Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwila rozmawiałem z listonoszem. Na poczcie nic nie wiedzą o głosowaniu. Z góry zapowiedziałem, że żadnej korespondencji wyborczej nie przyjmę i nawet niech się do mojej skrzynki na listy nie zbliża. Pierwszy raz w życiu zbojkotuje wybory.

PiS jakby zapomniał, że poczciarze to jednak są też ludzie. I to z rodzinami.

Nie wystarczy rozkazać jakiemuś Bździkotowi  - "panie majorze, pan zastrzeli tego listonosza". To nie zadziała.

Obstawiam, że tych, którzy się nie zwolnią z pracy, ani nie pójdą na L4, czyli zdolnych do pracy będzie w dniu wyborów może 10 procent obecnego stanu.

9 minut temu, toptwenty napisał:

Dostaniesz(my) po linii wojskowej.

Ci młodsi razem z wezwaniem do WKU.

To wtedy się wqwią wojskowi.

Też jednak - ludzie. Wbrew pozorom.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
17 minut temu, toptwenty napisał:

Dostaniesz(my) po linii wojskowej.

Ci młodsi razem z wezwaniem do WKU.

Mogą mnie cmoknąć w buławę! Strasznie się boję szczególnie armii w rozsypce. No, chyba, że, wezwom , na pomoc byłych SB-ków, którym słusznie wyrównali emerytury!!!!! ?

17 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie wystarczy rozkazać jakiemuś Bździkotowi  - "panie majorze, pan zastrzeli tego listonosza". To nie zadziała.

Obstawiam, że tych, którzy się nie zwolnią z pracy, ani nie pójdą na L4, czyli zdolnych do pracy będzie w dniu wyborów może 10 procent obecnego stanu.

Dosłownie to listonosz powiedział. ?

29 minut temu, Zyzol napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Komorowskiego! ?

Lepiej Komorowskiego niż Miecia Moczara.

Godzinę temu, xniwax napisał:

No

No.

Twoje PiSowskie dupsko też przetrzepałem iksik.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

31 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Zapomniał też, że listonosze w sobotę i niedzielę nie chodzą, tak więc koperty musiałyby być doręczone do piątku.
Chyba, że dadzą każdemu po kasie ekstra.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

dupsko też przetrzepałem

Chyba nie, ja do rozmówcy zawsze podchodzę od frontu, jeśli chcę pogadać.
Masz inne zwyczaje, dalekie od moich w tym względzie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie, xniwax.

To już powiedział poprzednik Bździkota (dlatego między innymi wywalony):

" - Wybór - życie albo pieniądze - to jest żaden wybór"...

A chłopina na stanowisku był długo, stąd wiedział, co mówi.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Bździkota

Ów nie był zarabiającym średnio na rękę 2 tyś zł listonoszem, chodzącym średnio 10-15 km (licząc też schody) i noszącym średnio 10-20 kg papieru w torbach.

26 minut temu, Zyzol napisał:

Co masz do pół krwi Ukraińca?

Że banderowcem nie był?

Skąd mam wiedzieć, to twój idol i przewodnik ideowy.

Jestem Europejczykiem.

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

dupy

Dupa to Ty jesteś, liberlewacki homoseksualizm i tego typu zainteresowania dupami pozostaw sobie i nie obarczaj innych swoimi problemami.

Godzinę temu, Zyzol napisał:

Przed chwila rozmawiałem z listonoszem. Na poczcie nic nie wiedzą o głosowaniu. Z góry zapowiedziałem, że żadnej korespondencji wyborczej nie przyjmę i nawet niech się do mojej skrzynki na listy nie zbliża. Pierwszy raz w życiu zbojkotuje wybory.

Niestety prawo pocztowe zobowiązuje Cię do posiadania i udostępnienia skrzynki i to pod sporą karą.

16 minut temu, Zbig napisał:

Niestety prawo pocztowe zobowiązuje Cię do posiadania i udostępnienia skrzynki i to pod sporą karą.

Tylko do posiadania i udostępniania i nic więcej (art. 127). Obowiązku udziału w wyborach jeszcze nie ma.

26 minut temu, xniwax napisał:

Dupa to Ty jesteś, liberlewacki homoseksualizm i tego typu zainteresowania dupami pozostaw sobie i nie obarczaj innych swoimi problemami.

Widzisz iksik, nawet potrafisz być zabawny jak się mocno postarasz.

Ten liberlewacki homoseksualizm to skąd przepisałeś? Chętnie przeczytałbym całość.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

28 minut temu, Zbig napisał:

"Ukradzionych" skrzynek pocztowych w noc przedwyborczą będzie można liczyć w tysiącach ????.

jak długo trzeba trzymac list z papierami wyborczymi w kwarantannie niz mozna go otworzyc w domu  ?

czy komisja wyborcza dostanie pełen sprzet jak z materiałem zakaznym plus pomieszczenia z wentylacja mechaniczna aby bezpiecznie otwierac koperty  ?

czy na te zabawy jest jakis dokument dopuszczający taka forme jako bezpieczna dla obu stron

niemozliwym jest aby takie dokumenty powstały wiec co ten biedny minister zdrowia bedzie oswiadczał po świetach ???

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

skrzynek pocztowych

Obecnie skrzynki pocztowe tzw. oddawcze nie są własnością PP poza tzw. skrzynkami przydrożnymi na wsiach.
Własnością PP są tylko te czerwone nadawcze, których jest teraz bardzo mało.

Swoją drogą szkoda, że do wyborów nie można wykorzystać drogi elektronicznej poprzez np. profil zaufany.
Niestety tutaj leży brak powszechności dostępu, raczej ograniczenia ze strony obywatela.

2 godziny temu, Zbig napisał:

Rozumiem ze wystarczy wystawic smietnik przed drzwi i przykleic na niego kartke z napisem "skrzynka na listy". 

6 minut temu, Lolo2 napisał:

Rozumiem ze wystarczy wystawic smietnik przed drzwi i przykleic na niego kartke z napisem "skrzynka na listy". 

Ale koniecznie w kolorze niebieskim aby nie naruszyć ustawy o gospodarowaniu odpadami.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Akurat w tych wyborach frekwencja jest nieistotna.
8 godzin temu, andaudion napisał:

Nie dość że ładne to i mądre dziewczyny

Nie to, że coś, ale jak Monika to ładna dziewczyna, to chyba pora na wizytę u lekarza od oczu......;-)

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Godzinę temu, toptwenty napisał:

Ukryta Zawartość

A można wrzucić kartkę z napisem "pier**lcie się PiSowcy"?

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

A można wrzucić kartkę z napisem "pier**lcie się PiSowcy"?

Napisałbym coś takiego i wrzucił kartę  lecz i to by zaliczyli jako głos na "tak" na marionetkę  prezesową 

Coś mi się widzi że powstanie wiele filmów o tematyce co zrobili wyborcy z kartami wyborczymi"?

Edytowane przez asterix1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.