Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja i jej postrzeganie forumowiczów - bany , punkty , itp itd

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Amator 2b napisał:

Ma jednak znaczenie kto jest obrażającym a kto obrażanym i co jest przedmiotem obrazy.

Jak PiS przejmie pełną kontrolę nad forum (pewnie już niedługo) to będzie Kolega chroniony ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość

(Konto usunięte)

Sami sobie winni a moderacja każe kogo ? Ja tam głosu nie zabieram i skoro tam to nie problem to dlaczego gdzie indziej to " wulgaryzmy " , podwójne standardy wersja Perfect 

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Jak PiS przejmie pełną kontrolę nad forum (pewnie już niedługo) to będzie Kolega chroniony ;-).

Następny " prawie zabawny " co mam wspólnego z PiS em?

1 minutę temu, subfan napisał:

Następny " prawie zabawny " co mam wspólnego z PiS em?

To taka luźna dywagacja, jak nietrafiona to sorry ;-). Była oznaczona symbolem żartu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, subfan napisał:

Ja tam głosu nie zabieram i skoro tam to nie problem to dlaczego gdzie indziej to " wulgaryzmy " , podwójne standardy wersja Perfect 

bocznica jest dla juzerów

otwarte forum czyta "cały" świat ?

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Kolejny raz jestem zmuszony przypomnieć, że nie jestem zwolennikiem PiSu. 

K..a!

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

Gość

(Konto usunięte)

I jaki z tego wszystkiego morał?? Napisał ponarzekał i tyle w temacie.  Wszystko będzie po staremu bo już moderacja czytała temat a głosu nawet nie chce im się zabierać no bo po co a przy pierwszej lepszej okazji pokaże się subfanowi jak można wyłapać bana za " wulgaryzmy " czy też może " atak na moderacje " czy też " atak personalny " huhu już rączki zacierają!!

• Moderatorzy

Panowie ,

Piszę o sobie , więc proszę mnie nie wzywać mnie w wątku " niech admin coś odpowie" bo nie czytam 99% wątków , bo mnie nie interesują lub brzydzi nadmierne obrzucanie się przez Was błotem. Jak ktoś coś ode mnie chce niech pisze priva albo zgłasza dowolny wpis z komentarzem, że chodzi o konkretną reakcję admina bez punktów. Admini na zgłoszenia reagują. Na błoto nie zawsze bo forum jest nasze wspólne i jeśli naprawdę robicie syf to raczej należałoby wątek zamknąć trwale lub czasowo.

Co do błota to jak lubicie się taplać to Wasza sprawa , ja się staram za mocno nie wciskać.

Jednak jeśli ktoś pisze zgłoszenie to reaguję, i jeśli agresor przegina pałę do dostaje punkty.

Czasem zdobywca punktów dostaje bana. Ban bywa nieproporcjonalny bo łapie kumulację jeśli punktowany był na ostatnich stronach mocno negatywnie aktywny. Nie wiem jak innym adminom , ale mnie się nie chce cenzurować waszych wypowiedzi i poświęcać czasu. Mam na myśli to, że czasem na rozgryzienie Waszych pyskówek to i pół godziny jest mało.

Możliwe , że ktoś może oberwać bana zbyt dużego. Czasem system coś spitoli czasem admin klepnie na szybko.

Jak macie zastrzeżenie piszcie zgłoszenie lub priva.

4 godziny temu, Lech36 napisał:

Lech36,  przypadkiem  wpada taka perełka jak Twój wpis. Co mam robić jako admin ? Czyścić wątek ? Dawać punkty za troling.

Szkoda czasu na pierdoły. Rozumiem, że to żart ale potem są wpisy że moderacja nie działa.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość

(Konto usunięte)

Co ty wogole piszesz ??? Jakie info , jakie privy jak ban uniemożliwia korzystanie z wiadomości i zostaje poczta na adresy 3 - pomoc , reklama i naczelny.  Korzystałem ze wszystkich i zostałem olany przez każdego- tyle dyskusji w sprawie 30 dniowego bana , odwołanie??? Ty naprawdę w kabarecie spróbuj szczęścia bo sam nie wiesz co piszesz i to nie jest atak na moderacje w twojej osobie tylko odpowiedź na pisanie głupot w które sam nawet nie wierzysz.  Spróbuj się skontaktować z kimś z tych adresów jako forumowicz !!! 

42 minuty temu, stench napisał:

Jak macie zastrzeżenie piszcie zgłoszenie lub priva.

Żeby pisać to ktoś musi odpowiadać, po co zatem pisać skoro to jest głos wołającego na puszczy?

1 godzinę temu, stench napisał:

...czasem na rozgryzienie Waszych pyskówek to i pół godziny jest mało.

Ale po co? Każdy za swoje czyny odpowiada. Zastanawianie się kto zaczął, czy doszukiwanie się prowokacji to dziecinada. A pozwalanie aby nazywać kogoś "idiotą", bo kilku userów, w tym mod uważają go za idiotę nie skomentuję. To było rok... a można dwa temu, i miejmy nadzieję nigdy nie wróci.

Co razi? Że jest kilku Userów, których posty w 99% to zwykły troling, nie związany z tematem, a skierowany pod adresem innych. Powinno ich dawno tu nie być, a pomimo zgłoszeń nadal są, i to w czołówce najaktywniejszych. Na pierwszy rzut oka widać kto pisząc na temat przegnie, a kto istnieje tylko po to, by przeginać.

7 godzin temu, slawek.xm napisał:

ocena jest zazwyczaj trudna a przypadki oczywiste zdarzają się rzadko

Wprost przeciwnie! Jak ktoś przegnie pod Twoim adrese. , to z zasad dyskusji wynika, że powinieneś go zgłosić, a nie traktować to jako pozwoleniena przeginanie pod jego adresem.

7 godzin temu, subfan napisał:

Przeczytaj tematy na bocznicy o polityce itp. Tam obrzucają się gnojem i jakoś banów nie widać... 

Sami sobie takie standardy wypracowali to niech się w tym gnoju taplają. Szkoda, że moderacja toleruje polityczne gnojarstwo w innych wątkach. 

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

13 godzin temu, Amator 2b napisał:

Kolejny raz jestem zmuszony przypomnieć, że nie jestem zwolennikiem PiSu. 

K..a!

Wierzę na słowo pisane, w takim razie przepraszam.

15 godzin temu, subfan napisał:

jaki z tego wszystkiego morał?? Napisał ponarzekał i tyle w temacie. 

Ciesz się że w ogóle mogłeś to co czytam napisać.....pamiętam nieodległe wcale czasy gdy jakakolwiek wzmianka o nieregulaminowym ukaraniu mnie (inni też tego doświadczali) była jako atak na moderację i trolling karana do skutku, czyli do 10-cio dniowego bana za punkty. 
I żeby było jasne, nie obrażałem nikogo z forum. Wystarczyło niepochlebnie o ideologicznie jedynie słusznych napisać, albo jakiś żart który się nie spodobał wkleić w stosownym temacie. Jakieś nieopatrzne nieszkodliwe zdanie nie na temat napisać.....czy odpowiedzieć moderatorowi (nawet na PW) we własnej obronie na chamski prowokacyjny wpis.
Mogłem w taki sposób (na rok) blisko 20 10-dniowych banów złapać, używali mnie chyba do zabawy; ile i jak szybko można dać mi punkty za frajer. Na szczęście ten czas minął.....bo piszący w taki otwarty sposób jak Ty zazwyczaj wylatywali z forum z hukiem.

Co do jednego masz (macie) zupełną rację.
Kontakt z prowadzącymi forum praktycznie nie istnieje.
Od jakiegoś czasu co jakieś pół roku zdejmowany jest ze mnie w jednym z tematów (podobno dożywotni) jedyny ban jaki miałem. Jak tylko coś napiszę za kilka dni powraca znowu z pięknym w teorii "formularzem kontaktowym"  z którego wielokrotnie korzystałem i nikt nigdy słowem nie odpowiada. 
Należy przypomnieć że ten ban to pozostałość po niechlubnej (nie boję się użyć tego słowa) ideologicznej działalności poprzedniej moderacji.
I choć mi na pisaniu tam wcale nie zależy, należałoby w końcu się odnieść do tego co ma miejsce.....chciałbym się w końcu dowiedzieć czy to tylko system czy ktoś realny się mną dalej tak nieładnie na tym forum bawi.....niczego więcej nie oczekuję.
Pytałem (nieraz) o to moderatorów.....też cisza.   ?

Teraz dostrzegłem że między innymi @slawek.xm mnie uprzedził w tym co na samym początku napisałem....ale sądząc po dalszych wpisach nie zaszkodzi to powtórzyć, nawet pogrubić.  

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

2 godziny temu, Maju napisał:

pozostałość po niechlubnej (nie boję się użyć tego słowa) ideologicznej działalności poprzedniej moderacji.

Niechlubnej bo niezgodnej z ideologią, którą Ty uznajesz za słuszną?

13 minut temu, Bobcat napisał:

Niechlubnej bo niezgodnej z ideologią, którą Ty uznajesz za słuszną?

Nie masz innego pomysłu na udział w Forum, niż rozliczanie innych z głupot, które do Twojej głowy przychodzą? Rzecz w tym dziecko drogie, aby działania moderacji nie były dyktowane jakąkolwiek ideologią. Jak widać Ciebie i już dwóch lajkoklikaczy,  przerasta wyobrażenie sobie takiego stanu rzeczy. Uczciwość, sprawiedliwość, równość - znasz takie słowa? 

Gość

(Konto usunięte)

To nie jest działanie systemu i tylko idiota może to tak tłumaczyć bo zaraz następny moderator pisze że traci nerwy jak widzi dany Nick w następnej kłótni więc kto może tracić nerwy system czy moderator ??? Żale typu " czasem trzeba czytać 30min wasze spory żeby dotrzeć kto ma rację itp" a że tak grzecznie zapytam .... KOGO TO INTERESUJE??? MACIE TAKĄ FUNKCJE I OD TEGO TU JESTEŚCIE A JAK ZA DUŻO MACIE NA GŁOWIE TO ZAWSZE MOŻNA ZREZYGNOWAĆ!!!  Funkcja moda to nie tylko wlepianie kar i punktów które to tylko  większości się w tej funkcji spodobały. Regulamin jest ale dla kogo ? Jak można to w ogóle traktować poważnie jak na każdym kroku moderacja sama go łamie???

GDZIE JEST REGULAMIN DZIAŁANIA I PRACY MODERACJI ???????????

Może czas pomyśleć o punktach dla moderacji przyznawanych przez forumowiczów za bezprawne i niezgodne z regulaminem zachowanie i banach w pokazywaniu się na forum za takie dydtatorskie zachowania ??? Kto punktuje punktujacych????

4 minuty temu, subfan napisał:

To nie jest działanie systemu...

Różnie może być. Przy każdej aktualizacji systemu przychodzą mi te same powiadomienia, o faktach sprzed miesięcy, a może i sprzed lat. Nie wykluczone, że bany też się w jakiś dziwny sposób odnawiają? Ostatnio miałem 2pkt, a wszystkie kary po terminie. Ale znikło. 

Gość

(Konto usunięte)

Ja pisze o sobie . Raz 10 dzni przy 12 pkt a teraz 30 dni przy 6 pkt  - sam @stench wyjaśnił że moderacji wyskakuje bezpiecznik jak widzą powtarzające się nicki- gdzie jest o tym mowa w regulaminie się pytam ?  Dyktatura i Putynizacja to mało powiedziane - samkwolka i prywatne vendetty to jest forumowa rzeczywistość!!

43 minuty temu, subfan napisał:

...forumowa rzeczywistość!!

Pewnego subiektywizmu, czy różnic w ocenie sytuacji, dokonanej przez różne osoby, nie da się uniknąć. Mnie bardziej boli, że gdyby rzetelnie potraktować za pomocą Regulaminu i Netykiety kilka najpopularniejszych wątków i kilku liderujących w rankingu userów, to by ich tu po prostu nie było. A jednak są. Kiedyś zgłaszałem - brak reakcji. Teraz mi się zgłaszać nie chce. 

Ps.

Tak wiem, Żdanow mi zapłacił za obronę pedofili.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

gdyby rzetelnie potraktować za pomocą Regulaminu i Netykiety kilka najpopularniejszych wątków i kilku liderujących w rankingu userów,

Ty byłbyś pierwszy... bez wątpienia. 

Gość

(Konto usunięte)

To jest łańcuch poparcia modów przez innych modów! Dostałem 30 dni za 6pkt , może kogoś poniosło? Jak tak to zobacz co mi odpisali w mailu ?! Widocznie tak musi być a nie  - UPS no faktycznie coś z tym da się zrobić bo za srogo było,  to samo naczelny - w wielkim skrócie podał adresy do kontaktu i kazał spadać,  zero zainteresowania .

14 minut temu, slawek.xm napisał:

czasem zaskakujez mnie  ?

Po prostu pogodziłem się z "faktami" przedstawianymi tu w roli argumentów. Przy okazji streściłem 90% zawartości Bocznicy. 

Gość

(Konto usunięte)

Mam prośbę,  nie wyciągajcie tu swoich problemów bo nie o tym jest temat . Dziesiątki stron ciągną się wasze spory więc nie chce tu mieć takiego gnoju. 

10 minut temu, subfan napisał:

...nie chce tu mieć takiego gnoju. 

Sprawa Twoja jest tylko wierzchołkiem góry lodowej. Więc proponuję zamknąć ten wątek, a dalszą dyskusję przekierować do właściwego. W sumie dziwne, że jeszcze to się nie stało.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.