Skocz do zawartości
IGNORED

Rozwój duchowy

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe, że ludzie udzielający się w wątku o rozwoju duchowym nie potrafią samodzielnie sklecić dwóch zdań i poprzestają na wklejkach. Tyle to potrafi najprostszy bot, nawet nie potrzeba człowieka, a co dopiero "duchowo rozwiniętego".

Jestem Europejczykiem.

Terlikowski rozwinął się duchowo, to oczywiste.

"Tomasz Terlikowski: Idźcie zobaczyć ten film. Warto

Ten film trzeba zobaczyć. Agnieszka Holland stworzyła dzieło, które stawia Europie (a nie tylko Polakom) poważne pytania. O solidarność, o chrześcijaństwo, o Ewangelię.  

Policjant spogląda na jedną z tych osób i uznaje, że ma ciemny kolor skóry. I wtedy pada żądanie, by osoba ta zaczęła mówić po polsku. "Ojcze nasz, któryś jest w niebie" — zaczyna mówić kobieta, a zarazem potem dołączają do niej młodzi anarchiści i zaczynają modlić się razem. "Sp…dalać" — rzuca policjant. To oczywiste nawiązanie do pytania, jakie zadawano Żydom w czasie okupacji, ale ta scena stawia z całą mocą pytanie o to, co jest postawą chrześcijańską: przyjęcie uciekinierów, zaopiekowanie się nimi, czy budzenie do nich niechęci i nienawiści. "Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść; byłem spragniony, a daliście Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie" — mówi Jezus. A potem dopowiada do tych, którzy nie wejdą do Jego Królestwa: "Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie". I oglądając ten film, można zadać sobie pytanie, kto jest po czyjej stronie.

Z tych powodów zachęcam do obejrzenia filmu. To nie jest antypolska agitka, to nie jest atak na wartości, ale dobre kino o ważnych sprawach."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No, no, no - panie Tomaszu. 

Ukryta Zawartość

W dniu 15.09.2023 o 12:27, TomekL3 napisał:

Co ma piernik do wiatraka. Drażni Cię to, masz więc z tym problem i okazję do ogarnięcia swego ego.

coś taki rozdrażniony? 😄 

30 minut temu, TomekL3 napisał:

Załóż temat Antykatolicyzm, mit czy żydowska przypadłość.

wstałeś lewą nogą? 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bashar, ogromna wiedza dotycząca nas i naszej rzeczywistości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stek bzdur. Ty wierzysz w te wszystkie powyższe bzdety?

To nie kwestia wiary a praktyki. Dla Ciebie stek bzdur i ja to rozumiem i akceptuję. Komuś innemu będzie pomocne.
5 minut temu, TomekL3 napisał:

To nie kwestia wiary a praktyki. Dla Ciebie stek bzdur i ja to rozumiem i akceptuję. Komuś innemu będzie pomocne.

A gadoidy? Jak sobie z nimi radzisz?

Widzisz je?

Ja ich nie widzę, kiedyś pewnie tak. Nie każdy je widzi, może być zablokowany dostęp do tego. Natomiast odczuwam obecność, fizyczne ataki podczas snu lub ingerencje w sny.
Godzinę temu, TomekL3 napisał:

Ja ich nie widzę, kiedyś pewnie tak. Nie każdy je widzi, może być zablokowany dostęp do tego. Natomiast odczuwam obecność, fizyczne ataki podczas snu lub ingerencje w sny.

A moze wtórne skojarzenie występuje?

A moze wtórne skojarzenie występuje?

Inaczej, ja nie mam takiej ,,wizury,, natomiast świetnie ,,widzi,, to kilka osób z mojego otoczenia, z którymi często współpracuję przy odpinaniu bytów pasożytniczych.
Można powiedzieć, że moja rola jest w prowadzeniu procedury odpięcia.

Z doświadczenia zauważam u kobiet większą wrażliwość na obecność/widzenie energetycznych bytów. Mężczyźni też takie ,,zdolności,, posiadają. Świetnie widzą małe dzieci.
6 godzin temu, jello napisał:

bzdety

Wszystko jest energią, informacją i energią, w wszechświecie niczego innego nie ma, nie było i nie będzie.

W dniu 23.06.2019 o 10:37, TomekL3 napisał:

Rozwój duchowy to przede wszystkim poznanie siebie

Święte słowa.

W dniu 23.06.2019 o 12:42, TomekL3 napisał:

Niestety silne przywiązanie do materii robi swoje

To prawda, ludzi nie posiadają dość sił by oprzeć się ego i mamonie.

6 minut temu, 747 napisał:

Rozwój duchowy to przede wszystkim poznanie siebie

Odkrycie i obserwacja swojej ciemnej strony jest najważniejsza

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

W dniu 24.06.2019 o 12:05, boomaga napisał:

obawiam się, że osoby tak naprawdę zainteresowane tym tematem są zajęte właśnie rozwojem duchowym i chyba widzą bezcelowość dyskusji na ten temat.

Ten wątek stanie się znów jałową przepychanką tych co widzieli, ew tych co słyszeli, że inni coś widzieli.

Niestety ludzie przeżywają swoje życie, nie wiedząc ani na jakim świecie się znaleźli, ani nie znając jego praw, co dopiero zadać im proste pytanie - po co żyjesz?

Reakcje na tak postawione pytanie są niezwykle różne.. i niezwykle interesujące, pokazują oczywiście punk w jakim tkwią, - najczęściej parter lub piwnica piramidy wiedzy na temat sensu wszystkiego.

5 minut temu, jakub102 napisał:

Odkrycie i obserwacja swojej ciemnej strony jest najważniejsza

To prawda, ale radzę również poznać swój prawdziwy potencjał.

To bezcenne doświadczenie.

Uwalnia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.