Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów.

Potrzebuje rady dotyczącej zakupu sprzętu, posiadam już zestaw yamaha as 501 wraz z dwoma parami kolumn STX Electrino 250, oraz STX Electrino M-100.

Postanowiłem przenieść kolumny M-100 do drugiego pokoju, i potrzebuje jakiegoś wzmacniacza do nich. Czy coś w przedziale 500-1000zł z używanych znalazło by się co gra podobnie jak moja yamah?

Patrzyłem juz na allegro, ale niestety nie wiem jakie sa odpowiedniki starszych sprzętów.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Bez pilota ale generalnie nie potrzebny no i trochę droższy. Kwestia dogadania się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Electrino M-100 mają sporo do zaoferowania z dobrym torem. Jeżeli to ma być coś niewielkiego to Topping MX3 albo SMSL AD18 dadzą radę. Z większych sprzętów, trochę droższy Maranz PM5005 będzie dla nich dobrym kompanem.

Zapraszamy do kontaktu pm w sprawie wyceny

SMSL AD18 wygląda ciekawie, i zmieściłby mi się na biurku ?

Ale czy tak małe niepozorne urządzenie jest w stanie dorównać wzmacniaczowi tranzystorowemu?

Jeżeli ma on się on mieścić na biurku, to nie tylko mu dorówna, ale i formą przerośnie. Pozycja zdecydowanie godna polecenia, szczególnie patrząc na niego przez pryzmat funkcjonalności w tak niewielkim pudełku. No i nie należy zapominać, 80W na kanał to nie tak mało.

W dniu 16.04.2020 o 10:21, michal malinski napisał:

Postanowiłem przenieść kolumny M-100 do drugiego pokoju, i potrzebuje jakiegoś wzmacniacza do nich. Czy coś w przedziale 500-1000zł z używanych znalazło by się co gra podobnie jak moja yamah?

Sprawdź używkę NAD C326 BEE.

Polecam Topping MX3, pomimo małych gabarytów i niewygórowanej ceny jest w stanie zagrać lepiej niż nie jeden wzmacniacz za znacznie większe pieniądze. Polecam sprawdzić, mam na stanie jeszcze kilka sztuk także możesz przetestować i przekonać się samemu. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A jeśli chciałbym zastąpić moją yamaha na coś co zagra wyraźnie lepiej, budżet tak 2,5k, coś by się znalazło? Czy warto w takiej kwocie ją wymienić .

Słucham głównie tidala i spotify z komputera i chromecasta

Słucham raczej wszystkiego, ale głównie elektro, i starszy rock i metal, trochę soundtracków filmowych.

Brakuje mi bardziej ciepłych dźwięków, czasami 501 gra zbyt ostro.

A wasze opinie na temat:

XINDAK A-06 NEW EDITION 

CAMBRIDGE AUDIO AXR 100

Jest większy potencjał?

Grałoby to z STX Electrino 250

2 godziny temu, michal malinski napisał:

Słucham raczej wszystkiego, ale głównie elektro, i starszy rock i metal, trochę soundtracków filmowych.

Brakuje mi bardziej ciepłych dźwięków, czasami 501 gra zbyt ostro.

501 ciepła nie jest ale i stx chyba też nie?

8 godzin temu, michal malinski napisał:

Grałoby to z STX Electrino 250

Wybacz, ale z tym to nawet Luxman nic nie zrobi. Miałem 3 lata te kolumny, strasznie zamulony temat, zero przestrzeni. Tak, tak, wiem. Pytasz o wzmacniacz, a tu Ci każą kolumny zmienić. To są bardzo kiepskie paczki. Do kina domowego może tak, ale nie do w miarę poważnego stereo.

Dzień bez muzyki dniem straconym.