Skocz do zawartości
IGNORED

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron, kraken) i szczepienia

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Zachorowało:

0

+0

Zmarło:

0

+0

Zmarło 0
0 kobiet i 0 mężczyzn.
Zakres wiekowy:(wiek -> ilość)

Wyzdrowiało:

0

+0

Dziś zaszczepiono:
0 osób.

Wykonane testy: 0

+0
Testy pozytywe:
Testy poz:

Na kwarantannie: 0

Aktualizacja 2025-05-21 21:47
https://dane.gov.pl/pl
W dniu 18.06.2024 o 14:58, Peter75 napisał:

można prosić o żródło takich danych?

Myślisz, że ja to sam wymyślam, żeby Wam zrobić na złość? 😉 Mam tyle lat, że koło d... mi lata, co kto o mnie myśli i co się na tym świecie będzie działo za np. 15 lat. Piszę o tym tylko dlatego, że doskonale pamiętam komunistyczną propagandę, która używała takich samych z d... wyciągniętych hasełek, byle by durny lud (który zawsze mieli w d...) w te dyrdymały uwierzył. Oni też podpierali się nowymi kierunkami filozoficznymi (marksizm miał być przecież ostatecznym wybawieniem), dokonaniami "nauki" itd.. Dziś robią to samo i to działa. 😉 To że Ci naukowcy-specjaliści są przekupieni, do Was nie dociera. No i dobrze chłopaku. Ty czy chcesz czy nie, w tym "raju" będziesz musiał żyć, ja mam nadzieję nie doczekam tego dobrodziejstwa. 😉

Co do Twojego pytania. W naszym socjalistycznym Sejmie obyła się konferencja klimatyczna. Gość ze USA miał prezentację i o tym wspomniał. Oczywiście kłamał, bo wszelkie informację niezgodne z oficjalnym stanowiskiem IPCC, są wodą na młyn wrogom porządku i ładu społecznego, czyli zaplutym karłom reakcji. 😉

Problem w tym, że dokładnie tak jak za Covid, klimatyczne nowinki IPCC zmieniają się za każdym razem, kiedy głoszona "jedynie słuszna prawda" staje się niewygodna. Powinieneś więc iść za ich zbawiennymi radami, już dziś wymienić w domu szyby w oknach na trójwarstwowe, nałożyć na ściany podwójną izolację grubszą niż zalecają, żeby starczyło na przyszłość, ogrzewać dom energią pozyskaną z ekologicznego źródła, kupić samochody elektryczne dla członków rodziny i żyć dalej w świadomości, że wypełniłeś obywatelski obowiązek. A kiedy pojawią się kolejne zalecenia (być może sprzeczne z wcześniejszymi), bez względu na ich wydźwięk bezwzględnie ich przestrzegać, wierząc w to, że zostały opracowane przez "wybitnych" naukowców. To jest jedyna słuszna droga, którą wszyscy powinniście dumnie kroczyć. 😉

Przepraszam za lekki sarkazm, ale czytając Wasze wypowiedzi, nie mogę się powstrzymać od śmiechu. To wszystko przypomina kroniki filmowe z lat 50-tych. 😉

W tamtych czasach ludzie kupowali robaki "na ryby", teraz będą kupować dla siebie. 😉😉😉

9 godzin temu, fan64 napisał:

Koniec picera? nie sądzę,wiadomo kto jest włascićielem tego biznesu,nie pozwolą na to.

Ogłoszą upadłość i powstanie nowa korporacja z inną nazwą. 😉

Edytowane przez Mrok
2 godziny temu, Mrok napisał:

Piszę o tym tylko dlatego, że doskonale pamiętam komunistyczną propagandę, która używała takich samych z d... wyciągniętych hasełek, byle by durny lud (który zawsze mieli w d...) w te dyrdymały uwierzył.

ale tego typu propaganda nie jest domeną komunizmu...występuje właściwie we wszystkich systemach

taki kapitalizm rozwinął to jeszcze lepiej 😉 

ogólnie propaganda nie jest cechą konkretnego systemu, to bardziej sposób zarządzania zasobami ludzkimi na masową skalę 😉 

5 godzin temu, mariusz05 napisał:

Kwintesencja PRL

Kwintesencja UE

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

9 godzin temu, TomekL3 napisał:

Przedsmak covidowej plandemii

Aż niewiarygodne jak można sterować niektórymi ludzkimi umysłami.

5 minut temu, soundchaser napisał:

Aż niewiarygodne jak można sterować niektórymi ludzkimi umysłami.

Masz kilku tutaj. Połkną wszystko co usłyszą, chyba że pełnią tutaj płatne dyżury, co w przypadku kilku grasujących na tym forum osobników mam w wielkim podejrzeniu 

3 minuty temu, Tyrion.L napisał:

Masz kilku tutaj.

A to ja wiem...tacy zawsze poprawni politycznie i podatni na obowiązujące narracje. 😉

Covidowe goowno wypływa na powierzchnię z całym swoim smrodem - dzisiaj już wszystko wiadomo jakich przekrętów dopuściły się zasrane elity i nierządy poszczególnych państw. Między innymi był szykanowany Djokovic, a razem z nim wielu innych sportowców, którzy to olali covidowy zamordyzm i nie poszli z nurtem gównianej narracji. Tym razem niemiecki piłkarz Josh Kimmisch wspomina co jemu się przydarzyło w latach tego szaleńczego zamordyzmu.

'Piłkarz reprezentacji Niemiec i Bayernu Monachium Joshua Kimmich nie zaszczepił się przeciwko koronawirusowi, za co był publicznie szykanowany w trakcie covidowego szaleństwa. Teraz wraca pamięcią do tamtych chwil.

W trakcie ogłoszonej pandemii koronawirusa, gdy ludzi pośrednio przymuszano do covidowych szczepień, osoba niezaszczepionego Kimmicha stała się w Niemczech sprawą polityczną. Wielu piłkarzy nie przyznawało się do nieprzyjęcia preparatu bądź załatwiało sobie lewe zaświadczenia, ale Kimmich postawił sprawę jasno.

Za to był publicznie szykanowany. Rzecznik niemieckiego rządu Steffen Seibert wywierał presję na zawodniku. Poddawał w wątpliwość jego inteligencję twierdząc, że się nie zaszczepił, bo „nie zapoznał się ze wszystkimi informacjami” i starał się na nim to wymusić mówiąc, że w przypadku zaszczepienia się „jako osoba, na którą patrzą miliony, miałby jeszcze większy wpływ jako wzór do naśladowania”.

Przewodnicząca niemieckiej Rady Etyki Alena Buyx mówiła z kolei, że piłkarz „dał się nabrać na dezinformację”.

Po niemal trzech latach od tamtej sytuacji, podczas EURO 2024 i wywiadu udzielonego telewizji ZDF, Kimmich wrócił do tamtych chwil.

– Doszliśmy do momentu, w którym powiedziano: to pandemia niezaszczepionych. A osobą, która reprezentuje niezaszczepionych, jest Joshua Kimmich. Zatem on też jest odpowiedzialny za pandemię – wspomina presję, jakiej został poddany.

– Dlatego zastanawiam się: czy moim zadaniem, jako zawodowego sportowca, jest przekonywanie ludzi do szczepień? To zadanie polityków, naukowców, ekspertów. Ale to nie moja praca. To był naprawdę brutalny czas. Kiedy masz znajomych, którzy mówią Ci, że gdybyś został zaszczepiony, byłoby ich mniej… Cóż, znajomy powiedział mi, że gdybym został zaszczepiony, umarłoby mniej osób. To brutalne. Jeśli nie masz wokół siebie rodziny, możesz się załamać – kontynuował Kimmich.

Już wtedy było wiadomo, a dziś zostało to potwierdzone, że argumenty stosowane wobec Kimmicha były nie tylko nieprawdziwe, ale po prostu obrzydliwe. Nawet telewizyjni covidowi eksperci po jakimś czasie przyznali, że szczepionka przeciwko covidowi nie hamuje transmisji wirusa, może co najwyżej zapobiegać ciężkiemu przebiegowi choroby, chociaż też nie w każdym przypadku'.

N.Cz.

Parker's Mood

A w Polin czas jakby zatrzymał sie w 2021 roku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

On sie spodziewa że z Ameryki dotrze wirus, a nie spodziewa sie że dotrze stamtąd prokurator 

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Chicago napisał:

Cóż, znajomy powiedział mi, że gdybym został zaszczepiony, umarłoby mniej osób. To brutalne. Jeśli nie masz wokół siebie rodziny, możesz się załamać – kontynuował Kimmich.

Załamać? Ja bym kopnął w dupę takiego znajomego i nie przejmował się podobnymi herezjami.

Ukryta Zawartość

O czym zatem świadczy jego nominacja? Po pierwsze, i najważniejsze, to swego rodzaju pokaz pogardy dla tych wszystkich lekarzy, którzy w czasie nagonki i szaleństwa pandemicznego nie ulegli presji, zachowali zdrowy rozsądek i bronili pacjentów przed wciskanymi im na siłę ryzykownymi terapiami.

Po drugie jego nominacja jest wyraźnym znakiem całkowitego podporzadkowania obecnego rządu interesom farmaceutycznych gigantów. Nic im się nie stanie. Nikt nie będzie sprawdzał dziwnych kontraktów. Nikt nie będzie domagał się odpowiedzi na najważniejsze pytania. Wielcy tego świata mogą spać spokojnie. Teraz, kiedy to w wielu państwach wychodzą na jaw nadużycia dokonywane przez przedstawicieli farmaceutycznych potęg, kiedy to coraz częściej pisze się i mówi o ubocznych, negatywnych, wręcz zabójczych skutkach covidowych szczepionek, polski rząd pokazuje, że jest po stronie wielkich tego świata.

Ukryta Zawartość

We wszystkich ważnych stoją po tej samej

Pandemia, wojna,  Unia, zielony ład,  imigracja, Rzymianie, fiskalizm, rozdawnictwo, zadłużanie 

Narracja jest tylko w niektórych przypadkach inna po to by trafić do innego elektoratu

I zmienia sie w zależności czy się  rządzi  czy nie, ale to tylko słowa slowa słowa...

Jedni i drudzy rządzili juz tyle lat że  z całą pewnością można to stwierdzić 

Edytowane przez costa brava
5 godzin temu, costa brava napisał:

We wszystkich ważnych stoją po tej samej

Pandemia, wojna,  Unia, zielony ład,  imigracja, Rzymianie, fiskalizm, rozdawnictwo, zadłużanie 

W pozostałych tematach bywało różnie, ale wspólny mianownik pewnie jakiś jest.
Rozdawnictwo to głównie PiS. Tusk będzie zaciskał pasa kosztem zwykłego obywatela. Już to widać.

Kosztem pracujących, srednio zarabiajacych i przedsiębiorców,  tak jak PiS

Czy socjal obetnie sie okaże, szczerze wątpię , a na pewno dołoży imigrantom ( bo tak każą i juz )

23 godziny temu, soundchaser napisał:

Jedyny chyba temat, w którym obydwa rządy stoją po tej samej stronie.

hahaha,gbyby tak było....

Po tej samej stronie soja tez jesli chodzi o:
-sprzedarz Polskiego przymysłu,firm
-niszczenie krok po kroku działalności gospodarczej,małych firm-no wchodząca od lipca ustawa o rejestracji zwierząt-nawet jedna kurę trzeba zarejestrować...
"Za głosowali wszyscy,łacznie z Konfą....
-szkalowanie imienia Polski w kraju i zagranicą,poprzez popieranie (engelking,gross) osób szerzących jawne kłamstwa na temat Polski,Holokaustu itp
-służalczość,wręcz już nie klękanie,ale leżenie przez byle jakimi organizacjami zydowskimi,na których rozkaz polski sejm jest w stanie kilu godzin przegłosowac wszystko-nawet w nocy,np ustawa o ipn-i to niezależnie od tego,kto akurat sprawuje w tym sejmie obowiązki nadzorcy nad tubylcami.

-rezygnacja z polskich surowców naturalnych,dzięki którym Polska mogłaby zyc dostatnio przez kilkaset lat....

MOżna wymieniac godzinami

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Aż tak głęboko nie sięgałem, bo w polityce tych partii były jednak różnice,
a jeśli chodzi o plandemię było idealnie tak samo.

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Aż tak głęboko nie sięgałem, bo w polityce tych partii były jednak różnice,

Tak,jedni sprzedawali Polske z Bogiem na ustach,a drudzy z "europejskością".
Taka róznica.
I między tym h... z psl,który ma 120% zdolnośc koalicyjną.

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Z Twojego linku:
·

Cytat

Jun 26
𝐍𝐢𝐞 𝐳𝐧𝐚𝐣𝐝𝐳𝐢𝐞𝐬𝐳 𝐝𝐳𝐢𝐞𝐜𝐤𝐚 𝐚𝐮𝐭𝐲𝐬𝐭𝐲𝐜𝐳𝐧𝐞𝐠𝐨 𝐮 𝐀𝐦𝐢𝐬𝐳𝐨́𝐰.

Amisze są doskonałym przykładem dużej grupy ludzi, którzy są w dużej mierze niezaszczepieni. Nie znajdziesz dzieci z ADD, z chorobą autoimmunologiczną, z padaczką. Po prostu nie znajdziesz
Show more

Damian Wisłocki
@wis_damian
Odsetek rodziców, którzy nie szczepią swoich dzieci wśród Amiszy wyniósł w tej populacji 14 proc. (oznacza to że reszta jednak szczepi). Praca Prevalence Rates of Autism Spectrum Disorders Among the Old Order Amish przeczy tezie, że autyzm tam nie występuje. Więc kolejne kłamstwa

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Zawsze wydawało mi się, że wśród współczesnych Korea z Kim Dzong Un dzierży palmę pierwszeństwa, pod względem totalnego ogłupienia. Myliłem się.

Turkmenistan, obowiązkowe złote pomniki itd. Nie jarajcie się cycatką, tylko zobaczcie na te wymarłe ulice. Piękna pogada i żywego ducha nie widać. Jednak nasz gatunek równego sobie nie ma. 😂

Tak sobie myślę, że to jest ten idealny system, do którego aktualnie dążymy.

Edytowane przez Mrok
  • 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Bo pewnie kończy się wojna 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Kompleks bigfarmy,  podobnie jak kompleks wojskowy, na przemian, wymagają od nas daniny

Edytowane przez costa brava
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.