Skocz do zawartości
IGNORED

Finansowa apokalipsa nadchodzi.

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, arturp napisał:

Już się nie dowiesz . Przepadło . Nie skorzystasz a była okazja . Ale nic straconego , podzielimy się twoją częścią . Nic się nie zmarnuje . 

Ależ panie dyrektorze. Już pisałem, że ja w piecu pale polskim weglem. Wspieram tego polskiego gornika jak moge. To nic, ze ponad polowa tego co wyfedruje idzie na jego pensję ale jest nasz, bialo czerwony. To nic, ze trzeba do niego dokładać.

Tak jak ten polski samochod i polska elektronika, która pan dyrektor kupuje.

Widzi pan dyrektor jak wspieram polskie kopalnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, arturp napisał:

Ależ królu złoty ! Dopiero się rozkręcam !

Trochę konsekwencji. Jeżeli problem górnictwa u nas to jest problem polityczno-ekonomiczno-demograficzno-socjologiczny - a jest - i jego rozwiązanie jest na razie niemożliwe a przynajmniej na razie nie udało się nikomu, to chyba nie można na forum audiofilskim z kibla na komórce zaproponować prostego i dobrego rozwiązania. Chyba, że można...

nagrywamy.com

14 minut temu, jezz napisał:

Widzi pan dyrektor jak wspieram polskie kopalnie.

Chłopie ... Ty jeszcze żyjesz w takim świecie , w którym się trzeba węglem ogrzewać ? 

W naszym świecie to już tylko gaz . Ruski oczywiście ;-D 

No ale ty nie nasz . Nie skorzystasz . 

5 minut temu, Zbig napisał:

wszystko się skończy jak sondaże wyborcze zaczną pokazywać że bardziej się opłaca kurs antygórniczy... a to już niedługo...

Wróciłeś ! Tęskniłem... Ale skoro już ustaliliśmy , że przejmujesz władzę to rzuć jakieś hasło w temacie tego wątku . Jak uchronisz kraj przed finansową apokalipsą ? Natchnij masy Wodzu ! Stań na mównicy jak Edward Gierek i przedstaw śmiały plan ratowania kraju a potem zapytaj ,, POMOŻECIE ? A my chórem odpowiemy ,, A za ile ? " ? Jak to w polityce . Możesz być naszym prezydentem , królem a nawet cysorzem ale musisz się podzielić tym co jest w korytku .

Na początek , jako twój wierny samozwańczy doradca , mam dla ciebie przebojowe hasło wyborcze :

,, Górnictwo uleczy w mig

prezydent Zbig ! "

albo jeszcze lepsze 

,,Nikt się nie wymiga od podatków Zbiga !" 

a do tego mam głęboki sentyment :

,, Partia Zbiga górników wyśmiga ! " 

...there is no spoon...

12 godzin temu, Less napisał:

Bo tu nie ma co kalkulować. Kalkulować ma kopalnie. Jest rentowna, to dobrze. Nie - to wypad. Dość pasożytowania na podatnikach, którym ani parlament ani rząd pracy nie załatwia.

Jak się zabiera głos w sprawie, o której się niem zielonego pojęcia to się wychodzi na durnia, co ci się niesamowicie dobrze udało.

Czy ty masz choćby najmniejsze pojęcie o tym jak funkcjonuje zakład górniczy?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

28 minut temu, Zbig napisał:

Pies odgrzewany z ziem wykopanych

A propos psa to ma też plakat wyborczy dla kolegi Zbiga .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

2 minuty temu, arturp napisał:

A propos psa to ma też plakat wyborczy dla kolegi Zbiga .

Ukryta Zawartość

To jest pies pasterski.  Jak widać świetnie się nadaje do pasienia takich baranów jak Ty.

Ukryta Zawartość

46 minut temu, Zbig napisał:

powoli zamienia się w mit... wszystko się skończy jak sondaże wyborcze zaczną pokazywać że bardziej się opłaca kurs antygórniczy... a to już niedługo...

Rozwiązanie na zasadzie węzła gordyjskiego jest dość oczywiste, ale nie o tym piszę. 

Godzinę temu, arturp napisał:

Już się nie dowiesz . Przepadło . Nie skorzystasz a była okazja . Ale nic straconego , podzielimy się twoją częścią . Nic się nie zmarnuje . 

Co to się dzieje... Ciśnienie, wilgotność, morowe powietrze, długi weekend, długa kwarantanna... Wczoraj miszcz od ekwipotencjalnej masy, dzisiaj ty. Może daj sobie trochę wolnego... 

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

31 minut temu, arturp napisał:

Chłopie ... Ty jeszcze żyjesz w takim świecie , w którym się trzeba węglem ogrzewać ? 

W naszym świecie to już tylko gaz . Ruski oczywiście ;-D 

No ale ty nie nasz . Nie skorzystasz . 

Wróciłeś ! Tęskniłem... Ale skoro już ustaliliśmy , że przejmujesz władzę to rzuć jakieś hasło w temacie tego wątku . Jak uchronisz kraj przed finansową apokalipsą ? Natchnij masy Wodzu ! Stań na mównicy jak Edward Gierek i przedstaw śmiały plan ratowania kraju a potem zapytaj ,, POMOŻECIE ? A my chórem odpowiemy ,, A za ile ? " ? Jak to w polityce . Możesz być naszym prezydentem , królem a nawet cysorzem ale musisz się podzielić tym co jest w korytku .

Na początek , jako twój wierny samozwańczy doradca , mam dla ciebie przebojowe hasło wyborcze :

,, Górnictwo uleczy w mig

prezydent Zbig ! "

albo jeszcze lepsze 

,,Nikt się nie wymiga od podatków Zbiga !" 

a do tego mam głęboki sentyment :

,, Partia Zbiga górników wyśmiga ! " 

Ach , to teraz gra w rymowanki?  Lubię rymowanki, choć niekoniecznie w stylu disco-polo jak Twoje.

Co powiesz na taką?

Raz pewien artur-pan

Zechciał grilować się sam

Zamieszczał więc dyrdymały

Aż wszystkim wypadły gały

Taki to z niego był dzban

2 minuty temu, przemak napisał:

Wczoraj miszcz od ekwipotencjalnej masy,

Coś przegapiłem? ?

3 minuty temu, przemak napisał:

Rozwiązanie na zasadzie węzła gordyjskiego jest dość oczywiste, ale nie o tym piszę. 

Silesia, Bogdanka?

2 minuty temu, Zbig napisał:

Coś przegapiłem? ?

Nic specjalnego, normalka w sumie - ludziom się rzuca na łeb i wyskakują znienacka bez żadnego powodu i związku z niewiadomoczym, najczęściej z pouczeniami i psychoanalizą, jak w tym wątku. Potem trudno jest się wycofać więc się jedzie aż do ściany... 

nagrywamy.com

54 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Na mierzei ?

Jak na mierzei to pies morski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

58 minut temu, arturp napisał:

Ty jeszcze żyjesz w takim świecie , w którym się trzeba węglem ogrzewać ? 

To, ze ktos ma gorącą wodę w kaloryferach wcale nie oznacza, ze nie ogrzeawa sie węglem.

I to jakim, takim z Mozambiku czy innej Kolumbii.

6 minut temu, jezz napisał:

To, ze ktos ma gorącą wodę w kaloryferach wcale nie oznacza, ze nie ogrzeawa sie węglem.

I to jakim, takim z Mozambiku czy innej Kolumbii.

Kurka, chyba se zainstaluję tę fotowoltaikę, zanim mi od tego prundu z wyngla całkiem kable sczernieją...

1 godzinę temu, Zbig napisał:

Kurka, chyba se zainstaluję tę fotowoltaikę, zanim mi od tego prundu z wyngla całkiem kable sczernieją...

mózg ci już sczerniał to kablami się nie musisz martwić

2 godziny temu, Zbig napisał:

Co powiesz na taką?

takie jak Dyzmy , pasują do ciebie 

To jest pies pasterski.

Dobrze że go masz , ktoś cię musi zagonić do zagrody .

...there is no spoon...

Jak widać świetnie się nadaje do pasienia takich baranów jak Ty.

Raczej by się do mnie nawet nie zbliżył bo na widok mojego psa pewnie by się sam zagryzł  ze strachu i wstydu ;-D 

...there is no spoon...

5 godzin temu, arturp napisał:

Raczej by się do mnie nawet nie zbliżył bo na widok mojego psa pewnie by się sam zagryzł  ze strachu i wstydu ;-D 

A to teraz skompromitujesz się w zakresle kynologii?  Trzeba Ci przyznać że jesteś szalenie konsekwentny.

Ale fakt, Mufa nie lubiła yorków i omijała je szerokim łukiem.

A to teraz skompromitujesz się w zakresle kynologii?

Daj spokój człowieku . Było miło ale się skończyło . Ty nie masz nic lepszego do roboty tylko siedzieć na bocznicy od rana do wieczora ?  Raz na jakiś czas można się poszarpać na bocznicy jak nuda i trzeba sobie robić przerwy aby odpocząć od sprzątania czy prac ogrodniczych ale nie codziennie .  Nie masz normalnego życia ? Jesteś jak ta zgraja idiotów , których nicki widać w każdym wątku na bocznicy a wpisy od rana do wieczora ? 

Nie pisz nic pod mim adresem bo dostaję powiadomienie o tym ,że ktoś coś do mnie napisał na forum . Wchodzę na forum z nadzieją , że coś ciekawego w tematach audio , którymi się zajmuje a tu się okazuje że kolejny oszołom coś wystękuje . Nie marnuj mojego czasu a przy okazji wróć do normalności . Idź z tym psem na spacer bo jeśli pasterski to pewnie potrzebuje dużo ruchu . Zadzwoń do przyjaciół , rodziny czy kogo tam lubisz . Oderwij się od tego bocznicowego syfu . Nie pisz nic do mnie przynajmniej przez tydzień i nie wciągaj mnie w to bagno . A czas , który marnujesz na pisanie na forum lepiej przeznacz na coś co dla człowieka rzeczywiście ma wartość . 

PS

Dla jasności w temacie zwierza - od ponad 20 lat mam amstaffy . Czwarty pies tej rasy w moim domu . Zawsze z rodowodem związku kynologicznego bo to ważne dla ludzi rozsądnych aby nie mnożyć kundli o nieprzewidywalnej psychice ( na przykład ,,w typie amstaffa" , które zagryzają dzieci ) . Mój pies nie lubi bitew i nie musi gryźć innych psów , wystarczy jego wygląd aby odstraszyć miejscowe kundle biegające luzem . Ludzi uwielbia - typowe dla tej rasy . 

Teraz idę go nakarmić i na spacerek . Takie rzeczy są ważne i wartościowe a nie pie...olenie na forum .  Nie widzisz tego ? 

...there is no spoon...

I jak doczekamy się zmiany systemu w tym kryzysie czy będziemy czekać na następny jeszcze silniejszy?

Wszystko co do tej pory wymyślono mimo że na początku wydawało się dobre to w konsekwencji się nie sprawdziło.

Obecnie jesteśmy w miejscu kiedy potrzebę pieniądza zsspokajamy długiem a odsetki pozostają niesplacalne co sprawia że system musi mieć coraz większe długi. W konsekwencji coraz więcej zasobów tracimy na pozyskiwanie pieniędzy przez co marnujemy wzrost. Neoliberalizm jako nowiczesne niewolnictwo też się nie sprawdziło. Socjal z długu też się nie sprawdzi wkrótce bo zabije wzrost.

Co zrobić co nowego powstanie?

Może nowy typ banow które będą drukować bezdluzne pieniądze wg zasady dbania o inflację oraz ilość pieniędzy która jest potrzebna a za wzrost dobrobytu tym razem nie będzie odpowiadało niewolnictwo bo będzie wybór praca albo dochód gwarantowany? Ten wybór powstanie jako efekt upadku obecnego systemu długu który wygeneruje bezrobocie i wysoką innowacyjność jako jedyny sposób na brak wojny? W ciekawych czasach żyjemy.

chwilowy brak działalności w audio.

@arturp: 

Byłem świadkiem zdarzenia: rasowy wilczur, oaza spokoju po tresurze poleciał za piłeczką razem z jamniorkiem. Złapał wilczek za szyję jamniczka i było po jamniczku. Zawsze musisz liczyć się z takim zdarzeniem. Zasada ograniczonego zaufania obowiązuje.

Rasa Amstaf powinna być zakazana.

Edytowane przez janunio
2 godziny temu, arturp napisał:

Daj spokój człowieku . Było miło ale się skończyło . Ty nie masz nic lepszego do roboty tylko siedzieć na bocznicy od rana do wieczora ?  Raz na jakiś czas można się poszarpać na bocznicy jak nuda i trzeba sobie robić przerwy aby odpocząć od sprzątania czy prac ogrodniczych ale nie codziennie .  Nie masz normalnego życia ? Jesteś jak ta zgraja idiotów , których nicki widać w każdym wątku na bocznicy a wpisy od rana do wieczora ? 

Nie pisz nic pod mim adresem bo dostaję powiadomienie o tym ,że ktoś coś do mnie napisał na forum . Wchodzę na forum z nadzieją , że coś ciekawego w tematach audio , którymi się zajmuje a tu się okazuje że kolejny oszołom coś wystękuje . Nie marnuj mojego czasu a przy okazji wróć do normalności . Idź z tym psem na spacer bo jeśli pasterski to pewnie potrzebuje dużo ruchu . Zadzwoń do przyjaciół , rodziny czy kogo tam lubisz . Oderwij się od tego bocznicowego syfu . Nie pisz nic do mnie przynajmniej przez tydzień i nie wciągaj mnie w to bagno . A czas , który marnujesz na pisanie na forum lepiej przeznacz na coś co dla człowieka rzeczywiście ma wartość . 

PS

Dla jasności w temacie zwierza - od ponad 20 lat mam amstaffy . Czwarty pies tej rasy w moim domu . Zawsze z rodowodem związku kynologicznego bo to ważne dla ludzi rozsądnych aby nie mnożyć kundli o nieprzewidywalnej psychice ( na przykład ,,w typie amstaffa" , które zagryzają dzieci ) . Mój pies nie lubi bitew i nie musi gryźć innych psów , wystarczy jego wygląd aby odstraszyć miejscowe kundle biegające luzem . Ludzi uwielbia - typowe dla tej rasy . 

Teraz idę go nakarmić i na spacerek . Takie rzeczy są ważne i wartościowe a nie pie...olenie na forum .  Nie widzisz tego ? 

Ci sami ludzie przesiadujący cały dzień w internecie potem pisza bzdury jakoby wakacje na Teneryfie kosztowaly tyle samo co specjalistyczne maszyny oraz że pracownicy jeżdżą zbyt drogimi samochodami. Podobni spece siedzą w polityce ?

2 godziny temu, janunio napisał:

@arturp: 

Byłem świadkiem zdarzenia: rasowy wilczur, oaza spokoju po tresurze poleciał za piłeczką razem z jamniorkiem. Złapał wilczek za szyję jamniczka i było po jamniczku. Zawsze musisz liczyć się z takim zdarzeniem. Zasada ograniczonego zaufania obowiązuje.

Rasa Amstaf powinna być zakazana.

Niby czemu? Amstafy to miłe psy tylko wymagają odpowiedniego właściciela.  W ogóle problemem jest z reguły nieodpowiedzialny właściciel a nie pies.  Sporo ludzi trzyma psy choć kompletnie nie umie się z nimi obchodzić.

Natomiast owczarki niemieckie to jest spory problem.  Rssę popsuto, bardzo dużo psów jest psychicznie niezrównoważonych.  Jak widzę niemca z reguły biorę moje suki na smycz prewencyjnie bo nie wiadomo co mu odbije.

40 minut temu, Sine Metu napisał:

Z tym że niekoniecznie obcych.

Dlatego należy powiesić tabliczkę "Uwaga, pies nie szczeka" ?

1 minutę temu, przemak napisał:

Obcych najbardziej, prawdopodobnie są najsmaczniejsi. 

Nieprawda, dużo adrenaliny we krwi psuje smak ?

Ukryta Zawartość

Kolejna wizja zmian systemu.

Ta straszna wizja na pewno bardzo może się podobać rządzom szczególnie opresyjnym ale jest też prawdopodobnia do wprowadzenia. Oczywiście USA decydują co wprowadzić zobaczymy co zrobią. Trzeba wiedzieć że są bardzo zasłużeni.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.