Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

>Dziękuję za propozycję przypuszczałem, że będziecie polecać mi wzmacniacz lampowy jednakże mam

>problem z interkonektem Siltecha SQ 28 G 3 ma on zaledwie 50 cm i jeżeli kupię amplifona to będę

>musiał go ustawić obok CD i wtedy będzie za krótki do podłączenia. Dlatego myślałem o wzmacniaczu

>tranzystorowym, który stanie na CD tj. primare i 21 lub baltlab 1v 3 lub epoka 2 być może macie

>inne propozycje w cenie do 4000 zł.

>dziękuję i pozdrawiam Grzegorz

Wywal siltecha i kup cos dobrego...

Dokładnie, wywal jak krótkie, kup inne dłuższe i zajmij się sprzętem,

jak kupisz Amplifona, zaczniesz słuchać muzyki, a nie kabli :)

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

• 4 tygodnie później...

Witam. to może i ja się dopiszę do klubu. U mnie w posiadaniu AP Yara, grają z Linn Intek. NIe jestem osłuchany i nie mam specjalnie do czego porównać ale gra OK może trochę mało basu przy średnio cichym słuchaniu.

Pozdrawiam

Piotr

• 3 tygodnie później...
Gość amidas

(Konto usunięte)

Witam.

Przyznaję, że rzadko dokonuję wpisów w przeciwieństwie do czytania, ale czy w tym klubie AP znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej osoby?. Nie ukrywam , że nie jestem posiadaczem żadnego modelu AP, lecz z całej gamy nie słuchałem tylko Calder i Kronosów. Całą resztę przesłuchałem i owszem mam swojego faworyta, a może faworytki. Nie mniej zapewne przyjdzie dzień kiedy będę mógł sobie na nie pozwolić.

Pzdr.

Gość amidas

(Konto usunięte)

Które?...najlepiej w moich warunkach sprawdziły się Sitary jeśli chodzi o kolumny podłogowe..wogóle podłogowe!. Każde inne modele nie domagały jak nie w jednym zakresie to w drugim. Nie mniej gdybym tylko mógł to Sitary zagościłyby u mnie już jutro ;-)

pzdr.

Dołączam do klubu, choć Audiophysic gości u mnie już koło rok czasu. Faktycznie ta marka ma coś w sobie z magii. Najpierw słyszałem Yara Clasic które doceniłem po czasie bo nie miały basu który wymiatał. Byłem wtedy na etapie pierdyknięć z kina domowego. Potem słyszałem Spark 5, który dźwięk mam w pamięci i jest dla mnie jak na razie referencyjny, ale myślę że nie do końca to one miały wpływ na doskonałość tego przekazu, a warunki odsłuchowe. Dziś u mnie grają pewnie już leciwe Tempo 2 zasilane tanią lampą na EL34. Zestaw daje mi dużo chwil zadowolenia i wieczornych odpływów. Chyba lubię tą markę za przestrzeń co jest dla mnie najważniejszą sprawą. No i fotka z pozdrowieniami.

PS. Jeśli jest jakiś chętny z Poznania lub okolic, aby się spotkać na chwilę i zaprezentować inne konstrukcje AP u niego lub u mnie zachęcam do jakiegoś spotkania. Chciałbym posłuchać jakiś lepszych konstrukcji AP niż moje, a może lepiej nie bo nie starczy dni aby dojść do siebie

post-1385-100009551 1248380886_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Szanowni forumowicze ! Czy ktoś z Was był lub jest posiadaczem Audio Physic TempoII.Chodzi mi o wersję

z głośnikami:PL18WO-09-08 ; Seas 27TFF. Nie jestem do końca przekonany,czy TempoII rzeczywiście miały zaaplikowane te głośniki.Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Nie chcąc nikogo urazić tym wątkiem,Proszę o info: [email protected].

• 3 tygodnie później...

Pytanie do bardziej doświadczonych uzytkowników kolumienek AP ( np Virgo 5) z otworem basrefleksu w podstawie - skierowanym do dołu.

Regulujac kolcami mozna je ustawić od 1 - 4.5 cm od podłoża.

Jaki to ma wpływ na emisje basów. Czy rodzaj podłoza jest istotny?

Ustawilem to płytce grubości 3cm. AP zaleca 3-4cm ale jaki i czy to ma wpływ na brzmienie ciężko wyczuć na ucho.

Pzdr

GK

Witam.. Czy ktoś ma może jakiś pomysł - gdzie poza sklepami audio i internetowymi aukcjami na allegro mógłbym najtaniej kupić Audio Physic Tempo VI ew. Yara II superior?? Na ebay.pl brak:(

Hehehe też przeszukuje net za Tempo VI, do tego potrzebne mi będą z podwójnymi gniazdami bo jestem na etapie kupowania dodatkowej końcówki mocy, niestety najtaniej co znalazłem to w firmie Fusic. Można tam dostać rabat 10% z tego co zobaczyłem na stronie.

there are no answers, only choices ....

wystarczy pójść do sklepu i powiedzieć, że się nie ogląda tylko CHCE KUPIĆ TE WŁAŚNIE KOLUMNY, a wtedy rabat sam przyjdzie i to całkiem spory.

rabatu udziela się po prostu kupującym, a nie się interesującym ;o)

***************************************************************************************************

a w kwestii odległości otworu od podłoża wystarczy przyłożyć rękę do dziury aby się przekonać ile powietrza wylatuje i z jaką siłą. powietrze z otworu BR musi mieć gdzie się rozproszyć. gdy podłoga będzie za blisko nie będzie mogło być swobodnie wydmuchiwane i tworzył się będzie jakby "czop" powietrzny.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

matee

Potwierdzam. Niedawno kupilem swoje nowe kolumny i powiedzialem do sprzedawcy, ze CHCE kupic te a te kolumny. Z miejsca dostalem 20 procentowy rabat na nowe i z pelna gwarancja kolumny. Bylem tak zadowolony, ze nawet nie chcialo mi sie targowac o wiecej.

Pozdrawiam i zycze powodzenia w zakupach.

• 2 tygodnie później...

Czy nie ma na tym forum użytkowników TEMPO w których to, zaaplikowany jest nisko-średniotonowiec

Vify PL18WO-09-08.Nie jestem pewien jaki wysokotonowiec był zaaplikowany w orginale: scan speak czy seas. Pytam, ponieważ jestem w trakcie wykonywania prac nad klonami Tempo2.Znalazłem w necie jakiś

ślad klona Tempo gdzie zastosowano wysokotonowiec Seasa 27TFF.Znalazłem również na forum nieprzychylne

opinie co do średnicy PL18WO .Chciałbym usłyszeć coś od użytkowników Tempo2 o brzmieniu tychże. Może nawet znajdzie się ktoś, kto pokusił się o wykonanie jakiegoś klona Tempo2.

Bronco, 4 Wrz 2009, 21:19

>A od ilu cm od podłoża przestaje się tworzyć czop powietrzny?? Nie żebym był posiadaczem virgo V ale

>pytam ....

trzeba eksperymentować i znaleźć taką odległość, przy której kolumny przestają się unosić pod wpływem efektu odrzutu przez strumień powietrza i nie wzlatują w górę ... żartuję ;o)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

matee, 13 Wrz 2009, 12:12

No teraz to wszystko jasne :)

Pozostaje trzymać kciuki za użytkowników AP, które dmuchają w dół i za producenta, że również sprawdził to empirycznie i że dołącza kolce wystarczającej długości.. ;o)

pozdrowienia :)

no to może fani AP i i użytkownicy wypowiedzą się na temat połączenia sprzętu Linna z AP Tempo VI, ktoś miał okazję słuchać takiego zestawienia ???

Pomieszczenie dość spore jakieś 27-30 m, otwarte na hol i kuchnie.

there are no answers, only choices ....

xniwax, 13 Wrz 2009, 14:08

>Laberon

>http://www.humblehomemadehifi.com/Tempo.html

a zdobyłeś rysunek z wymiarami w czytelniejszej rozdzielczości?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.