Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, audiofan01 napisał:

Iga wygrała mecz praktycznie bekhendem. W następnych rundach jak dorzuci forhend to klękajcie narody😉

Winners / UE

FH:  7 / 9

BH:  18 / 12

5 minut temu, Zbig napisał:

Winners / UE

FH:  7 / 9

BH:  18 / 12

Ta statystyka nie mówi wszystkiego choć różnicę i tak widać. Backhandem oprócz winnerów kreowała grę, forehandem głównie przebijała.

Edytowane przez audiofan01
6 minut temu, audiofan01 napisał:

Ta statystyka nie mówi wszystkiego choć różnicę i tak widać. Backhandem oprócz winnerów kreowała grę, forehandem głównie przebijała.

No tak, to by trzeba mieć informację, po jakich uderzeniach następowały błędy Kenin.  Bo jakiejś taktyki Kenin typu gra na BH chyba nie było.  Ona raczej starała się rozrzucać grę i przechodzić do ataku najszybciej jak się da, ale bez bezmyślnego siepactwa.

Ons Jabeur znów sobie nie pograła, nawet I rundy nie przeszła 😳 szkoda, bo uwielbiam oglądać jej grę... Tylko że niestety często nie wystarcza to na dziewczyny od cepa oderwane, ech. 

Caroline mocno pomogła ale nie deprecjonuje to życiowego sukcesu Magdy. Brawo. W następnej rundzie kwalifikantka więc niech sen trwa dalej. Może powstanie nowa świecka tradycja: zawsze jakaś Magda sprawia niespodziankę w AO.😉

Godzinę temu, Łukasz_62438 napisał:

Ons Jabeur znów sobie nie pograła, nawet I rundy nie przeszła 😳 szkoda, bo uwielbiam oglądać jej grę... Tylko że niestety często nie wystarcza to na dziewczyny od cepa oderwane, ech. 

Pierwszą to akurat przeszła. Odpadła w drugiej.

A jak ten mecz z Andrejewą przebiegał, bo wynik zaskakująco jednostronny?

2 godziny temu, tadeo napisał:

Brawo Magda !!! Ale nie ta co wszyscy myślą 😀

Ciekawe jest to, że - o ile dobrze patrzę na rankingi live - to tej Magdzie brakuje jeszcze tylko wygranej w trzeciej rundzie, żeby przeskoczyć tę drugą i zostać polską number two.

Niestety odpadnięcie w pierwszej rundzie sprawiło, że Linette w rankingu spadła na "z góry upatrzone pozycje"... i skończą się jej rozstawienia w poważniejszych turniejach.

A Sabalenka w pierwszej rundzie wygrywała sety do 0 i 1, a w drugiej do 2 i 3 gemów. Jeśli progresja będzie postępować, to w czwartej rundzie czeka ją pierwszy tie-break, a potem...  😉 

Gość

(Konto usunięte)
Chyba nie mam jak?
Ja zakończyłem Amazon Video za £6 miesięcznie, bo chcieli od lutego dodatkowe £3 za brak reklam. To sorry ale nie będę im płacił £9 za słabą ofertę w ramach Prime (wcześniej mieli tenisa), a wypożyczać, kupować i oglądać wcześniej kupione na Amazon i tak mogę.

Kupiłem Eurosport na Discovery+ za £7 miesięcznie. Ja w zasadzie oglądam wyłącznie tenisa, to akurat mi pasuje.
6 godzin temu, dong napisał:

Pierwszą to akurat przeszła. Odpadła w drugiej.

A jak ten mecz z Andrejewą przebiegał, bo wynik zaskakująco jednostronny?

Widziałem tylko skróty na YT, nie mam Eurosport... Dlatego nie komentuję, lecz czytam wszystko, co tutaj piszecie - dzięki za to 👍

Iga dzisiaj bezradna, a Collins dzien konia. 

Forehand jeszcze gorszy niż ostanio. Australia musi poczekać na zwycięstwo Igi. Szkoda😒

z 1:4 i 0:40 przy 3:4 na 5:4, może zaraz z radością odszczekam poprzedni wpis jako człowiek małej wiary

To wyjście z 0-40 przy 2-4… Byłem przekonany, że pierwszy raz od 2019 nie przejdzie R2 w szlamie.

I niech ktoś powie, że Iga jest nudna.

Jak to mawiał Kazio Górski????

Dopóki Iga w grze…

Muszę przyznać, że też straciłem wiarę w trzecim secie i już żałowałem nieprzespanej nocy, ale na szczęście nie wyłączyłem telewizora. 🙂 

Zaimponowała mi ta dziewczyna i podniosła się przy tylu własnych błędach i prawie bezbłędnej grze Collins!

Edytowane przez jamelo
Gość

(Konto usunięte)

Przede wszystkim, Iga grała bez lewej nogi - była wolna jak ketchup

W poprzednim meczu siniaków na lewym udzie nie było.
Opaska podrzepkowa też z niczego się nie wzięła.
(zresztą, korzystała z niej już na United Cup)

Po meczu, powiedziałem HORROR, a chwilę później Iga napisała THRILLER.

Gość

(Konto usunięte)

Była interwencja medyczna?

Nie. Nawet myślałem że będzie pod koniec trzeciego seta, bo coś tam mówiła do sędzi, ale to prawdopodobnie o nowych naciągach było bo jej się rakiety skończyły.

Collins jak zwykle niebezpieczna na początku sezonu, potem jej para zejdzie.

Tłukły z niesamowitą siłą, mnie by wyrwało rakietę z ręki
A w samej końcówce Collins trochę siadła, Iga zwolniła, zaczęła grać precyzyjnie i po zawodach

Przy tym cudownym powrocie zdecydował 7 gem czyli wyjście z 0:40, co przy dzisiejszej grze Collins nie miało prawa się zdarzyć. Byłoby 2:5 i pozamiatane, a tak na szczęście zostało to w głowie Danielki i pomogło Idze w kolejnych gemach. 

Takie mecze budują zawodniczkę/zawodnika.

Od początku byłem optymistą jeżeli chodzi o tegoroczny AU, teraz tym bardziej.

Nie chcę zapeszać, ale może to jest ten rok i ten moment?

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, audiofan01 napisał:

Iga dzisiaj bezradna, a Collins dzien konia. 

Forehand jeszcze gorszy niż ostanio. Australia musi poczekać na zwycięstwo Igi. Szkoda😒

Nawet Ty zwątpiłeś w trakcie meczu? 😉

Czyli Iga ma dwa najtrudniejsze mecze za sobą. 😎

Meczu nie oglądałem, więc się nie wypowiem. Zacytuję w zamian kogoś z internetu:

Cytat

Wszystko ok tylko z Rybką czy Sabalenką taki numer nie przejdzie. Trzeba zacząć grać na poważnie i skracać te mecze bo sił może zabraknąć na kluczowe spotkania

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Takie mecze budują zawodniczkę/zawodnika.

Od początku byłem optymistą jeżeli chodzi o tegoroczny AU, teraz tym bardziej.

Nie chcę zapeszać, ale może to jest ten rok i ten moment?

Jakby nie było, po dwóch rundach Iga ma na koncie mistrzynię i finalistkę AO.  Ktoś to przebije?

Cytat

Wszystko ok tylko z Rybką czy Sabalenką taki numer nie przejdzie. 

Akurat Saba ma na koncie ładnych parę meczów przegranych w podobny sposób, jak dzisiaj Danielle.

A mecz fajnie się ogląda z odtworzenia, znając wynik... ale nie dziwię się tym, którzy przy 2:4 i potrójnym breakpoincie w trzecim secie zwątpili.

Pod koniec meczu pojawiła się na ekranie ciekawa statystyka - prędkość piłek przy topspinie forhendowym. Przez dwa pierwsze sety Daniela wyraźnie górą, w trzecim Iga zdecydowanie przyspieszyła.

Generalnie Idze pomogła wytrzymałość i solidniejsze rezerwy w grze. Mam nadzieję, że co jej nie zabiło, to ją wzmocni.

Edytowane przez dong
24 minuty temu, (nie)przecietniak napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Cytat

Wszystko ok tylko z Rybką czy Sabalenką taki numer nie przejdzie. Trzeba zacząć grać na poważnie i skracać te mecze bo sił może zabraknąć na kluczowe spotkania

Niech się martwią o siebie.  Póki co Rybakina przegrała pierwszego seta z jakąś Blinkową.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.