Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-23 8:00
https://dane.gov.pl/pl
7 godzin temu, soundchaser napisał:

Prowadzę księgowość pewnego lekarza zajmującego się rehabilitacją. W ub. roku podwoił swój dochód właśnie w związku z tymi dodatkami covidowymi.
Teraz pluje sobie w brodę, że nie przeszedł na podatek liniowy (chociaż to mu proponowałem), bo ma 5 tys. z zeznania do dopłaty

Chyba specjalnie go tak rozliczyłeś bo był covidianinem. Kreatywny księgowy by sobie poradził. 😉

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Raczej nie. Po prostu sam nie spodziewał się, że tyle zarobi i sporo przekroczył próg 85 tys., od którego podatek jest 32% z łącznych dochodów - wynagrodzenie + działalność.
To i tak "biedak" wśród lekarzy, bo są tacy, których łączne roczne dochody sięgają miliona, dlatego od zawsze działalność mają na podatku liniowym 19%.

Teraz juz ulgi dla klasy średniej ma nie  być w rozliczeniu za cały 2022 rok,  warto to uwzględniać przy doradzaniu

I naliczaniu zaliczek na podatek

Edytowane przez costa brava
17 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Oczywiście, że przyjmowali... 

Zwłaszcza poza UK

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)

To i tak "biedak" wśród lekarzy, bo są tacy, których łączne roczne dochody sięgają miliona, dlatego od zawsze działalność mają na podatku liniowym 19%.

Dochody czy przychody?

Do szczepanów i tak nic z tego nie dotrze. Dziwnie zniknęli też nasi forumowi "eksperci": pan doktor cir i pan doktor "worek" electro. 

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

44 minuty temu, malikali napisał:

Hehe wyparowali jak dodatki covidowe  🙂

Skończyły się dodatki - skończył się sens kłamania. Co najwyżej zbyt mocno przyciśnięci palnom, że pandemia pokonana dzięki im kłastwom.

Może  teraz juz nie mają  czasu bo wreszcie trzeba leczyć a nie tylko izolować ludzi 

Bądźmy miłosierni dla nich 🙂

38 minut temu, costa brava napisał:

Może  teraz juz nie mają  czasu bo wreszcie trzeba leczyć a nie tylko izolować ludzi 

Miłosierny mogę być dla kogoś, kto sam dał się zrobić w balona i szczerze w to wierzył. A ktoś, kto świadomie kłamał powinien... piiii (Regulamin Forum AS).

Jak już pisałem, moja żona pracowała na oddziale z chorymi na covid, więc pewnych spraw domyślaliśmy się zanim jeszcze wyszły na światło dzienne. Nie zaszczepiłem się w wyniku świadomej decyzji, być może błędnej, ale nie mi to oceniać. 

Żeby przyznać się do błędu trzeba mieć jaja. Macie jaja koledzy, którzy jeszcze miesiąc brak maseczki w Biedronce uznawali za narażanie życia ludzkiego i z art.ileśtam chceli mnie srogo ukarać?

Edytowane przez szymon1977

Powinieneś siedzieć

I to nie tylko za brak maseczki.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

21 minut temu, fox733 napisał:

Powinieneś siedzieć.

Uzasadnij, ale nie bełkotem ulotek reklamowych, a faktami mocniejszymi od oficjalnych statystyk.

Myślę że siedząc będzie ci wygodniej.

Edytowane przez fox733

Jakich argumentów? Jedynym sensownym jest aby osoby kaszlące i kichajace  je nosiły.

1 godzinę temu, costa brava napisał:

I pomyśleć, że to wszystko przez Putina.

Cyk i kowid w dzień wyparował.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

17 minut temu, fox733 napisał:

Jakich argumentów? Jedynym sensownym jest aby osoby kaszlące i kichajace  je nosiły.

Czujesz się na siłach własnym kaprysem podważać decyzję Ministerstwa Zdrowia? Ok.

3 godziny temu, kichanadeta napisał:

Dziwnie zniknęli też nasi forumowi "eksperci": pan doktor cir i pan doktor "worek" electro. 

Zniknęli bo z wycofaniem covida z oficjalnej narracji covid zniknął też z ich szpitali. 😆

58 minut temu, fox733 napisał:

Jedynym sensownym jest aby osoby kaszlące i kichajace  je nosiły.

A w rękaw nie mogą kaszleć i kichać? 😉

53 minuty temu, Amator 2b napisał:

I pomyśleć, że to wszystko przez Putina.

Cyk i kowid w dzień wyparował.

Trochę wcześniej dało się wyczuć tendencję do zmiany trendu.
Jednak nadal są kraje na świecie, które ciągną tę farsę w celu upodlenia ludziom życia na ziemi.

Zesrać też się możesz tylko co zrobisz z gównem w dłoni?

4 godziny temu, kichanadeta napisał:

Dziwnie zniknęli też nasi forumowi "eksperci"

a o czym pisac

covid zszedł wreszcie do poziomu sezonowych przeziębien , mało powikłań

co dalej okaze sie na jesień

żyć trzeba dalej i są ciekawsze tematy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Godzinę temu, fox733 napisał:

Raczej w spodniach. 😁

Godzinę temu, fox733 napisał:

wpierw musiałbys wytłumaczyc im temat mycia rak po wyjściu z toalety bo pewnie dalej tego nie rozumieją

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

3 minuty temu, cir napisał:

wpierw musiałbys wytłumaczyc im temat mycia rak po wyjściu z toalety bo pewnie dalej tego nie rozumieją

Ty już nie wysilaj się z tłumaczeniem czegokolwiek. Wystarczy.

19 minut temu, cir napisał:

covid zszedł wreszcie do poziomu sezonowych przeziębien

Gdybyś razem ze mną statystyki śledził za każdym razem kiedy je wklejałem, to byś wiedział, że od pół roku na innym poziomie nie był. Nie błyśniesz sensacją, o której my od dawna wiemy.

18 minut temu, cir napisał:

a o czym pisac

covid zszedł wreszcie do poziomu sezonowych przeziębien , mało powikłań

co dalej okaze sie na jesień

żyć trzeba dalej i są ciekawsze tematy

Nie można było  tak od razu?

Sam nie zszedł,  ktoś  mu pomógł 

1 godzinę temu, fox733 napisał:

Brawo foxik, dodaj sobie to "gówno". W ten sposób zdobyłeś 734 gówna na tym forum. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.