Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, jarekb napisał:

A rześta się na tą biedrę  zafiksowali , chodzi o całokształt z czasów ''lepszej'' zmiany na zielonej wyspie  

Biedra to tylko przykład a nie że ona mnie boli . Tak mniej więcej to funkcjonuje w całej reszcie tego typu firm .

A co do czasów zmian na zielonej wyspie to nie trzeba być zbyt sprytnym aby sobie wyobrazić że rozwój trwa długo zwłaszcza że bylismy bardzo biedniutcy . 10 lat wstecz byliśmy biedniejsi niż dzisiaj . Nie trzeba być zbyt sprytnym żeby sobie wyobrazić że gdyby nie Unia , mimo wszystko nie było by szans na nasz rozwój . 

Także PiS spija śmietankę , no i w ostatnim czasie zadłuża nas jak nikt nigdy dotąd . ?

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, jarekb napisał:

Trafiłeś , jakiś tam postęp czasami bocznymi drogami  przez błoto , tylko pieprzenie '' jak tamci będą znowu rządzić to będzie '' ,     

Tak ci się  tylko wydaje . Nie muszą rządzić tamci . 

Pis nas zaczyna ciągnąć w gprsze czasy niż nam tamci fundowali. 

Czas pokaże  takim osobom jak ty co pis dls nas wszystkich zrobił . Troszkę cierpliwości ?

1 minutę temu, Riczi75 napisał:

Tak ci się  tylko wydaje . Nie muszą rządzić tamci . 

Pis nas zaczyna ciągnąć w gprsze czasy niż nam tamci fundowali. 

Czas pokaże  takim osobom jak ty co pis dls nas wszystkich zrobił . Troszkę cierpliwości ?

pewnie masz rację z takich ''rzeczy'' składa się historia , Niemcy mieli hitleryzm , ruskie mają Putina , każdy kraj ma zakręty historii 

1 godzinę temu, Riczi75 napisał:

Biedronka to był tylko jeden z przykładów jal to wygląda w przypafku dużych firm i dlaczego tam można zarobić więcej .

Nie, to nie jest jeden z przykładów jak to wyglada.

Jeśli podajesz tprzykład Biedronki o musisz mieć na to dowody, ze tak to wyglada właśnie w tej firmie.

Ja ci pokazałem, ze to jest firma, ktora akurat jednym z największych płatników.

Dlaczego piszesz nieprawdę?

Godzinę temu, Riczi75 napisał:

Zakup towaru dla 3000 sklepów stawia JM w bardzo pozytywnej pozycji negocjacyjnej . Dlatego ceny niższe.

Tak duża firma to też dobry partner dla bardzo dużych producentów. Niestety niektórzy czasem popłynęli na zbyt dużym uzależnieniu się od Biedronki ale to inna sprawa. 

Opłaca się też dostarczać tym producentom towary pod marką własną Biedronki, co też wpływa ma cenę produktów.

To już nie te czasy, ze towary dla dyskontów, oferowane pod marką własna, robią jakieś małe firemki produkujące badziew, które łatwo rozjechać w negocjacjach handlowych.

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, jezz napisał:

Nie, to nie jest jeden z przykładów jak to wyglada.

Jeśli podajesz tprzykład Biedronki o musisz mieć na to dowody, ze tak to wyglada właśnie w tej firmie.

Ja ci pokazałem, ze to jest firma, ktora akurat jednym z największych płatników.

Dlaczego piszesz nieprawdę?

Skąd wiesz że to nieprawda . Z jakiegoś powodu i rządy mówią że tego typu płatnicy uchylają się od płacenia wyższych podatków i wiele z tym nie robią przy okazji . 

Jak już pisałem 80% dochodu naszego budżetu płacą nie takie firmy JM ale te małe firmy i firemki . 

Jak twierdzisz że to nie prawda to napisz jak to wygląda . Nie przecze że mogę się mylić . Chętnie dowiedziałbym się jak ty to widzisz . Napisanie "to nie prawda" niczego nie wyjaśnia .

Owego czasu weszły przepisy zaostrzające wymagania ppoż dla obiektów użyteczności publicznej, między innymi hipermarketów.
Wiązało się to z przebudową i rozbudową infrastruktury ppoż. Miałem okazję uczestniczyć w tym wykonując małe zlecania dla głównego zleceniobiorcy który dostosowywał urządzenia do obowiązujących przepisów.
Po zakończeniu mojego zlecenia i luźnej rozmowie dowiedziałem się, że główny zleceniobiorca dostanie kasę jak dobrze pójdzie gdzieś po roku od zakończenia wszystkich czynności ( tych papierkowych też ). A co jeśli nie dostanie kasy, co wtedy?

7 godzin temu, Riczi75 napisał:

Skąd wiesz że to nieprawda

Bo przecież widzisz, że płaci i to dużo.

Przeczytałeś w ogóle artykuł, który linkowałeś?

"Tak czy inaczej 0,7 proc. od obrotów w postaci CIT wpłacane przez sieci handlowe w Polsce można uznać za poziom nieodbiegający od tego, co się dzieje na świecie. Takie wnioski można wysnuć na podstawie wpłat do polskiego budżetu w ubiegłym roku. A warto podkreślić, że były one dużo większe niż w roku 2017.

Być może praktyka wyprowadzania zysku za granicę była stosowana, ale najnowsze dane sugerują, że to już przeszłość."

Edytowane przez jezz
Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, jezz napisał:

Bo przecież widzisz, że płaci i to dużo.

Przeczytałeś w ogóle artykuł, który linkowałeś?

"Tak czy inaczej 0,7 proc. od obrotów w postaci CIT wpłacane przez sieci handlowe w Polsce można uznać za poziom nieodbiegający od tego, co się dzieje na świecie. Takie wnioski można wysnuć na podstawie wpłat do polskiego budżetu w ubiegłym roku. A warto podkreślić, że były one dużo większe niż w roku 2017.

Być może praktyka wyprowadzania zysku za granicę była stosowana, ale najnowsze dane sugerują, że to już przeszłość."

Zwracam honor ?. Teraz dopiero czas na spokojne doczytanie artykułów . 

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, glazior napisał:

Che ,che .

prezydenta czego ?

Pan Prezydent Usterka nadaje nowy sens słowu prymitywny

No to stary klasyk z politycznym tchnieniem ?

Edytowane przez Riczi75
9 minut temu, glazior napisał:

Miałem raczej na myśli.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2ws.jpg

Eva-Green-Birthday_13.jpg

313b1ae05a1e90325bcb3acfb9d45baf_large.jpeg

Z łóżka bym nie wyrzucił ?

No chyba że...

aaaaaaaaa.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kalasanty Ciaputko

Te są lepsze, "prawdziwe".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, jar1 napisał:

Te są lepsze, "prawdziwe".

Ukryta Zawartość

To już wolę do zakonu.

Obcowanie z tymi "wodziankami" prowadzi do przewlekłej impotencji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kalasanty Ciaputko
11 minut temu, glazior napisał:

Zamiast wklejać głupoty i dłubać w brudnym nosie

Do roboty się weźcie platfusowe nieroby.

Do roboty? Po co jak zasiłku 2,5tyś ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, caleb66 napisał:

W PiS ie sa też ładne świnie nie tylko paszczury. Dajmy na to ogórek .

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

To wszystko na co stać PiS ?

Post lewaczka ?

Aż dziw bierze ze Caleb się tak jara kobieciną pochodząca z wrogiego ugrupowania . 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.