Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

AP nie nazywa tego mkII, nie mniej jednak w międzyczasie nastąpiła wymiana głośnika wysokotonowego i od tego momentu zwykło się mówić o mkII. Virgo 25 to oczywiście model z lekka inny niż Virgo V (z dodatkiem "mk II")

Słuchając rozumu....

Witam, mam pytanko pokroju 1-porównania VA Mozart Grand z AP Yara II Superior, słuchał ktoś może obu konstrukcji, 2- jak się zachowują AP w po łączeniu z klockami Yamaha s2000 na w miarę dobrych kablach. Mam te VA i myślę nad zamianą na AP gra to poprawnie ale vienki mają troszkę małą przestrzeń i scenę .Pozdro

Witam, mam pytanko pokroju 1-porównania VA Mozart Grand z AP Yara II Superior, słuchał ktoś może obu konstrukcji, 2- jak się zachowują AP w po łączeniu z klockami Yamaha s2000 na w miarę dobrych kablach. Mam te VA i myślę nad zamianą na AP gra to poprawnie ale vienki mają troszkę małą przestrzeń i scenę .Pozdro

Miałem oba modele w domu ale z inną elektroniką.

Jak dla mnie różnica podstawowa jest taka że AP są bardziej neutralne i mają większą przestrzeń, dźwięk jest lepiej oderwany od głośników.

VA grają przyjemnym dźwiękiem - nie neutralnym ale miłym w odbiorze - generalnie to bardzo dobre głośniki ale ja szukałem kolumn z lepszą przestrzenią i bez pogrubienia na basie które czasem mi w Mozartach dokuczało (choć przy niektórych płytach było całkiem przyjemne).

Nie mniej jednak zmieniłem Mozarty na AP tyle tylko że model Sitara który podobał mi się bardziej niż Yara Superior.

Kurcze muszę ich posłuchać, niestety w łodzi nie ma za bardzo gdzie. Z marką AP nie mam zupełnie doświadczenia, nigdy nie słuchałem żadnego modelu. Są w jednym sklepie z 10 min ode mnie ale obsługa i podejście do klienta to czysta kpina, pojechałem z gotówką po kolumny mowa o heco the statement bo ich kiedyś słuchałem u znajomka na tej samej elektronice i wypadło to świetnie, dzwięk do tej pory zapadł mi w pamięci, a tu mi gościu z tekstem po 1 - odsłuch w salonie płatny mmhh co?? 2-i tak nie można odsłuchać 3- do domy za kaucją tym bardziej nie damy a tak w ogóle to ja panu te polecam bo najlepsze w sklepie są hehe. Z ciekawości posłuchałem, wytrzymałem z 10min może podziękowałem i wyszedłem. Ciekawe jaką maja sprzedaż z takim podejściem?? Bo wątpię że ktoś kupi kolumny w cenie 10k bez odsłuchu jak to nie ten najlepszy model w salonie. Pozdro

No yamaszka ciężka jest w doborze kolumn, potrzeba do niej troszkę ocieplonych kolumn i do tego muzykalnych, na razie mam te VA i gra niezle, tak ogólnie to nie wiem po co zmieniać chcę to ciągłe gonienie za króliczkiem, ale to niestety zboczenie takie, zmienie kolumny i za jakiś czas pewnie elektronika poleci i tak w kółko, coraz bardziej interesuje mnie ten ampfilon wt40. Mam trochę inaczej red dawn mam głośnikowy, interkonekt baldura docelowo zbieram na heimdalle bo grają o klasę lepiej i to słychać

Miałem oba modele w domu ale z inną elektroniką.

Jak dla mnie różnica podstawowa jest taka że AP są bardziej neutralne i mają większą przestrzeń, dźwięk jest lepiej oderwany od głośników.

VA grają przyjemnym dźwiękiem - nie neutralnym ale miłym w odbiorze - generalnie to bardzo dobre głośniki ale ja szukałem kolumn z lepszą przestrzenią i bez pogrubienia na basie które czasem mi w Mozartach dokuczało (choć przy niektórych płytach było całkiem przyjemne).

Nie mniej jednak zmieniłem Mozarty na AP tyle tylko że model Sitara który podobał mi się bardziej niż Yara Superior.

Witam !

w moim pomieszczeniu Yara Superior zagrały lepiej niż Sitary i tak zostało.

pozdrawiam

Kurcze muszę ich posłuchać, niestety w łodzi nie ma za bardzo gdzie. Z marką AP nie mam zupełnie doświadczenia, nigdy nie słuchałem żadnego modelu. Są w jednym sklepie z 10 min ode mnie ale obsługa i podejście do klienta to czysta kpina, pojechałem z gotówką po kolumny mowa o heco the statement bo ich kiedyś słuchałem u znajomka na tej samej elektronice i wypadło to świetnie, dzwięk do tej pory zapadł mi w pamięci, a tu mi gościu z tekstem po 1 - odsłuch w salonie płatny mmhh co?? 2-i tak nie można odsłuchać 3- do domy za kaucją tym bardziej nie damy a tak w ogóle to ja panu te polecam bo najlepsze w sklepie są hehe. Z ciekawości posłuchałem, wytrzymałem z 10min może podziękowałem i wyszedłem. Ciekawe jaką maja sprzedaż z takim podejściem?? Bo wątpię że ktoś kupi kolumny w cenie 10k bez odsłuchu jak to nie ten najlepszy model w salonie. Pozdro

Witam moje AP Tempo stoją za przyzwoitą cenę to jest około 2500zł w komisie na Piotrkowskiej208/210 posłuchaj warto pozdrawiam

Witam, chodzi o ten na 204/210 na parterze pewnie, znam ten komis byłem tam dwa razy i dwa razy gościu mnie chciał wydymać na sprzęcie, straszne ceny daje, chciałem kiedyś monitorki jakieś kupić były jedne fajne chciał 550pln miały bardzo obity front w jednej i bez maskownic były, ale to nic przy takiej cenie, co się okazało że nówki w sklepie z gwarancją 24m są do zabrania za 449pln, więc nie mam tam za bardzo ochoty zaglądać, i radzę sprawdzać to co się tam chce kupić bo można się nabrać na zagrywki pana Piotra. Jaki to jest model dokładnie pierwsza wersja serii Tempo? Pozdrawiam

Witam, chodzi o ten na 204/210 na parterze pewnie, znam ten komis byłem tam dwa razy i dwa razy gościu mnie chciał wydymać na sprzęcie, straszne ceny daje, chciałem kiedyś monitorki jakieś kupić były jedne fajne chciał 550pln miały bardzo obity front w jednej i bez maskownic były, ale to nic przy takiej cenie, co się okazało że nówki w sklepie z gwarancją 24m są do zabrania za 449pln, więc nie mam tam za bardzo ochoty zaglądać, i radzę sprawdzać to co się tam chce kupić bo można się nabrać na zagrywki pana Piotra. Jaki to jest model dokładnie pierwsza wersja serii Tempo? Pozdrawiam

Ja wielkrotnie sprzedawałem i kupowałem coś u p. Piotra i nigdy nie mogłem narzekać. Co więcej - zawsze wypożyczał mi sprzęt na kilka dni i moglem oddać jesli cos nie pasowało. Ceny przeważnie mial jak na mój gust okazyjne. Często jednak na ciekawy sprzęt trzeba bylo poczekać bo nie zawsze jest na czym oko zawiesić.

Pozdro

elvis

Ja wtedy też monitory wypożyczyłem i całe szczęście bo oddać mogłem, w tym aspekcie pozytyw, po prostu nie lubię jak mnie ktoś chce beszczelnie w jajo zrobić(taniej to pan nigdzie nie kupi bo są koza itp.), dlatego napisałem powyższy txt, przypomniało mi się że brałem tam parę lat temu cd kenia i cena oraz stan tech i wizualny naprawdę okazyjny cd 10letnie i najmniejszej ryski nie miało

• 2 tygodnie później...

Alem się uśmiał na sedesie :) W bardzo przeze mnie szanowanym piśmie Audio-Video jest recenzja Audio Physic Step 25 popełniona przez niejakiego Rocha Młodeckiego. I cóż w niej czytamy? „W sekcji wysokotonowej znajdziemy miękką powlekaną kopułkę tekstylną. Membranę ulokowano w płytkiej tubce, wpływającej na sposób promieniowania tego głośnika. Istostny jest też pierścien z gąbki ograniczający dyfrakcję.” Na nic cały wysiłek promocyjny AP! Na nic piękna nazwa HHCT II!. Miękka kopułka w płytkiej tubce :) :) :) Jak ktoś kupi to się zdziwi, czemu ta „płytka tubka” tak wibruje a kopułka ani drgnie :) No Pan Roch zechciał się do recenzji przygotować.

Edytowane przez Woodolec

Alem się uśmiał na sedesie :) W bardzo przeze mnie szanowanym piśmie Audio-Video jest recenzja Audio Physic Step 25 popełniona przez niejakiego Rocha Młodeckiego. I cóż w niej czytamy? „W sekcji wysokotonowej znajdziemy miękką powlekaną kopułkę tekstylną. Membranę ulokowano w płytkiej tubce, wpływającej na sposób promieniowania tego głośnika. Istostny jest też pierścien z gąbki ograniczający dyfrakcję.” Na nic cały wysiłek promocyjny AP! Na nic piękna nazwa HHCT II!. Miękka kopułka w płytkiej tubce :) :) :) Jak ktoś kupi to się zdziwi, czemu ta „płytka tubka” tak wibruje a kopułka ani drgnie :) No Pan Roch zechciał się do recenzji przygotować.

Przygotować???

Jak dla mnie to jakaś totalna pomyłka.

Mało tego, że zupełnie źle opisał budowę głośnika wysokotonowego - choć wszystkie ostatnie konstrukcje Audio Physic mają stożkową membranę wysokotonową, to jeszcze napisał że głośnik niskośredniotonowy ma membranę z polipropylenu!!!!

Przecież to jest membrana aluminiowa.

Jeśli opis budowy kolumn jest tak samo wiarygodny jak opis brzmienia to faktycznie szkoda czasu i pieniędzy na takie pisemka.

Kupuje te gazety - praktycznie wszystkie o tematyce audio - ale kupując gazetę za 12,90 - miesięcznik o ilości stron tygodnika z programem tv za 2zł, chciałbym żeby chociaż zawartość była coś warta.

W przypadku tego Pana jedyna rada jest taka - zacząć na poważnie zajmować się pisaniem do gazety albo wcale tego nie robić bo przez takie wpadki obniża poziom i wiarygodność całej gazety.

Edytowane przez lorecci

No fakt gość nie popisał, ale o czym my tu rozmawiamy jak oni tylko siope za txt liczą, napisałem to mi się należy i nic więcej, a treść to może i być o gołębiach na balkonie bo raczej kolumn to nawet nie widział, a co dopiero odsłuch jakiś, no chyba że mam talent w tv

Przygotować???

Jak dla mnie to jakaś totalna pomyłka.

Mało tego, że zupełnie źle opisał budowę głośnika wysokotonowego - choć wszystkie ostatnie konstrukcje Audio Physic mają stożkową membranę wysokotonową, to jeszcze napisał że głośnik niskośredniotonowy ma membranę z polipropylenu!!!!

Przecież to jest membrana aluminiowa.

Jeśli opis budowy kolumn jest tak samo wiarygodny jak opis brzmienia to faktycznie szkoda czasu i pieniędzy na takie pisemka.

Kupuje te gazety - praktycznie wszystkie o tematyce audio - ale kupując gazetę za 12,90 - miesięcznik o ilości stron tygodnika z programem tv za 2zł, chciałbym żeby chociaż zawartość była coś warta.

W przypadku tego Pana jedyna rada jest taka - zacząć na poważnie zajmować się pisaniem do gazety albo wcale tego nie robić bo przez takie wpadki obniża poziom i wiarygodność całej gazety.

Potraktujmy to jako wpadkę. Nadal uważam A-V za najlepszą polską gazetkę. O ile parę razy wg. mnie nie zgadzały się opisy w Audio lub HiFi i Muzyka (nie mówiąc o portalu High Fidelity) z rzeczywistością, o tyle większość recenzji A-V odpowiada temu co sam słyszę. Jeśli by odciąć część subwooferową (wiem co mówię) z moich Tempo 25, to opis brzmienia mi pasuje. Ale tak naprawdę to dziwi mnie fakt, że tego Pana ominęła ta mała burza reklamowa AP. Myślałem, że wszyscy regularnie czytujący prasę audiofilską musieli sią nadziać na chociażby opisy budowy tych głośników. To przecież największa duma tej firmy. Włąśnie dzięki tej burzy zwróciłem uwagę na AP. Wygląda na to, że ten Pan nie zadał sobie trudu poczytania materiałów firmowych, tylko polegał na własnym doświadczeniu i uznał, że wystarczą badania organoleptyczne. Mam nadzieję, że A-V zlikwiduje dziurę w systemie redakcyjnym i nie dopuści więcej do takich wpadek. Bo jak przeczytam, że Dynaudio mam membrany aluminiowe...

A ostatni numer poza tym jest wręcz świetny.

Macie może jakieś doświadczenia z dobieraniem wzmacniacza do Virgo V? Szukam czegoś w zamian za Krella S-300i, który jest po prostu zbyt zachowawczy, a raczej gra za mało konturowo - szczególnie przy niskich poziomach głośności. Jak się go rozkręci to jest okej ale przy poziomie wieczornego, "blokowego" odsłuchu niestety jest mało dynamicznie. Barwa okej, przestrzeń niczego sobie, ale dynamika... słabo. Zdecydowanie lepiej pod tym względem prezentuje się mój pierwszy wzmak DIY, a więc Gainclone na LM3886. Nie ma on oczywiście odpowiednio dużej mocy aby wystarczająco kontrolować bas, który jest przez to troszkę poluzowany ale ogólnie chce się po prostu tego słuchać... Fajnie grały też z Vincentem 236mk, tyle że brzmienie było mało wyrafinowane... takie troszkę posklejane wszystko, bez spektakularnej przestrzeni, finezji, choć nasycenie i dociążenie brzmienia było bardzo przyjemne...

Choć nie robiłem testów z Virgo(Tempo3,Avanti2 i parę niższych modeli),to jednak sugeruje Gryphona np.21/2200 lub wyżej(w kontekście dynamiki i kontroli basu).Zaznaczam,że Gryf w kompilacji z AP( i w ogóle AP) IMO są b.wymagające pod kątem akustyki,okablowania i źródła.Moja rada polega na bardzo skrupulatnym doborze każdego elementu z toru,bo w przeciwnym razie możemy czuć niedosyt czy wręcz rozczarowanie.

• 2 tygodnie później...

Witam

Czy ktos moze napisac cos o Sitara , czy faktycznie te kolumny maja malo bassu??

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Witam

Czy ktos moze napisac cos o Sitara , czy faktycznie te kolumny maja malo bassu??

Czy mało ? To zależy zapewne od pomieszczenia i akustyki. W moim 16 metrowym pomieszczeniu jest w sam raz.

wlasnie zastanawiam sie nad sitara albo tempo6 , bede zmienial ustawienie kolumn w pokoju czyli beda na dluzszej scianie i z dynkami jest bardzo duzo bassu, wiec sie zastanawiam nad ap, w sumie moje wymarzone kolumny

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Witam,

Jestem nowy na tym forum i chciałbym skorzystać z waszego doświadczenia i prosić o opinie i kilka porad.

Stałem się posiadaczem 3 letnich kolumn Tempo V. Do odbioru pod koniec miesiąca. Zakupiłem je za 1000 euro. Nie miałem okazji ich odsłuchać, ale gdybym nawet taką okazje miał nie potrafiłbym ocenić jakości dźwięku gdyż będą to moje pierwsze tej klasy kolumny. Jestem pewny jednego zrobią na mnie piorunujące wrażenie. Przyznam, że wyboru dokonałem czytając opinie na forach. Kolejnym powodem jest estetyka tych kolumn.

Jestem na etapie doboru kolejnych komponentów. Moimi faworytami są Amplifon WT30II oraz Linn Sneaky DS. Znów wiedza zaczerpnięta tylko i wyłącznie z opini znalezionych w necie.

Mój budżet to 15000tys. Z czego 4500zł wydałem na Tempo V.

W tej chwili muzyki słucham na słuchawkach Sennheiser HD650, DAC Magic i Little Dot MkV. Muzykę odtwarzam z komputera po usb, foobar ze sterownikami usbasio. Pliki skompresowane bezstratnie. Zamierzam dokupić kartę HiFace do odsłuchu plików wysokiej rozdzielczości, jej koszt to około 450zł.

Na początek mógłbym podpiąć DacMagic do Amplifona i porównać np do Sneakiego DS w jakimś salonie.

Jestem bardzo ciekawy waszych opini.

Dodam jeszcze, że rodzaj muzyki jakiej słucham to w większości Jazz ale również Rock i muzyka klasyczna.

Pomieszczenie posiada 44m2 i jest połączone z jadalnią (10m2)i otwarte na hol(10m2).

Pozdrawiam wszystkich.

Wojtek

Witam,

Jestem nowy na tym forum i chciałbym skorzystać z waszego doświadczenia i prosić o opinie i kilka porad.

Stałem się posiadaczem 3 letnich kolumn Tempo V. Do odbioru pod koniec miesiąca. Zakupiłem je za 1000 euro. Nie miałem okazji ich odsłuchać, ale gdybym nawet taką okazje miał nie potrafiłbym ocenić jakości dźwięku gdyż będą to moje pierwsze tej klasy kolumny. Jestem pewny jednego zrobią na mnie piorunujące wrażenie. Przyznam, że wyboru dokonałem czytając opinie na forach. Kolejnym powodem jest estetyka tych kolumn.

Jestem na etapie doboru kolejnych komponentów. Moimi faworytami są Amplifon WT30II oraz Linn Sneaky DS. Znów wiedza zaczerpnięta tylko i wyłącznie z opini znalezionych w necie.

Mój budżet to 15000tys. Z czego 4500zł wydałem na Tempo V.

W tej chwili muzyki słucham na słuchawkach Sennheiser HD650, DAC Magic i Little Dot MkV. Muzykę odtwarzam z komputera po usb, foobar ze sterownikami usbasio. Pliki skompresowane bezstratnie. Zamierzam dokupić kartę HiFace do odsłuchu plików wysokiej rozdzielczości, jej koszt to około 450zł.

Na początek mógłbym podpiąć DacMagic do Amplifona i porównać np do Sneakiego DS w jakimś salonie.

Jestem bardzo ciekawy waszych opini.

Dodam jeszcze, że rodzaj muzyki jakiej słucham to w większości Jazz ale również Rock i muzyka klasyczna.

Pomieszczenie posiada 44m2 i jest połączone z jadalnią (10m2)i otwarte na hol(10m2).

Pozdrawiam wszystkich.

Wojtek

Witam !

Amplifon WT 30 może sobie nie poradzić z twoimi głośnikami, dlatego myślę, że WT 40 będzie bardziej odpowiednim partnerem.

pozdrawiam Grzegorz

Tempo nie "obsłużą" takie powierzchni... osobiście próbowałbym od razu (i rezerwował na to budżet) dobrać odpowiedniego suba.

Słuchając rozumu....

Witam,

Odnośnie wielkości pomieszczenia to doczytałem się, że ważna jest efektywna powierzchnia, czyli gdybym postawił głośniki wzdłuż dłuższej ściany odciął bym jadalnie która łączy się z salonem na krótszej ścianie.

Jeśli ten zabieg nie pomoże, powędrują do innego pokoju. Lecz tylko w ostateczności.

Odnośnie wzmacniacza to myślałem że wt30II wystarczy. Efektywność tych kolumn to bodajże 90db. Ponoć niektóre monitory są trudniejsze do napędzenia. Nie znam się, gdzieś wyczytałem.

Proszę mnie poprawić jeśli się mylę w obu przypadkach.

A co z resztą systemu?

Jestem ciekawy waszych opini.

Pozdrawiam,

Wojtek

Jestem prawie pewien że na tej powierzchni będzie za mało basu. Ale może się przyzwyczaisz. Bas to nie wszystko. Mając mniej basu prawdopodobnie będziesz miał lepszą przestrzeń bo nie będzie jej właśnie zabijał nadmiar jego. Jeśli tego nie przełkniesz, (za mało basu) to może sub? Zapytaj Bronco, on ma AP Luna w zamkniętej obudowie i sobie bardzo chwali. Słyszałem jak u niego to chodzi i spowolnień nie ma. Jest za to potęga pewnie o którą Ci chodzi. Gratuluję świetnej ceny którą dałeś za te kolumny. Możesz być zadowolony z dobrego strzału.

pozdro

Witam,

Jestem na etapie doboru kolejnych komponentów. Moimi faworytami są Amplifon WT30II oraz Linn Sneaky DS. Znów wiedza zaczerpnięta tylko i wyłącznie z opini znalezionych w necie...............

Wojtek

Do jazz-u ok, ale jeśli słychasz czegoś więcej niż jazz, nie łącz AP z Amplifonem. Próbowałem zestawienia AP Avantii i WT 40 - nawet żona określiła ten dźwięk jako plastik fantastic. Moje Avantii zagrały dużo lepiej z Electrocompanietem i MF A5.

Ja mialem przyjemnosc posiadania u siebie przez miesiac Tempo 25. Moze i ten tweeter jest szlachetny, ale w mojej opinii gora pasma to pewna wariacja na temat wysokich tonow. Czesc pasma jest wycofana, nie slychac tego szumu w oklaskach, talerze sa mniejsze niz zwykle. Wydaje sie nawet, ze gora jest malo selektywna, malo rozdzielcza w przeciwienstwie do srednicy, ktora pokazuje absolutnie kazdy detal. Podoba mi sie bas, jest bardzo zroznicowany, miesisty i gleboki, do tego dobrze kotrolowany i nie rozlazly. Skrzynki sa bardzo ladne ale po wielu odsluchach samemu i z kumplem dosc szybko doszlismy do wniosku, ze gora pasma nie jest taka jak nalezy. Wystarczy wlaczyc refeencyjne plyty aby uslyszec, ze nie brzmia jak nalezy. Jest taki kocyk niestety, ktory mnie akurat psuje przyjemnosc w odsluchu. Szlachetnosc uzytego tweetera nie przelozyla sie niestety na szlachetne brzmienie. Gora pasma nie oddycha, brakuje w niej powietrza. Oklaski na koncercie Jopek brzmia jak nagrane w komorze bezechowej. Nie wiem jak rozjasniona elektronike trzeba by podlaczyc, aby uzyskac otwarta gore. Mozna sie roznic co do gustow, ale trudno dywagowac o nieprawdziwosci brzmienia, bo ta gora pasma jest przekombinowana, nierealna, czasami piekna, dzwonki brzmia czysto ale ogolnie nie jest to prawdziwe. Oczywiscie kazdy ma swoje odczucia, ale gdy je kupilem, posluchalem w domu to zaczalem drazyc temat. Stryjecki dochodzi do tych samych wnioskow przy tescie Virgo25 odnaszac sie wlasnie do gory pasma w Tempo25. Na swoim forum nie chce nawet komentowac tego brzmienia. Na audiostereo rowniez znalazlem podobne opinie. Jestem wiec pewien, ze nie sa to tylko moje odczucia. W sklepie bylo tyle echa i tak kiepska akustyka, ze tej cechy nie stwierdzilem na odsluchach. Bylo slychac, ze maja mniej gory niz Monitor Audio GX czy Vandersteen ale nie powodowalo to dyskomfortu. W domu, w dosc dobrze wytlumionym pokoju natychmiast bylo slychac, ze gora zawodzi. To moja opinia, nie chce sie tutaj z nikim targowac, przepychac. Nie chce tez slyszec, ze jestem gluchy. Ciekawia mnie Wasze opinie. Ja swoje paczki spakowalem, oddaje je do sklepu. Zamienie na Tempo6 lub MA GX300. Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.