Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

KALIBER vel rydz .

9 minut temu, Riczi75 napisał:
18 minut temu, caleb66 napisał:

A Ciebie pupa .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Pupa to Ciebie bo jeszcze tatusia czujesz

Kuźwa panowie... Co to za teksty...
Tego nawet nijak skomentować nie można.
Nie dawajcie się sprowokować i się nie odsłaniajcie do końca, bo rozwiewacie wszelkie wątpliwości na swój temat.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Kuźwa panowie... Co to za teksty...
Tego nawet nijak skomentować nie można.
Nie dawajcie się sprowokować i się nie odsłaniajcie do końca, bo rozwiewacie wszelkie wątpliwości na swój temat.

Ok. Zszedłem do jego poziomu . Już nie dam się sprowokować . 

Edytowane przez Riczi75
3 godziny temu, jezz napisał:

Jesli chodzi o giełde to różnie bywa.

Lotos

2015- 30 PLN

2019- 100 PLN

Możesz się odnieść.

Czemu nie?

2015 30 zł

listopad 2019 99 zł

12 marzec 2020 40 zł

dzisiaj 61,70

Mam nadzieję że sprzedałeś w 2019.

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, jezz napisał:
22 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

jeśli sprzedawczyni w sklepie ma więcej zarabiać to chyba nie da jej tego właściciel sklepu z własnej kieszeni, prawda?

Mozna tez popracować nad zwiększeniem obrotu.

Poza tym czy ktos widział właściciela, który dał sprzedawczyni podwyżkę z własne, nieprzymuszonej woli? No kaman?

Tz. jak pracować nad zwiększeniem obrotu? Obrót nie zależy tylko od tego jak my o niego zadbamy i od wprowadzonych ustaw.To tak nie działa.

Oczywiście, że właściciel nie da więcej niż uzna za stosowne. To jest takie trochę komunistyczne myślenie by o nas zadbał ktoś inny. Mamy sami zadbać o siebie a nie czekać aż nam ktoś da, bo co bo nam się należy?
Pracowałem w pewnej firmie 6 lat, firma pod nosem szybki dojazd. Ale zwolniłem się bo nie dostałem odpowiedniego, moim zdaniem, wynagrodzenia. Szef był mocno zdziwiony gdy przyniosłem wypowiedzenie, dopiero wtedy chciał rozmawiać o podwyżce i pytał ile mi inni zaproponowali. Byłemu szefowi robię zlecenia prywatnie a nie jako pracownik. I wszyscy zadowoleni.

3 godziny temu, Riczi75 napisał:

Teraz cena hurtowa ropy najniższa od 1986 r a cena na stacjach w okolicy 3.50.

U mnie ponad 4 (chociaż może już trochę mniej).

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

7 minut temu, fozzie napisał:

U mnie ponad 4 (chociaż może już trochę mniej).

Podobnie chodź są też poniżej 4 

Ostatnio  4.07 za 95

Edytowane przez asterix1

Przy takiej cenie baryłki na świecie to powinni mi dopłacać, żebym chciał kupić ? :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

"Zwalnianie pracowników mailem, przymusowy urlop, pozbawianie pracowników odpraw. Takie zapisy znalazły się w rządowym projekcie trzeciej "tarczy antykryzysowej"."

Taaa...

Ciekawe.

Może udający związkowca właściciel psa Kacperka się objawi, bo coś go od dłuższego czasu nie widać.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Ale cena ropy poniżej zera ty tylko tej zakontraktowanej wcześniej na rynek amerykański . 

20 minut temu, Riczi75 napisał:

Ale cena ropy poniżej zera ty tylko tej zakontraktowanej wcześniej na rynek amerykański . 

Dokładnie. Daje to pogląd co się dzieje na runku światowym. I ile w cenie paliwa na stacjach jest ceny surowca do jego produkcji.

Reszta to inne koszty i podatki.

Gość

(Konto usunięte)

Dokładnie. Daje to pogląd co się dzieje na runku światowym. I ile w cenie paliwa na stacjach jest ceny surowca do jego produkcji.

Reszta to inne koszty i podatki.

I teraz raczej na stacjach już nie spadnie po całej akcji z koronawirusem . Rządy będą szukały pieniędzy gdzie popadnie . 

9 minut temu, Riczi75 napisał:

I teraz raczej na stacjach już nie spadnie po całej akcji z koronawirusem . Rządy będą szukały pieniędzy gdzie popadnie . 

Bo Kowalskiego najłatwiej okraść dokładając nowy podatek do paliwa i energii.
Czasami czytałem wpisy: " mnie nie obchodzi ile kosztuje benzyna bo nie mam samochodu ".
To samo dotyczy 500+..." Co mnie to obchodzi przecież to nie z mojej kieszeni tylko państwo daje " czasami nawet, że to PiS daje.

Edytowane przez Kalasanty Ciaputko
Gość

(Konto usunięte)
16 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Bo Kowalskiego najłatwiej okraść dokładając nowy podatek do paliwa i energii.
Czasami czytałem wpisy: " mnie nie obchodzi ile kosztuje benzyna bo nie mam samochodu ".
To samo dotyczy 500+..." Co mnie to obchodzi przecież to nie z mojej kieszeni tylko państwo daje " czasami nawet, że to PiS daje.

A już Morawiecki zapowiedział że firmy bedą musiały ponieść dodatkowe koszty. Dość że wiele ledwo przędło to teraz nawet jak zniosą ograniczenia to ludzie z większym dystansem podejdą do wydawania kasy . A ci  jeszcze firmy dobiją . 

A to 500+ idą ze wzrostu gospodarczego . To jest około 40mld zł rocznie . A przez 5lat to jakies 200mld . Teraz mamy dodruk pieniądza i zapożyczanie na razie na 78mld a co będzie dalej . Nie można było 500+ naprawde potrzebujacych dać a pozostałą nadwyżkę trzymać na taką ewentualnośc jak teraz bądż spłacać wczesniejsze zobowiązania  ? 

Edytowane przez Riczi75

========================================================

mam wam wszystkim cos do obwieszczenia .Ja założyciel tego tematu opuszczam go .

Mam swoje wewnętrzne powody aby tak postąpić ,nadal sprzyjam PIsowi ale ten temat opuszczam .

Głównym powodem jest to że bardziej kocham muzyke niż polityke i nigdy nie czulem sie dobrze piszac tu .

Założylem ten temat pod wpływem impulsu ,nie wyrzekam sie tego ale musze byc uczciwy wobec ludzi .

Niechce prowadzic tego tematu ,urzerac sie z ludzmi i tak dalej .To ze swoje politycznie wiem to inna kwestia .

tak wiec niech ktos ogarniety obejmie schede po mnie i poprowadzi to dalej .

================================================================

Tz. jak pracować nad zwiększeniem obrotu? Obrót nie zależy tylko od tego jak my o niego zadbamy i od wprowadzonych ustaw.To tak nie działa.

Nie, tak to nie dziala

Celem jest zwiekszenie ZYSKU a nie OBROTU.
Zwiekszenie obrotu nie jest rownoznaczne z zwiekszeniem zysku.

To podstawy

od lat mamy chory system podatkowy sprzyjajacy wszelkim przekretom .to nie jest wina Polskich rzadow a systemu w ktory weszlismy .

To jest złożona kwestia .z jednej strony witajcie w stabilnym systemie a z drugiej strony globalne wykorzystanie gospodarki Polski ....

podalismy reke diablu .......

14 minut temu, atmeg napisał:

od lat mamy chory system podatkowy sprzyjajacy wszelkim przekretom .to nie jest wina Polskich rzadow a systemu w ktory weszlismy .

To jest złożona kwestia .z jednej strony witajcie w stabilnym systemie a z drugiej strony globalne wykorzystanie gospodarki Polski ....

podalismy reke diablu .......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

he  he . ale jak juz pisałem ,odpadam .PIS poradzi sobie bez mojej pomocy :).

porzucam polityka .....

wracam do muzy ...

:)

wole posłuchac tego niż jak drzecie tu ryja :)

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Czemu nie?

2015 30 zł

listopad 2019 99 zł

12 marzec 2020 40 zł

dzisiaj 61,70

Mam nadzieję że sprzedałeś w 2019.

Ale wiesz dlaczego teraz są spadki czy podobnie jak z ursusem?

Poza tym bardzo lubię jak piszesz o giełdzie. Tak duźo mogę się dowiedzieć.

W ogóle z twoich postów duzo można się dowiedzieć?

3 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Panie Kalasanty, pan uważa ze 9brót w sklepie zalezy od ustaw?

Jest wiele sposobów żeby zwiekszyć obroty w sklepie.

1 godzinę temu, xajas napisał:

Celem jest zwiekszenie ZYSKU a nie OBROTU.
Zwiekszenie obrotu nie jest rownoznaczne z zwiekszeniem zysku.

To podstawy

No to jeszcze poopowiadaj

Chętnie posłucham.

Edytowane przez jezz
19 minut temu, jezz napisał:

Ale wiesz dlaczego teraz są spadki czy podobnie jak z ursusem?

Poza tym bardzo lubię jak piszesz o giełdzie. Tak duźo mogę się dowiedzieć.

W ogóle z twoich postów duzo można się dowiedzieć?

Panie Kalasanty, pan uważa ze 9brót w sklepie zalezy od ustaw?

Jest wiele sposobów żeby zwiekszyć obroty w sklepie.

No to jeszcze poopowiadaj

Chętnie posłucham.

Z jakim znowu ursusem???

pier**lisz jak zwykle w stylu Pytona delfickiego (a właściwie bieszczackiego), typowe mędzenie starego zgreda. Pa.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.