Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

186km/h - może? Może. Pisałem o tym kiedyś, to mnie wyśmiano 😉 

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

4 minuty temu, soundchaser napisał:

Coś mało na temat piszecie, a chyba jest o czym...

Meczu oczywiście nie oglądam, bo nie mam gdzie. 😉

Na flashscore masz live podgląd na wynik.

Wygląda na to, że Barbora jako pierwsza wparowała do marketu, złapała za największy telewizor, ale przy kasie okazało się, że debet na karcie się wyczerpał…

Kasjerka Iga zaoferowała jeszcze raty 0% - ale wniosek też został odrzucony.

Coco musi być czujna - jest szansa, że promocje znowu się pojawią.

8 minut temu, iro III napisał:

Na flashscore masz live podgląd na wynik.

To to ja wiem. Nie tylko tam...na wielu innych stronach też.
Ale ja piszę o oglądaniu meczu. Nie mam Canal+ i nigdzie w necie nie znalazłem pirackiej stronki z live-stream.

24 minuty temu, soundchaser napisał:

Ale ja piszę o oglądaniu meczu.

Proszę skrót:

21 minut temu, soundchaser napisał:

To to ja wiem. Nie tylko tam...na wielu innych stronach też.
Ale ja piszę o oglądaniu meczu. Nie mam Canal+ i nigdzie w necie nie znalazłem pirackiej stronki z live-stream.

Jest taki reddit np:)   Albo po prostu wpisz sobie w google "tennis str...."  😛

Serwis był dobry, ale mnie rzuciło się w oczy, jak Iga poprawiła muskulaturę i jakie miała przygotowanie szybkościowe. Nieco ślizgała się w nowych butach, ale dość szybko to opanowała i nie dawała się zaskoczyć przy siatce. Jednak potrzebowała tego odpoczynku. Oby tak dalej 💪

2 godziny temu, tadeo napisał:

Coco też podobno zmieniła i poprawiała serwis.

Wczoraj to tego nie było za bardzo widać, pomimo zdecydowanego zwycięstwa dała się dwukrotnie przełamać, ale i tak wtorkowy mecz trzeba traktować jako pierwszy poważny sprawdzian dla Igi, bo Krejcikova wczoraj w 3 secie zwyczajnie odpadła od peletonu nie wytrzymując tempa.

Na konferencji Iga była zapytana o te 10 asów, czy to jest efekt jakiejś ekstra pracy nad serwisem w ostatnim czasie. Odpowiedziała, że nic ekstra nie robiła i że serwis trenuje zawsze, a w meczu po prostu serwis dawał jej darmowe pkt z czego oczywiście była zadowolona. Nie można zapomnieć jednak, że był na sporym ryzyku bo zaliczyła także 5 DF, w tym 2 szczególnie bolesne bo na przełamanie.

Cieszy, że wrócił solidny kątowy backhand i że od połowy meczu uspokoiła forehand.

Edytowane przez audiofan01
2 godziny temu, audiofan01 napisał:

zaliczyła także 5 DF

Dlatego uważam, że oceniając dyspozycję serwisową należy odliczać DF od asów.  Bilans +5 i tak niezły.

Drugi serwis trochę słaby, Krejcikova go była w stanie skutecznie atakować.  Iga w najlepszej formie serwuje w drugim kick, który odbija się na tyle wysoko, że przeciwniczki muszą go sięgać na wysokości barków, w której to pozycji nie ma mowy o dobrym returnie.

13 godzin temu, Łukasz_62438 napisał:

Serwis był dobry, ale mnie rzuciło się w oczy, jak Iga poprawiła muskulaturę i jakie miała przygotowanie szybkościowe. Nieco ślizgała się w nowych butach, ale dość szybko to opanowała i nie dawała się zaskoczyć przy siatce. Jednak potrzebowała tego odpoczynku. Oby tak dalej 💪

Chyba oglądaliśmy inny mecz.

Wg mnie powinna zgubić ze 3-4kg to i szybkość będzie. Przy siatce to ona ze dwa razy była, tylko nie wiem po co. A co do odpoczynku to widać po Idze i Rybakinie. Dużo pracy przed nimi. Takie jest moje zdanie. 

Sabalenka coraz groźniejsza. Od pewnego czasu nie chce przegrywać. Za to wygrywa umiarkowanie. Dopasowuje swój poziom gry do poziomu rywalki. W efekcie nie musi gromić jak Iga w stylu: 6:0, 6:1, tylko spokojnie czeka na przełamanie, które wystarcza do wygrania seta. Nie widać dominacji tylko zwykłą przewagę i stabilność gry, bez jakichś słabych punktów i zapaści.

Ciężko będzie Idze ją pokonać w tym turnieju, jeśli w ogóle dojdzie do takiej konfrontacji.

6 minut temu, YunnanTEA napisał:

Wg mnie powinna zgubić ze 3-4kg

Niestety gołym okiem widać, że Iga ma tendencje do tycia, co jest bardzo złą wiadomością. Nie da się robić postępów w grze przybywając na wadze.

37 minut temu, YunnanTEA napisał:

Chyba oglądaliśmy inny mecz.

Wg mnie powinna zgubić ze 3-4kg to i szybkość będzie. Przy siatce to ona ze dwa razy była, tylko nie wiem po co. A co do odpoczynku to widać po Idze i Rybakinie. Dużo pracy przed nimi. Takie jest moje zdanie. 

Nie bez powodu zmieniły trenerów zaraz po US Open a nie po zakończeniu sezonu, czego nie wiadomo czemu oczekiwali dziennikarze.

Z meczu z Krejcikovą nie da się wiele wywróżyć. Przypomnę tylko, że po poprzedniej zmianie trenera trochę czasu zajęło, aby Idze "zaskoczyło".  A teraz może to potrwać dłużej.

Tak, słabe to było. Białe buty i biały kostium nie pomogły, nie pomogła też Coco 12-oma (albo i więcej) podwójnymi błędami serwisowymi. Słaby mecz, i dużo pracy przed nowym trenerem 😌

W dniu 3.11.2024 o 14:50, dzarro napisał:

Jeśli Coco chce podreperować bilans z Igą - to lepszego momentu nie będzie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gratuluję przenikliwości ! 👍

Ukryta Zawartość

Trudne do odgadnięcia to nie było.

4 godziny temu, iro III napisał:

Widzę duży regres.

U Igi regres, a u innych postęp. Stąd taka nietypowa i nielubiana sytuacja.
Teraz jeśli Krejcikova wygra z Gauff to Iga odpada z turnieju.
Pytanie czy Coco połasi się na kaskę, czy będzie wolała pozbyć się Świątek. 😉

Poza kiepskim wynikiem to mnie najbardziej niepokoi walka, od pół roku co najmniej, Igi z własną najsilniejszą niegdyś bronią czyli forehandem. Coś na czym zawsze mogła polegać zwłaszcza w kluczowych momentach zawodzi. Wręcz zamieniły się z Coco rolami. Teraz już nikt nie obiera jedynie słusznej taktyki na Coco czyli obijanie forehandu. Ta taktyka sprawdza się obecnie idealnie przeciwko Idze🫤

To co było już widoczne dla mnie dawno temu i bywało czasem przedmiotem kpin tutejszych ekspertów od tenisa - nasila się.
Podkreślam, że nie oglądałem obu ostatnich meczów Igi, ale jestem sobie w stanie wyobrazić jak wyglądała ta gra
czytając poniższy artykuł.

Ukryta Zawartość

Teraz interesuje nas wszystkich w jaki sposób nowy trener poradzi sobie z tymi mankamentami Igi, a zwłaszcza czy nauczy ją w końcu powstrzymywania się od niepotrzebnego ryzyka i uspokojenia gry. To może być trudne, gdyż inna gra po prostu nie leży w mentalności i osobowości Igi, która jest ambitną wojowniczką z genem zabójcy 😉.
Może być tak, że zmiana stylu gry nie wystarczy do osiągania kolejnych sukcesów, gdyż Iga zwyczajnie najlepiej czuje się grając tak jak grała do tej pory i jedynym sposobem do przywrócenia jej dominacji i wygrywania najważniejszych turniejów jest utrzymanie dotychczasowego stylu gry polegającego na ryzyku, agresji i szybkiego spychania rywalek do defensywy ale przy zachowaniu wysokiej skuteczności.
Może nie być innego wyjścia.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.