Skocz do zawartości
IGNORED

....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

Co mnie zaskakuje to że kaviter masz Evo bez "e" czyli jak rozumiem w trybie standby jest częściowo pod prądem i pomimo tego mówisz że potrzebuje godziny grania żeby pokazać swoje możliwości ? Czy źle coś zrozumiałem ?
To mnie zaskoczyło.

No więc ja generalnie wyłączam sprzęt całkowicie jak nie słucham, raz że te z 800W albo lepiej stanby to z 250zł rachunku za prąd miesięcznie (ja mam jeszcze drugą końcówkę bez "e" do KD plus cała ta reszta), dwa że nie mam żadnych bezpieczników w torze zasilania audio i wolę jak jest wyłączony dla bezpieczeństwa, więc jak mam słuchać to po prostu te 2h wcześniej włączam sprzęt, no i przeważnie cały weekend mam włączony jak siedzę w domu. Poza tym jak jest na samym standby to też potrzebuje dłuższą chwilę żeby zagrać, cała reszta też zresztą w sensie preamp i DAC szczególnie że oba mają chyba Aklasowe wyjścia.

Edytowane przez kaviter
literówka
15 minut temu, kaviter napisał:

stanby to z 250zł rachunku za prąd miesięcznie

...

Cat ''Maya'' wygrzewa się na FPB-300

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
6 godzin temu, kaviter napisał:

Ja mam tą wersję bez "e"

Dzięki za opinię!

Piszesz, że pre też są dużo lepsze - od KRC, czy KCT?

28 minut temu, wit-told napisał:

Piszesz, że pre też są dużo lepsze - od KRC, czy KCT?

KRC3 to na dzień dzisiejszy już trochę trąci myszką, są one jednak śmiesznie tanie i jak ktoś wie z której strony się trzyma lutownicę można mu za parę złotych zrobić coś takiego

NOsQqme.jpg

i to wynosi jego dźwięk o 2 klasy do góry i w zasadzie moim zdaniem za takie pieniądze nie da się kupić lepszego preampu.

KCT jest sporo lepszy (i ma CAST), niestety padają w nich wyświetlacze (w moim padł i z tego co czytałem jest to niestety dość powszechna przypadłość), mają też stosunkowo wysoką cenę, a nawet 222 jest dużo lepszy, dużo dużo lepszy, ja na początku kupiłem tylko 222 i nie planowałem zmieniać końcówki, ale to był już koniec Krella i dystrybutor wysmażył mi taką cenę na exdemo 402 że się skusiłem.  

KRC3 to na dzień dzisiejszy już trochę trąci myszką, są one jednak śmiesznie tanie i jak ktoś wie z której strony się trzyma lutownicę można mu za parę złotych zrobić coś takiego
NOsQqme.jpg
i to wynosi jego dźwięk o 2 klasy do góry i w zasadzie moim zdaniem za takie pieniądze nie da się kupić lepszego preampu.
KCT jest sporo lepszy (i ma CAST), niestety padają w nich wyświetlacze (w moim padł i z tego co czytałem jest to niestety dość powszechna przypadłość), mają też stosunkowo wysoką cenę, a nawet 222 jest dużo lepszy, dużo dużo lepszy, ja na początku kupiłem tylko 222 i nie planowałem zmieniać końcówki, ale to był już koniec Krella i dystrybutor wysmażył mi taką cenę na exdemo 402 że się skusiłem.  

Skusiłeś i zaparkowałeś na dłuższy czas z tego co czytam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
14 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Skusiłeś i zaparkowałeś na dłuższy czas z tego co czytam

Czas ucieka, pierwszy preamp evo kupiłem w 2012 a końcówkę w 14.

20 minut temu, Miroslav1 napisał:

Witek, to nie moje dobre serce tylko nie mam takiej możliwości by ''odpalić'' tych dwóch gości z tego wątku....

Wyglada na to, że sama tematyka nie zawsze jest wystarczająca aby utworzyć szczęśliwa wspólnotę ? 

Mirek, szykujesz się już na następcę Harbeth, czy to jakaś poważna zmiana, czy jakiś drobny lift?

4 godziny temu, kaviter napisał:

Czas ucieka, pierwszy preamp evo kupiłem w 2012 a końcówkę w 14

W dobrym towarzystwie czas szybko płynie, masz 202 czy 222?

1 minutę temu, Roxi napisał:

szykujesz się już na następcę Harbeth

Ciężko będzie Mirkowi coś lepszego znaleźć, bo Herbatki u Niego naprawdę świetnie grają, tak obiektywnie patrząc (na ile jest to możliwe;-) a poza tym doskonale wpisują się w Jego gust i oczekiwania...

5 minut temu, wit-told napisał:

Ciężko będzie Mirkowi coś lepszego znaleźć, bo Herbatki u Niego naprawdę świetnie grają, tak obiektywnie patrząc (na ile jest to możliwe;-) a poza tym doskonale wpisują się w Jego gust i oczekiwania...

Jakiś model 40.3 się pojawił? Pytam tylko z ciekawości, bo nie mam pojęcia o co chodzi. Pojawienie się kolejnego modelu zazwyczaj powoduje jakiś wewnętrzny niepokój. A wiadomo jaki cel ma producent. Pomniejszyć postrzegana wartość poprzednika i zachęcić do zmiany. Przy okazji podnosząc cenę ? 

5 minut temu, Roxi napisał:

Wyglada na to, że sama tematyka nie zawsze jest wystarczająca aby utworzyć szczęśliwa wspólnotę ? 

..tak masz rację,  gdy sytuacja  trochę się zagęszcza wtedy  jest  potrzebny taki gość  jak Ty...jedno słowo i wracamy na odpowiedni to ? 

8 minut temu, wit-told napisał:

masz 202 czy 222?

LOL mam oba, 222 kupiłem nowego i nie mam serca się go pozbyć a 202 kupiłem bardzo umęczoną używkę nie wiem z 2 lata temu.

8 minut temu, Roxi napisał:

Mirek, szykujesz się już na następcę Harbeth, czy to jakaś poważna zmiana, czy jakiś drobny lift?

.... na razie nie mam w planie  żadnych zmian odnośnie kolumn....za tydzień w sobotę będę miał Franco Serblin Essence na odsłuchu....wiem że jest to inna stylistyka grania....ciekaw jestem jak u mnie się zaprezentują....

4 minuty temu, Miroslav1 napisał:

.... na razie nie mam w planie  żadnych zmian odnośnie kolumn...

Nie sugerowałem, ze masz zmieniać kolumny, bo te chyba masz prawie nowe. Wiadomo, ze nie ma sensu ścigać się z cyferkami. Pytałem tylko czy to jakaś znacząca zmiana.

47 minut temu, kaviter napisał:

LOL mam oba, 222 kupiłem nowego i nie mam serca się go pozbyć a 202 kupiłem bardzo umęczoną używkę nie wiem z 2 lata temu.

Pięknie..... dużą różnicę robi to drugie pudełko w 202?

5 minut temu, wit-told napisał:

Pięknie..... dużą różnicę robi to drugie pudełko w 202?

Bardzo dużą, nawet przez chwilę chciałem zrobić z 222 to samo co z tym KRC na zdjęciach ale w nim to nie taka prosta sprawa.

Czas ucieka, pierwszy preamp evo kupiłem w 2012 a końcówkę w 14.

Kaviter a jeśli można spytać to z jakimi kolumnami u ciebie gra twój set Krell Evo ? Różnie to byłam z tzw "zgrywaniem się" . Ja mam doświadczenie z Musical Fidelity ktore zgrywa się z większością kolumn a jak ty oceniasz Evo pod tym względem ?

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

Kaviter a jeśli można spytać to z jakimi kolumnami u ciebie gra twój set Krell Evo ? Różnie to byłam z tzw "zgrywaniem się" . Ja mam doświadczenie z Musical Fidelity ktore zgrywa się z większością kolumn a jak ty oceniasz Evo pod tym względem ?

Z Sonus Faber Cremona M, to bardzo uniwersalny wzmacniacz moim zdaniem, ale wiadomo że najbardziej błyszczy tam gdzie potrzebne są mięśnie.

Edytowane przez kaviter
Godzinę temu, piorasz napisał:

Wiem, że wątek nieco zasmieciłem

Super, samoświadomość jest cenna...

Zupełnie się nie spodziewałem, że to pójdzie aż tak w złym kierunku. Będę miał na przyszłość nauczkę, żeby nie dotykać niewybuchów.

No co Ty, w wojsku nie byłeś;-)

Jednak posuwasz się trochę za daleko w słowach.

Do Mirka bym tak nie pisał, serio....chyba że też dobrze się znancie;-)

Rozumiem, że nie jestem tu mile widziany, przyjąłem to do wiadomości z honorem, więc mnie nie musisz "odpalać".
Jeśli kogoś boli pisanie wprost to ten wątek na pewno nie jest dla mnie i delikatnie się wycofuję.

Dużo wielkich słów..... a tu na czyny czekamy....

Pisz na temat, lub blisko, Mirek jak widzisz jesr wyrozumiały i myślę, że również pisze wprost, jak większość osób tutaj, więc decyzje są teraz po Twojej stronie (Mirek , mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że tak się tu trochę rozpisowałem.... tfu.... rozpisałem..... k... a jak to napisać, że dużo napisałem a niepisowałem..... chyba musze powtórzyć testy na wirusa;-(

2 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

pieknie gra z infinity gamma.oraz sonus faber electa amator2

11 godzin temu, tomek7776 napisał:

pieknie gra z infinity gamma.oraz sonus faber electa amator2

Z ProAkami pewnie też, starsza seria FPB zgrywała się baaardzo dobrze;-)

18 godzin temu, Roxi napisał:

Jakiś model 40.3 się pojawił? Pytam tylko z ciekawości, bo nie mam pojęcia o co chodzi. Pojawienie się kolejnego modelu zazwyczaj powoduje jakiś wewnętrzny niepokój. A wiadomo jaki cel ma producent. Pomniejszyć postrzegana wartość poprzednika i zachęcić do zmiany. Przy okazji podnosząc cenę ? 

Spokojnie to model z nowej linii XD i Alan nikogo nie zachęca do zmian. XD jest ewolucją wszystkich modeli,Alan nieustannie pracuje nad wyciśnięciem z tych projektów wszystkich soków i twierdzi że wiele jeszcze wyzwań przed nim. Ponieważ to ewolucja a nie rewolucja konstruktor nie namawia nachalnie do zmian i jeśli komuś nie pasuje obecny rozwój Harbetha,to wręcz zachęca do pozostania przy "starych" modelach. Taki model marketingu ma chyba tylko ta firma ? 

W. Pacuła od lat gra na m40.1 i sobie chwali....zakładam że mógł zmienić  na m40.2 lub wersję Anniversary ale tego nie zrobił....

Pacula to dziwny koles...zachwyca sie jak to podstawki, stoliki i inne gadzety sa wazne a pozniej topowa integre vitusa odsluchuje na skrzyni w ktorej przyjechal :D 

Wieza STEREO Technics :)

4 godziny temu, Jamówię napisał:

Spokojnie to model z nowej linii XD i Alan nikogo nie zachęca do zmian. XD jest ewolucją wszystkich modeli,Alan nieustannie pracuje nad wyciśnięciem z tych projektów wszystkich soków i twierdzi że wiele jeszcze wyzwań przed nim. Ponieważ to ewolucja a nie rewolucja konstruktor nie namawia nachalnie do zmian i jeśli komuś nie pasuje obecny rozwój Harbetha,to wręcz zachęca do pozostania przy "starych" modelach. Taki model marketingu ma chyba tylko ta firma ? 

nie sluchaj.i nie powielaj tych ''piardow''

Godzinę temu, Huberto1984 napisał:

topowa integre vitusa odsluchuje na skrzyni w ktorej przyjechal ?

....dla mnie ten wzmacniacz na skrzyni  to również porażka, tyle że przy tym odsłuchu był Ole Vitus więc musiał  zdawać sobie sprawę co i jak.....

2 godziny temu, tomek7776 napisał:

nie sluchaj.i nie powielaj tych ''piardow''

Do siebie piszesz? Znasz angielski? to śmiało,zaczekuj się na HUG i poczytaj,jak czegoś nie zrozumiesz pomogę i nie śmieć tu Mirkowi,bo już i tak kibel mu się zrobił,chcesz pogadać o Harbeth,to zachowuj się jak dorosły człowiek a nie szczyl,który chciał błysnąć brakiem intelektu.Poszukaj odpowiedniej zakładki zgodnie z FAQ. Bez odbioru.

No i namówili, kupiłem dzisiaj KAV500i...sam nie wiem po co ? Będę niedługo miał porównanie z Pliniusem M16/SA100Mk2 i NORDem na ICE 1200.
Osobiście najchętniej pozbyłbym się Pliniusa ale KAV pewnie nie da mu rady. 

...a może tak sprzedać to w cholerę i kupić drugiego Emittera II albo FBI? Hm.

Edytowane przez Marek.S
15 minut temu, Marek.S napisał:

No i namówili, kupiłem dzisiaj KAV500i...sam nie wiem po co ? Będę niedługo miał porównanie z Pliniusem M16/SA100Mk2 i NORDem na ICE 1200.
Osobiście najchętniej pozbyłbym się Pliniusa ale KAV pewnie nie da mu rady. 

...a może tak sprzedać to w cholerę i kupić drugiego Emittera II albo FBI? Hm.

... namówili ? ....nie pasuje 500i? 

7 godzin temu, Jamówię napisał:

XD jest ewolucją wszystkich modeli,Alan 

....słuchałeś jakiś model Harbs XD? 

19 godzin temu, Huberto1984 napisał:

Trzeba korzystac jak dzieci pojda spac wczesnie  ?

Panie, bardzo ładne granie, bez fajerwerków, ale bardzo przyjemne granie

Edytowane przez Mircysko
  • Pokaż nowe odpowiedzi