Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-24 14:29
https://dane.gov.pl/pl

Od poniedziałku - zniesienie obowiązku noszenia maseczek.
Rząd doszedł do wniosku, że liczba zakażeń będzie spadać, a lawinowy napływ uchodźców nie będzie miał wpływu na liczbę zachorowań.

Zadziwiająca jest logika naszych rządzących, która tylko potwierdza to, co już dawno wiemy - cała ta pandemia to jedna wielka mistyfikacja.

A co z dodatkami  dla SZ za kontakt z tym katarem? 

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Od poniedziałku - zniesienie obowiązku noszenia maseczek.
Rząd doszedł do wniosku, że liczba zakażeń będzie spadać, a lawinowy napływ uchodźców nie będzie miał wpływu na liczbę zachorowań.

Zadziwiająca jest logika naszych rządzących, która tylko potwierdza to, co już dawno wiemy - cała ta pandemia to jedna wielka mistyfikacja.

Skoro teraz powrót dzieci do szkół i napływ uchodźców nie mają wpływu,  to znaczy że wcześniejsze lokdauny tez nie  miały , proste jak drut 

11 godzin temu, Chicago napisał:

Przecież cir wie wszystko i prawidłowo wszystko. Ja go nawet lubię, bo głupi nie jest, ale to jego zachowanie...??? Prewencyjne...??? Czy z automatu...??? Celowe...??? Świadome...???

Oczywiście, że celowe. Ja też go o aż taką głupotę nie podejrzewam.

2 godziny temu, notoryczny napisał:

„Od 28 marca znosimy obowiązek noszenia maseczek, z wyjątkiem wizyty w podmiotach leczniczych.”Nie będzie izolacji i kwarantanny.

———

Jak to wszystko się zmieniało …nie nadążysz …

Żądam satysfakcji od tych, co jeszcze miesiąc temu za brak maseczki w Biedronce chcieli mnie ścigać z art.ileśtam pod pretekstem narażania ludzkiego życia.

Dziś ogłosili, że w przyszłym miesiącu znoszą, ale na podstawie obserwacji miesiąca poprzedzajacego. Wiec skąd taka nagła zmiana stanowiska? Co się zmieniło? Przyjżyjmy się faktom:

- procent zaszczepionych od pół roku utrzymuje się na stałym poziomie około 50%,

- właśnie zaliczyliśmy rekordową bo 2x wyższą liczbę zarażeń,

- ilość zgonów podczas ostatniej fali na zbliżonym poziomie do fal poprzednich.

Czyli zasadniczo nie zmieniło sie nic. Czy szur jest w stanie przed samym sobą się przyznać, że przez dwa lata dawał się robić w balona? Czy jest w stanie się przyznać przed rodziną, którą we własnej naiwności zmuszał do pozbawionych sensu ceregieli? Czy tu się przyzna jest bez znaczenia, bo fakty obnażają jego pomyłkę.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Czy szur jest w stanie przed samym sobą się przyznać, że przez dwa lata dawał się robić w balona?

A szur na to: "Kto nie skacze, ten..." i dowali Sputnikiem. 🤣😂😅

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

21 godzin temu, cir napisał:

zródło twej wiedzy 🙂

jaja sobie robisz to typowy portal do wciskania kikut zwykle reklam medycznych , stockowe zdjecia , brak namiarów na autorów itp zero namierzalnosci

szkoda pradu na dyskusje z toba

hehe

portal handlarza suplementami i ksiazeczkami paramedycznymi

Ty to wiesz i ja to wiem, ale powiedz mi dlaczego tu na naszym Forum ciągle tylko krzyczą głośno zwolennicy antyszczepionkostwa i antymaszeczkostwa i wyznawcy płaskiej Ziemi, natomiast jak ja apeluję do ludzi żeby się szczepili i chronili swoich bliskich to zaraz ostrzeżenie od moderatora dostaję, a antyszczepionkowcy robią sobie na mnie polowanie. Zostałem tu juz kilka razy ostro zaatakowany i żadnej reakcji. Ja wiem że ludzie uczciwi i oczytani wystrzegają sie awantur i pieniactwa, ale w końcu nie trzeba chyba wielkiej odwagi wojowników Ukraińskich, żeby się paru płaskoziemcom postawić ?

PS- dzisiaj znowu zmarło z powodu 5.5 fali Covida prawie 150 osób.

Mój apel do wszystkich- nie czytajcie tych strasznych prowokacji antyszczepionkowców i szczepcie się.

Tylko to ocali nas i naszych bliskich.

Pozdrawiam

21 godzin temu, szymon1977 napisał:

A co powiesz o wydawnictwach, za którymi jeden powtarza, że nie ma 4 dawki bo być nie może, a drugi, że na jedną ofiarę zaszczepioną przypada 99 ofiar niezaszczepionych?

To czysta prawda. W szpitalach ponad 90% ciężkich stanów to osoby niezaszczepione to fakt. 

Sam słyszałem jak lekarz o tym w TOK FM mówił. 

A wolne media przecież nie kłamią ?

10 minut temu, Audroc napisał:

Sam słyszałem jak lekarz o tym w TOK FM mówił. 

Różnie lekarze różne rzeczy mówili, nawet tutaj, a jeden drugiemu zaprzeczał.

12 minut temu, Audroc napisał:

A wolne media przecież nie kłamią ?

To może oficjalne statystyki pokazujące, że wśród szczepionych i nieszczepionych ryzyko śmierci jest na zbliżonym poziomie kłamią? Jak odróżniasz prawdę od kłamstwa, na podstawie zgodności z Twoim widzimisię?

14 minut temu, Audroc napisał:

...apeluję do ludzi żeby się szczepili i chronili swoich bliskich...

To nie apeluj bo nikt Cię o to nie prosił - pokaż dowody, że zaszczepienie ochroni mnie albo moich bliskich.

16 minut temu, Audroc napisał:

W szpitalach ponad 90% ciężkich stanów to osoby niezaszczepione...

A później w tych samych szpitalach umiera prawie tyle samo szczepionych i nieszczepionych? Bzdury powtarzasz.

8 godzin temu, Tadeiro napisał:

A lokalni naganiacze swoje: "Kto nie skacze, ten..." 🤣

No ja jestem za wolnymi mediami itd. więc chyba wiadomo czy skaczę...

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Różnie lekarze różne rzeczy mówili, nawet tutaj, a jeden drugiemu zaprzeczał.

To może oficjalne statystyki pokazujące, że wśród szczepionych i nieszczepionych ryzyko śmierci jest na zbliżonym poziomie kłamią? Jak odróżniasz prawdę od kłamstwa, na podstawie zgodności z Twoim widzimisię?

To nie apeluj bo nikt Cię o to nie prosił - pokaż dowody, że zaszczepienie ochroni mnie albo moich bliskich.

A później w tych samych szpitalach umiera prawie tyle samo szczepionych i nieszczepionych? Bzdury powtarzasz.

O szkodliwości Covida pisałem już dokładnie, ale napiszę jeszcze raz, może trochę dokładniej to ujmę jak napiszę od początku zamiast kopiować i wklejać...

W okresie 2020-2021, czyli w ciągu 2 lat Covida zmarło w naszym kraju ponad 200000 nadmiarowych osób.

Liczy sie to bardzo prosto- jak przykładowo w 2017 zmarło 500000, w 2018 zmarło 500000, w 2019 zmarło 500000, a potem w 2020 zmarło 600000 i w 2021 zmarło 600000 osób to nie jest ważne za co lekarze dostają premię, nie ma znaczenia co jest wpisane w akcie zgonu itp.

Po prostu gdyby nie było Covida żyłoby 200000 ludzi więcej i tyle.

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

- procent zaszczepionych od pół roku utrzymuje się na stałym poziomie około 50%,

Z tego duza czesc posiada tylko certyfikat.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

44 minuty temu, Audroc napisał:

Nie, to tylko wierzchołek góry lodowej. Bo 50.000 zmarło na covid, 100.000 na coś innego z covid, a 50.000 na coś innego bez covid. Całkiem prawdopodobe, że gdyby Służba zdrowia nie traciła środków na błędne sposoby walki z wyolbrzymioną pandemią, to z tych 200.000 nadal żyłoby 150.000, a może i z tych 50.000 nieszczęśników co zmarli na covid część udałoby się uratować.

Przed chwilą podali w Wolnych Mediach że w Niemczech padł rekord 300000 zakażeń w jedną dobę i ponad 300 zmarłych. U nas znoszą obostrzenia, a nadchodzi 6 fala.

Czy to jakis dowcip ?

4 godziny temu, costa brava napisał:

Jak można tak nisko upaść 

Jakim trzeba być głupim pelikanem, żeby takie teksty jak tego Gizy łyknąć.

14 minut temu, Audroc napisał:

Przed chwilą podali w Wolnych Mediach że w Niemczech padł rekord 300000 zakażeń w jedną dobę i ponad 300 zmarłych. U nas znoszą obostrzenia, a nadchodzi 6 fala.

Czy to jakis dowcip ?

Już CI mówiłem, że Niemców Bóg pokarał za to jakimi są.

Tak to działa. 

A w Polsce 90% osób ma przeciwciała. Tak powiedział Minister Zdrowia. Szczepienia są zbyteczne.

Godzinę temu, Audroc napisał:

Chłopie - odpuść już sobie...wszyscy się śmieją z Ciebie. Wstydu nie masz?

21 minut temu, Audroc napisał:

Czy to jakis dowcip ?

A może właśnie dlatego znoszą, by jak najwięcej zaraziło się, zmarło i dopiero przywalić porządne restrykcje...nie pomyślałeś o tym? 😉 

Przecież  on chyba prowokuje, niemożliwe żeby  tak myślał 🙂

9 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Szczepienia są zbyteczne.

Ile tego się zutylizuje

Ile kasy poszło  w pis ...du 

A teraz by się przydała 

34 minuty temu, Audroc napisał:

Czy to jakis dowcip ?

Nie, po prostu rządy bez publicznego przyznania się do błędu, wycofują się z działań, które nie przynoszą zamierzonych efektów. Wolą żebyś się dziwił, niż wkur.ł i domagał odszkodowania.

-----

19 minut temu, Grzegorz7 napisał:

A w Polsce 90% osób ma przeciwciała.

Żadna to sensacja biorąc pod uwagę, że przechorowali już właściwie wszyscy.

Edytowane przez szymon1977

8 minut temu, costa brava napisał:

Przecież  on chyba prowokuje, niemożliwe żeby  tak myślał

Nie wiem... Nie wiem... Ponoć oczytany i inteligentny. Jak ta inteligencja botów poszła do przodu! 😄

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

10 minut temu, costa brava napisał:

Takie stanowisko w sprawie to efekt bezmyślnego łykania propagandy.

11 minut temu, costa brava napisał:

Ile tego się zutylizuje

Odmrożą jesienią. Przecież nie działają to nie ma znaczenia okres przechowywania. A chyba bardziej zaszkodzić nie zaszkodzą...

A może nawet za tydzień podskoczy krzywa. Przecież w tej Germanii chyba tak bardzo nie fałszują tych danych? Jak tam jest kataklizm to i u nas będzie...? Chyba, że Ukraińcy działają tak jak w w audio niektórym działają pułapki basowe... 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Żadna to sendacja biorąc lod uwagę, że lrzechorowali już właściwie wszyscy.

Po jakiemu Ty do mnie piszesz. Szymon?

13 minut temu, costa brava napisał:

Ruscy na ten przykład też popierają mordowanie Ukraińców. A taki inteligentny naród. Nawet pociski hiper... coś tam budują...

2 minuty temu, Grzegorz7 napisał:

Po jakiemu Ty do mnie piszesz. Szymon?

Pytaj mojej klawiatury ekranowej, dlaczego wpisuje inne literki niż ja klikam - już po niej poprawiłem:

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Żadna to sensacja biorąc pod uwagę, że przechorowali już właściwie wszyscy.

17 godzin temu, szymon1977 napisał:

Łącznie z okresem, kiedy zaszczepionych nie było.

Że co? Ty juz nawet nie ogarniasz co wklejasz. Dane są od stycznia 2021 czyli od momentu gdy rozpoczęto szczepienia.

17 godzin temu, szymon1977 napisał:

Pisałem "na podobnym poziomie" a nie "takie samo"

6 razy tyle to jest na podobnym poziomie? Po raz kolejny: gdzie takiej arytmetyki uczą?

18 minut temu, Adalbert95 napisał:

Dane są od stycznia 2021 czyli od momentu gdy rozpoczęto szczepienia.

I rozumiesz co to znaczy ? Gdy 90 proc jest jeszcze niezaszczepionych to i 90 proc chorych to będą niezaszczepieni 

Potem wrzucić ich do jednego wora z okresem gdy było pół  na pół i porównać

Prosta manipulacja dla prostego ludu

58 minut temu, Adalbert95 napisał:

Że co? Ty juz nawet nie ogarniasz co wklejasz.

Jeśli ja wkleiłem coś w Twoim poście to faktycznie czegoś nie ogarnąłem.

59 minut temu, Adalbert95 napisał:

6 razy tyle to jest na podobnym poziomie?

Nie, ale jeśli nieszczepionym nie doliczać ofiar po jednej dawce i do 14dni po drugiej to z 66% robi się 50%

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gość

(Konto usunięte)
13 godzin temu, jar1 napisał:

A jak tam NOPy po Sputniku na Węgrzech? Nie ma? Bo tu taka cisza kompletna? Bo, że w Rosji nie ma, to oczywiste.

Jedź na Węgry . 

4 godziny temu, Audroc napisał:

Czy to jakis dowcip ?

W tych wyszczepionych Niemczech ? Niemoźliwe przecież oni są zaszczepieni . 

5 godzin temu, Audroc napisał:

To musisz do Rosji się przenieść . Tam są najwolniejsze . 

100% racji . Gdyby nie było covida lekarze leczyli by ludzi a nie chowali się po kątach i odwrócili od pacjenta . Zgony nadmiarowe to efekt dokonałej organizacji słuźby zdrowia w okresie pandemii. 

Ja wiem że ludzie uczciwi i oczytani wystrzegają sie awantur i pieniactwa

Więc zacznij czytać i spróbuj pomyśleć a nie będzie ci się chciało awanturować . 

15 godzin temu, Audroc napisał:

W okresie 2020-2021, czyli w ciągu 2 lat Covida zmarło w naszym kraju ponad 200000 nadmiarowych osób.
Liczy sie to bardzo prosto- jak przykładowo w 2017 zmarło 500000, w 2018 zmarło 500000, w 2019 zmarło 500000, a potem w 2020 zmarło 600000 i w 2021 zmarło 600000 osób to nie jest ważne za co lekarze dostają premię, nie ma znaczenia co jest wpisane w akcie zgonu itp.

Hmm... wybacz pytanie, ale czy aby nie nadajesz z jakiegoś oddziału zamkniętego?

W ciągu ostatnich 2 lat lekarza mogłeś co najwyżej usłyszeć w telefonie. 200 tys. osób zmarło z racji poziomu usług świadczonych przez polską służbę zdrowia (w tym, odsyłanie kogo się da na oddziały kowidowe) oraz e-porady:

"- Jakie ma pan objawy? Temperatura? Nie, nie. To nie jest dużo. Proszę leżeć i pić dużo płynów. Przepiszę panu Paracetamol. Jeśli stan zdrowia się pogorszy (czytaj: dostaniesz drgawek, oczopląsu, piana będzie ci się toczyć z ust człowieku itd.) proszę zadzwonić.

I dalej:

- Dzień dobry, dodzwoniłeś się do Przychodni Medycyny Rodzinnej. Jesteś 36 w kolejce."

Żeby nie ww. bajzel. większość z owych 200 tys. by przeżyła.

Edytowane przez Mrok
W dniu 23.03.2022 o 16:18, Riczi75 napisał:

W średniowieczu były już szczepionki ?

Szczepionek nie było. Ale były bliźniacze pomysły do waszych na radzenie sobie z pandemią dżumy krwotocznej. Niektórzy uważali ją za spisek żydowski. Inni zaś wymyślali specjalne modlitwy, które miały pomóc. Ówcześni "uczeni" podobni do rozmaitych Ziębów z czasów obecnych, szukali przyczyn dżumy w konstelacjach niebieskich, księża gadali o karze za grzechy. To długa i interesująca historia rozpoczynająca się od uznania kotów za wysłanników diabła przez papieża.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.