Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:
8 godzin temu, Zbig napisał:

U innych zawodniczek i zawodników w rolę psychologów wielokrotnie usiłowali wchodzić trenerzy lub co gorsza rodzice, prawie zawsze z marnym skutkiem.

No i?

Przytoczyłem fakty.  Oczekujesz podania jakiejś konkluzji?  Myślałem, ze jest oczywista.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Co to zmienia jeżeli chodzi o skutek, czyli wpływ na zawodnika? Czy raczej człowieka którego aspekt zawodowy jest dla nas najważniejszy?

A nie uważasz, że taki np. Tsitsipas, jakby wcześniej odstawił tatusia, to osiągnął by znacznie więcej?

1 godzinę temu, Zbig napisał:

A nie uważasz, że taki np. Tsitsipas, jakby wcześniej odstawił tatusia, to osiągnął by znacznie więcej?

Oczywiście.

Jest wiele przykładów nadopiekuńczych rodziców, że wspomnę Leilę Fernandez. Są dobrzy tylko do pewnego momentu.

Jestem Europejczykiem.

27 minut temu, Jaro_747 napisał:

Jest wiele przykładów nadopiekuńczych rodziców, że wspomnę Leilę Fernandez

Już w trakcie pamiętnego US Open przebitki na jej boks dawały wiele do myślenia.

A ja o czym pisałem? ....bo nie pamiętam.... Po prostu kabaret starszych panów 😉 

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

"Szokujące wiadomości z obozu Igi Świątek! Polka opublikowała komunikat, w którym poinformowała o rozstaniu z trenerem Tomaszem Wiktorowskim. Jak dodała, toczą się już rozmowy z jego potencjalnymi następcami. Jak wynika z krótkiego oświadczenia, liderkę rankingu poprowadzić ma teraz zagraniczny trener. Ta informacja to prawdziwy wstrząs w ekipie Polki, i to tuż przed najważniejszym momentem sezonu!"

Jaki niby "szok" to nie wiem. My tu piszemy o tym od dawna.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, tadeo napisał:

Wyczuwam tu duży wpływ na tę decyzję psycholożki.

To masz strasznie czuły węch 😁.

A tak poważnie - zaraz ruszy lawina komentarzy i trzeba będzie odsiać szum informacyjny od prawdziwych motywów. Myślę, że musi upłynąć trochę czasu zanim poznamy rzeczywiste przyczyny tego rozstania. Obstawiam, że pierwszym oficjalnym komentarzem będzie "wyczerpanie formuły" i takie tam, połączone z podziękowaniami i tego typu ozdobnikami.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, tadeo napisał:

Wyczuwam tu duży wpływ na tę decyzję psycholożki.

Niestety prawdopodobnie ona zostaje w zespole, chyba że nowy trener (być może Wissette) postawi warunek, że nie chce mieć kogoś takiego w sztabie.

Oby tylko nie wzięła Gilberta,

Edytowane przez audiofan01
1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Jaki niby "szok" to nie wiem. My tu piszemy o tym od dawna.

No oczywiście...przy głupkowatych i ironicznych wpisach naszych tenisowych "ekspertów".

Brawo Iga! Słuszna decyzja...czytasz czasem nasze forum? 😉

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

i to tuż przed najważniejszym momentem sezonu!"

Najważniejsze momenty sezonu to już dawno były.  Teraz celem jest AO, więc wybór terminu nie powinien dziwić ani trochę.

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Wissette

Fisette.  Wim Fisette.  No, też bym stawiał.  3 tygodnie temu rozstał się z Naomi.

6 szlemów i 2 finały, nadaje się 😁

Edytowane przez Zbig

Iga nie zagra w Wuhan, mimo to pozostanie nr 1, więc wszystko (czyli top 1 na koniec roku trzeci rok z rzędu) wszystko rozstrzygnie się w Rijadzie pewnie już pod opieką nowego trenera. Ale to pikuś, ważne żeby ta zmiana dała Idze takiego kopa jak poprzednia, a pierwsze efekty na AO.

Godzinę temu, Zbig napisał:

Fisette.  Wim Fisette.  No, też bym stawiał.  3 tygodnie temu rozstał się z Naomi.

6 szlemów i 2 finały, nadaje się 😁

Może też być Vajda bo też jest wolny akurat.

3 minuty temu, Zbig napisał:

Oglądałeś trzeciego seta?

Pewnie jakiś dziennikarz an ostatniej przerwie przed zmianą stron przy 5:4 dla Muchowej przypomniał Sabie, że na 18 razy jak była rozstawiona z nr 1 tylko 2 razy wygrała turniej więc postanowiła kontynuować ten trend😉

16 minut temu, dong napisał:

Nie, dwóch pierwszych też nie. Co było?

Sabalenka kontrolowała z przełamaniem 3. seta do stanu 4:3, dała się odłamać na 4:4, po czym wszystko się zaczęło sypać, wróciły demony, przegrała 2 ostanie gemy do zera, a w sumie 10 ostatnich piłek.

12 minut temu, dong napisał:

Czyli po siódmym gemie dowiedziała się o zmianie trenera przez Igę? 😉  

Albo, że Iga nie zagra w Wuhan i sobie pomyślała, że nie chce się już tutaj wysilać jeszcze 2 mecze i że wygra sobie w Wuhan😉

3 godziny temu, YunnanTEA napisał:

Problem w tym, czy Belg będzie się chciał w tym się ... w to wejść. 

Mission Impossible?

Problem dla każdego będzie Daria w pakiecie😉

1 godzinę temu, dong napisał:

Nie, dwóch pierwszych też nie. Co było?

Saba zaczęła odpadać kondycyjnie,  nie jakoś bardzo, ale w kosekwencji zaczęła skracać wymiany, pojawiły się błędy i po zawodach.

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Problem dla każdego będzie Daria w pakiecie😉

Jeśli Iga jest tak bardzo z nią związana emocjonalnie i dogadują się, to nie sądzę by to był jakiś problem dla nowego trenera. Dogadają się...w końcu to profesjonaliści.
A jeśli Iga ma dosyć też "Kaszpirowskiej" to tym bardziej nie widzę problemu. Będzie inna.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.