że każdy ma jakiś plan dopóki nie dostanie w twarz.

Jabeur zapewne miała plan agresywnie atakować drugi serwis ale musiała o nim zapomnieć skoro drugiego serwisu nie było. W pierwszym secie kilka razy wyglądała tak, jakby miała się zaraz rozpłakać.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
6 minut temu, witek_z napisał:

A mnie bez pytania zmieniono tytuł : "Koronawirus z Chin"

Wcześniejszy też był podobny. Tutaj wnioskuje nie autor tematu o zmianę.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Godzinę temu, Ajothe napisał:

@YunnanTEA

Są badania, z których wynika że muzykę instrumentalna słuchają ludzie bardziej inteligentni, a np rap ludzie mniej inteligentni 😁

Dobre. Pogrążaj się dalej...

Jeśli chodzi o sam finisz, to zdecydował chyba punkt przy stanie 5-4 dla Ons w tie-breaku, tuż po tym, jak objęła prowadzenie.

Ten winner Igi w linię, na który Ons tylko spojrzała z niedowierzaniem. I zaraz potem dwie kolejne piłki Tunezyjka popsuła.

Brawo Iga 👍

Ja tam nie wątpiłemw nią ani przez chwilę... A na pewno od wygranej z Niemeier. Ciekawe rzeczy Iga mówiła na konferencji po meczu, m.in. o swoim 4-tygodniowym cyklu przyzwyczajania się do gry na twardym korcie, sztuce akceptacji pomyłek, które są nieuchronne, oraz o dzisiejszym wyjściu na jakiś musical (chyba na Broadwayu?). Dziennikarze byli bardzo ciekawscy, lecz Iga ze swym cudownym uśmiechem odparła, że nie zdradzi jego miejsca i nazwy, bo chce mieć trochę spokoju 😁 w każdym razie, gust muzyczny raczej nieprzeciętny ma nasza mistrzyni! 

Edytowane przez Łukasz_62438
Godzinę temu, dong napisał:

To akurat jest oczywista nieprawda.

Na koniec 2013 roku Serena miała 13260 punktów. Nie potrafię na szybko wyguglać, czy to był rekord (być może nie), ale sporo więcej, niż obecny ranking Igi.

Małe zastrzeżenie: historyczne wyniki są niezbyt porównywalne z uwagi na zmiany zasad oraz różne liczby turniejów i punktów do zdobycia w poszczególnych latach.

Dziękuję za sprostowanie. Dziennikarze wypisują teraz różne rzeczy a jak akurat statystyką w tenisie niespecjalnie się pasjonuję. Z powodów chociażby takich, jak w ostatnim zdaniu.

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, dong napisał:

Pierwszy set 19/21 (90%), drugi 38/51 (75%). Ten pierwszy to kosmos.

Chyba zaprocentował ten trening z trafianiem w puszkę ustawioną w rogu pola serwisowego.

15 godzin temu, dzarro napisał:

Na razie liczę na jakąś fajowską kreację do sesji zdjęciowej w NY.

Prosisz - masz!

22911039-tenis-turniej-us-open-iga-swiat

22911046-tenis-turniej-us-open-iga-swiat

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

8 hours ago, Zbig said:

W aplikacji nie chce mi pokazać statystyk z podziałem na sety ale 79% pierwszego serwisu to chyba jeden z lepszych wyników Igi jeśli nie najlepszy ever.

Pod koniec pierwszego seta Evert mowila ze ta liczba oscylowala okolo 90% a Ons miala chyba cos kolo 40?

7 godzin temu, Piękny Stefan napisał:

Zacznie się stroić, fiokować, bywać, instagramować ogólnie boucharować 

Nie ten typ.

6 godzin temu, dong napisał:

To akurat jest oczywista nieprawda.

Na koniec 2013 roku Serena miała 13260 punktów. Nie potrafię na szybko wyguglać, czy to był rekord (być może nie), ale sporo więcej, niż obecny ranking Igi.

Małe zastrzeżenie: historyczne wyniki są niezbyt porównywalne z uwagi na zmiany zasad oraz różne liczby turniejów i punktów do zdobycia w poszczególnych latach.

Ponadto brak pkt za Wimbledon w tym roku i jeszcze jest trochę do zdobycia w tym roku.

Edytowane przez audiofan01
1 godzinę temu, jackk napisał:

Pod koniec pierwszego seta Evert mowila ze ta liczba oscylowala okolo 90% a Ons miala chyba cos kolo 40?

Ons w pierwszym secie 10/21 (48%), w drugim 37/54 (69%). Poprawa znaczna, ale nie wystarczyła.

Myślę, że Iga przy 3:0 i 2 BP na 4:0 pomyślała, że Ons jest w rozsypce i wystarczy przebijać, a wynik sam przyjdzie. Nic takiego się nie stało stąd jeszcze raz trzeba było się zebrać powalczyć.

Przy okazji komentarz Sidora i Sierzputowskiego to porażka. Przecież Iga mogła tego 2. Seta przegrać, a oni już puchar wręczali.

Myślę, że Iga przy 3:0 i 2 BP na 4:0 pomyślała, że Ons jest w rozsypce i wystarczy przebijać, a wynik sam przyjdzie. Nic takiego się nie stało stąd jeszcze raz trzeba było się zebrać powalczyć.
Przy okazji komentarz Sidora i Sierzputowskiego to porażka. Przecież Iga mogła tego 2. Seta przegrać, a oni już puchar wręczali.
Są wypowiedzi Sierzputowskiego po meczu zresztą zbieżne z tym co.mówił w czasie meczu. Ons grała na maksymalnym ryzyku - dlatego na każdą super akcję przypadało odpowiednio więcej błędów. Z tego względu szansa na zwycięstwo Jabeur była niewielka. Mnie ten komentarz nie raził - w R4 i SF był syndrom Szpakowskiego i wtedy przełączałem na angielski. Tam facet odzywał się góra raz na 30-60 sek.
4 godziny temu, soundchaser napisał:

Chyba zaprocentował ten trening z trafianiem w puszkę ustawioną w rogu pola serwisowego.

Tylko że w czasie meczu wszystkie puszki są na trybunach 😀

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Prosisz - masz!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

22911046-tenis-turniej-us-open-iga-swiat

Mała czarna z bicepsikiem 💪

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, dzarro napisał:

Są wypowiedzi Sierzputowskiego po meczu zresztą zbieżne z tym co.mówił w czasie meczu. Ons grała na maksymalnym ryzyku - dlatego na każdą super akcję przypadało odpowiednio więcej błędów. Z tego względu szansa na zwycięstwo Jabeur była niewielka. Mnie ten komentarz nie raził - w R4 i SF był syndrom Szpakowskiego i wtedy przełączałem na angielski. Tam facet odzywał się góra raz na 30-60 sek.

Jak przełączyłeś? ja mam polsat i na nie na takiej opcji😕

Edytowane przez audiofan01
Jak przełączyłeś? ja mam polsat i na nie na takiej opcji
Używam Eurosport Playera - tam czasem to działa.Zresztą główne mecze, w tym Igi, idą w dwóch wersjach - telewizyjnej(z reklamami) i jako stream(bez reklam).
19 minut temu, dzarro napisał:
50 minut temu, audiofan01 napisał:
Jak przełączyłeś? ja mam polsat i na nie na takiej opcji

Ukryta Zawartość

Używam Eurosport Playera - tam czasem to działa.Zresztą główne mecze, w tym Igi, idą w dwóch wersjach - telewizyjnej(z reklamami) i jako stream(bez reklam).

Też oglądałem na tv przez playera bez reklam ale wersji językowej nie sprawdzałem. W ogóle wczoraj im się coś pop.. ło z transmisją z polskiego studia 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiofan01
Gość

(Konto usunięte)
23 godziny temu, Ajothe napisał:

Są badania, z których wynika że muzykę instrumentalna słuchają ludzie bardziej inteligentni, a np rap ludzie mniej inteligentni

A tu nie trzeba badań, wystarczy obserwacja.

16 godzin temu, audiofan01 napisał:

To fakt, psuli cały mecz swoimi komentarzami. A gra była pełna napięcia zwłaszcza w 2 secie.

Edytowane przez boomaga
17 godzin temu, audiofan01 napisał:

komentarz Sidora i Sierzputowskiego to porażka

To oni komentowali na Eurosporcie bez żadnych emocji, tak jakby to był mecz o pietruszkę?

21 minut temu, soundchaser napisał:

To oni komentowali na Eurosporcie bez żadnych emocji, tak jakby to był mecz o pietruszkę?

To już wolę taki komentarz od nakręconych komentatorów tvp.

W dniu 11.09.2022 o 15:10, Zbig napisał:

Patrząc na WTA Race, skład na WTA Finals wygląda na wyłoniony.

Halep się wycofała, ze względu na operację nosa (w międzyczasie jeszcze wzięła rozwód) - więc kilka pań ma jeszcze szanse załapać się na ostatnie miejscówki. Formalnie to jest jeszcze ze 2000-2500 pkt. do ugrania więc nawet 3 dziesiątka race teoretycznie nie jest bez szans.

Co ciekawe Iga jest też zgłoszona do San Diego - chyba tylko na wypadek jakby odpadła od razu w Ostrawie. A może  rozsmakowała się w streakach i chce jeszcze zrobić seryjkę przed końcem sezonu?😉

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.