Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, Riczi75 napisał:

Są inni kandydaci ale szans na kampanie nie mają dzięki koronawirusowi?

Szanse są , w innej formie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parę dni temu, również mieli okazje wykazać się(debata w Onecie) ale z tego co czytałem to „ wungiel” i susza zdominowały rozmowę  ( wisienką na torcie było info, że pod mostem Poniatowskiego żyją  bobry).

Kolejna okazja to debata w TVP chyba Biedroń na nią się szykuje i Bosak.

??‍♂️

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez notoryczny

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, notoryczny napisał:

https://www.newsweek.pl/polska/debata-prezydencka-wybory-prezydenckie-2020-gdzie-ogladac/v19lmtm

Parę dni temu, również mieli okazje wykazać się(debata w Onecie) ale z tego co czytałem to „ wungiel” i susza zdominowały rozmowę  ( wisienką na torcie było info, że pod mostem Poniatowskiego żyją  bobry).

??‍♂️

I juź moźe być ciekawiej. Zauwaź tylko źe prezydentunio lansuje sie w pseudo polskiej telewizji a inni na to szans nie mają . Wiesz źe duźa częśc elektoratu ,zwłaszcza waszego nie korzysta z internetu wiec takie debaty to o  dupę trzasnąć. 

Kolejny hipokryta jesteś .

Edytowane przez Riczi75
Teraz, Riczi75 napisał:

I juź moźe być ciekawiej. Zauwaź tylko źe prezydentunio lansuje sie w pseudo polskiej telewizji a inni na to szans nie mają . Wiesz źe duźa częśc elektoratu ,zwłaszcza waszego nie korzysta z internetu wiec takie debaty tobi dupę trzasnąć. 

Kolejny hipokryta jesteś .

Toż otrzymali możliwość uczestniczenia w debacie TVP,. Jeśli cześć elektoratu „ naszego” hehe nie korzysta z internetu to tym lepiej dla waszego ☺️ Możecie im bajki wciskać drogą światłowodową. 
P.S. TVN ma bardzo duża oglądalność i tam jest miejsce na spotkanie kandydatów lewicowych ( hipokryto)

Gość

(Konto usunięte)
24 minuty temu, notoryczny napisał:

Toż otrzymali możliwość uczestniczenia w debacie TVP,. Jeśli cześć elektoratu „ naszego” hehe nie korzysta z internetu to tym lepiej dla waszego ☺️ Możecie im bajki wciskać drogą światłowodową. 
P.S. TVN ma bardzo duża oglądalność i tam jest miejsce na spotkanie kandydatów lewicowych ( hipokryto)

Zrozumiałes co napisałeś. Debata sama w sobie ma przyciągać wyborców . A jak moze opozycyjny kandydat dotrzec do waszego elektoratu i ewentualnie wyjaśnic swój ogląd na sprawy Polski i być moźe przekonać do swoich racji jak wasz nie ma internetu.

Uczciwa debata w TVP Polsat czy Trwam moźe by zmieniła coś w moim postrzeganiu całej sprawy a tak to wygląda jakbyście jednak zakładali źe mimo wszystko wynik moźe być inny . O hipoktyzji podtrzymuje 

Tytaj nie chodzi o nic innego jak tylko UCZCIWOŚĆ a to co się dzieje jest dalekie od niej .

Edytowane przez Riczi75
36 minut temu, jezz napisał:

Nie fakty, dostosowałem język do tego jaki ty stosujesz.? przeciez ty be, słow debil, idiota, pier**lisz, nie umiesz posta napisać. A na te 1000 m3 to juz wiesz gdzie pisać zażalenie, Antonov Airlines.

No i widzę tyle masz do powiedzenia.

Oprócz personalnej przypierdalanki,nic.

No to jak jest z ta objętościa 1 tony?

Mi już się znudziło.

No i widzisz hjaki pajac z ciebie. Masz konkretne dane a piszesz o wszystkim, tylko nie o tym.

No i te głupkowate pytania. Dwóch liczb nie umiesz podzielić?

Nie ma sprawy, jak będę miał czas to przygotuję ci tabelkę.

Notorycznemu też się przyda bo ma podobny problem. No ale w OHP może dzielenia nie przerabiali.

A i Zajkowski jak wróci z Bieszczadów to się w wiedzę ubogaci ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, notoryczny napisał:

https://www.newsweek.pl/polska/debata-prezydencka-wybory-prezydenckie-2020-gdzie-ogladac/v19lmtm

??‍♂️

"Wungiel" ktory ci się wkradł nie jest bez znaczenia . Nie dawniej jak przed wczoraj prezes najbogatrzej spółki na świecie Orlen nawoływał do narodowego kupawania polskich produktów . I super ?jestem za . Tyle tylko ze ten ,kolejny hipokryta nie wspomniał o tym źe nie wywiązuje się z kontraktów wewnętrznych na odbiór naszego węgla a na dodatek statek pełniutki węgla z Kolumbii był rozładowany w porcie. Strzał w plecy Polsce i Polakom serwujecie.

Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, Riczi75 napisał:

"Wungiel" ktory ci się wkradł nie jest bez znaczenia . Nie dawniej jak przed wczoraj prezes najbogatrzej spółki na świecie Orlen nawoływał do narodowego kupawania polskich produktów . I super ?jestem za . Tyle tylko ze ten ,kolejny hipokryta nie wspomniał o tym źe nie wywiązuje się z kontraktów wewnętrznych na odbiór naszego węgla a na dodatek statek pełniutki węgla z Kolumbii był rozładowany w porcie. Strzał w plecy Polsce i Polakom serwujecie.

I tak na koniec jeszcze jeden strzał ? odnośnie węgla . Co z tego źe ten nasz węgiel droźszy od kolumbijskiego czy ruskiego skoro polska państwowa spółka zasiliła by polskiego producenta czyli kopalnie . Pieniadze zostały by na rynku wewnętrznym . Byłby w obrocie i podatki i wygenerowały by pieniądza na socjal. A tak to pieniadze pojechały do Kolumbii ?. No ale fakt , spółka Orlen będzie miała wzrost w zysku i na słupkach inteligentów na tym forum ładnie to będzie wyglądało. Polska i Polacy natomiast na tym stracą 

38 minut temu, Jaro_747 napisał:

No i widzisz hjaki pajac

A ty pajacu już sie nie wyglupiaj i pisz do Antonova, ze z twoich wyliczeń wynika, ze kłmią z tym 1000 m3.

Pisz, jestem ciekaw ich reakcji.

To jeszcze ci powiem, ze ten co wazy 30 i ten co wazy 90 kg zajmie w twoim autobusie tak samo po jednym miejscu ale ten co wazy 180 kilo to juz pewnie dwa. Mozesz to skonsultować z wnukiem, pajacu?

No to na kogo glosujesz, wstydzisz się napisać?

Przeciez i tak jestes tu tylko bytem wirtualnym, na dodatek śmiesznym

46 minut temu, Jaro_747 napisał:

piszesz o wszystkim, tylko nie o tym.

O tym, tylko twoj mozdzek z demencją juz moze nie łapie.

Czy dobrze dostodowalem język do twojego sposobu dyskusji??

20 minut temu, Riczi75 napisał:

I tak na koniec jeszcze jeden strzał ? odnośnie węgla . Co z tego źe ten nasz węgiel droźszy od kolumbijskiego czy ruskiego skoro polska państwowa spółka zasiliła by polskiego producenta czyli kopalnie . Pieniadze zostały by na rynku wewnętrznym . Byłby w obrocie i podatki i wygenerowały by pieniądza na socjal. A tak to pieniadze pojechały do Kolumbii ?. No ale fakt , spółka Orlen będzie miała wzrost w zysku i na słupkach inteligentów na tym forum ładnie to będzie wyglądało. Polska i Polacy natomiast na tym stracą 

Z tego co czytałem to chodzi o to, że nasze kopalnie wydobywają węgiel przemysłowy, a ten zakupiony jest do zastosowań domowych... 

nagrywamy.com

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, przemak napisał:

Z tego co czytałem to chodzi o to, że nasze kopalnie wydobywają węgiel przemysłowy, a ten zakupiony jest do zastosowań domowych... 

Myśle ze i taki i taki sie u nas wydobywa . Jakoś przez dziesięciolecia dawaliśmy radę . ? Myślę ze to kolejna próba na przekierowanie myślenia w tej materii.

26 minut temu, Riczi75 napisał:

Wiesz, mnie bardziej chodziło o to że kandydaci dyskutują o zgranych bez reszty tematach. To ciągłe odgrzewanie kotleta doprowadza mnie do „ niestrawności „. ???‍♂️

Edytowane przez notoryczny

6 minut temu, Riczi75 napisał:

Myśle ze i taki i taki sie u nas wydobywa . Jakoś przez dziesięciolecia dawaliśmy radę . ? Myślę ze to kolejna próba na przekierowanie myślenia w tej materii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

Godzinę temu, Riczi75 napisał:

Tytaj nie chodzi o nic innego jak tylko UCZCIWOŚĆ a to co się dzieje jest dalekie od niej .

W okresie epidemii „ uczciwość „ powinna dotykać innych obszarów życia , dobrze by było żeby mówiono nam na co możemy liczyć, jakie są plany rzadu . Co zamierzają kandydaci począć jeśli wygrają ( mając na uwadze bieżąca sytuację w kraju) A poza tym, co taki prezydent może(niewiele).

Zresztą uczciwość polityka to science fiction.

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, notoryczny napisał:

Wiesz, mnie bardziej chodziło o to że kandydaci dyskutują o zgranych bez reszty tematach. To ciągłe odgrzewanie kotleta doprowadza mnie do „ niestrawności „. ???‍♂️

A to może bajki sobie zaczną opowiadać na tych wirtualnych konferencjach . 

Kotlety bedą odgrzewe bo to tematy wpływajace na stan gospodarki i poskich finansów . A ty jeżeli jesteś na państwowym stołku to masz chyba świadomość że finalnie jak piniążków bedzie mało w porfeliku to sacjalek poleci i pan notoryczny też bedzie miął swój stołek zagrożony .

Problemy państwa nie rozwiazane od lat albo ta nieszczęsna hipokryzja bedzie tematem debat bo to sprawy które powinny być przez rządzacych rozwiązywane a nie zamiatane pod dywan albo zawoalowane , aby się pan notoryczny cieszył ze jest dobrze

To tak jakby cię zona zdradzała a mówiła ci ze jesteś najlepszy w łóżku

Edytowane przez Riczi75
57 minut temu, Riczi75 napisał:

Wungiel" ktory ci się wkradł nie jest bez znaczenia .

A wyngiel importuje sie m.in. dlatego, ze polski jest ujowy dla niektorych odbiorców

O czym mozna bylo ostatnio przeczytać w Gazecie Wyborczej.? .

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, jezz napisał:

A wyngiel importuje sie m.in. dlatego, ze polski jest ujowy dla niektorych odbiorców

O czym mozna bylo ostatnio przeczytać w Gazecie Wyborczej.? .

W czasie kryzysu będzie dobry ?

10 minut temu, przemak napisał:

To odwracając kota ogonem po co utrzymuje się kopalnie na obecnym poziomie . Prywatne jak nie rentowne to się zamyka . A państwowe się trzyma za wszelką cenę . Mozna było przekształcać w takim razie kopalnie w ciagu ostatnich lat aby nie dopłacać i aby ludzie znależli nowe miejsca pracy . Rynek się rozwijał łatwiej było pootwierać i działać na rynku . Pracy było dość bo az 2mln ukraińców u nas pracowało . No ale lepiej było dopłacać do kolejnych wyborców 

3 minuty temu, Riczi75 napisał:

Problemy państwa nie rozwiazane od lat albo ta nieszczęsna hipokryzja bedzie tematem debat bo to sprawy które powinny być przez rządzacych rozwiązywane a nie zamiatane pod dywan albo zawoalowane , aby się pan notoryczny cieszył ze jest dobrze

Mając na uwadze obietnice przedwyborcze i późniejszą ich realizację, to hipokryzja ma się dobrze . Po owocach ich poznacie . 
Ale do meritum, podniosłeś kwestię niemożności prowadzenia kampanii wyborczej, to Ci odpisałem, możliwości są. W tej innej rzeczywistości w jakiej się znaleźliśmy pojawiły się takie a nie inne. Kto chce- chciał z nich skorzystać to skorzysta-ł.

(Kolejny raz przypominam, to są wybory prezydenckie , nie parlamentarne, dałem się wciągnąć w tę Twoją narracje, ech.

Mam trochę pracy i pisze z doskoku, stąd pewnie brak u mnie skoncentrowania).

8 minut temu, Riczi75 napisał:

W czasie kryzysu będzie dobry ?

To odwracając kota ogonem po co utrzymuje się kopalnie na obecnym poziomie . Prywatne jak nie rentowne to się zamyka . A państwowe się trzyma za wszelką cenę . Mozna było przekształcać w takim razie kopalnie w ciagu ostatnich lat aby nie dopłacać i aby ludzie znależli nowe miejsca pracy . Rynek się rozwijał łatwiej było pootwierać i działać na rynku . Pracy było dość bo az 2mln ukraińców u nas pracowało . No ale lepiej było dopłacać do kolejnych wyborców 

To inna sprawa, w sumie oczywista. 

nagrywamy.com

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, notoryczny napisał:

Mając na uwadze obietnice przedwyborcze i późniejszą ich realizację, to hipokryzja ma się dobrze . Po owocach ich poznacie . 
Ale do meritum, podniosłeś kwestię niemożności prowadzenia kampanii wyborczej, to Ci odpisałem, możliwości są. W tej innej rzeczywistości w jakiej się znaleźliśmy pojawiły się takie a nie inne. Kto chce- chciał z nich skorzystać to skorzysta-ł.

(Kolejny raz przypominam, to są wybory prezydenckie , nie parlamentarne, dałem się wciągnąć w tę Twoją narracje, ech.

Mam trochę pracy i pisze z doskoku, stąd pewnie brak u mnie skoncentrowania).

Co ma piernik do wiatraka czy prezydenckie czy parlamentarne . To dwa rodzaje władzy . Tak samo ważne w kontekscie ustaw podpusywanych finalnoe przez prezydenta . Gdyby pis uchwalał złe ustawy to prezydent miałby prawo vetować a ustawy mogły by być poprawiane . A tak nie ma żadnej możliwości balansowania sił . Senat trochę może opóźnić przegłosowywanie ustaw ale tylko opóźnić. 

Taka forma debat przy zachowaniu tego że Dudę można zobaczyć na lansowaniu się w TV jest niesprawiedliwa , co byś nie powiedział .

Wybory mogą się przecież odbyç za miesiąc dwa . Wszystko będzie ?. Ale zgodnie z prawem i przejrzyste . Duda wygra a ja to przyjme z pokora i tyle w temacie .

Edytowane przez Riczi75
17 minut temu, Riczi75 napisał:

A ty jeżeli jesteś na państwowym stołku to masz chyba świadomość że finalnie jak piniążków bedzie mało w porfeliku to sacjalek poleci i pan notoryczny też bedzie miął swój stołek zagrożony .

Taaa i wówczas będę rzucał bluzgami, to wszystko przez 500 + ......?

37 minut temu, jezz napisał:

A ty pajacu już sie nie wyglupiaj i pisz do Antonova, ze z twoich wyliczeń wynika, ze kłmią z tym 1000 m3.

Pisz, jestem ciekaw ich reakcji.

To jeszcze ci powiem, ze ten co wazy 30 i ten co wazy 90 kg zajmie w twoim autobusie tak samo po jednym miejscu ale ten co wazy 180 kilo to juz pewnie dwa. Mozesz to skonsultować z wnukiem, pajacu?

No to na kogo glosujesz, wstydzisz się napisać?

Przeciez i tak jestes tu tylko bytem wirtualnym, na dodatek śmiesznym

O tym, tylko twoj mozdzek z demencją juz moze nie łapie.

Czy dobrze dostodowalem język do twojego sposobu dyskusji??

Nerwusek, oj nerwusek!!!

Powiem tak - przypieprzyłes się do moich wpisów z czystej złośliwości. Jak ci udowodniłem, że nie masz pojęcia o czym piszesz a momentami totalnie bredzisz to zrobiłeś się nerwowy.

Myślałeś, że kolejny raz twoje mędzenie ujdzie ci na sucho i wykręcisz kota ogonem, co robisz z zawodowa sprawnością, a tu problem.

Było nie kłamać i nie bredzić, teraz twoje żałosne inwektywy ci nie pomogą. Tak jak mędzenie, wykręcanie kota ogonem i bezsensowne dygresje.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, notoryczny napisał:

Taaa i wówczas będę rzucał bluzgami, to wszystko przez 500 + ......?

Nie będziesz rzucał bluzgami że ktoś rządzìł tak że ty czu ja bez pracy zostaliśmy .

5 minut temu, Riczi75 napisał:

Co ma piernik do wiatraka czy prezydenckie czy parlamentarne . To dwa rodzaje władzy . Tak samo ważne w kontekscie ustaw podpusywanych finalnoe przez

No tak inicjatywa ustawodawcza, projekty ustaw, wetowanie tychże , ale nadal Sejm będzie tym się zajmował .

1 minutę temu, notoryczny napisał:

No tak inicjatywa ustawodawcza, projekty ustaw, wetowanie tychże , ale nadal Sejm będzie tym się zajmował .

Wetowanie czego niby???

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, notoryczny napisał:

Ale prezydent je podpisuje finalnie i stawia kropkę nad i  . Poza tym prezydent też może mieć swoje projekty i podsyłać pod debate . To tak samo ważny stołek jak wszystkie w sejmie razem wzięte . Taki mamy system . 

2 minuty temu, Riczi75 napisał:

Ale prezydent je podpisuje finalnie i stawia kropkę nad i  . Poza tym prezydent też może mieć swoje projekty i podsyłać pod debate . To tak samo ważny stołek jak wszystkie w sejmie razem wzięte . Taki mamy system . 

I co dzięki prezydentom do tej pory otrzymaliśmy , jakie ich decyzje wpłynęły na to, że „ żyło nam się lepiej „ hmm

Teraz, Jaro_747 napisał:

Duda? Taaa...

Nieee, Trump.

3 minuty temu, notoryczny napisał:

I co dzięki prezydentom do tej pory otrzymaliśmy , jakie ich decyzje wpłynęły na to, że „ żyło nam się lepiej „ hmm

Nieee, Trump.

Ustawy Sejmu. Taaa...

To już tak daleko to zaszło?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, notoryczny napisał:

Ja o chlebie Ty o niebie . Może na prostrzym przykĺadzie bo widzę że ciężko idzie . Nie wiem , jestes na audiostereo bo być moze lubisz muzykę . Teraz przełóż na swój grunt domowy . Ty sejm , twoja żona prezydent . Przychodzisz do noej i mówisz na przykład , chcę kochanie kupić wzmak McIntosha za 30tys zł . Twoja żona zna twoje zamiary ale ma też świadomosć waszych finansów i mówi Ci nie lepiej kupić na przykład polskiego Baltlaba za 10zł bo taki zakup udżwigniemy 

Wszpólnie dochodzicie do jakiegoś konsensu i finalnie wybieracie co dla ciebie najlepsze .

W obecnej sytuacji rządów kupuje sìe Mcintosha za 30t zł nie patrząc na to jaki kredyt trzeba zaciągnąć i nie biorac sytuacji kryzysowych które się mpga wydarzyć . Taka sytuację mamy teraz 

Sorry ale nie mojà intencją jest ciebie pouczać ale przedstawić sytuacje jak ja widzę praworządność . Konsensus i względna równowaga najważniejsza 

Jeżeli wybory zostana przeprowadzone na spokojnie bez tej spinki , na zasadzie my wam pokarzemy że bedzie po naszemu , myślę że wszyscy ostatecznie przyjmą to do wiadomości i pozamykają gęby .

Jest natomiast jakieś dziwne parcie ze strony Pis na siłe do tych wyborów bez zastanowienia . I to nie jest ani sprawiedliwe ani demokratyczne.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.