Skocz do zawartości
IGNORED

Hegel H90 lub Rost jako streamer z serwera NAS (DLNA)

drago44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy Hegel H90 lub Rost są w stanie brzmieniowo po sieci być lepsze od zestawu CA Stream Magic CXN + Yamaha AX801 ?

Kolumny Dynaudio DM 2/8, pokój 17m2, muzyka z NAS to głównie jazz

Jestem otwarty na zmianę brzmienia, ważne aby był progres w jakości dźwięku.  Byłem na odsłuchach Hegla w salonie ale z innymi kolumnami (Emit 20, Silver 100, KEF 300), niestety brzmienie nie przypadło mi do gustu

Proszę o ewentualne opinie

pozdrawiam

A już sam sobie nie odpowiedziałeś..? Posluchaleś Hegla z Dynkami serii Emit które od serii DM różnią się tylko wyglądem. Niestety Dynki i Hegel h90 to wyjątkowo plastikowe i amuzykalne granie, coś jak plastikowe, biurkowe głośniczki komputerowe ze sklepu wszystko za 4 zyle. To specyficzne połączenie a Hegel Rost jeszcze bardziej idzie w suchość, sterylność, brak wypełnienia jak H90 czyli będzie tragedia. Pamiętam pierwsze wrażenia chłopaków z Top Hi Fi jak im Hegla Rosta na salon przysłali hahaha. Był ten sam efekt co u mnie z H90. Podsumowując Rost i H90 nie dla Dynek ale o tym już sam się przekonałeś.

-Salva Mea-

Witam

Hegel H90 wypożyczony do domu. Warunki odmienne od salonowych, z moimi Dynaudio DM2/8 dogadał się idealnie, delikatnie utemperował bas i dodał więcej blasku na wysokich..., jestem bardzo zdziwiony wynikami odsłuchu w salonie, w moim przypadku zupełnie niezgodne z domowymi...ku przestrodze...

Temat zamknięty

pozdrawiam

Godzinę temu, drago44 napisał:

Witam

Hegel H90 wypożyczony do domu. Warunki odmienne od salonowych, z moimi Dynaudio DM2/8 dogadał się idealnie, delikatnie utemperował bas i dodał więcej blasku na wysokich..., jestem bardzo zdziwiony wynikami odsłuchu w salonie, w moim przypadku zupełnie niezgodne z domowymi...ku przestrodze...

Temat zamknięty

pozdrawiam

Wniosek taki, że akustyka ma ogromne znaczenie, miałem H90 też w swojej "jaskini" i nie powiedziałbym, że gra plastikowo. Może naturalnie, a raczej neutralnie, bo nie koloryzuje.

Znam takich co w nieskończoność przerzucają monitory, wzmacniacze, odtwarzacze, bo ciągle coś nie pasuje.

Akustyka, akustyka i jeszcze raz akustyka, bawią mnie forumowe pytania jak co z czym gra, bo za ch....a pytający nie rozumie, że to nie ma sensu, ze względu na akustykę wlaśnie,  a tą każdy z nas ma inną. 

Ten sam zestaw, może diametralnie inaczej zagrać u każdego z nas o czym szanowny kolega drago44 sie przekonał.

Tylko się cieszyć z takiego dopasowania Hegla z kolumnami i resztą pomieszczenia.

Pzdr

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

W dniu 13.09.2019 o 16:32, sir.jax napisał:

Wniosek taki, że akustyka ma ogromne znaczenie, miałem H90 też w swojej "jaskini" i nie powiedziałbym, że gra plastikowo. Może naturalnie, a raczej neutralnie, bo nie koloryzuje.

Znam takich co w nieskończoność przerzucają monitory, wzmacniacze, odtwarzacze, bo ciągle coś nie pasuje.

Akustyka, akustyka i jeszcze raz akustyka, bawią mnie forumowe pytania jak co z czym gra, bo za ch....a pytający nie rozumie, że to nie ma sensu, ze względu na akustykę wlaśnie,  a tą każdy z nas ma inną. 

Ten sam zestaw, może diametralnie inaczej zagrać u każdego z nas o czym szanowny kolega drago44 sie przekonał.

Tylko się cieszyć z takiego dopasowania Hegla z kolumnami i resztą pomieszczenia.

Pzdr

Prawda w 100%! 

W dniu 13.09.2019 o 15:16, drago44 napisał:

Hegel H90 wypożyczony do domu.

Tak bardzo chciałeś tego Hegla, że mimo iż kompletnie ci się nie podobał w salonie to przytargałeś go do domu. I pięknie gra. Gra bo tak bardzo chcesz go posiadać, że ci gra. To jest wytłumaczenie i tyle. Tak często bywa. Ja też tak miałem.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Godzinę temu, Misio38 napisał:

Tak bardzo chciałeś tego Hegla, że mimo iż kompletnie ci się nie podobał w salonie to przytargałeś go do domu. I pięknie gra. Gra bo tak bardzo chcesz go posiadać, że ci gra. To jest wytłumaczenie i tyle. Tak często bywa. Ja też tak miałem.

Twoja wypowiedź jest jaskrawym przykładem anomalii tego forum.. czyli, że Ty czytając tylko opinię wiesz lepiej jak komuś gra pomimo konkretnych zapewnień i faktów... 

Gratuluje pewności siebie.

Roon + SOtM sMS-200 Neo, DAC-Wolfson WM8741, Denon DCD-1700NE, Naim Supernait 2, ProAc Response DB1, REL T/5x

To częste i normalne zjawisko. Nie ma się co boczyć. Nie przeczę przecież, że koledze obecnie się podoba. Mogę być i anomalią. Mi to w niczym nie przeszkadza.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Czytanie ze zrozumieniem Panowie...

....nie napisałem że pięknie gra, tylko że dogadał się idealnie z moimi monitorami i pomieszczeniem. Dalej nie jest to mój docelowy system...

Na półce mam jeszcze Creek'a Evolution 100A i być może to będzie kierunek moich poszukiwań, do tego MA Silver 100 i zobaczymy ..., będzie ciekawie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.