Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Skuteczność pierwszego spadła. Keys na szczęście gra falami - więc w razie czego mogą być opcje, żeby nadrabiać ewentualne przestoje.

Dobrze, że to Emma a nie Daria doszła do QF. W 2 secie jakaś zaprawa jednak była.

7 godzin temu, partick napisał:

Obydwaj kontuzjowani, ruszali się jak muchy w smole. Do dupy ten mecz.

Rozumiem, że żartujesz, albo piszesz o jakimś innym meczu.

Obudziłem się i oglądałem tym razem "na żywo".
Mecz znacznie trudniejszy niż odzwierciedla to wynik, ale Iga cały czas kontrolowała grę i nie dopuściła do jakiegoś momentu zwrotnego. Bałem się tego w drugim secie po tym jak zepsuła prostą piłkę przy siatce (aut). Od tego momentu gra się trochę wyrównała, ale na szczęście nasza tenisistka zachowała zimną krew i pokazała gen zabójcy. 😄

Uważam, że Navarro jest groźniejsza niż Keys, więc jeśli Iga nadal będzie w tak dobrej formie - nie powinno być problemu.
Finał z Sabalenką będzie wielkim hitem.

Rozumiem, że żartujesz, albo piszesz o jakimś innym meczu.

A o którym Ty piszesz? Djokovic vs Alcaraz czy Navarro vs Świątek?

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

2 godziny temu, partick napisał:

A o którym Ty piszesz?

O tym, który pomylił Ci się z innym meczem. 😉

36 minut temu, iro III napisał:

Przeczuwam finał z Badosą.

Byłoby super. Badosa - fajna kobitka...dziewczyna Tsitsipasa.

Audiofan chyba chory jest, bo nic nie komentuje. Pozostali eksperci też coś słabo, a przecież mamy już półfinał szlema.

Pewnie napiszą, że moje komentarze wystarczą i nic dodać, nic ująć...hi hi hi wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0012.gif

7 godzin temu, partick napisał:

A o którym Ty piszesz? Djokovic vs Alcaraz czy Navarro vs Świątek?

Soundchaser nigdy nie wie o czym pisze. Ważne, żeby coś napisać. W końcu taka jego rola 😄

Obejrzałem sobie ćwierćfinałowy mecz Igi.  Z angielskim komentarzem - co za ulga.

Navarro zagrała bardzo przyzwoity tenis, ale jej wysiłki i tak spłynęły po Idze jak letnia woda.

Dobrze że Iga się nie spieszy, krótkich wymian było jak na lekarstwo, przeważnie stopniowo wypracowywała sobie pozycję do winnera lub wymuszenia błędu, unikając zbędnego ryzyka.

Obejrzałem sobie ćwierćfinałowy mecz Igi.  Z angielskim komentarzem - co za ulga.
Navarro zagrała bardzo przyzwoity tenis, ale jej wysiłki i tak spłynęły po Idze jak letnia woda.
Dobrze że Iga się nie spieszy, krótkich wymian było jak na lekarstwo, przeważnie stopniowo wypracowywała sobie pozycję do winnera lub wymuszenia błędu, unikając zbędnego ryzyka.

Na razie wychodzą wady meczu z Navarro przy własnym serwisie - przy większej presji rywalki. Na szczęście Keys pomaga jak może.

Jak Iga traci pewność siebie, to powracają dawne nawyki i błędy, których nie było w poprzednich meczach.
Być może to wynik agresywniejszej gry Keys, ale i tak to żadne usprawiedliwienie.
Jeśli przegra drugiego seta, to znów pewnie pójdzie na przerwę wypłakać się.

Plus jest taki, że pogra trochę pod presją - czego brakowało w 5 poprzednich meczach.

Minus jest taki że do finału daleka droga. 5 meczów bez presji na własnym serwisie robi swoje.

No to właśnie ma ten mecz "pod presją". Mało razy bywała w takiej sytuacji?
Tylko niestety Iga w kilku ostatnich przegranych meczach nie potrafiła sobie z tą presją poradzić. Mecz z Osaką w RG chyba był wyjątkiem, ale to mi bardziej wyglądało na cud.
W dzisiejszym meczu, by wygrać wystarczy tylko powrócić do poziomu z poprzednich występów. Keys wcale nie jest taka silna, tylko Iga dziś wyjątkowo słaba. Może za bardzo chce...

Edytowane przez soundchaser
Relax. To jest tylko sport.

Mimo wszystko SF przełamuje serię słabo-średnich występów w szlemach poza RG.
Z drugiej strony Iga młodsza nie będzie, a eksploatuje się mocno - takich szans jak tegoroczna drabinka w AO może być coraz mniej.

"Klucze" do finału okazały się nie pasować do zamka.

22 godziny temu, iro III napisał:

Przeczuwam finał z Badosą.

Ehhhh, te moje przeczucia 🤪🤐

6 minut temu, dzarro napisał:

Trzeci set wstydu Idze nie przynosi - a że mogła to wygrać to inna sprawa.

Co się stało w drugim?  Oglądałem pierwszy set w całości i potem wróciłem w tie breaku przy 4:3

14 minut temu, Zbig napisał:

Co się stało w drugim?

No co? Całkowita zapaść. Dobrze że do zera nie przegrała, a było blisko.

W trzecim miała przy 4:4 - 40:0 na przełamanie...nie wykorzystała.
Później przełamała rywalkę na 6:5 i nie poradziła sobie, mając nawet meczbola.
W tie-breaku cały czas miała przewagę 1,2 punktów, ale przy stanie 7:5 wygrała tylko jedną piłkę, a przegrała 5. Psychika nie była dziś mocną stroną Igi. Coraz częściej zresztą zawodzi w ważnych meczach.
No cóż...pozostaje mieć nadzieję, że nowy trener jakoś to wszystko poukłada i zdejmie ten ogromny ciężar presji z Igi w trakcie meczów, który widoczny jest gołym okiem.

29 minut temu, soundchaser napisał:

No co? Całkowita zapaść. Dobrze że do zera nie przegrała, a było blisko.

W trzecim miała przy 4:4 - 40:0 na przełamanie...nie wykorzystała.
Później przełamała rywalkę na 6:5 i nie poradziła sobie, mając nawet meczbola.
W tie-breaku cały czas miała przewagę 1,2 punktów, ale przy stanie 7:5 wygrała tylko jedną piłkę, a przegrała 5. Psychika nie była dziś mocną stroną Igi. Coraz częściej zresztą zawodzi w ważnych meczach.
No cóż...pozostaje mieć nadzieję, że nowy trener jakoś to wszystko poukłada i zdejmie ten ogromny ciężar presji z Igi w trakcie meczów, który widoczny jest gołym okiem.

Daria musi siedzieć w pierwszym rzędzie obok trenera.

Set pierwszy był nerwowy i szarpany, o drugim lepiej zapomnieć, ale w trzecim to już było co oglądać i to był kawał dobrego tenisa. Szkoda tego meczbola, gra była bardzo wyrównana... Tylko że Keys zagrała niesamowicie dobrze, zaś Iga jak dawniej walczyła ze swoimi demonami. Źle się skończyło, lecz ogólnie cały turniej był niezły, I widać jakieś światełko w tunelu. Brawo i dzięki za te emocje 💪🇵🇱😊

1 godzinę temu, Łukasz_62438 napisał:

Tylko że Keys zagrała niesamowicie dobrze, zaś Iga jak dawniej walczyła ze swoimi demonami.

Pierwsze wynikało z drugiego. Gdyby nie słabości Igi w tym meczu i znowu ogrom prostych błędów, to powinna wygrać bez problemu jak wcześniej. Była przecież o jedną piłkę od 6:2 w pierwszym secie, a przy dalszej kontroli nad meczem, którą utraciła mecz powinien się zakończyć w dwóch prostych setach. Madison nie powinna była mieć nic do powiedzenia przy normalnej dyspozycji Igi.

Amen.

Ktoś wie może o co chodzi ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

5 godzin temu, tadeo napisał:

Daria musi siedzieć w pierwszym rzędzie obok trenera.

Jestem tego samego zdania.

Ukryta Zawartość

A Siara jakiego jest zdania? 🥴

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.