Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  243 członków

Bluesound Klub
IGNORED

Zasilanie liniowe do Node 2/2i

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, k4mil3k napisał:

Wg mnie USB to zauważalnie bardziej kompletne granie niż pozostałe wyjscia.

Ps: jak się sprawdza ten E50 ?

No mam go od wczoraj. No jest inaczej. Kurde jest bardzo szeroki w graniu instrumentalnym. Bas jest świetny. Narazie testuje ale powiem Ci ze dziala wybornie. DACa zasilam z ładowarki do telefonu a Bluesounda z Twojego "must have" 

No mam go od wczoraj. No jest inaczej. Kurde jest bardzo szeroki w graniu instrumentalnym. Bas jest świetny. Narazie testuje ale powiem Ci ze dziala wybornie. DACa zasilam z ładowarki do telefonu a Bluesounda z Twojego "must have" 

Daj DACowi porządne zasilanie i jesCe będzie poprawa. Wg mnie wpływ dobrego zasilania na DAC jest największy. Na Transport już mniejszy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2 minuty temu, g88 napisał:

Jak to jest ze zmianą modułu zasilania w nowym Node gen. 3 ? Traci sie gwarancję ? 
Czy znacie może jakaś inną opcję z lepszym zasilaczem, żeby go nie rozbebeszać ? 😄

Nie ma opcji zrobić tego bez otwierania. Jak zrobisz to dobrze zgodnie z instrukcją to operacja nie zostawia po sobie śladu i jest w pełni odwracalna.

2 godziny temu, k4mil3k napisał:

Nie ma opcji zrobić tego bez otwierania. Jak zrobisz to dobrze zgodnie z instrukcją to operacja nie zostawia po sobie śladu i jest w pełni odwracalna

Czyli wtedy wystarczy wymienić ten moduł i kabel zasilający zostaje ten sam? Do nowej wersji node pasuje?

1 minutę temu, g88 napisał:

Czyli wtedy wystarczy wymienić ten moduł i kabel zasilający zostaje ten sam? Do nowej wersji node pasuje?

Do nowej wersji Node jest nowy moduł. Moduł umożliwia Ci podłączenie dowolnego zewnętrznego zasilacza 5V DC. Bez niego nie da się tego zrobić. Zerknij na stronę, masz tam instrukcje i zdjęcia które wszystko wyjaśniają 

44 minuty temu, k4mil3k napisał:

Zerknij na stronę, masz tam instrukcje i zdjęcia które wszystko wyjaśniają 

Kolega nie za bardzo pewnie wie o jakiej stronie mowa 😉, dlatego podlinkuję

https://pd-cf.com/wp-content/uploads/Node2_manual_multi-1.pdf

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

Czyli ten zestaw mi wystarczy na razie ? 
https://pd-cf.pl/produkt/bluesound-node-2021-gen-3-zestaw-z-zasilaczem-smpsu/ 

I ewentualnie później mogę dokupić ten niskoszumowy zasilacz ? 😉 Czy brać od razu cały pakiet, bo różnica będzie spora ? Jaki jest teraz u Ciebie czas realziacji ? 

Czy ewentualne tego niskoszumowy zasilacz pociągnie również Chord Qutest ? Bo widzę, że też ma 5V tylko nie wiem jak z wtyczką. 

Edytowane przez g88
Godzinę temu, g88 napisał:

Czy ewentualne tego niskoszumowy zasilacz pociągnie również Chord Qutest ? Bo widzę, że też ma 5V tylko nie wiem jak z wtyczką. 

Do Chorda to ty kup Limetree bridga lub Primare NP5 MK2 i zasilacz np. lucarto audio z podwójnym wyjściem 5v. A potem myśl nad dual BNC.

No i nie wiem czy wiesz, ale jak uwalisz Chorda zasilaczem nie firmowym, to tracisz gwarancję.

4 godziny temu, g88 napisał:

Czyli ten zestaw mi wystarczy na razie ? 
https://pd-cf.pl/produkt/bluesound-node-2021-gen-3-zestaw-z-zasilaczem-smpsu/ 

I ewentualnie później mogę dokupić ten niskoszumowy zasilacz ? 😉 Czy brać od razu cały pakiet, bo różnica będzie spora ? Jaki jest teraz u Ciebie czas realziacji ? 

Posiadam dokładnie ten sam zestaw dla Node2i i sprawuje się wyśmienicie. Pamiętam, że Paweł pisał w gdzieś poprzednich postach, że zmiana z SMPSU na niskoszumowy nie jest aż tak spektakularna, jak montaż interfejsu zasilania w Node.

Witam 

Mam pytanie do wyjadaczy BSN2 🙂 jaki wpływ ma zmiana zasilania przy zastosowaniu zewnętrznego daca.

Kiedy można się spodziewać tego nowego wypasionego zasilania.

Edytowane przez peciol
Błąd gramatyczny
Godzinę temu, peciol napisał:

Mam pytanie do wyjadaczy BSN2 🙂 jaki wpływ ma zmiana zasilania przy zastosowaniu zewnętrznego daca.

Wszystko ulega poprawie. Poczytaj trochę wątek to znajdziesz szczegóły 😉.

Wczoraj dotarł kabel z ghentaudio. Wykonanie solidne, wtyk Oyaide, przewód Canare. Dziś ubrałem go w oplot i po pierwszych odsłuchach stwierdzam że wiele się nie zmieniło oczywiście oprócz "new view"

node2ii.jpg

node2i.jpg

Standardowy kabel który dostarczam, wbrew niektórym przekonaniom wcale nie jest "byle jaki", choć nie twierdzę że nie da się go poprawić.

Powiem wam, że ten Node mi dupy ni urwał 😕 Gra na poziomie Maliny z Volumio przez USB. Oczywiście jeszcze bez modów zasilania.

Czy ktoś wie, jak w nim wyłączyć MQA? Mam pakiet hifi, a on mi wali MQA gdzie tylko ma taką możliwość. 

2 minuty temu, g88 napisał:

Powiem wam, że ten Node mi dupy ni urwał 😕 Gra na poziomie Maliny z Volumio przez USB. Oczywiście jeszcze bez modów zasilania.

Czy ktoś wie, jak w nim wyłączyć MQA? Mam pakiet hifi, a on mi wali MQA gdzie tylko ma taką możliwość. 

To zrób mody zasilania i dupa urwana 😁😁

19 minut temu, k4mil3k napisał:

Standardowy kabel który dostarczam, wbrew niektórym przekonaniom wcale nie jest "byle jaki", choć nie twierdzę że nie da się go poprawić.

Nie twierdzę że jest marnej jakości i że wymianą na inny "lepszy" można uzyskać  poziom urządzenia o klasę wyżej ale dla świętego spokoju zainwestowałem parę $ i teraz cieszy oko i miejmy nadzieję w kilku % ucho :). 

Godzinę temu, g88 napisał:

Wali MQA bo takie pliki są na Tidalu w płytach niektórych wykonawców w większości. Albumy wykonawców, których słucham, to nieraz 4 płyty Flac i 20 MQA. Dałem 3 tygodnie temu drugą szansę Tidalowi ale się nie obronił - czekam do końca opłaconej subskrypcji i kończę z nim znajomość 😉.

Dziś uruchomiłem Amazon Music - trochę siermiężne sterowanie, przypomina Musiccasta od Yamahy, więc jakoś się odnajduję - kiedyś używałem. Posłucham więc miesiąc i wybiorę ostatecznie między Amazon Music a Deezerem. 

Jeszcze w społeczeństwie Tidal uchodzi za synonim jakości streamingu, ale to już od jakiegoś czasu nieaktualne 😁. Ale wśród facebook'owych audiofili wyrażenie "jakość MQA" ma moc i ta "jakość" jest modna i pożądana 😉.

Edytowane przez Franz-007

Mam jeszcze Qobuza, Tidal ma mocno podbite skraje pasm moim zdaniem. Sprawdzałem nawet na nowych albumach, które mają tylko jedno wydanie. Na starszych to już loteria, w zależności na co sie trafi 😉

Panowie jeslu ktoś ma BSN 2i Z zasilaczem liniowy od PD Creative na sprzedaż to dajcie znać. Przyjaciel wpadł posłuchał u mnie i ... Już chce

8 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Panowie jeslu ktoś ma BSN 2i Z zasilaczem liniowy od PD Creative na sprzedaż to dajcie znać. Przyjaciel wpadł posłuchał u mnie i ... Już chce emoji1.png

Witam. Mój Node 2i z zasilaniem jest na sprzedaż. Pozdrawiam Dominik. 

Witam. Mój Node 2i z zasilaniem jest na sprzedaż. Pozdrawiam Dominik. 

Dzieki za info. Poszło do kumpla z rekomendacja .

W dniu 12.01.2022 o 17:31, zegancio napisał:

Wczoraj dotarł kabel z ghentaudio. Wykonanie solidne, wtyk Oyaide, przewód Canare. Dziś ubrałem go w oplot i po pierwszych odsłuchach stwierdzam że wiele się nie zmieniło oczywiście oprócz "new view"

node2ii.jpg

node2i.jpg

Coś się zmieniło w odnośnie tego kabelka od ostatniej opinii? 

7 godzin temu, dominik082 napisał:

Coś się zmieniło w odnośnie tego kabelka od ostatniej opinii? 

Prawdę mówiąc od momentu jego podłączenia nie miałem czasu tak na spokojnie posłuchać muzyki tym bardziej zrobić testu z "fabrycznym". Może w ten weekend uda się wygospodarować trochę czasu 😉

Witam. Posiada może ktoś router Fritz.Box (mój to 4040). Chodzi o udostępnienie plików z portu USB tak żeby Node 2i to widział. Node podpięty jest kablem do rutera ale nie potrafię tego przykładowo pendrive dodać w node. 

Ja mam router Asus i żeby wpięty do niego pendrive z muzyką można było sparować z Node musiałem zainstalować na nim jakiś program umożliwiający stworzenie serwera plików (Asus go podpowiedział automatycznie) oraz w ustawieniach routera udostępnić jakieś protokoły samba, rumba czy coś podobnego (nie pamiętam już dokładnie😉). 

W ustawieniach routera musiałem: włączyć FTP i zezwolić na anonimowe logowanie, oraz włączyć protokół Samba i zezwolić na logowanie gości. Inaczej Node miał problem ze zindeksowaniem plików - widział je, ale nie mógł ich dodać do swojej biblioteki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.